Keijo Lindeman


MESSIAAN TULEMUKSEN MERKITSano meille: milloin se tapah­tuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman (kreik. UT: aion = aikakausi, ajanjakso, maailmanaika, iäisyys, mon. maailma; hepr. UT: העולם olam = aika­kau­si, ian­kaik­ki­suus, maa­ilma) lopun merkki...Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat: ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella (Mat.24:3, 30).

Mutta hän vastasi ja sanoi heille: 'Kun tulee ilta, sanotte te: 'Tulee selkeä ilma, sillä taivas ruskottaa', ja aamulla: 'Tänään tulee rajuilma, sillä taivas ruskottaa ja on synkkä'. Taivaan muodon te osaatte arvioida, mutta aikain merkkejä ette osaa (Mat.16:2-3).

Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa...(2.Piet.1:19).

Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti (Ilm.22:16).