Vasemmalla ja ylhäällä: pennut muutaman tunnin ikäisinä
Oikealla: mummo ja isomummo kuulolla seinän takana
1.11. Pennut viiden vrk:n ikäisinä. Emo hoivaa jälkeläisiään antaumuksella. Pennut eivät itse vielä tee juuri muuta kuin syövät ja nukkuvat. Kasvuvauhti on ollut melkoinen. Uros (trikki) painoi syntyessään 215 g, narttu (merle) 223 g. Nyt viiden päivän iässä molemmat painoivat jo 415 g.

Pentujen silmät aukeavat n. viikon kuluttua, 10-14 päivän ikäisinä, jolloin ne alkavat liikuskella vähän enemmän. Korvien avautumistakin saa odotella, vielä eivät ympäröivän maailman melut häiritse pienokaisten elämää
9.11. Pennut ovat nyt 12 päivän ikäisiä. Elämä on yhä lähinnä syömistä ja nukkumista. Emo hoitaa ja huolehtii jatkuvasti, että kaikki on hyvin. Paino lisääntyy yhä vauhdilla, syntymäpainot ovat jo lähes kaksinkertaistuneet. Tänään alkoivat pikkuisten silmät hieman raottua. Muutaman päivän päästä ne ovat kokonaan auki. Vaikka näön tarkentumiseen menee vielä aikaa, pentujen elämässä alkaa uusi aika.
17.11. Pennut täyttävät tänään 3 viikkoa. Kuluneella viikolla on tapahtunut paljon. 15 vrk iässä pennut ensimmäisen kerran alkoivat pyrkiä jaloilleen, mutta jalat eivät oikein vielä ymmärtäneet, mitä niiden piti tehdä. Silmien avautuminen jatkui. Seuraavana päivänä otettiin jo muutamia horjuvia askeleita, mutta koordinaatio oli yhä hukassa ja pennut kellahtivat jo muutaman askeleen jälkeen. 17. vrk kohda alkoi laatikosta kuulua ääniä, joista myöhemmin ehkä tulee haukkumista. Pennut selvästi alkavat kuulla jotain, liikkuvat enemmän ja kiipeilevät toistensa päällä.
20-21. vrk iässä pennut ovat jo selvästi pidempään valveilla, liikkuvat yhä enemmän kävelemällä. Silmät ovat täysin auenneet jo päiviä sitten, mutta niitä verhoaa yhä ikäänkuin huntu, tarkkaan näkemiseen kuluu vielä aikaa. Laatikosta kuuluu silloin tällöin kimeitä pentuhaukahduksia ja välillä murahduksiakin sisarusten painiessa keskenään. Emo tuntuu vähän ihmettelevän, mitä noista oikein on tulossa. Painon lisäys on hidastunut, suussa tuntuu rivi ensimmäisiä hampaita. Tänään ne maistelivat ensimmäistä kertaa puuroksi liotettuja pentunappuloita.
Kuvissa yllä pennut 3 viikon ikäisinä
Yllä pennut kolmen viikon iässä. Pennut kehittyvät, liikkuminen edistyy, ympäristöä tutkitaan ahkerasti ja lelut saavat kyytiä. Ensimmäinen matokuuri on saatu ja voi että se maistui pahalta. Viikon loppupuolella vanhemmat koirat saavat emon valvonnassa pistäytyä jo pentulaatikon äärellä ihmettelemässä pienokaisia.
24.11.Tänään pennut täyttivät 4 viikkoa. Nyt on se päivä, jolloin pennut pääsivät laaatikon ulkopuolelle tutustumaan lauman muihin jäseniin. Keskikuvassa Ada-mummo tarkkailee, minne se poika nyt menee. Oikeanpuoleisessa kuvassa isomummo Sunny seurustelee pikkutytön kanssa. Hännät heiluivat ja kaikilla oli mukavaa.
7.12. Pennut täyttävät huomenna kuusi viikkoa. Tämän viikon aikana on tapahtunut monia asioita. Pentujen liikkuminen on muuttunut varmennaksi ja leikit raisummiksi. Pienet naskalihampaat kokoeilevat joka esinettä. Pari kertaa on piipahdettu ulkonakin ihmettelemässä maailmaa ja avartamassa kokemuspiiriä. Emon maitohanat ovat loppuviikkoa kohden ruuvautuneet pienemmälle ja kiinteää ruokaa syödään enemmän, kostutettuja pentunappuloita ja välillä jauhelihaa. Ruoka-aikoja on vähennetty, neljä tuntuu ainakin pojasta välillä turhan vähältä ja se kyllä kuuluu. Painoa kertyy silti entiseen tahtiin. Toinen matokuuri on saatu ja päätä puistellen nieleskelty.Tiistaina pennut saivat mikrosirut, loppuviikosta olivat nimet jo Kennelliiton Jalostietokannassa, nopeaa toimintaa Kennelliitolta. Trikkipojan nimeksi tuli Sunwaken Carlin Cuinn, nartusta Sunwaken Celine Cheri.
9.12. Tänään pennut kävivät silmä- ja terveystarkastuksessa Malmin Animagissa. Molemppien silmät todettiin täysin terveiksi, ei edes ylimääräisiä ripsiä. Muutenkin olivat terveysasiat kunnossa, pojalla tosin eivät kivekset vielä olleet laskeutuneet.
10.12. Pentujen isän omistava Satu Tuomela kävi keskiviikkona ihastelemassa pikku riiviöitä. Kuvissa ne ovat kuin pikku enkeleitä, muutoin pikku hampaat kokeilevat kaiken mitä vastaan tulee. Satun kuvia löydät lisää täältä.
16.12. Pari päivää sitten oli pennuilla oli vapaamuotoiset agilityharjoitukset, käytössä parin metrin putki. Putken läpi juoksu oli tosi hauskaa, mutta saattoi siellä tehdä muutakin. Seitsemän viikkoa täyttyi eilen, viimeinen matokuuri, ja tänään Mökö-poika lähti pestynä ja föönattuna maailmalle. Äiskä matkaa huomenna kotiin Lappeenrantaan, Umi-tyttönen jää vielä muutamaksi päiväksi vanhempien koirien huomaan. Sitten sekin lennähtää uuteen kotiinsa, talo hiljenee.