Pitkäkarvainen collie Kisse

Kisse on aikuiseen ikään ehtinyt tyttökoira, rodultaan pitkäkarvainen collie, väriltään blue merle.

Kisse asustaa läntisellä Pirkanmaalla. Kaverina Kissellä on collieneiti, nuorikko Ruu. Ruu on paitsi Kissen paras kaveri, myös paras kiusanhenki joka on silloin tällöin palautettava takaisin päiväjärjestykseen.

Kisse harrastaa pääasiassa kotona löhöilyä, ja jos saisi valita, kävisi lenkilläkin vain lähimetsässä eikä yhtään kauempana. Kissen kotiharrastuksia ovat piilotettujen namien etsiminen omasta olohuoneesta, omien ihmisten etsiminen metsästä ja omien nakkien etsiminen sammalmättäiltä. Kisse on siis varsinainen etsintäkoira, mutta vieraita ihmisiä on turha houkutella hakemaan. Jääkööt metsään jos sinne ovat tyhmyyksissään joutuneet.

Iän yötä Kisse on oppinut arvostamaan myös ruokaa, herkkujen lisäksi raaka liha ja luut menevät sinikuonon kätköihin salamavauhtia.

Kisse on terve koira, rokotukset ovat olleet jo vuosia ainoa syy käydä lääkärissä. Korvien välissä tosin välillä vipattaa, ja toisinaan vähän tahmaa - tosin monesti se on ihmisten ymmärtämättömyyttä, ei koiratyttösen. Kissen kanssa on pitänyt opetella omanlaisensa tavat koiran aivoitukset ja herkkä mieli huomioiden. Tätä koiraa ei viedä rautatieasemalle ihmisjoukkoja katselemaan, mutta tältä koiralta saa huomiota, hellyyttä ja hyvää mieltä rajattomasti.