Pieni sininen collietyttö syntyi Porissa Karionin kennelissä 25.3.2000. Kisse-tytöllä oli nimi valmiina jo ennen syntymäänsä, Karion Blue Kisses ei kuulemma mitenkään viittaa siihen että Kisse on hyvin innokas pusuttelija. (Nykyisen isäntäväen posket pestään aamulla heti kun silmäluomet raottuvat ja nilkat kuivataan välittömästi suihkun ja saunan jälkeen. Joissakin asioissa saa pieni koirakin olla perfektionisti. Nimi naista myöten, kumminkin.)

Kisse muutti luovutusikään päästyään Usvahaukun Kenneliin (edelleen Porissa) ja Kissen uraksi suunniteltiin peräti kantanartun paikkaa. Kissestä kasvoi kuitenkin niin hentoinen tytteli, että pentuhaaveet siirrettiin mappiin Ö. (Ei auta, toistaiseksi neidin strategiset mitat ovat 55cm/15kg, aika luikero on, sano.) Nätti likka Kisse muuten on, vaikkakin päätti 14 kuukauden iässä ensimmäisten juoksujensa kunniaksi pudottaa lähes kaiken karvansa. Näyttelyssä olisi mennyt lyhytkarvaisesta colliesta...

Touhukas nuori neiti otti ja päätti kerran karata pihasta, aidan ali autotielle. Mitään ei oikein näkynyt eikä kuulunut, mutta hetken päästä Kisse nilkutti takaisin aidan ali, toisesta etutassusta valui verta ja luu paistoi melkein kymmenen sentin matkalta. Mopoa epäiltiin syypääksi, vaikka syyllinen ei vaivautunutkaan pysähtymään ja katsomaan kuinka koiruliinin kävi. Vain mustaa öljyä jäi Kissen turkkiin johtolangaksi. Jalka parani, vaikka vaaleanpunainen arpi jäikin.

Huhut kertovat, että Kisse on puolustanut raivolla poronlihakimpaletta itseään puolet isommalta podhalanskilta, ja että Kissen mielestä pihassa haukkuminen on huippuhommaa. Kisse on kiltti kuin enkeli, ja pikkuisen vieraat ihmiset ja lapset pelottavat, mutta energiaa on hurjan paljon.