Rauhoittavat eleet

Kisse hallitsee rauhoittavat eleet, koko repertuaarin. Sen mieleisimpiä on pään kääntäminen sivulle ja suupielten nuoleskelu. Se osaa myös haukotella, istua ja nuuhkia maata jos meno äityy liian villiksi. Ja uskokaa pois, sitä tapahtuu sitten ihan koko ajan.

Kerran hakutreeneissä meille kävi niin että muita narttukoiria sietämätön koira pääsi irti parkkipaikalla ja säntäsi saman tien Kissen luokse. Koiran omistaja oli aivan ällikällä lyöty kun hänen koiransa ei yrittänyt syödä Kisseä elävältä, ei edes murissut vaan tervehti nuuhkimalla. Uskon sen johtuvan Kissen erinomaisesta elekielestä ja toisaalta olemuksesta jolla se ei halua taatusti provosoida ketään.

Lue lisää aiheesta erinomaisesta klassikkokirjasta joka jokaisen koiranomistajan tulisi lukea: Turid Rugaas, Rauhoittavat signaalit. Kustantaja Sanasilta Oy. ISBN: 9789529947515.

Hieman omituinen tapa on kehittynyt Kisselle vanhemmiten. siitä on tullut poliisi ja se vahtii kaikkea mitä tapahtuu hänen kotonaan tai hänen laumalleen. Jos jokin tilanne huolestuttaa, Kisse saattaa tulla seisomaan kahden ihmisen väliin sivuttain tilannetta rauhoittaakseen. Ikävin tapa on silti haukkuminen. Jos mikään Kissen eleistä ei pysäytä tapahtumia (kuten sähkövatkaimen esille kaivamista ja väistämättä seuraavaa vatkaamista mitä ääntä Kisse suuresti inhoaa), Kisse alkaa haukkua kuin heikkopäinen. Pitäisi ehkä yrittää rauhoittavilla signaaleilla kommunikoida Kisselle ettei tilanteessa ole mitään hätää.