Uusi pentu

Kisse laumaan tuli uusi pentu.

Ensin Kisse kyllä luuli että joku oli tuonut uuden vinkulelun, kun pennulle tuli hikka ja se alkoi nikotella sohvalla. Kun Kisse hoksasi että elävästä olennosta oli kyse, se tuli ihan lähelle tutkimaan. Kisse katsoi sitä ensin hyvin vakavasti. Ajatteli varmaan että tuo ei kyllä jää henkiin, niin pieni ja vaaleanpunainen se oli eikä osannut yhtään liikkua.

Kun vauva sitten huusi ensimmäisen kerran hirveällä äänellä, Kisse katsoi ihmisiään niin toruvasti kuin se osasi: ettäs kehtaatte kiusata noin pientä ja heikkoa.

Kisse on ollut alusta asti kova osallistumaan. Ihan pikkuisen mustasukkainen huomiostakin, ehkä. Äippä kuvitteli että uskollinen ystävä nousee yölläkin ylös kun vauvaa piti syöttää ja hoitaa. No, nousi se ensimmäisenä yönä ensimmäisen kerran. Sen jälkeen se korkeintaan käänsi kylkeä ja veti käpälää korvan päälle.

Päivisin Kisse yrittää nukkua minkä ehtii. Öinen heräily väsyttää sitäkin. Onhan se varmaan mukavaa että äippä on koko ajan kotona, mutta voisi se kyllä hyvin muutaman tunnin päivässä olla pois. Että saisi nukkua.