Huoltojoukoissa


Pentujen hoitaminen on rankkaa puuhaa. Kisse on kasvattanut jo yhden collielapsen isoksi karvaturilaaksi, ja nyt on toinen menossa. Kisseä hämmästyttää miten sottaisia pennut ovat. Ensimmäinen lapsi oppi melko nopeasti sisäsiistiksi, tosin teki sekin vielä ensimmäisenä jouluna pökäleen mummulan valkoiselle matolle kesken jouluaterian. Kisse syyttää itseään, hän ei ehtinyt vahtia kun piti päivystää kinkun vieressä.

Mutta tämä toinen sitten! Jatkuvasti pitää ilmoittaa että sille on taas sattunut vahinko ja se pitää puhdistaa. Hassuinta on että nämä ihmiset ovat antaneet sille erityisluvan tehdä sisälle pieneen valkoiseen vatiin. Kisse on delegoinut Ruun aina tarkistamaan vadinkin ettei sinne ole jäänyt mitään.

Koulutus on tärkeää. Kisse on vaatinut että Ruun pitää käydä vähintään tottelevaisuus- ja agilitykurssit. Kisse tietää saavansa kotona nakkeja sillä aikaa, ilman että tarvitsee käpälääkään liikauttaa. Tämän nuorimman pennun koulutussuunnittelu on vielä kesken. Kisse on arvellut että siitä voisi tulla hyvä vesipelastaja koska se nytkin käy polskimassa joka lauantaiaamu. Sitä paitsi Kisseä ei saa veteen sitten kirveelläkään.

Kissestä on ollut suuri apu pottaharjoittelussa. Kisse tulee aina viereen päivystämään ja alistuu seisomaan hiljaa paikallaan silitettävänä, pää riippuen kuin vanhalla ruunalla. Lapsi oppi 11-kuisena sanomaan sssshhh potalla, kai se tarkoittaa sitten Kisseä.