Elämäni kuvakirjaa

                                                       
HEIMO JA HANNU

 

Saksa kutsui kylään Suomen "ansioituneita" opettajia kesällä 2008 ja OAJ lähetti. Oikeimmalla erillään kuvissa Seinäjoen poika Seppo Pihlaja, joka säesti huuliharpulla minua esittäessäni asiantuntijamatkanjohtajallemme kirjoittamani runon Schöne Liebe Patricia.

Virolahden Sammon talolla 7.7.2008 näytelmäryhmä esitti Ninni Suntion ohjaaman Kari Hotakaisen syvällisen hauskan Punahukan. Näytelmän jälkeen kuvassa kanssani Suntioita kolmesta sukupolvesta: Minna, Ninni, Liisa ja Ranja.
 


MOVE, monikulttuuritapahtuma Espoontorilla 14.6.2008: tilaisuuden avasi Maria Guzenina-Richardson, mukana myös Jaana Leppäkorpi ja Hannu Suntio.


Heimo Suntion Tiibet-aiheisen taidenäyttelyn Spiritual Heart Remains avajaiset 4.6.2008 galleria Ruutikellarissa ja ympäröivillä Valleilla. Musiikista huolehtivat mm. Pelle Miljoona ja Kärsä Koivistoinen. Paistettiin silakoita, tavattiin tuttavia ja muitakin taiteen ystäviä ja "ymmärrettiin" taidetta. Ostin vierailevan taiteilijan Outi Heiskasen teoksen Kymmenentuhatta oliota tulee ulos tyhjyydestä.


Veljeni Heimo Suntion tekemä isäni hautamuistomerkki 27.12.2007: Siipipurjeinen ruuhi

Eduskuntavaalikampanjassa demari kohtaa kokoomuslaisen, 9.5.2007 vaalit ovat ohi ja yhteistyö jatkuu. Keväällä lähti eläkkeelle myös viimeinen äidinkielen ja kirjallisuuden pitkäaikainen työtoverini, jota tulivat juhlistamaan myös jo aikaisemmin lähteneet mainiot kielen ja kirjallisuuden asiantuntijat.


Jatseilla tavataan: vuonna 2006 ja 2007 heinäkuussa myös Raija ja Teijo niin kuin ennenkin.

Kesäelämää vuonna 2006: Ilona ja Hannu, kalakilpailuihin menossa Tuutin veneellä, talkooväkeä huvilalla.

Keväällä 2007 Heimo Suntion taidenäyttelyn aikaan: ylimpänä isämme muistolle omistettu Ahvenkari, näyttelyn avajaisissa myös Outi Heiskanen; myöhemmin näyttelyssä työtovereitani ja poikani Jarno.
   

Las Palmasissa tietenkin.


Kerran kesässä ajan partani pois, ja se äitini nauramaan iloisesti: "Älä vaan mene ihmisten ilmoille, varsinkaan naisten nähtäville: siinä menevät viimeisetkin - - . 11.8.2007

Huvila luonnon armoilla vuonna 2007.

ISÄNI hautajaisissa 13.1.2007 äitini Heli ja poikani Jarno. HAUDALLA (isä kuoli 30.12.2006) JARNON KANSSA VIEMÄSSÄ ÄITINI HELIN LÄHETTÄMIÄ ORVOKKEJA 7.4.2007 PITKÄNPERJANTAIN JA PÄÄSIÄISEN VÄLISSÄ. Muistomerkki Kolme tiiraa äidiltäni kesällä ja sitten myöhemmin tulee veistos veljeltäni.                     

 

PÄIVÄÄ ENNEN EDUSKUNTAVAALEJA
Espoontorilla 17.3.2007: kuvissa Paavo Kohtala, Hannu Suntio, Miranda Vuolasranta, Eero Heinäluoma, Maria Guzenina-Richardson, Susanna Rahkonen ja Reino Paasilinna.

                                

 

 

 

TÄNÄÄN SÄÄSTÄT HUOMENNA MAKSAT
MIELENOSOITUS Eduskuntatalolla 15.9.2005: EKOAY:n puheenjohtaja Hannu Suntio puhuu kasvatuksen ja opetuksen puolesta. Kansanedustajia ja tuleva opetusministeri Sari Sarkomaa kuuntelevat, ja sitten tuleva ministeri vaatii ja lupaa jos hän pääsisi valtaan: Nyt keväällä 2007 OAJ:kin on toiveikas - on tullut lupausten lunastuksen aika. Vähän panee epäilemään, kun on kuullut mm. Niinistön ja Kataisen puheet "jakovarasta".


Kotiseutupähkinän oikea vastaus: Haminasta ja Kotkasta - Karhulaa (Helilää), Kymiä ja Vehkalahtea, kotikuntaani, ei enää ole. Mutta vielä on vaikkapa lapsuuteni ja nuoruuteni maineikas urheiluseura Vehkalahden Veikot.