the GASTROLAB Home Page

Our Webcam showing the Water Tower of Vasa, Finland

Saariselän Pyhän Paavalin kappeli

Saariselän Pyhän Paavalin kappeli on vihitty käyttöön marraskuussa 1996. Rakennustyöt aloitettiin toukokuussa samana vuonna, joten ripeästi tätä kappelia on rakennettu.

"Pyhän Paavalin kappeli"-kapellet i Saariselkä, omkring 40 km söden om Ivalo, invigdes i november 1996.

The "Pyhän Paavalin kappeli"-chapel in Saariselkä, some 40 km south of Ivalo on the Finnish Lapland, was built in 1996

Kellotapulin neljä jalkaa ovat ruostumatonta terästä ja se on Rautaruukki Oy.n tekemä. Kello on tehty Hollannissa. "Kaikukoon kutsusi tunturin kansalle".

Saariselän kirkon peruskirja

Tämä peruskirja on muurattu Saariselän kirkon peruskiveen kirkon alttarin kohdalle 6 päivänä kesäkuuta 1996, Martti Ahtisaaren ollessa Suomen tasavallan presidenttinä, John Wikströmin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispana, Johanneksen Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispana, Paul Verschurenin Suomen roomalais-katolisen kirkon piispana, Olavi Rimpiläisen Oulun evankelis-luterilaisena piispana, metropoliitta Leon Oulun ortodoksisena piispana, Anita Kumpulaisen Inarin seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajana, Jouko Lepistön Inarin seurakunnan kirkkoherrana ja Voitto Tervahaudan Inarin kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

Saariselän kirkon toteuttaa Kiinteistö Oy Tunturikappelit, jonka osakkaina on Inarin seurakunta, Kansan Raamattuseura sekä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys.

Toteutukseen osallistuu myös ensisijaisesti Saariselän asukkaiden muodostama Saariselän kirkon kannatusyhdistys ry, jonka tukena on kaksi kummiryhmää.

Hengellisen kummiryhmään kuuluvat piispa Olavi Rimpiläinen, metropoliitta Leo sekä piispa Verschuren.

Liike-elämän kummiryhmään kuuluvat maaherra Hannele Pokka, sijoitusjohtaja Pirkko Alitalo, kauppatieteen tohtori h.c. Ahti Hirvonen, pankinjohtaja Harri Holkeri, varatoimitusjohtaja Seppo Mäkinen, varatuomari Pertti Paloheimi sekä diploomi-insinööri Jouko Salonen.

Saariselän kirkon kannatusyhdistys ry:n puheenjohtaja, Kiinteistö Oy Tunturikappelit-yhtiön toimitusjohtajana ja kirkkohankkeen asiamiehenä toimii Paavo Holopainen.

Kirkon pääsuunnittelijana on suunnittelija Erkki Jokiniemi. Kirkkorakennuksen rakentamisesta ja työmaan johtamisesta vastaa Rakennus-Lutto Oy toimistusjohtajansa Osmo Simosen ammattitaidolla.

"Olkoon tämä kirkko sekä Saariselän asukkaiden että matkaililijoiden elämän rakennukseksi"

"Jos Herra huonetta ei rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät".

Pääsisäänkäynti

Pyhän Paavalin ikoni on Lapin ortodoksisen seurakunnan lahjoittama

Alttari-ikkuna. Ikkunassa oleva puuristi on Metsäntutkimuslaitoksen lahjoittama.

Valoa tarvitaan pitkän talven aikana

Euroopan Unionikin osallistui hankkeeseen.

Kappeli toimii "tiekirkkona" eli kappeliin voi poiketa hiljaista hetkeä varten vaikka olisi vain ohikulkumatkalla

Viikkotapahtumista saa tietoa Saariselän Viikkouutisista ja julkaisijan, Saariselän Sanomien kotisivulla kannattaa toki vierailla.

In the middle of the night

This image was taken i March, 2006.

Jos kappelista haluaa lisätietoja, niin tämä Pekka Pirisen vuonna 2001 kirjoittama kirja on oiva lähdeteos. Sitä saa ostaa mm kappelissa, ja Saariselän kirkon kannatusyhdistykseltä.