Kennel Sanmae donna

pentujabordercolliekuviarotumääritelmä

Pennut kodeissaan

AGILITY

Belgian TOKOkoe

Pentukuvia

Pentuvideoita

World Agility Open Championships 2012 in Belgium

Spiikun voitonollarata

 

 

------------------------------------------------------------------------

Meillä on pentuja

Pennut ovat syntyneet 8 toukokuuta 2014

Luovutus 26 kesäkuuta 2014 lähtien

Lisätietoa "PENTUJA" sivulla

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ensimmäinen koirani labradorinnoutaja Immerwach Niina-Nenne.

KOIRANET siskonsa tietoihin.

Kuva on otettu Olarin kansakoulun pihalla Espoossa 1969. Itse roikun hihnan päässä kymmenvuotiaana.

Tervetuloa tutustuman SANMAR bordercollieihin. Ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2007.

Pyrin kasvatustyössäni painottamaan ensisijaisesti luonnetta ja terveyttä. Koirilta vaaditaan nykypäivänä hyvin paljon. Kasvattini menevät etupäässä perhekoiriksi ja siksi toivonkin että niiden kanssa olisi helppoa elää normaalia elämää.

Pelkkä löhöily ja lenkitys ei kuitenkaan bordercollielle riitä. Se on työintoinen koira ja vaatii paljon aikaa ja aivotyötä. Jos kilpailuihin intosi ei riitä tulee sinun siitä huolimatta puuhata koirasi kanssa jotain sille mielekästä.

Se nauttii tottelevaisuusharjoituksista , esineiden etsimisestä, jäljestämisestä agilitystä ym.. Se ei osaa niitä aluksi mutta sinun tulee ne opettaa sille.

Usein kuulee sanottavan että bordercollie olisi helppo kouluttaa. Se voi olla helppo koira kokeneelle kouluttajalle tai intomieliselle TOKO- harrastajalle. Se on myös hyvin vilkas ja ehtii tehdä kaikenlaista ennenkuin huomaat mitään. Se on tarkkaavainen ja havaitsee kaiken mitä ympärillä tapahtuu.

Panen suuren painon myös käyttöominaisuuksille. Kasvattieni sukutauluissa on paimennukseen käytettyjä linjoja joiden kautta tulee varmasti työintoisia yksilöitä.

Asun Vihdissä, Suomen eteläpuolella Hanko-Hyvinkää tien varrella metsän ja peltojen keskellä.

Olen kasvattanut myös muutaman länsisiperianlaika pentueen. Ensimmäisen länsilaikan otin alumperin pelastuskoiraksi. Ihastuin kuitenkin rotuun syvästi. Laikoilla on omat asumuksensa ulkona. Bordercolliet viihdyttävät minua sisätiloissa. Toki näin maalla asuessa kesäisin kaikki koirat ovat etupäässä ulkona.

 

Aija

 

Sanmar koiran omistaja

tai

perheenjäsen

laikat ja bordercolliet

liity foorumiin

TERVETULOA

Foorumin kautta voit vaihtaa yhteystietoja
ja kuulumisia.

En valitettavasti ehdi itse foorumilla kovin usein käymään.

T.a
................................................

Sanmar koirien blogeja
ja kotisivuja

Sanmar Soda

Sanmar Rumba

Sanmar Mikkihiiri ja Muumipappa

Sanmar Tex Willer

Sanmar Lilli

Sanmar Illusia

Ulkopuolisia uroksia joita olen käyttänyt nartuilleni

Somollis Pelle

TARAWOOD'S I FEEL GOOD

 

Paikkoja joista olen ostanut koiria

Cabaroo

Arnpriors

Of Maranns Home

---------------------------------

Jarcon jälkeläisiä

Ostin maalta vanhan mökin. Mökin vintiltä löytyi tuo yllä oleva printti. Kuva on kovin huonokuntoinen ja laitoin sen kuntoon miten osasin. Vähitellen alkoi kiinnostamaan kuka on tehnyt alkuperäisen teoksen, milloin ja missä.

Minusta kuvan tunnelma on surullinen. Pimeässä kylmässä talviviimassa eksynyt karitsa ilmeisesti tekee kuolemaa. Paimenkoira on löytänyt sen ja yrittää saada haukkumalla paimenen paikalle.

Korpit odottavat jo valmiina vasemmalla ylhäällä.

Ehtiikö paimen ajoissa vai saavatko ylhäällä liitävät korpit ateriansa? Miten käy koiralle? Yrittääkö se puolustaa karitsaa vai lähteekö pois ja silloin paimen ei saa koskaaan tietää että koira oli löytänyt kadonneen lampaan. Ehkä koira saa vielä kotona haukut kun oli ollut "karkumatkalla" koko yön.

Kunnes vihdoin löysin nämä sivut:

Border Collie Museum ja Welcome to the WOOLGATHER FARM WEB PAGES: sieltä löytyy todella kauniita maalauksia ja paljon muutakin asiaa bordercollieista.

Lisää tuosta yllä olevasta kuvasta: täältä

 

Anadunen sivuilta suoraaan kopioituna:

The Anadune Border Collie Database contains information on all forms of competition including show, obedience and agility. The database is intended to be an aid to all breeders and owners of Border Collies.

- vaatii kirjautumisen mutta sen jälkeen oletkin siihen aivan koukussa. Voit lisätä sinne oman koirasi tiedot, kuvan ja pentueen ja paljon muuta. Voit tehdä myös virtuaaliparituksia minkä tahansa koiran kanssa jonka löydät sieltä.

 

 

Aija Hurmerinta
VIHTI
FINLAND
044-581 0659
aijahoo@kolumbus.fi

 

Sitten lopuksi paloja ihan tavallisesta työpäivästä