Elsa
Heathberry's Snake Charmer
(H. Matter of Time - H. Final Call)
 

Ensimmäinen koirani, Elsa, tuli meille 8.päivä toukokuuta 2002. Nyt jo 9 kuukautinen pikku susi on nähnyt ja kokenut kaikenlaista.

Heinäkuussa kaksi ja puoli viikkoa Saaristomerellä purjeveneessä näytti Elsalle paljon maailmaa.
Silti tuntuu, että hauskinta Elsasta oli mökkireissut.
Siellä sai juosta vapaana aamusta iltaan.
Toinen Elsan mielipaikka kesällä oli koirien uimaranta. Sinne se halusi aina. Ensin se vain tepasteli vedenrajassa, mutta loppukesästä uskaltautui hakemaan kepin rantavedestä. Ehkä rohkaistumiseen vaikutti sekin, että Elsa oli tippunut veneestä ja mökin laiturilta veteen. Rannalla tavattiin kaikenkokoisia ja -luonteisia koiria.
 
Elokuussa aloitettiin koirakoulu ja siellä käydään joka viikko. Elsa on osoittautunut yllättävän hyväksi oppilaaksi. Näyttelykokemustakin on jo vähän tullut. Ensimmäinen näyttely oli Nuori Border ja toinen oli marraskuun alussa pentunäyttely Espoossa. Espoosta saatiinkin ensimmäinen ruusuke, kunniapalkinto.
     
     
Kotona Elsan aarteita ovat villasukat. Mieliruokia nappulapöperön seurana ovat riisi, raejuusto ja piimä. Ei taida olla montaa aamua, jolloin en olisi herännyt Elsan purinaan sänkyni vieressä tai siihen, kun se innoissaan hyppää niskaan. Hauskimpia hetkiä ovat ne, jolloin tulee väsyneenä koulusta kotiin ja tyhjän, pimeän kodin sijasta pieni koira juoksee tervehtimään hihkuen ilosta. Onnellinen olen myös silloin, kun huomaan, että jokin opettamani asia onkin jäänyt Elsan muistiin. Ja varmaan Elsankin mielestä ne palkintonamit on aika kivoja…
     
Essi ja Elsa jouluvalmisteluissa.
Essi Suorsa 12 / 2002
 
 
Missä mennään...syksy 2004  
On vähän jutut muuttunu siitä kun kirjoitin tuon edellisen tekstin meidän rakkaasta prinsessasta. Nyt Elsa onkin jo melkeen kolme vuotta. Koirakoulu me lopetettiin jo ajat sitte kun siellä meni harjotukset vähän liian haastaviksi. Siirryttiin mieluummin tällaseen kotiopiskeluun. Näyttelyt ei myöskään oikein kolahtanu meille, joten tän hetken kova juttu löydettiin agilitystä.

Alkeiskurssi käytiin keväällä 2003 ja sitten viime syksystä lähtien ollaan kilpailtu. Tällä hetkellä ollaan vielä Mini1-luokassa, mutta vielä me täältä noustaan. Enää yks nolla, niin ollaan 2-luokassa... Laivakoiran ura Elsalla jatkuu vielä entiseen tapaan. Yöpymispaikan neiti on siirtänyt mun sänkyyn. Se on toistaiseksi sujunut ihan hyvin, mitä nyt pieniä tilaongelmia välillä.

Elsa on myös alkanut ottaa kaiken ilon irti siitä ajasta, kun se on yksin kotona. Joskus olohuoneen pöydän päälle jätettyjä papereita saa keräillä pitkin alakerran lattiaa. Ja sillonhan siitä riemu syntyy kun pähkinäpussi on unohdettu lojumaan väärään paikkaan...mutta kyllä Elsa on edelleen maailman paras koira, ihan niinku sillonkin kun se Hannalta haettiin

Essi ja Elsa
agilityn nuorten Sm-kisoissa kesällä 2004.
Perusradalta voitto 14-17-vuotiaitten sarjassa, finaalissa sijoitus seitsemäs.
 
Essi Suorsa 12 / 2004