Uutisia / News:

l 2010
l
2009

l
2008
l
2007
l 2006
l
2005

l 2004
l
2003
l 2002
l
2001

l
Alkuun -
Main page
 
 
l 2011 l
 
Lupulle toinen B!  
Lupu (H. Magic Spell) sai Ruotsinpyhtään iltakisoista toisen B-tuloksensa. Itse riistakoe oli nappisuoritus, mutta kaksi pistettä vähennettiin tyhjänluolan tarkastuksessa ahdinkoon menon aikailusta. Hyvä Lupu!!
Ensi vuonna kokeillaan sitten A-astetta.Ruotsinpyhtää 14.12.2011
Tuomari Ilse Kokkonen


Koe alkoi:
21:05
Koe päättyi: 21:16

Ahdinkoputken läpäisy:
+ aikailee
Tyhjän luolan tarkistus:
täydellinen, hieman ääntä


Arvostelu:
Koira luukulle, ilmoitushaukku. Kettu siirtyy haarapesään koiran seuratessa perässä. Koira aloittaa järkevän painostuksen tiivistäen kokeen edetessä. Kettu iskee, koira väistää, mutta palaa samantien paikalleen tiivistäen vielä painostusta. Koe keskeytetään eläinsuojelullisista syistä. Koira teki erinomaisen työn. Pisteitä pudottaa ahdinkoputken aikailu. B-42


Lupsakka valmistautumassa kokeeseen

Lupu (H. Magic Spell) got her second B-result at working trials. Well Done. A-level trial awaits next year!!
 
Takku PU-2 Pohjoismaiden Voittaja näyttelyssä!
Takku (H. Codebreaker) pärjäsi hienosti Tukholmassa järjestetyssä Pohjoismaiden Voittaja 2011 näyttelyssä. Näyttelyyn oli ilmoitettu kaikkiaan sata borderia, joista paikalla oli 86. Arvostelun suoritti englantilainen David Shields. Takun sijoitus PU-2 ja arvostelu oli upea, vaikka PMV-11 titteli ja Ruotsin serti menivätkin harmittavasti nenän edestä. Mukana matkassa oli myös Wanda (H. Fancy Footwork), jolle ei tällä kertaa tullut sijoitusta valioluokassa.
Kiitokset Sannalle Takun lainasta & kiitos Kaarina & Wanda matkaseurasta!!
 
Siiri möllikisoissa
 

Siiri (H. Your Never Know) ja Anni kävivät testaamassa agilitytaitojaan Itsenäisyyspäivän möllikisoissa Kirkkonummella. Tuloksena oli puhdas 0-rata ja sijoitus 3. Osallistujia oli peräti 80 (!). Hyvä Siiri & Anni! Pari nähdään tulevaisuudessa varmasti myös virallisissa kilpailuissa


Siiri & Anni

 
Tuplatitteli Takulle

Takku (H. Codebreaker) voitti molemmat messukeskuksessa tarjolla olleet voittajatittelit. Nimen eteen lisätään tästä lähtien HeV-11 & V-11. Hyvä Takku!
Näyttelyihin osallistuivat molempina päivinä Takun lisäksi Wanda (H. Fancy Footwork), Vappu (H. Driving Force), Tyly (H. Pride of the Jedi) ja Papu (H. Custom Fitted), joista jokainen sai laatuarvostelussaan 'erinomaisen'. Molempina päivinä loppusijoitukseen ylsi myös Wanda ollen HeV-11 näyttelyssä PN-4 ja V-11 näyttelyssä PN-2. Kasvattajaryhmämme palkittiin parhaana molemmissa näyttelyissä.
Kiitos mukana olleille!!Takku (H. Codebreaker)


Helsinki Winner 3.12.2011 (Karin Bergbom)

ROP VAL-1/ERI SA Heathberry's Codebreaker
om. Sanna Elomaa CACIB HeV-11
AVO-1/ERI SA Heathberry’s Custom Fitted
om. Tiina Sorsimo
vara-serti


PN4 VAL-3 ERI SA Heathberry's Fancy Footwork
om. Kaarina Ståhlberg
JUN-3/ERI Heathberry’s Pride of the Jedi
Om. H. Tuomi & E Pietiläinen
AVO-2/ERI Heathberry's Driving Force
om. Anne Panttila

ROP-KASV Kennel Heathberry's KP

Winner 4.12.2011 (Cathy Delmar, Irlanti)
ROP VAL-1/ERI SA Heathberry's Codebreaker om. Sanna Elomaa CACIB V-11
AVO-1/ERI SA Heathberry’s Custom Fitted om. Tiina Sorsimo

PN2 VAL-3 ERI SA Heathberry's Fancy Footwork om. Kaarina Ståhlberg vara-cacib
JUN-3/ERI Heathberry’s Pride of the Jedi
om. H. Tuomi & E Pietiläinen
AVO-2/ERI Heathberry's Driving Force om. Anne Panttila


ROP-KASV Kennel Heathberry's KP


Takku (H. Codebreaker), Tyly (H. Pride of the Jedi), Wanda (H. Fancy Footwork) & Papu (H. Custom Fitted)
A great weekend! Takku (H. Codebreaker) was BOB on both days at the Winner Shows in Helsinki adding two new titles to his name. Well Done.
Also Wanda (H. Fancy Footwork), Vappu (H. Driving Force), Tyly (H. Pride of the Jedi) and Papu (H. Custom Fitted) were entered to both days. Wanda managed to get in the best bitch line-up on both days. She placed BB-4 on Saturday and BB-2 on Sunday. Our breeder group was BOB group on both days.
 
Akkista AVA!
 

Akki (Aquila Kham-mi) voitti Purinalla agilitykisan upealla 0-radalla ja sai voitostaan kolmannen agilitysertinsä. Ensimmäisestä sertistä oli kulunut vuosi, joten serti teki Akkista Suomen agilityvalion. Mielettömästi onnea Akki ja Maarit!!

Akki (Aquila Kham-mi) won mini class-3 competition and got her 3rd Agility certificate finalising her Finnish Agility Champion title. Akki is handled by Maarit Niemelä.


Maarit & Akki

 
Tuplat Justukselle ja Tinalle!
 

Justus (H. Bulletproof) ja Tiina urakoivat kolmen radan verran BAT'in agilitykisoissa Hyvinkäällä. Radat menivät mallikkaasti ja tuloksena oli kolme virheetöntä rataa, joista yhdellä hieman yliaikaa (0,23 s).

Samoissa kilpailuissa Tina (H. Spellbound) ja Heli tekivät niin ikään 0-suorituksia tuplanollan verran. Onnittelut molemmille!


Justus (H. Bulletproof) & Tiina

 
Tyly ROP Jyväskylässä
 

Tyly (H. Pride of the Jedi) oli ROP Jyväskylän KV-näyttelyssä. Juuri 15 kk iän saavuttanut Tyly sai sertin lisäksi cacibin. Kasvateistamme paikalla oli myös Papu (H. Custom Fitted), joka oli urosten kolmas. Serti vietiin nyt kolmannen kerran peräkkäin Papun nenän edestä, mutta ei lannistuta. Kyllä se sieltä vielä tulee

Jyväskylä KV 19.11.2011 (Vesa Lehtonen)
ROP NUO-1/ERI SA Heathberry’s Pride of the Jedi
Om. H. Tuomi & E Pietiläinen SERT, CACIB

PU-3 AVO-2/ERI SA Heathberry’s Custom Fitted
om. Tiina Sorsimo
vara-serti

Tyly (H. Pride of the Jedi) was BOB at Jyväskylä intl Dog Show. She won her 1st CC and Cacib. Papu (H. Custom Fitted) placed best dog-3 with res-CC.


Tyly (H. Pride of the Jedi)

 

Lupulle B-tulos!!

Kukapa olisi uskonut vielä vuosi sitten, että Lupsakka yllättää meidät B-tuloksella. Lupu (h. Magic Spell) on selvästi saanut vuosien saatossa itsevarmuutta ja sen luolatyöskentely oli koepäivänä todella hyvää ja määrätietoista. Se ei hosunut, vaan tiukensi otetta iskun vaihto iskun vaihdolta ja lopulta koe piti keskeyttää. Superhieno Lupu


Numminen 29.10.2011
Tuomari L
auri Rostedt

Koe alkoi:
10:40
Koe päättyi: 10:45

Ahdinkoputken läpäisy:
++
Tyhjän luolan tarkistus:
Varovainen, järkevä, äänetön, hyvä


Arvostelu:
Hyvin ahdingosta. Rauhallisesti hakupesälle, jossa kuuluva löytöhaukku. Tiivis ketun seuraaminen ja työskentely alkoi peräpesäkkeen ahdingon edestä. Koiralla on kirkas, kuuluva haukku. Koira etenee määrätietoisesti ja rohkeasti kohti kettua sen kiukkuisista iskuista huolimatta ja koe keskeytetään koiran kovuuden takia. Erinomainen, täydellinen suoritus! B-44Lupu suojaavassa työskentely turkissa :-)

 

Onni palkinnoille!

Onni (H. Good Thinking) juhli 6 v. syntymäpäiviään sijoittumalla JAU:n kisoissa kahdesti. Agi-radalta tuli 2. sija ja hyppärillä Onni sijoittui kolmanneksi. Heli kilpaili samoissa kisoissa myös Tinan (H. Spellbound) kanssa saaden Tinalle viimeisen puuttuvan SM-nollan. Onnea Heli & Onni & Tina! Aikamoisessa vedossa olette viime aikoina olleet!


Onni, Heli & Tina

 

Intolle voitto!

Into (H. Never Say Never) kilpaili viikonloppuna menestyksekkäästi Riihimäellä voittaen molemmat Medi-1 hyppyradat. Toinen voitoista tuli 0-tuloksella, joten tästä lähti Inton ja Helin "nollakeruu" käyntiin! Menestystä seuraa varmasti jatkossakin, sillä niin hyvin olette perustyötä tehneet. Hyperonnittelut!!

Tässä linkki Inton ja Helin toiselle hyppyradalle. Tätä kelpaa katsella!

Ja vielä kuva voittojen kunniaksi Helin tekemästä kakusta


Intsikan voittokakku

 

Tina & Heli palkintopallilla

Tina (H. Spellbound) ja "lainakuski" Heli kilpailivat Anna Viitasen hyppyradalla Purinalla tuloksena 0 ja 3. sija. Onnea!!


Heli ja Tina

 
Heathberry's proudly presents – FI KVA-L Sisko!!

Sisko (H. Dressed Up) viimeisteli käyttövalion arvonsa Vihdin iltakokeessa. Kahden hienon B-tuloksen jälkeen oli kaikenlaista pientä vastoinkäymistä , mutta nyt A-tason yritys palkittiin. Pätevä ja sitkeä kettujen kauhu! Suurkiitos Katri, että innostuitte luolatouhuista ja veitte Siskon kokeisiin! Hyvä te .

Vihti, Nummela 4.10.
Tuomari Hannu Rinne


Heathberry's Dressed Up (A-47)
om. Katri Kärkkäinen & kasv.


Koe alkoi:
20:58
Koe päättyi: 21:15

Ahdinkoputken läpäisy:
ok
Tyhjän luolan tarkistus:
Nopea, täydellinen, ääntä


Arvostelu:
Ahdinko ja hiekkaeste nopeasti. Kettu oikean kulmapesän kautta peräpesään. Koira työskenteli lähietäisyydellä läpi kokeen, kunnes tuomari keskeytti kokeen vahinkojen välttämiseksi.


Sisko (H. Dressed Up)
photo: Katri Kärkkäinen


Sisko (H. Dressed Up) finalised her Finnish working champion title in Vihti 4.10.
Her points were A-47. Well done!!
 

Essu ja Mara jäljestämässä

Essu (H. Smart Casusal) ja Mara (H. Firefighter) osallistuivat elokuussa MeJäljestäjien järjestämälle mejä-kurssille. Teoriaa, suunnistusta ja käytännön harjoituksia sisältänyt kurssi päättyi halutessa vielä möllimejä-kokeeseen, jos koiran taso salli. Tuomarina toimi mejä-oikeudet omaava tuomari.
Molemmat koirat selvisivät kokeesta hienosti. Maralle kokeen alussa yksi hukka, jonka vuoksi AVO-2 (37). Superinnokas Essu puolestaan ylsi ykköstulokseen AVO-1 (40).
Toivotaan, että molemmat koirat nähdään ensi vuonna virallisessa kokeessa!

Essu kaadolla

 
Mara
Essu
a) Jäljestämishalukkuus (0-6)
4
5
b) Jäljestämisvarmuus (0-12)
7
10
c) Työskentelyn etenevyys (0-10)
6
7
d) Lähdön, kulmien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen / kaadolla haukkuminen (0-14)
14
10
e) Käyttäytyminen kaadolla (0-3)
3
3
f) Yleisvaikutelma (0-5)
3
5
 

Luru metsällä

Luru (H. Save Our Souls) käväisi Susannan kanssa metsällä saaliina kaksi hyvän kokoista köllykkää, kuten Susanna asian ilmaisi Metsästysonnea jatkossakin! 

Piirinmestaruuskisat 17.9.

Osku (H. So Far So Good) ja Onni (H. Good Thinking) kisasivat Border Agility Teamin Piirinmestaruuden voittaneessa Medi-joukkuessa.
Hyvä pojat ja tytöt .Heli ja Onni & Maarit ja Osku

 
Lurulle serti!
 

Luru (H. Save Our Souls) yllätti iloisesti "vanhoilla päivillä" Muuramen ryhmänäyttelyssä . Luru voitti nartut, sai ensimmäisen sertinsä ja oli vielä ROP-veteraani.
Näyttelyyn osallistui myös Tina (H. Spellbound), joka tuli toiseksi AVO-luokassa. Kiitokset tyttöjen esittämisestä ja superisti onnea Lurulle ja Susannalle sertistä!

Muurame 4.9.2011 (Karin Bergbom)
VSP VET-1/ERI SA Heathberry’s Save Our Souls
Om. Susanna Järvisalo ROP-veteraani, SERT

AVO-2/ERI Heathberry’s Spellbound
om. Jaana Lindfors


Luru (H. Save Our Souls) got her 1st CC as a veteran! She was BOS & BOB-veteran at Muurame dog show. Well done!


Luru (H. Save Our Souls) photo S. Järvisalo

 
Into ROP Vantaalla
 

Into (H. Never Say Never) oli ROP Vantaan Let's Go -näyttelyssä. Narttujen puolella sijoitukseen ylsi lisäksi Tyly (H. Pride of the Jedi) ollen PN-2. Näytillä oli lisäksi Rempo (H. Break The Spell) ja Tina (H. Spellbound), jotka molemmat saivat ERIn. Kasvattajaryhmämme tuli toiseksi ja sai KP:n.

Vantaa 3.9.2011 (Tino Pehar, SLO)
ROP VAL-1/ERI SA Heathberry's Never Say Never om. Heli Hildén

AVO-3/ERI Heathberry’s Break the Spell
om. Marian Marttina

PN2 JUN-1/ERI SA
Heathberry's Pride of the Jedi
om. Hanna Tuomi vara-serti
AVO-2/ERI SA Heathberry’s Spellbound
om. Jaana Lindfors

KASV-2 / KP Kennel Heathberry's
Into (H. Never Say Never) photo E. Tahko

 
Terri-Eri 27.8.2011 (Pauliina Sjöholm)

PU-2 VAL-1/ERI SA Heathberry's Never Say Never
om. Heli Hildén
 

Coco - uusi käyttövalio!

Coco (H. Pin-Code) viimeisteli käyttövalio -tittelinsä suorittamalla luonnonluolan tarkastuksen Ristiinassa. Cocon tulokset luolilta olivat B-43, B-41 & A-50, ja nyt siis hyväksytty luonnonluolan tarkastus.

Superonnittelut Cocolle ja kotiväelle, ja kiitokset Katja Cocon viemisestä luolille!Coco (H. Pin Code)

 
Papu 2 x PU-2
 

Papun (H. Custom Fitted) näyttelyviikonloppu meni hienosti, vaikka serti vietiinkin nenän edestä molempina päivinä Onnittelut Papulle & kotijoukoille, sekä kiitokset Ninnulle esittämisestä!

Turku 13.8.2011 (Johan Juslin)
PU-2 AVO-1/ERI+SA Heathberry's Custom Fitted
om. Tiina Sorsimo, vara-serti

Valkeakoski KV 14.8.2011 (Rajic Branislav, Serbia)
PU-2 AVO-1/ERI+SA Heathberry's Custom Fitted
om. Tiina Sorsimo, vara-sertiPapu (H. Custom Fitted)

 

Erikoisnäyttely 2011

Tänä vuonna näytillä oli kaikkiaan 7 kasvattia. Parhaiten menestyi Takku (H. Codebreaker), joka oli päivän toiseksi kaunein uros ja voitti lisäksi paras saukon pää -kilpailun. Myös Titus (H. Bite The Bullet) pärjäsi hienosti ollen urosten kolmas. Toiseksi tulleessa kasvattajaryhmässä esitettiin Takku, Titus, Into (H. Never Say Never) ja Papu (H. Custom Fitted).

Suurkiitos kaikille paikalle saapuneille ja onnea hienoista tuloksista!
Takku (H. Codebreaker)

6.8. Erikoisnäyttely - BT Club Speciality Show
Hans Lehtinen & Kimmo Mustonen

AVO-3/ERI SA Heathberry's Custom Fitted
om. Tiina Sorsimo
AVO-/ERI Heathberry's Nevermind
om. Kirsi Paasonen
BD-2 VAL-2/ERI SA Heathberry's Codebreaker
om. Sanna Elomaa
BD-3 VAL-3/ERI SA Heathberry's Bite The Bullet
om. Seija Venetsalo
VAL-4/ERI SA Heathberry's Never Say Never
om. Heli Hildén
VET-2/ERI SA Heathberry's Hijacker
om. Kirsi Viitasaari
JUN-/EH Heathberry's Pride of the Jedi
om. Hanna Tuomi
Breader / KASV-2 KP Kennel Heathberry's
Best Otter Head Heathberry's Codebreaker
om. Sanna Elomaa


Keke (H.Hijacker)

Seven 'Heathberries' were entered to BT Club Speciality this year. Takku (H. Codebreaker) won BD2 and was chosen as best otter head. Titus (H. Bite the Bullet) also managed to get to the Best Dog line-up being BD3. Our breeder group placed 2nd. In the group were Takku, Titus, Into (H. Never Say Never) & Papu (H. Custom Fitted).
 

Ronjan heinäkuun näyttelykimara


Hämeenlinna 3.7.2011 (Anna Brankovic, Serbia)

PN3 NUO-1/ERI + SA Heathberry's This is It
om. Heidi Lahtiluoma & kasv.


Karjaa 3.7.2011 (Otto Krcal, Itävalta)
NUO-1/ERI + SA Heathberry's This is It
om. Heidi Lahtiluoma & kasv.

Tuusula 2.7.2011 (Leni Finne)
AVO / EH
Heathberry's This is It
om. Heidi Lahtiluoma & kasv.


Ronja (H. This is It)

 

Justus ja Tiina palkinnoille!

Justus (H. Bulletproof) ja Tiina ovat palanneet taas agilityn pariin ”vauvatouhujen” hieman helpottuessa. Ensimmäinen nolla tuli Turussa 26.6. ja toinen heti perään Mikkelissä 3.7. Molemmilla 0-suorituksilla pari ylsi upeasti kolmanneksi. Onnea ja menestystä jatkossakin! Kiva, että olette palanneet taas harrasteiden pariin!

Tiina & Justus

 

ROP-veteraani Luru!

Lurusta (H. Save Our Souls) on totuttu tähän asti kuulemaan vain agility- ja luolakoeuutisia, mutta nyt menestystä tuli myös näyttelypuolella .
Veteraani-ikään ehtinyt Luru kunnostautui Juvalla aina ROP-veteraaniksi asti. Onnittelut!

Juva 3.7.2011 (Vesa Lehtonen)
ROP-veteraani Heathberry’s Save Our Souls Om. Susanna Järvisalo

Luru (H. Save Our Souls)
photo: Susanna Järvisalo

 

Agilityn SM-kisat 2011

Jaana & Tina (H. Spellbound) osallistuivat tänä vuonna agilityn SM-kisoihin, jotka pidettiin Nastolassa 19.6. Ensimmäisen radan 0-suoritus oikeutti finaaliradalle asti. Kahden radan yhteistuloksissa Tinan loppusijoitus oli 39. Onnea Jaana & Tina! Suomenmestaruudesta olivat kilpailemassa myös Maarit & Akki (Aquila Kham-mi), mutta finaalipaikkaa ei tänä vuonna tullut.

Jaana & Tina
photo: Erja Suni-Räsänen

 
Tyly & Toffe - Nuori Border -päivän ROP & VSP!

Kaikkiaan viisi kasvattiamme osallistui Nuori Border -päivän näyttelyyn ja kuudes tuli vielä muuten vain paikalle :-)
Tylyn (H. Pride Of The Jedi) ja Toffen (H. Storm Trooper) lisäksi myös Pipo (H. Storm Warning) ylsi luokkavoittoon.

Toiseksi sijoittuneessa kasvattajaryhmässä esiintyivät Toffe, Pipo, Reeta (H. Sand Storm) ja Tyly.

Kiitokset kaikille osallistumisesta!
Sää oli helteinen, mutta hyvin jaksettiin

BOB H. Pride of the Jedi & BOS H. Storm Trooper with Judge Erica Winberg from Kennel Sweeping
photo: Eija Jantunen


H. Pride of the Jedi, Tyly
(H. Jet-Lag - H. Happy Feet)


H. Storm Trooper, Toffe
(Hellas Kid Creole - H. Code Red)Nuori Border päivä 11.6.2011
(Erica Winberg, kennel Sweeping, Ruotsi)

ROP/BOB TYPYKÄT-1/KP Heathberry's Pride Of The Jedi, "Tyly"
om. Hanna Tuomi & Elina Pietiläinen
VSP/BOS NAPPULAT-1/KP Heathberry's Storm Trooper, "Toffe"
om. Henrik Lilius
TYLLERÖT-1/KP Heathberry's Storm Warning, "Pipo"
om. Annika Norgård & kasv.
TYLLERÖT-2/KP Heathberry's Sand Storm, "Reeta"
om. Tytti Kuusi
TYLLERÖT-3 Heathberry's Rising Storm, "Lili"
om. Heidi Olkkonen

KASV-2 Kennel Heathberry's


Axel & Toffe, lapsi-koira kisan voittoruusukkeineen

A great day at BT Club's Young Border Terrier Day last Saturday. Five "Heathberries" were entered. Judging was done by Erica Winberg from Kennel Sweeping (SWE).

Tyly (H. Pride Of The Jedi) was BOB and Toffe (H. Storm Trooper) BOS.
Also Pipo (H. Storm Warning) won her class.
litter sisters Lili (H. Rising Storm), Pipo (H. Storm Warning)
& Reeta (H. Sand Storm)Siskolle toinen B-44!

Siskon (H. Dressed Up) hyvä tuloskunto luolakokeissa sai jatkoa Vihdissä 2.6. Jälleen nappisuoritus ja täydet pisteet. Samalla hoitui luonnonluolan tarkastus.
Onnittelut Siskolle ja tietysti kiitokset handlerille. A-koe odottaa .

Vihti 2.6. - Tuomari Ilse Kokkonen

Heathberry's Dressed Up (B-44)
om. Katri Kärkkäinen & kasv.


Ahdinkoputken läpäisy: ++
Tyhjän luolan tarkistus: äänetön, täydellinen

Koe alkoi:
12:31
Koe päättyi:
12:34

Arvostelu:
Koira luolaan ja luukulle. Kettu perääntyy oikealle ja koira perässä. Koiralla tiukka haukku ja kova painostus. Työskentely nopealiikkeistä ja sahaavaa. Ketun iskut eivät hetkauta. Koe keskeytetään eläinsuojelullisista syistä.


Luonnonluolantarkastus: hyväksytty


Sisko's (H. Dressed Up) good results in working trials continue. Again she got maximum points (B-44). Well done! A-level trial awaits.
 

Tuisku kymppikerhoon

Kolminkertainen erikoisnäyttelyvoittaja ja Årets Border voittaja Tuisku (H. New Release) täytti pyöreitä vuosia 2.6. Harmaa alkaa olla päivän sävy. Synttärionnittelut samalla koko sisarusparvelle.


Tuisku (H. New Release) 10 years
photo: Pia Nykänen

 

Rockysta valio

Rocky (H. Triforce) oli VSP Helsingin ryhmänäyttelyssä saaden kolmannen muotovalionarvoon tarvittavan sertin. Onnittelut Rockylle ja kotijoukoille!

Helsinki 28.5.2011
(Joke Bode van de Meeberg, Alankomaat)

BOS AVO-1/ERI + SA Heathberry’s Triforce
om. Marjut Jakobsson
SERT -> FI MVA

Rocky (H. Triforce) won BOS at Helsinki Show and finalised his Finnish Champion title. Well done!
Rocky (H. Triforce)
photo: Anna Mäkinen

 

Essu - Vuoden tulokas 2011

Essu (H. Smart Casual) voitti Stadi Games'in Vuoden tulokas -kilpailun. Kilpailussa laskettiin yhteistulos kahdelta radalta. Essu suoritti molemmat radat reippaasti ja virheettömästi. Onnea Essu & Satu!


Essu radalla
photo: Wilma Laru

 
Siskolle B-44!

Sisko (H. Dressed Up) osallistui ensimmäiseen luolakokeeseen Vihdissä 24.5. ja eipä se paljoa paremmin olisi voinut mennä. Työskentely oli järkevää ja peräänantamatonta. Superhyperonnittelut Siskolle ja tietysti suurkiitos handlerille kokeeseen viemisestä.
Toivottavasti kuulemme jatkossa lisää vastaavia uutisia

Vihti 24.5. - Tuomari Karoliina Viitamäki

Heathberry's Dressed Up (B-44)
om. Katri Kärkkäinen & kasv.


Ahdinkoputken läpäisy: erittäin nopea
Tyhjän luolan tarkistus: nopea, äänetön, lähes täydellinen


Arvostelu:
Koira erittäin nopeasti luolaan ja luukulle. Käheän kiivas ilmoitushaukku. Luukut auki -> kettu siirtyy oikeaan peräpesään ja koira seuraa. Miettii hetken kulmapesän takana, mutta siirtyy pian samaan madallukseen ketun kanssa. Tapahtuu muutama kiivas iskujen vaihto ja koira perääntyy hetkeksi. Etenee kuitenkin pian taas syvälle madallukseen eikä välitä ketun vastaiskuista. Koe keskeytetään yhteenoton välttämiseksi. Järkevän oloinen koira, joka kokonsa ansiosta pystyy hyvin väistelemään ketun iskut. Erittäin hyvää työskentelyä!


Sisko (H. Dressed Up)
photo: Katri Kärkkäinen


Sisko (H. Dressed Up) took part in her first working trial. She got maximum points (B-44).
Well done!
 

Koodille voitto!

Koodi (H. Code Red) ottivat toisen AVA-kiinnityksensä voittamalla mini-3 luokan Santalahdessa. Superonnittelut Koodi ja Marjo!! AVA-kello tikittää


Koodi (H. Code Red) won a mini class-III agility competition held in Kotka.
Well Done Koodi & Marjo!!
Koodi, H. Code Red
photo: jaanasi.kuvat.fi

 

Hamina KV 22.5.2011 (Saija Juutilainen)
PN3 JUN-1/ERI+SA Heathberry’s Pride Of The Jedi om. H Tuomi & E Pietiläinen vara-SERT
AVO-3/ERI Heathberry’s Triforce om. Marjut Jakobsson


Into ROP Aptus-näyttelyssä!

Viisi kasvattiamme osallistui Helsingin jäähallissa järjestettyyn kansainväliseen näyttelyyn. Parhaaseen sijoitukseen venyi Into (H. Never Say Never), joka valittiin rodun parhaaksi. Myös uroksissa esillä ollut Papu (H. Custom Fitted) pärjäsi hienosti sijoittuen PU4:ksi. Menestystä tuli myös nartujen puolella, missä Vappu (H. Driving Force) oli PN2 ja sai toisen sertinsä! Ensimmäistä kertaa esillä ollut Tyly (H. Pride Of The Jedi) voitti juonioriluokan. Esitimme kasvattajaryhmän, joka palkittiin KP:llä.


Helsinki-KV 21.5.2011 (Ann Ingram, Irlanti)

BOB VAL-1/ERI+SA Heathberry’s Never Say Never
om. Heli Hildén CACIB
PU4 AVO-2/ERI+SA Heathberry’s Custom Fitted
om. Tiina Sorsimo
AVO-EH Heathberry’s Break the Spell
om. Marian Marttina
PN2 AVO-1/ERI+SA Heathberry’s Driving Force
om. Anne Panttila & kasv. SERT vara-CACIB
JUN-1/ERI Heathberry’s Pride Of The Jedi
om. H Tuomi & E Pietiläinen
KASV-1 Kennel Heathberry’s KP


Into (H. Never Say Never) was BOB at Helsinki Intl Show. Also Papu (H, Custom Fitted) and Vappu (H. Driving Force) managed to get in the best dog/bitch line-up. Papu was BD4 and Vappu BB2. Vappu also got her 2nd CC. H. Pride of Jedi debuted in the show ring and was the best junior of the day.
H. Never Say Never & H. Pride of the Jedi

 

Rauma 14.5.2011 (Peter Green, US)
AVO-3/ERI Heathberry’s Break the Spell om. Marian Marttina

 

Supersunnuntai!

Sisarukset Papu (H. Custom Fitted) ja Sisko (H. Dressed Up) pokkasivat kirjaimellisesti kaiken Tampereen KV-näyttelyn borderikehässä. Siskon näyttelyavaus meni mallikkaasti, vaikka harjoittelua on tähän asti tehty vain kettuluolilla Papulle serti oli toinen. Hienoa Sisko ja Papu!!
Onnittelut myös kotijoukoille.

Tampere KV 8.5.2011 (Jo Schepers, Hollanti)


BOB AVO-1/ERI+SA Heathberry's Dressed Up
om. Katri Kärkkäinen & kasv. SERT CACIB
BOS AVO-1/ERI+SA Heathberry's Custom Fitted
om. Tiina Sorsimo SERT CACIBLittermates Sisko (H. Dressed-Up) and Papu (H. Custom Fitted) won BOB & BOS at Tampere Intl Dog Show. For Sisko this was her show debut. For Papu the CC he won was his second. Well Done!


BOB H. Dresses Up, Sisko


BOB Heathberry's Dressed Up
(Roziedor Apple of My Eye - Heathberry's Smart Move)

Littermates Papu & Sisko
photo Nina Sihvonen
 

Essu kolmosiin!

Essu (H. Smart Casual) nappasi kaksi 0-voittoa HAU:n pääsiäiskisoista ja nousi saamillaan 0-tuloksilla 3-luokkaan! Essun kisaradat ovat nähtävissä oheisesta linkistä. Onnea Essu & Satu!! Mielettömän upeita suorituksia!

Helsinki 25.4.2011
(Tuomari: Anne Viitanen & Kari Jalonen)

Mini-2A: 1. Heathberry's Smart Casual
om. & ohj. Satu Laru 2. nousunolla

Mini-2B: 1. Heathberry's Smart Casual
om. & ohj. Satu Laru SERT -> siirtyvät luokkaan 3.Essu (H. Smart Casual) and Satu won two agility class II competitions in Helsinki. These results gave them the ticket to the class III. Congratulations!


Essu & Satu sertiruusukkeineen

 

Kirpusta valio!

Kirppu (H. Close Encounter) oli Lappeenrannan KV-näyttelyssä VSP. Saatu serti teki Kirpusta muotovalion, ja CACIB oli vielä mukava lisä Suurkiitos Sannalle Kirpun ansiokkaasta esittämisestä.

Lappeenranta KV 23.4.2011
(Tanya Ahlman-Stockmari)
VSP AVO-1/ERI+SA
Heathberry's Close Encounter om. Sanna Elomaa & kasv. SERT CACIB -> FI MVA


Kirppu (H. Close Encounter) finalised her Finnish Champion title at Lappeenranta Intl Dog Show. She was BOS and got also her second CACIB. Well done!! Thank you Sanna for handling.


Kirppu ja päivän saalis

 
Lahti KV 22.4.2011
(Rajic Branislav, Serbia)

VAL-3/ERI
+SA Heathberry's Never Say Never om. Heli Hildén
AVO-4/ERI
+SA Heathberry's Close Encounter
om. Sanna Elomaa & kasv.
H. Close Encounter

 
Essu kakkosluokkaan

Essu (H. Smart Casual) voitti mini-1 luokan 0-tuloksella Mikkelin kisoissa. Megaonnittelut ja onnea kakkosluokkaan.

Mikkeli 16.4.2011 (Tuomari: Sisko Pulkkinen)

Mini-1: 1. Heathberry's Smart Casual om. & ohj. Satu Laru SERT - > siirtyvät luokkaan 2.
 
Into, Rocky ja Vappu BorTk:n järjestämässä luonnetestissä

Into (2 1/2 v.) toimi testissä melkolailla odotetusti. Sillä kaikki osa-alueet olivat plussan puolella. Rockylla kaksi osa-aluetta meni miinuksen puolelle, mistä johtuen kokonaispisteet jäivät alhaiseksi. Kelkka jätti "haukun" päälle ja myös "pimeä huone" tuotti ongelmia. Juuri kaksi vuotta täyttäneen Rockyn kanssa onkin suunnitteilla testin uusiminen muutaman vuoden kuluttua. Mielenkiintoista on sitten nähdä mitä aika tekee. Vapulla miinuksen puolelle meni taistelutahto, joka oli pieni. Tuomareina toimivat Lea Kilpeläinen ja Tarja Matsuoi. Kiitokset osallistumisesta!
 
H. Never Say Never (Into) om. Heli Hilden
H. Triforce (Rocky) om. Marjut Jacobson & kasv.
H. Driving Force (Vappu) om. Anne Panttila & kasv.
I Toimintakyky
+1 (kohtuullinen)
-1 (pieni)
+1 (kohtuullinen)
II Terävyys
+1 (pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
+1 (pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
+1 (pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
III Puolustushalu
+1 (pieni)
+3 (kohtuullinen, hillitty)
+1 (pieni)
IV Taisteluhalu
+3 (suuri)
+1(erittäin suuri)
-1 (pieni)
V Hermorakenne
+1 (hieman rauhaton)
-1 (vähän hermostunut)
+1 (hieman rauhaton)
VI Temperamentti
+1 (erittäin vilkas)
+1 (erittäin vilkas)
+1 (erittäin vilkas)
VII Kovuus
+1 (hieman pehmeä)
+1 (hieman pehmeä)
+1 (hieman pehmeä)
VIII Luoksepäästävyys
+3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
+3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
+3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus
+++ (laukaisuvarma)
+++ (laukaisuvarma)
++ (laukaisukokematon)
Pisteet
150
32
110
   
Into kelkalla
Rocky & Vappu
 
Essulle voitto!

Essu (H. Smart Casual) voitti mini-1 luokan 0-tuloksella TSAU:n kisoissa. Kyseessä oli Essun toinen nousunolla. Onnea Essu & Satu!

Lieto 13.3.2011 (Tuomari: Anne Savioja)

Mini-1: 1. Heathberry's Smart Casual om. & ohj. Satu Laru 2. nousunolla
 
Uudet Latvian Voittajat - Takku & Kirppu
Takku (H. Codebreaker) ja Kirppu (H. Close Encounter) osallistuivat Riikassa pidettyyn Latvian Voittaja näyttelyyn. Takku oli päivän ROP ja Kirppu VSP. Molemmat saivat Latvian Voittaja 2011 tittelit ja Takusta tuli vielä Latvian ja Baltian muotovalio. Superkiitos Sannalle ja Hannelelle hienosti menneestä kisareissusta!! Arvostelusta vastasi ruotsalainen borderkasvattaja C-G Stafberg.

Riika 12.3.2011 (CG Stafberg, Ruotsi)
ROP
Heathberry's Codebreaker
om. Sanna Elomaa CACIB LVV-11
LV MVA BALT MVA

VSP Heathberry's Close Encounter
om. Sanna Elomaa & kasv. CACIB LVV-11BOB H. Codebreaker & BOS H. Close Encounter
photo: Sanna Elomaa

Takku (H. Codebreaker) and Kirppu (H. Close Encounter) were BOB & BOS at Latvian Winner Show in Riga. Congratulations!
 

Vuoden Borderit 2010
Vuoden Borderi -kilpailuissa menestyneet palkittiin Borderterrierikerhon kevätkokouksessa 9.3. Tässä "koiriemme" sijoituksia.

Vuoden Kasvattaja - 1. Kennel Heathberry's
Vuoden Agilitytulokas - 1. Aquila Kham-mi, ohj. Maarit Niemelä
Vuoden Kaunein Borderi
- 2. H. Never Say Never, om. Heli Hildén
- 8. H. Codebreaker, om. Sanna ElomaaMyös vuoden aikana käyttövalioksi tulleet borderit palkittiin. Joukossa oli Wanda, H. Fancy Footwork, om. Kaarina Ståhlberg.


Wanda
Into
Akki & Maarit
 
Hyppyserti Akkille!

Akki (Aquila Kham-Mi) voitti ensimmäistä kertaa hyppyradan ja sai siitä ensimmäisen hyppysertinsä.
Samoissa kisoissa Tina (H. Spellbound) sijoittui agilityradalla kolmanneksi.
Onnittelut molemmille!

Porvoo 29.1.2011 (Mia Laamanen)
Mini-3-A: 3. Heathberry's Spellbound, Tina
ohj. Jaana Lindfors
Mini-3-H: 1. Aquila Kham-mi, Akki -> SERT-H
om. Maarit Niemelä
 
Into VSP Turussa!
Into (H. Never Say Never) oli paras uros ja VSP Turun KV-näyttelyssä. Ensimmäistä kertaa valioluokassa kilpailleelle Intolle urosten voitto toi neljännen CACIBin. Onnea Into & Heli! Avoimessa luokassa esiintyneille Rempolle (H. Break the Spell) ja Remulle (H. Touch and Go) ei tällä kertaa tullut jatkosijoituksia. Paikalla oli kaikkiaan 36 borderia.

Turku 23.1.2011 (Philip Greenway, UK)
VSP VAL-1/ERI+SA Heathberry's Never Say Never
om. Heli Hildén CACIB
AVO-4/ERI Heathberry's Touch and Go
om. Sanni Räsänen
AVO-/EH Heathberry's Break the Spell
om. Marian Martina


H. Never Say Never
Into (H. Never Say Never) won Champion Class and was BOS at Turku International Dog Show. He won his 4rd CACIB. Rempo (H. Break the Spell) and Remu (H. Touch and Go) were also entered in open class.
 
Wandalle tuplanolla!
Wanda (H. Fancy Footwork) ja Kaarina tekivät Hyvinkään kisoissa 0-tuloksen peräkkäisillä radoilla. Kauaksi ei jäänyt triplanollakaan Paljon onnea hienosta kisapäivästä!

Hyvinkää 9.1.2011 (Elina Hannikainen)
Mini-3: Heathberry's Fancy Footwork, sijoitukset 9. ja 13.
ohj. Kaarina Ståhlberg tuplanolla
 
Koodille agilityserti!

Koodi (H. Code Red) sijoittui Hyvinkäällä 0-tuloksella neljänneksi ja sai ensimmäisen agilitysertinsä. Näin lähti juuri 3-luokkaan nousseen Koodin "valiokello" käyntiin. Superonnittelut Koodille ja Marjolle upeasta suorituksesta!

Hyvinkää 2.1.2011 (Anne Savioja)
Mini-3: 4. Heathberry's Code Red
ohj. Marjo Einola SERT-A

Koodi (H. Code Red) won her 1st agility CC at competition held at Hyvinkää. Three is needed for the Finnish agility champion title and there needs to be one year between the 1st and 3rd CC so the clock starts ticking.


Koodi ja Marjo

Heathberry's kennelin vuosi 2010
Vuosi 2010 oli taas kerran monipuolinen harrastusvuosi. Kiitos siitä kasvattiemme omistajille!


Erikoisnäyttelymme Best In Show oli aina niin hyväntuulinen H. Never Say Never "Into". Inton upea näyttelyvuosi huipentui Messukeskuksen Voittaja -näyttelyssä, missä se oli ROP, valioitui ja sai vielä V-10 tittelin! Vuoden Kaunein Border -kilpailussa Inton sijoittus oli toinen. Hienosti menestyi myös viisi kertaa näytillä ollut "Takku", H. Codebreaker. Vuosi teki Takusta kansainvälisen muotovalion ja Helsingin Voittaja -näyttelyn ROP-sijoituksen myötä se sai HeW-10 tittelin.
Kennel Heathberry's voitti vuoden kasvattajakilpailun.

Yhteenveto:

6 x ROP ja 4 x VSP
9 x SERTI ja 9 x vara-SERTI
8 x CACIB ja 3 x vara-CACIB
2 x FI MVA
1 x LV CH
1 x C.I.B
1 x HeW
1 x V-10
4 x KVA-L
Erikoisnäyttelyn BIS - Into (H. Never Say Never)
Agilityssä nähtiin useita luokkanousuja ja moni teki hienoja "sertinarvoisia" tuloksia. Vuosi osoitti, että kaunis borderikin osaa työskennellä, kun Suomen muotovaliot Iida ja Wanda saivat käyttövalion arvon. Luolilta valioituivat lisäksi myös Vappu ja Cilli.
Vuosi toi tullessaan seitsemän uutta Heathberry's pentua

Aiempien vuosien tapaan joulukalenteriin on koottu vuoden 2010 tapahtumia. Jos haluat vielä katsella vuotta 2010, niin kalenteri löytyy Juttuja kasvateista -sivulta.

Suurkiitos vuodesta 2010!
Hanna & Elina