Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM-game horse

 

 

 

Tiedot

Champion, SLA-II, YLA2, KTK-III, KRJ I

Virallinen nimi Ristin Sydämetön Omistaja: Viehättävä

Lempinimi

Emma

Kasvattaja:

Ristiriita

Rotu

Suomenhevonen

Hoitaja:

-

Sukupuoli

Tamma

  

   

Syntymäaika & ikääntyminen

3.3.2007   ikääntyy VARL

Koulutus:

Va A, 80cm

Säkä

152cm

Painotus: Koulupainotus
Väri trt Rek.num. VH-25960
 

Hevosen ikääntyminen sivun ala-osassa

              

 

©  kuvaaja ei halua nimeänsä mainittavan
Lisää kuvia sivujen edetessä

 

 
   Jälkeläiset 

12.11.07 Viehättävän Ensirakkaus (Viehättävän Tuttiritari

17.06.07 Viehättävän Tuutikki (Kotikunnaan Viljo)

 08.03.08 Viehättävän onttosydän  (Viehättävän Tuttiritari

 10.03.08 Viehättävän Viivakoodi (Kotikunnaan Viljo)

 10.08.08 Viehättävän Virtuoosi (Tuikin Mysteeri)

 

   Meriittien tiedot

KRJ II, pistein: 85p.

KTK-III, pistein: 66p.

YLA2, pistein: 117p

SLA-II pistein: 09-14-20-12-20-02 = 77p  

(varsinainen tilaisuus joulukuussa 2007 SLA-III) 

Ch myönnetty 10.10.08

30.03.2009 KRJ Maaliskuun uusintatilaisuus 107p. / KRJ I
1 sija.    41/21/25/12 + 8p

 

Kasvattajapäivät 

Ristiriidan menestynein kasvatti: Ristin Sydämetön I (72p)

 

 

Ristin Sydämettömän tulevaisuus näyttää tällä hetkellä leppoisalta. Tamma ei ole enää kunnolla jalostuskäytössä ja ottaakin mahdollisesti vielä vain yhden orin. Eli tammasta saa kysyä vielä varsaa. Tulevaisuudessa saatamme pyrkiä nostamaan laatuarvostelu palkintoja, mutta näillä näkymin Emma on eläkkeellä, eikä sillä kisata kuin vain satunnaisesti (KRJ CUP). Valmennuksissa emme enää käy, mutta kotona Emma saa silti tarpeeksi liikuntaa. Emma on siis siirtynyt eläkkeelle.

 

Luonne

Aamuisin Emma heräilee mahdollisimman myöhään. Se ei herää ruokakärryjen kaameaan kolinaankaan, vaan nukkuu prinsessa uniaan kunnes kolina on häipynyt ja muut hevoset ovat jo syöneet puolet omasta ruuastaan. Emma syö rauhallisesti, ettei vaan tule vatsa kipeäksi. Sitten herttainen neitokainen odottelee rapsutuksia ja suuttuu jos se vaan otetaan ja viedään laitumelle huomiotta, jätetään sinne eikä edes taputeta hyvästä käytöksestä. Emma jää murjottamaan laitumen portille ja hirnuu huomion kipeästi kaikille ympärillään. Jos sitä aamulla heti rapsutetaan ja halitaan, näyttää Emma siltä kuin se olisi voittanut jonkun suurenkin rahapalkinnon. Emma näyttää kyllä kaikki mahdolliset pukkitemput saadakseen loputkin huomion rippeet itseensä.  Kaunis tamma se on kyllä kiistämättä ja sen se itsekin tietää. Laitumelta se tulee kyllä kiltisti ja mallikkaasti väistäen kuralammikoita, ettei sen kauniin valkoiset sukat mene likaisiksi. Emma tottelee hyvin ja kuulee jo äänen sävystä, milloin kannattaa olla erittäin kiltisti. Emma nauttii kovasti harjauksesta. Emma on kiltti tallissa, eikä pyöri ja häärää kuin päätön kana vaan pysyttelee paikoillaan selväsi nauttien koko hoidon ajan. Se saattaa liikutella päätään nautinnollisesti ja liikkua kun pyydetään, mutta muuten se on kuin patsas. 

 

Emma tarvitsee säännöllisen päivän treenauksen. Se haluaa itsekin pitää itsensä kunnossa. Niinpä selkään pääsee vaivattomasti eikä Emma edes halua pullistella. Tunnilla se haluaa katsojien huomion ja saattaakin heitellä vähän pukkeja ja irrotella syöksymällä yhtäkkiä laukkaa kovaa. Emma on säilyttänyt varsamaisen intonsa. Se liihottelee aina kauniin pitkin askelin, pyöreänä. Emma on arvaamaton eikä sen takia käy alkeis- tunneilla. Emma on reipas, mutta kuitenkin herkkä suustaan ja se kuuntelee parhaiten pohkeita. Jos pohkeita ei käytä reippaasti, peläten että Emma koventaa vauhtiaan entisestään, Emma kovenee suusta ja menee vielä kovempaa, sekä holtittomasti. Emman kanssa on säilytettävä hyvä tasapaino, sillä jos ratsastaja horjahtelee puolelta toiselle, niin myös Emmakin tekee. Emma kuuntelee jokaista apua ja tekee kaiken parhaansa mukaan. Jos se ei jotain ymmärrä ollenkaan, se nopeuttaa vauhtia roimasti vain tahdotun liikkeen läpi. Apujen pitää olla selkeitä. Emma taipuu hyvin ja koulu sujuu mainiosti. Esteitä se hyppää innolla, mutta vauhti meinaa kiihtyä liikaa hallittavaksi, eikä Emma itse oikein osaa arvioida hyppypaikkaansa ja jos se hyppää liian kaukaa, tippuu puomi varmasti ja alastulo saattaa olla yhtä sekamelskaa. Koulua Emma menee hallitummin.  Maastossa Emmalta vasta lenteleekin pukkeja ja ilo laukkoja. Se kyllä kuuntelee hyvin, mutta pukkipätkähän ei koskaan ole pahitteeksi, ratsastajakin varaan ihastuu, kun pääsee vähän irrottelemaan. Varsinkin jos tämä ratsastaja tipahtaa ikävästi kivikkoon samalla kun Emma on väistämässä kuraista vesisohjoa..

 

Raskaan rehkinnän jälkeen Emma ottaa pitkän päiväunet. Kaikki rapsutus ja huomio toki kelpaa edelleen. Sitä ei koskaan ole tarpeeksi. Talvella se vaatii ehdottomasti paksun loimen ympärilleen, ettei vaan sairastu. Jos loimea ei tule ja kylmä uhkaa, se käy levottomaksi ja alkaa loppujen lopuksi potkia seiniä minkä jaksaa, pysyäkseen lämpimänä. Tunnin jälkeen Emma ryystää vettä pitkään ja hartaasti, ettei se vaan kuole kuivuuteen. Karsinankin se pitää siistinä ja tekee jätöksensä aina vasempaan taka kulmaan. Oikea reuna on varattu löhöilemiselle. Tamma siis tietää omat tarpeensa..

 

 

 

 

Sukutaulu - ja tutkimus

Sukutaulu
   i. VIR MVA Ch Nerian Eemil

   sph, 147cm, KTK-I, KRJ-I, VVJ-I, YLA1 

ii. Kapoeira
KTK II, YLA1, jälkeläispalkittu AB
iii. Loiston Hallava
sh, KTK-II, VIR MVA Ch
iie. Keinukallion Katseenvangitsija
sph, KTK-I, VIR MVA Ch
ie.  Syreenin Quuluisa
sph
iei. FNS Huijaus
sph, KTK-II, VIR MVA Ch
iee. Virvatulen Virsukka
sph
   e.  Ryövärintytär DL 

   sh, 153, koulu, YLA 2

ei. Bellin Pehtoori

Sh (missä?)

eii. Taikatuulen Kauhu
Sh, 158cm
eie. Kirveltäjän Muska
Sph, 148cm, KTK-III
ee.  Akuun-Ruhtinatar
sh, 151 cm
eei. Kirveltäjän Karkoitus
Sph, 90cm He C
eee. Taikakuun Kinuskikarkki 
sh, He A 110cm YLA1, AP2
 

 

i. Nerian Eemil on 147cm korkea koulupainotteinen suomenpienhevosori, joka periytyy erittäin hienoista suomenpienhevosista. Kyllä oriin ponnua onki riittänyt aina VaA:han kouluradoille saakka. Emil on perinyt hyvän luonteensa ja kestävyytensä selvästi isänsä puolelta. Koko Raubritterin suku on kuuluisia menestyksekkäistä kouluratsastushevosista. Ori on saavuttanut KTK-I, KRJ-I, VVJ-I ja YLA1.

 

Emman ii. Kapoeira aka Eira, kuoli sydämmen pysähdykseen 28.08.2006.Komea hevonen jolla on erinomainen rotuleima. Korkearyhtinen, sopusuhtainen ja pyöreä runko. Eiran saavutukset: KTK II, YLA1, jälkeläispalkittu AB, ja näyttelymenestys BIS1, LKV1, LKV2, MVA-SERT, irtoSERT, JS x2. Lokakuun Yleislaatuarvostelussa Eira palkittiin YLA1 palkinnolla 148 pisteen turvin.Ori on hyvin sijöittunut kilpailuissaan, Lihaksikkuutta oriilla on sopivasti. Paksu kaula. Erittäin komea kokonaisuus.Eiran painoitus oli esteratsastus. 

 

Eiran suvun saavutukset: 

Loiston Hallava VIR MVA Ch, KTK II
Hallusinaatio VIR MVA Ch, KTK III
Keinukallion Katseenvangitsija VIR MVA Ch, KTK I
Kulkurin Valssi VIR MVA Ch, KTK III.
Eiralta löytyy 12 jälkeläistä.

 

 

e. Ryövärintytär DL (aktiivinen) on hieno, hyvästä suvusta polveutuva tamma. Koulupainotteinen, mutta sillä on kilpailtu myös vähän estepuolellakin. Ryövärintytär DL eli Ryntti on sympaattinen suomenhevonen joka ei turhia sähläile.  Ryntti omistaa erittäin hienon emän Akuun-Ruhtinatar (aktiivinen) on tällä kertaa valjakkopainotteinen ja erittäin mielenkiintoinen tamma. Se on vaativa ratsu ja ärhäkkä tamma. Kisoja sille on kertynyt 47 joista sijoituksia 9 , joista voittoja 5. Tintin emä Taikakuun Kinuskikarkki (missä??)  YLA1, AP2 

Tintin Isä, Kirveltäjän Karkoitus (aktiivinen) on hieno yleispainotteinen suomenhevonen, jolla on suurehko kisakokemus. Luonteeltaan se on oikea Herrasmies.

Ryövärintyttären DL isä Bellin Pehtoori (aktiivinen) Esikantakirjattu, ilmoitettu ERJ:n laatikseen, 4xLKV1, LKV2, LKV4, 5xirtoSERT, 9xJS, 4xKuMa. Bellin Pehtoori on mitä hienoin isä. Se on koulu ja estepainotteinen. Sillä onkin kisattu paljon ja hartaasti. Hieno ori kaiken kaikkiaan. Luonteeltaan Bellin Pehtoori "Peetu" on unelmamies. Se tottelee hyvin apuja ja rakastaa huomiota, eikä jätä muitakaan huomioimatta. Tämä hyvän käytöksen omaava herrasmies on kiltti tilanteessa kuin tilanteessa. Bellin Pehtoorin emä Kirveltäjän Muska (aktiivinen) on kaunis hieno tamma, jolla kelpaa leveillä. Saavutuksia : KTK-III 67p., KRJ IV 57p., Jälkeläisluokka B 69p. Se on kisannut n.300 kilpailua ja paljon sijoituksia löytyy kalenterista. Muska on koulupainotteinen ja luonteeltaa se on herttainen ja sydämellinen tamma, joka on kuitenkin ehdottomasti vain yhden ihmisen hevonen. Muska tarvitsee paljon aikaa, että pystyy luottamaan ihmiseen täysin. Vieraille ihmisille Muska saattaakin esittää hurjaa panemalla korvansa luimuun tai kääntämällä vain takapuolensa ihmistä kohti.. Peetun isä Taikatuulen Kauhu (aktiivinen)  on hieno Estepainotteinen suomenhevonen. Kisoja löytyy jonkin verran. Taikatuulen Kauhu "Unski" on  luonteeltaan utelias, reipas ja energinen. Herrasta löytyy myös kovasti orimaisuutta, tämä tulee esiin lähinnä kisapaikoilla ja tammojen lähettyvillä. Kotioloissa Unski yleensä käyttäytyy moitteettomasti, mutta innostuu välillä kiusaamaan meitä tempuillaan.

 

Ryövärintytär DL:n suvusta löytyy myös mm.

eiii. Aurinkokunnan Aamurusko        eiie. Pikku-Wiineri

eiei. Tuutikki (missä?)                        eiee. Kipinätanssi

 

eeii. RTS Taidokas                             eeiii. K.V Taituri

eeiie. Kastanja                                     eeie. Hipitys

eeei. MMs Pikku-Prinssi                     eeeiie. Nousuveden ensimmäinen Piupau

eeeii. RPn Ensimmäinen Prinssi     eeeie. MMs Taikakuu

eeeiee. MMs Taikamyrsky

 

 

Kisakalenteri

Kisoja on yhteensä n. 400 kpl.   Vain sijoitukset esillä

 

 

 

 

Muuta

 

Treeni  Muuta
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

Vapaapäivä

1-2h Maasto/kenttä (valvottu/vapaa) 

1h Koulu (valvottu tunti) 

1h Esteet/puomit (valvottu tunti) 

30min juoksutus/talutus

1h Koulu

1-2h Vapaa. liikuntaa

Laitumelle

Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Hoitaja

 Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Hoitaja

Laidun nro. 12

Kavereina: Rosa, Kikka, Ella, Hillevi 

Tarha nro. 1

Kavereina:  Hillevi, Rosa

 

Suojat: Taakse suojat hypätessä, kouluratsastuksessa pintelit.

 

Varusteet

 

               

   

Ikääntyminen

Seuraava syntymäpäivä   17 vuotta - 27.05.2009 Ikääntyy VARL:in mukaisesti
1 vuotta - 20.04.2007
2 vuotta - 07.06.2007
3 vuotta - 25.07.2007
4 vuotta - 11.09.2007
5 vuotta - 29.10.2007
6 vuotta - 16.12.2007
7 vuotta - 02.02.2008
8 vuotta - 21.03.2008
9 vuotta - 08.05.2008
10 vuotta - 25.06.2008
11 vuotta - 12.08.2008
12 vuotta - 29.09.2008
13 vuotta - 16.11.2008
14 vuotta - 03.01.2009
15 vuotta - 20.02.2009
16 vuotta - 09.04.2009
17 vuotta - 27.05.2009
18 vuotta - 14.07.2009
19 vuotta - 31.08.2009
20 vuotta - 18.10.2009
21 vuotta - 05.12.2009
22 vuotta - 22.01.2010
23 vuotta - 11.03.2010

 

 

Päiväkirja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valmennukset

15.3.2008 Koulutunti

Verryttelyssä Emma heitti muutaman kunnon pukin, mutta pienen riehumisen jälkeen se jaksoi taas keskittyä. Ensimmäisen tehtävän suoraan ratsastus onnistui teiltä todella hyvin, vaikka itse istuitkin hieman oikealla. Yritä pysyä keskellä satulaa, niin Emman on helpompi säilyttää tasapaino. Käyntiin siirtyminen sekä pysähdys onnistuivat teitä todella hyvin ja olit valmistellut siirtymiset hyvin. Kun siirsit Emman takaisin raviin pysähdyksestä siitä tuli pitkä ja hieman holtiton. Heti kun sait sen koottua paremmin, Emma alkoi kuunnella paljon paremmin. Laukasta pysähtyminen onnistui hyvin, mutta taas kun siirsit Emman takaisin laukkaan se lötkistyi kuten ravissakin. Väistöt menivät teiltä hyvin, mutta istu itse enemmän mukaan väistöön. Istuntasi harasi koko väistön ajan vastaan, jolloin Emman on paljon vaikeampi tehdä ”puhdas” väistö. Laukannosto suoraan väistöstä onnistui teiltä hyvin, vaikka Emma taas hieman pukittelikin laukatessa. Avotaivutukset ympyrällä sujuivat teiltä hyvin. Muista kiinnittää huomiota omaan istuntaasi ja varsinkin siihen, että istut itse keskellä satulaa suorassa. Harjoitelkaa siirtymisiä koottuna, jottei tapahtuisi tätä lötkistymistä siirtymisessä.

 

Arvostelut

"erinomaisen rakenteen omaava tamma. Erittäin hyvä selän linja, kauniisti laskeutuvat lautaset. Takapää sopivasti lihaksikas, täysin sopusuhtainen myös etuosan kanssa. Takajalat sirot, mutta eivät mitenkään puutteelliset. Hyvät vuohiset ja vuohiskarvat. Kavioissa kaunis pigmentti. Hyvä turkin väritys. Kauniit merkit jaloissa ja päässä. Hyvä kaula, johon pää kiinnittynyt hyvin. Kaunis ja rodunomainen pää, hyvät korvat jotka ovat juuri oikeaan korkeuteen kiinnittyneet. Harjas hyvän värinen, vaikkakin häntään olisin hieman enemmän jouhia toivonut."