Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM-game horse

 

Muistoissa

 

 

Tiedot

 

VIR MVA Ch, SLA-I, YLA2, KRJ-II, KTK-III

Virallinen nimi Marjametsän Ennenkaikkea Omistaja: Viehättävä

Lempinimi

Enni

Kasvattaja:

Marjametsä

Rotu

Suomenhevonen

Hoitaja:

-

Sukupuoli

Tamma

  

   

Syntymäaika & ikääntyminen

23.09.2005  (24.10.08> 16v)

Koulutus:

Va B, 120cm

Säkä

151 cm

Painotus: Yleis
Väri Vaaleanrautias Rek.num. VH-27716
 

Hevosen ikääntyminen sivun ala-osassa

 

 

© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan 

 

 
   Jälkeläiset 

13.01.08 o. Jasper U - Pesonen VOE, Viehättävä

13.01.08 t. Jikuriina U - Pesonen VOE, Elina, Flash Stables

03.02.08 t. Jepstiina U - Viuhahdus TUM, Paula K.

20.02.08 t. Jeanne U - Kotikunnaan viljo, Viehättävä

   Meriittien tiedot

VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 11/07
30.09.2007, YLA2 - 135 pistettä (jaettu ap4)
01.05.2008, KRJ-II - 83 pistettä
01.06.2008, KTK-III - 64 pistettä

01.08.2008, SLA-I - 101 pistettä Monipuolinen ja pitkä luonne.

 

 

Enni on eläkkeellä

 

Luonne

Yleisesti katsoen Enni on nirppanokkainen tamma, joka menettää hermonsa helposti. Melkoinen säheltäjä, joka tarvitsee lähelleen rauhallisen ja määrätietoisen hoitajan ja ratsastajan. Enni osaa kuitenkin tehdä asiat vaikealla sekä helpolla tavalla. Jos tammalla sattuu olemaan huono päivä se tekee kaikkensa, ettei sen tarvitsisi joutua töihin tai tehdä mitään muutakaan. Hyvänä päivänä Enni lähtee mielellään töihin ja tekee kiltisti kaiken mitä siltä pyydetään. Kokonaisuutena Enni on hyväntuulinen, mutta joskus hieman äkkipikainen tamma. Huonoja päiviäkään sille ei tule montaa kertaa vuodessa. Valitsee kuitenkin tarkkaan kenet huolii selkäänsä ja kenet ottaa ystäväkseen.

Hoitaessa Enni on yleensä kiltti. Se seisoo paikoillaan ja liikkuu hoitajan käskystä sivuille ja eteen. Harjauksesta tamma pitää. Tosin Enni on aika arka kaikkialta, joten se ei ole kovin mielellään paikoillaan ja harjattavana jos joku koittaa harjata siitä vaikka kuraa irti jollain vähän kovemmalla harjalla. Kieltämällä Enniä jyrkästi sen saa rauhoittumaan hetkeksi. Myös jutteleminen rauhallisesti auttaa Enniä ja se malttaa silloin seistä paremmin paikoillaan. Kaviot Enni nostaa vähän haparoiden ilmaan, eikä aina tahtoisi nostaa kavioita ollenkaan. Kärsivällisesti yrittämällä saa kaviot ilmaan, mutta Enni ei kauaa kavioitaan jaksa pitää ylhäällä, vaan laskee kaviot vaikka väkisin takaisin maahan. Silloin pitää nostaa kavio vain uudelleen ilmaan ja toistaa tätä niin kauan kunnes kaviot ovat puhtaat. Yleensä Enni lopettaa kavioiden riuhtomisen kun sitä kieltää napakasti ja sen on muutaman kerran saanut kavionsa maahan ja todennut, että ne nostetaan aina vaikka Enni laskisikin kavionsa alas. Suojat ja pintelit saa tamman jalkoihin helposti, nimittäin Enni ei sen kummempia huolehdi tai nostele kavioitaan. Satula pitää laskea Ennin selkään pehmeästi, koska tammalla on herkkä selkä ja se voisi olla Ennille katastrofi jos satulan erehtyisi laskemaan vähänkään liian kovin selkään. Satula kannattaa laskea ensin puoliksi kaulalle ja siirtää selkää pitkin oikealle paikalleen. Siitäkin syystä johtuen, ettei Enni saisi hepulia. Satulavyötä kiristäessä tamma saattaa hiukan luimia, mutta ei edes yritä purra. Enni ei myöskään pullistele satulavyön kiristyksessä, mutta jos satulavyön laittaa heti kolmanteen reikään tai pidemmälle niin siitä tamma ei ollenkaan pidä, vaan saattaa heilauttaa takajalkaansa uhkaavasti ja kääntää korvat luimuun. Satulavyötä pitää kiristää siis aina yksi reikä kerrallaan. Aluksi sen voi hellästi laittaa myös toiseenkin reikään samalla kerralla. Kuolaimet Enni ottaa kiltisti suuhunsa, mutta voi tiputtaa ne helposti leuan alle, ellei suitsien laittaja ole tarkkana ja katso että kuolaimet pysyvät suussa.

Taluttaessa Enni kävelee usein laiskasti, koska se tietää, ettei sillä ole kiire mihinkään. Jos Enniä erehtyy käskemään liian napakasti kävelemään vauhdikkaammin se voi ottaa nokkiinsa ja kävellä vielä laiskemmin ja laittaa korvat luimuun. Enni ei kuitenkaan kauaa mieti komennuksia vaan on taas hetken päästä hyvällä tuulella. Ennillä on usein kuitenkin tarhaan kiire ja sisällekin jos on ruokaa tiedossa. Silloin tammaa saa pidätellä melkein koko ajan, mutta tuskinpa onnistuu.

Ratsastettaessa Enni on reipas ja todella herkkä kaikille avuille. Enni ei aina malttaisi kuunnella ja siksi onkin tärkeää muistaa kehua Enniä aina kun se kuuntelee ja jaksaa keskittyä. Tamma menisi mielellään aina mahdollisimman kovaa. Enni liikkuu sujuvasti. Enni on ketterä ja notkea hevonen. Vaikka Enni osaakin olla oikukas niin se ei kuitenkaan keksi koskaan mitään temppuja millä voisi luistaa ty&aouml;n teosta. Enni asettuu hyvin molempiin suuntiin, tosin vasen on sille hieman vaikeampi.
Koulua Enni menee myös mielellään. Kouluharjoituksissa tamma malttaa kuunnella hiukan paremmin vielä kuin esteillä ja vauhdinkin saa tippumaan helposti Enniä rauhoittelemalla ja tekemällä paljon voltteja. Ennin käynti on joustavaa ja reipasta. Ravissa Enni menee kauniissa muodossa, vaikka ratsastaja ei muotoa paljoa pyytäisikään, niin Enni hakee muodon ihan itsekin. Ennin ravin tahti on tasaista, mutta ravi on melko pompottavaa. Laukka on pehmeää ja sujuvaa. Enni ylläpitää laukkaa hyvin. Laukannostoissa Enni saattaa yrittää rynnätä hieman, mutta laukan saa rauhoittumaan heti muutamalla nopealla pidätteellä.
Esteitä Enni hyppää mielellään, eikä kiellä melkein koskaan. Se luottaa ratsastajaansa ja jos ratsastaja käskee hyppäämään Enni hyppää rohkeasti ja mahdollisimman hyvin. Vaikka Enni olisikin vaikeassa asennossa estettä nähden niin se yrittää silti aina olla tiputtamatta puomeja ja pitää jalat hyvin ylhäällä. Ennin hypyt ovat lennokkaita ja se ponnistaa kovaa. Vaikka askeleet eivät aina osuisikaan esteelle niin Enni pääsee siltikin välillä esteiden yli, ellei ajaudu liian lähelle estettä. Silloin saattaa tulla pudotus vaikka Enni nousisikin vaikka pystyyn ja hyppäisi kahdelta jalalta jos ratsastaja käskisi. Esteillä Enni siis tottelee ratsastajaa todella hyvin, vaikka vauhti olisikin kovaa ja Enni menisi hieman omia polkujaan ratsastajasta välittämättä, niin määränpää on aina silti sama. Enni on hyvin ketterä ja voi kääntyä todella ahtaassa tilassa esteradallakin vaikka tilaa ehkä olisi kääntyä suuremmassa tilassa.
Maastossa Enni on samanlainen rauhallinen ja laiska hevonen kuin taluttaessa. Enni mielellään kävelee vain rauhassa ja katselee maailman menoa ja kuuntelee linnun laulua. Enni on täysin maasto- ja liikennevarma, joten sillä voi huoletta kävellä vaikka pitkin ohjin maastossa jos Enni kävelee tuttua reittiä. Jos Ennin kanssa lähtee uudelle reitille, niin se vilkuilee melkein koko ajan asioita joita matkan varrella on ja silloin kannattaa pitää ohjia kädessä. Myös maastossa laukkailusta Enni pitää, mutta ravaus maastossa on aivan turha Ennin mielestä. Se on joko kovaa tai rauhallisesti jos Enni saisi päättää. Pitää kovasti myös uimisesta ja rantavedessä polskuttamisesta.

Juoksutuksessa Enni toimii aluksi hyvin. Se kuuntelee käskyjä tarkkaan ja totteleekin niitä hyvin. Enni kyllästyy kuitenkin puolen tunnin kuluessa ja silloin se ei enää jaksa kuunnella ollenkaan ja sen saa vaan ravaamaan piiskan avulla. Silloin on parempi lopettaa juoksuttaminen, nimittäin Ennin mielenkiintoa ei saa takaisin enää sillä juoksutuskerralla. Enniä kannattaakin juoksuttaa usein ja pieniä määriä kerrallaan.

Kuljetuksessa Enni käyttäytyy hyvin, mutta trailerissa oleminen ei ole sen lempiasioita. Ensin se saattaa katsoa traileria hieman epäluuloisena ja koittaa väistää lastauslaudan viereen. Sivuille kannattaakin jo valmiiksi laittaa liinat ja taluttaa Enni keskeltä lautaa sisään. Enni ei tule ryminällä sisälle vaan seuraa kiltisti taluttajaa. Kuljetuksen aikana Enni saattaa paukutella hieman trailerin lattiaa, mutta silloin siltä on heinät loppu, ei sen kummempaa.

Muiden hevosten seurassa Enni on nirppanokkainen valitsija, joka valitsee kaverinsa huolella, eikä huoli kaikkia kavereikseen. Kun Enni kuitenkin löytää kaverin niin se myös on sen kaveri. Enni on omistushaluinen ja haluasikin omistaa yksin kaikki kaverinsa.

Eläinlääkärin tarkastuksessa ja kengityksessä Enni käyttäytyy hyvin. Tosin se pelkää eläinlääkärin neuloja paljon. Kun se on saamassa neulaa, niin sille kannattaa samaan aikaan syöttää vaikka porkkanaa, että se keskittyisi porkkanaan eikä neulaan. Kengittäjällä Enni käyttäytyy yllättävän hyvin. Se nostaa kavionsa kiltisti ja pitää niitä ylhäälläkin, vaikka ei tavallisesti niin tekisi. Enni saakin kengittäjältä aina namin kengityksen lopuksi, joten ei ihmekään, että se pitää kaviot ilmassa kengityksen ajan ja tottelee kengittäjää.

 

 

 

Sukutaulu - ja tutkimus

 

Sukutaulu
   i. VIR MVA Ch Nerian Emil

   sph, voikko, 147cm

   KTK-I, KRJ-I, VVJ-I, YLA1

ii. Kapoeira
KTK II, YLA1, jälkeläispalkittu AB
iii. VIR MVA Ch Loiston Hallava

KTK-II, YLA2

iie. VIR MVA Ch Keinukallion Katseenvangitsija 

KTK-I, missä?  

ie. Syreenin Quuluisa
sph
iei. VIR MVA Ch FSN Huijaus

KTK-II, missä?

iee. Virvatuulen Virsukka
   e. MES Merenneito

   rautias, 152cm

ei. Ch Unen harhaluoti eii. Ch Unelmien aivan kuutamolla
eie. Hämypuron Keiju Mikälie
ee. Ch R.I. Pektus

KTK-III

eei. VIR MVA Ch Mesimarjan vallaton
eee.  Hiisin helistin

 

 

 

Kisakalenteri

Kaikki kilpailut, yhteensä 622 kilpailua

 

 

 

 

 

 

 

Muuta

 

Treeni  Muuta
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu

1-2h Maasto/kenttä  (valvottu/vapaa) 

Vapaapäivä

1h Koulu (valvottu tunti) 

1-2h Vapaa. liikuntaa

1h Esteet/puomit (valvottu tunti) 

30min juoksutus/talutus

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Hoitaja

laidun

Liikuttaja: Hoitaja

 Liikuttaja: zane

Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Hoitaja

-

 

Varusteet

 

Ikääntyminen

 

?