mo

Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM-game horse

 

Viehättävän Kenguruloikka

 

SLA-II

Virallinen nimi Viehättävän Kenguruloikka Omistaja: Toi

Lempinimi

Kikka, Katti, Kenguru

Kasvattaja:

  Viehättävä

Rotu

Suomenhevonen

Hoitaja:

 

Sukupuoli

Tamma

  

   

Syntymäaika & ikääntyminen

23.8.2007   ikääntyy VARL

Koulutus:

Va B, 120cm

Säkä

160cm

Painotus: Yleispainotus
Väri Rautias Rek.num. VH-36157
 

Hevosen ikääntyminen sivun ala-osassa

 

                        

 

Kuvat © Tiptoe
Lisää kuvia sivujen edetessä
/center>

 

 
   Jälkeläiset 

 20.2.2008 Viehättävän Vihollinen (Kotikunnaan Viljo)

   Meriittien tiedot

  SLA-II

 

Siis oliks tää hevonen vai kenguru?

Duraselpupu, kestää, kestää, kestää ja kestää!  Kikalta ei ihan heti voimat lopu ja se on aina innokkaana menossa. Niinpä tammalle sopiikin esteiden hyppely kuin nappi päähän, mutta häneltä löytyy myös taitoa koulun puolelta. 

Kikka on yleisesti siis reipas tamma, sen kanssa jaksaa touhuta pidemmänkin aikaa. 

 

Harjatessa Kikka ei oikein malta olla paikoillaan, vaan koko ajan pitäisi tutkailla harjoja ja muutenkin olla pyörimässä. Kikka ei erityisemmin nauti harjauksesta, kunhan se vain tulee tehtyä, niin hyvä. Kikalla on arat korvat ja se heiluttelee päätään rajusti suitsia laitettaessa. Joskus se saattaa näykkäistäkin, mutta yleensä tamma kykenee yhteistyöhön. 

Tarhaan mentäessä on hyvä kiepauttaa riimunnaru turvan ympärille. Karsinasta tamma lähtee reippaalla vauhdilla, joten on hyvä muistaa jarrutella. Kikka talsii ulkona itsevarmasti ja unohtaa joskus hoitajansa kokonaan. Tarhassa Kikan lempipuuhiin kuuluu mudassa pyöriminen. Mutakylpyhän tekee oikein hyvää! Varsinkin hoitajan lihaksistolle. Kikka on ihan mukavasti pesussa, se kun ei mitään letkuja pelkää, eikä mitään muutakaan. 

 

Kikka on kiva ratsastaa. Reippautta löytyy ja se kuuntelee kivasti pohjetta, ohjaa ja istuntaa. Kikka taipuu nopeisiin käännöksiin kovassakin vauhdissa ja ylittää esteitä leikiten. Kikka pitää kovasti kovasta menosta, eivätkä useat estetunnit tuo sille edes hikeä pintaan. Kikalla on pitkä matkaa voittava laukka, mutta ravi on hieman epämukava istuttava. Kikka osaa itse melko hyvin määrittää ponnistuspaikan, mutta jos tie esteelle on erityisen huono, kannattaa ohjata tammaa huolellisesti. Kikka liitää esteen yli erittäin kevyen näköisesti ja selässäkään ei ole mitään ongelmaa pysyä. Laskeutuminenkin on Kikan alaa. Kikka on hyvin suosittu tunneilla, varsinkin kun hypätään esteitä.

 

Kikka osaa koululiikkeet ja menee se kouluakin mielellään. Maastossa Kikka haluaa kulkea ensimmäisenä, eikä se koskaan suostu päästämään ketään sen edelle. Kikka on maastossa pomminvarma. Kovaahan se menee, mutta Kikan selässä pysyy kyllä kuka vain.

 

Kisoissa tamma on hieman hermostunut ja lämmittelykin menee usein penkin alle pienen jännittämisen ja jäykkyyden takia, mutta kun tamma on viimein unohtanut paineet, se rentoutuu ja toimii erittäin mukavasti ratsastajansa alla.

 

Sukutaulu - ja tutkimus, sekä jälkeläiset

Sukutaulu
    Viehättävän Kenguruloikka    i. Viehättävän Veijari ii. Tienristeyksen Hilarius
ie.  Suviyön Valssi 
   e. Viehättävän Bilehile ei. Mustan Valssi
ee. Järven Neito
 

i. Viehättävän veijari on hevonen jonka kanssa on oikeasti mukava työskennellä. Hyvin hyppäävä ja menee kouluakin ihan mukavasti.  Vahvat jalat ponnistavat monesti voittoon. Viehättävän veijari on saanut isänsä rohkeuden ja emänsä kärsivällisyyden ja se tosiaan näkyy. Koostaan huolimatta hän liikkuu ketterästi ja taipuu kuin hämähäkki. Hienoja varsoja, tuloksia ja rakkautta tästä hevosesta löytyy ja siitä saa olla ylpeä.
 
e. Viehättävän bilehile on tosiaan energiaa täynnä oleva ronski suomenhevostamma. Hevonen on hyvin kisattu ja hoidettu joten huonoja puolia saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Tosin hänelle ei olisi pahaksi vähän kokeneempi hummailija, sillä kaikenlaisia kujeita ja jekkuja löytyy, onhan kyseessä kuitenkin vahva hevonen se voi päästä irti pienemmiltä taluttajilta. Energia ja elämänhalu näkyy myös jälkeläisissä ja niitähän piisaa. Mukava hevonen ratsastaessa ja hoitaessa.
 
ii. Utelias Tienristeyksen Hilarius osaa tosiaan näyttää muille keinolla tai toiselta miltä siitä parhaillaan tuntuu. Jos päivä on huono niin arvatakin saattaa, että ratsastaja lentää pukkilaukasta alas, mutta kyllä tämä ilopukkejakin vetelee ja niissä on huomattava ero. Joskus näyttelee hampaitaan hoitaessa, mutta poika vain uhkailee, eikä oikeasti tekisi hoitajalleen pahaa. Hyvinä päivinään taas Tienristeyksen Hilarius kulkee kentällä, maneesissa ja maastossa kuin unelma. Ja kuten jo mainitsin alussa mikään männynkäpy tai neulanen ei jää maastolenkillä nuuhkimatta.
 
ie. Suviyön valssi oli sekin kouluratsu ja unelma! Suvikin on jo laukkaamassa vehreillä nummilla, mutta se on jättänyt jälkeensä useamman hienon suomenhevosen, jotka suurin osa menestyvät kouluradoilla. Suvi oli perinteinen yhteistyöhaluinen suomenhevonen.


ei. Mustan valssi, tutummin Vate on sitä osaavaa sorttia myös kuten koko sukunsakin. Huikeasti menestynyt kouluratsastuksessa ja esteillä. Leikkimielisyyttä riittää vaikka muille jakaa ja reippailu meininki on aina paikanpäällä kun Vatekin on. Kiltti hoitaessa ja kulkee nätisti paikasta huolimatta. Tosin joskus tämä reippailu menee vähän yli ja herra saa tulta kavioidensa alle, siitä ei tosin kannata säikähtää vaan menee mukaan meininkiin ja nauttii vauhdista. Ja jos ei ole vauhti hirmu on olemassa yksinkertainen apu. Hevosen voi pysäyttää ja tämä pysähtyykin vallan mainiosti oli se sitten rauhallisessa käynnissä tai kaahottavassa laukassa.
 
ee. Järven neito on jo kuollut koulupainotteinen suomenhevos tamma. Se kilpaili vain koulun puolella ja menestyi kohtalaisesti. Järven Neidon sivut poistettu. Neito oli erittäin ystävällinen ja tuli toimeen hyvin ihmisten kanssa. Se halusi ehdottomasti olla ratsastajalleen mieliksi. 

Järven poika evm, oli erittäin hieno suomenhevos ori, joka menestyi koulussa ja kilpailu aina Int I asti. Järven poika oli ihan mukava ja erittäin hyvä ratsastaa. Sen selässä olisi voinut olla ikuisesti ja sen kanssa vietti muutenkin aikaa oikein mielellään. 

Meren Neito, Järven neidon emä kilpaili lyhyesti koulun ja esteiden puolella. Tamma oli hyvä rakenteinen ja sen kanssa teki mielellään yhteistyötä. Tamma kuoli nuorena synnytyksessä.

 

 

 

Kisakalenteri

Kisoja on yhteensä n. 400 kpl.   Vain sijoitukset esillä

 

 

 

 

 

Muuta

 

Treeni  Muuta
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu (valvottu tunti)  

1-2h Maasto/kenttä (valvottu/vapaa) 

Vapaapäivä

30min juoksutus/talutus

1-2h Vapaa. liikuntaa  

1h Koulu

1h Esteet/puomit  (valvottu tunti) 

Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Hoitaja

 

 Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Hoitaja

Tarha nro. 2

Kavereina: Ella

 

Laidun nro. 12

Kavereina: Rosa, Ella, Hillevi, Emma, Mona

 

 

Varusteet

 

 

 

       

   

Ikääntyminen

Seuraava syntymäpäivä   13 vuotta - 08.05.2009 Ikääntyy VARL:in mukaisesti
1 vuotta - 10.10.2007
2 vuotta - 27.11.2007
3 vuotta - 14.01.2008
4 vuotta - 02.03.2008
5 vuotta - 19.04.2008
6 vuotta - 06.06.2008
7 vuotta - 24.07.2008
8 vuotta - 10.09.2008
9 vuotta - 28.10.2008
10 vuotta - 15.12.2008
11 vuotta - 01.02.2009
12 vuotta - 21.03.2009
13 vuotta - 08.05.2009
14 vuotta - 25.06.2009
15 vuotta - 12.08.2009
16 vuotta - 29.09.2009
17 vuotta - 16.11.2009
18 vuotta - 03.01.2010
19 vuotta - 20.02.2010
20 vuotta - 09.04.2010
21 vuotta - 27.05.2010
22 vuotta - 14.07.2010
23 vuotta - 31.08.2010

 

Valmennukset

25.2.2008 Estevalmennus (70-80cm)

Kikka oli hyvin energinen ja toimi selvästi parhaiten koko valmennuksen ajan. Hiukan malttamaton, mutta eteenpäinpyrkivä ja yrityksellinen tamma! Hypyt tasaisia, eikä niistä tuntunut saavan riittävästi koskaan! Neidille voisi tehdä hyvää maltillinen ratsastus, jossa vaaditaan kärsivällisyyttä.

 

 

Päiväkirja