Tervetuloa !

Viehättävä on virtuaalitalli, mikään ei tapahdu oikeasti! Käyttäydythän kiltisti ja unohdat kopioimisen ja jätät kävijät rauhaan. Jätä ihmeessä palautteesi vieraskirjaan.    

 

Meillä Viehättävässä et tule näkemään loppuunsa puunattuja kilpahevosia tai ylikilttejä ja muutenkin täydellisiä tuntiponeja, vaan tulet törmäämään moneen eri persoonaan. Jokaisella Viehättävän hevosella ja ponilla on hyvät oltavat ja niitä kohdellaan, niiden omien tarpeidensa mukaisesti. Jos joku hevonen hinkuu kisakentille, se myös pääsee sinne. Jos taas joku poni haluaa elää rauhallista elämää rakkaiden hoitajien keskellä, se myös pääsee elämään sellaista elämää. Hoitajat ovatkin Viehättävälle elintärkeitä.  Kyseinen toiminta on mielestäni tärkeä osa virtuaalimaailmaa ja Viehättävä panostaa eritoten hoitajiin ja heille suunnattuun toimintaan. Tosin toimintaan kuuluu myös suomenhevosten kasvatus, sekä vähäinen kilpailujen järjestäminen. 

 

Toivottavasti tulet uudelleen käymään Viehättävään, sillä et varmastikaan heti ehdi jokaista nurkkaa nuuskia.  Niin paljon asiaa täältä kuitenkin löytyy, ettei heti tylsisty.  

 

 

     Vieraskirja    --    Äänestä meitä VRL-tallilistalla ylös päin. - Maili

Muistakaahan vielä että käyttäydytte asiallisesti kaikessa mitä teette. Viehättävää saatte haukkua, mutta ei koskaan sivullisia! 

 

 

 

Pähkinän kuoressa

Viehättävässä kävijöitä Laskuri  18.10.2006 jälkeen

Viehättävä sijaitsee tontilla numero viisi (5) Virtuaalikylä Juolukassa !

Viehättävä on ystävyydessä Ristiriidan  ja Kurittoman kanssa!

Viehättävä on y-työssä Orenitan kanssa!

Viehättävän ulkoasu on tehty Operalle, IElle ja Mozilla Firefoxille sopivaksi

Tarpeellisin linkki: VRL 

 

 

Ram.  --  VRL - 2286

Viehättävän lisäksi Ram. on arvostelijana Kobrassa. 

Ulkoasun tarpeessa ? Viraile myös Ram.in vapaasti kopioitavaa sivustoilla.

 

Meitä sponsoroi Määvaan ja Munkuvat / TipToe 

 

 

 

 

Postituslista

Haluatko kuulla Viehättävästä joka kuukausi ? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus, täytä lomake ja paina lähetä.

Joka kuukauden ensimmäisinä päivinä pyritään lähettämään kaikille postituslistassa oleville Viehättävän tulevaisuuden suunnitelmia. Tulevat kisat, ilman hoitajaa olevat hevoset, myytävät hevoset ja muuta Viehättävään liittyvää. 

 

 

  Nimimerkki

  Sähköposti

  

 

 

Ulkoasun ja tausta + muut kuvat:  Ram.    -    hyppykuvan Tiptoe

Viehättävä on virtuaalitalli / Viehättävä is a SIM-game stable

Vihdoinkin! Kesä on täällä. Kuuma aurinko polttaa mukavasti selkääsi kun pompit iloisesti kotoa tallia kohti. Linnut ovat ilmeisesti päättäneet pitää oopperan, sillä kaikkialta kuuluu lintujen kova siritys. Lauantai tunnelma pitää sinut ripeässä vauhdissa. Mikä voisikaan olla parempi, kuin lauantai ja tieto siitä että Viehättävän talli on parin kulman takana ? Vaatteesi ovat pesun puhtaat ja kaipaavat kipeästi vahvan hevosen hajun. Iso hevostraileri ajaa juuri ohitsesi ja kääntyy edessäsi olevasta mutkasta oikealle. Käännyt hevostrailerin perässä ja törmäätkin heti kylttiin 'varo, hevosia'. Kirmaat kepeästi kyltin ohi ja törmäätkin melkein heti seuraavaan, Viehättävä, kylttiin. 

 

Pian kuuletkin jo iloisia hirnahduksia ja puheensorinaa. Tallilla on vilkasta vaikka on kesäkin. Valkoiset aidat kiertävät sinua tien kummallakin puolen ja huomaatkin heti muutaman shettiksen tuijottavan sinua korvat höröllä. Lähestyessäsi niitä, ne alkavat höristä, ehkäpä makupalojen toivossa. Silität pientä lämmintä silkkiturpaa ja jatkat sitten tallin suuntaan.  Traileri, jonka matkalla näit, on pysäköitynä oven lähelle ja trailerista talutetaan juuri jotain hevosta ulos. Vaikka oletkin hyvin utelias, päätät olla menemättä heti sisälle talliin. Tutkailet siinä ympäristöäsi ja huomaat toisenkin tallirakennuksen, huomattavasti pienemmän. Myös maneesi häämöttää tallien vieressä ja suuri kenttä maneesin vieressä. Maastopolkuja näyttäisi lähtevän useastakin kohtaa. 

Paikka on rauhallinen, sillä se sijaitsee kaupungin ulkopuolella suojaisessa ja suuressa metsikössä. Aurinko on ainakin onnesta sekaisin, sillä tunnet jo olkapäittesi palaneen. Joten päätät mennä talliin ettei nahkasi vain palaisi enempää. 

Tallissa on yllättävän rauhallista, mutta pian tajuatkin miksi. Koko talliporukka on kokoontunut yhden karsinan ympärille. Sinulle tehdään ystävällisesti tilaa karsinan viereen ja näätkin mitä suloisemman pienen varsan. Se nousee vähän hataroiden pystyyn ja tulee haistelemaan katsojia. 

  - Se syntyi toissapäivänä.  Kuului ääni takaasi ja käännyt katsomaan puhujaa. Voisimme kuitenkin nyt antaa sen olla rauhassa. Puhuja oli Ram. Talliporukka alkoi hiljalleen hävitä ja sinä heidän mukanaan. Pääsit helposti kaveriksi kaikkien kanssa. 

 

 

 

Tallit                     

 

Erityisesti hyviksi kavereiksi tulleet pari hoitajaa raahaavat sinut tallihuoneeseen. Hevosten hyvä tuoksu tulvahtaa sydämeesi asti. Rojahdat pehmustettuun tuoliin hoitajien huoneessa. Kaivat laukustasi aurinkorasvaa ja levität sitä olkapäillesi. Uudet ystäväsi kertovat sinulle kaikenlaista itse tallista ja sen hevosista, mm. sen että nyt kesällä voi mennä uimaan hevosten kanssa ja sen että hoitajat saavat hyvästä työstään pisteitä, jotka Ram. sitten listaa ylös. Osalla hoitajista on jo paljonkin omaa tavaraa, sillä joka kuukausi he saavat aina tietyt tavarat lisänä kaappiin. Kun aloittaa hoitamisen, voi lainata tallilta kaiken laista käytettynä. Pöydälle on kasattu pino erilaisia hevoslehtiä ja seinilläkin on muutama mukava juliste. Wc on hoitajien huoneessa. Se on siisti, sillä sinne ei saa mennä kengillä ja sitä puhdistetaan usein. Hoitajien kaapit vievät melkein koko seinän vessaa vastapäätä. Ruskeisiin lukollisiin kaappeihin mahtuu kaiken laista. Päätätte lähteä vähän kiertelemään hevosia ja oletkin jo innoissasi ensimmäisenä menossa. Saavutte karsinalle nro. 18. Siellä häämöttää nuori suomenhevostamma. Kun jokaisen karsinan asukas oli rapsutettu, siirryitte varuste ja rehuhuoneen puolelle. Hevosten varusteet ovat siististi nauloissa paketoituina. Kurkistitte sitten toimistoon. Ram. ei kuitenkaan siellä ollut, mutta toimiston pöytä oli täynnä papereita ja hylly täynnä kaiken laista tietoa  hevosista ja niiden palkintoja. Huone tuoksui vahvasti kahville ja valoisaakin siellä oli, sillä toimistohuoneen päässä on iso ikkuna josta aurinko säteili iloisesti sisään. Palasitte pihalle ja talsitte pikkutallia kohden. Nokkaasi pöllähti sama tuoksu kuin isossa tallissa ja astelitte peremmälle pienempää tallia. Ensimmäiset kuusi karsinaa olivat saman laisia kuin päätallissa, mutta viimeiset neljä olivat reilusti isompia. Ystäväsi lappasivat tietoja päähäsi ja pian jo ymmärsit niiden olevan viimeisillään oleville emille ja varsoille niin pitkäksi aikaa, kunnes ne erotettaisi. Kaikissa niissä karsinoissa olikin neljä pyöreätä tammaa. Astelitte eteenpäin ja tulitte ovelle. Toinen kavereistasi työnsi sen auki ja selitti että hoitajien huone, rehuvarasto ja varuste huone oli yhdistetty tilan puutteen vuoksi. Ette ehtineet kaukaa haistella tallia, kun Ram jo hiipi teitä pyytämään apuun. Ystäväsi suostuivat ilomielin taluttamaan paria hevosta laitumille, mutta sinä emmit. Ethän voinut tietää mitä ne tekisivät. Onneksesi Ram. ei edes yrittänyt tarjota sinulle talutettavaa nähtyään ilmeesi. Ram taluttikin itse viimeisen nuorista suomenhevosista. 

 

 

 

Laitumet ja tarhat             

 

Käppäilitte sitten porukalla, auringon paahteessa, hevoset kainalossa. Juteltuanne hetken huomasitkin jo taluttavan mukavan näköistä nuorta suomenhevos tammaa. Silitit sen lämmintä turkkia ja Ram käveli hevosen toisella puolella kertoen kaikkea muutakin tallista. Laitumet vilisivät ohitsenne ja käännyitte viimein oikealle ja tulitte suurehkon laitumen eteen. Ystäväsi menivät sisään ja Ram kehotti seuraamaan esimerkkiä. Ram jäi portille vahdiksi kun te päästitte kolme nuorukaista telmimään. Kipititte portille ja Ram. sulki sen. Ram. kiitti avusta ja häipyi sitten muihin hommiin. Kiertelitte laitumia frendiesi kanssa ja rapsuttelitte vähän lisää hevosia. Kaunis arabialainen täysiverinenkin osui kohdalle ja viereisessä laitumessa köpötteli muutama nuori Shetlannin poni. Kaikki näytti oikein mukavalta ja päätitte lähteä takaisin päätalliin. Siellä oli juuri joku kengittäjä kengittämässä hevosia. Lihaksikas suomenhevonen ei meinannut antaa kavioansa laitettavan mitään, mutta mies piteli kaviota tottuneesti. Ystäväsi moikkasivat miestä ja kävelivät hoitajien huoneeseen.

 

 

   Työntekijöitä       

 

"kuka hän oli?" kysyit ja toinen ystävistä kertoi miehen olevan Jarkko, kengittäjä ja muutenkin hoitaa raskaampia hommia ja taitaa eläinlääkärinkin hommat, mutta hän on kauhean pikkutarkka. Hoitajien huoneessa näytti olevan paljon muitakin ihmisiä. Moni tervehti iloisesti ja ystäväsi esittelivät sinulle tallin työntekijä kalustoa, mm. Jennin, joka toimii apulaisena ja eikä lopeta koskaan puhumista. Sitten Tomi, joka treenailee Jennin kanssa hevosia ja auttaa varsojen koulutuksessa. Sinut esiteltiin kaikille. Kenkäsi olivat jo kuivat mutta ennen kotiin lähtöä kävit vielä vilkaisemassa maneesin. Iso rakennus, jonka sisällä saattoi ratsastaa myös huonolla kelillä. Ovea vastakkaisella seinällä on peilit ja pieni katsomo toisella sivulla. 

 

Päivitetty   22.10.07

Nopea päivitys

 

Lue lisää

 Kalenteri            

           Marraskuu

 

Ma  Ti Ke To  Pe La Su
           1   2  3   4
 5  6   7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27  28   29 30

 

 

 Top 3   suokkitallit    

1. Ilomantsi 

2. Kirveltäjä 

3. Ruokola

 

 

 

 Haluatko linkittää viehättävän ?