Tämä on virtuaalihevonen / This is a SIM-game horse

 

Kotikunnaan Viljo

28.2.2007 - 15.6.2009 in memories

Viljo lopetettiin 15.6 pahojen jalkavaivojensa takia. 

Viljoa jäätiin viehättävässä kaipaamaan, orin uskomattoman upeita jälkeläisiä, jotka nyt jatkavat sen 

jalanjäljillä Viehättävän tallissa ovat 

Jeanne U (VIR MVA Ch, PRI-V, KTK-I, KRJ I, YLA2) !!

Viehättävän Viivakoodi (VIR MVA CH, KTK-II, KRJ-I, YLA2, I-palkinto) !!

+ muut kuusi upeaa varsaa!

 

SLA-II, YLA 3, KRJ II

 

Nimi: 

Lempinimi:

Rotu:

SKP:

Ikä:

Säkä:

Väri:

Kotikunnaan Viljo 

Viljo

Suomenhevonen

Ori

28.2.2007   ikääntyy VARL

159cm

Tummanrautias

Omistaja:

Kasvattaja:

 

Koulutus:

Painotus:

 

Rek.num.:

Ram. / Viehättävä

Anette J. / Kotikunnas 

 

Vaativa A, 90cm

Koulu

 

 VH - 25961

Sijoituksia    KRJ:52   

 

 

 

Kuvat © Cirith

 

Kroooh.. zzZZzz..

Viljo on perinyt emänsä pirteyden ja iloisuuden, mutta isän puolelta rentouden. Viljo suhtautuu joka asiaan rennosti ja ennakkoluulottomasti. Sen mukavat luonteen piirteet ja olemus näkyvät jo monen kilometrin päähän. Viljo ei ota asioita niin vakavasti ja on erittäin ihmisrakas. Viljo tottelee mukavasti ja kuuntelee koko ajan. Orimaiset piirteet tulevat eniten esille tammojen astuttua kuvioon ja ovikin kannattaa pitää visusti kiinni jos kiimaisia tammoja tuodaan sisälle. Kaikkien rakastama nallekarhuksikin tunnettu Viljo toimii koulupuolella niin kuin estepuolellakin moitteettomasti hermoilematta. Viljosta saa helposti kaverin, sillä ori luottaa tuttuihin ja tuntemattomiin. Se ei pure tai potki, mutta saattaa näykkäistä jos sitä oikein ärsyttää. 

 

Viljo on kaikkea muuta kuin aamuvirkku. Aamulla se syö kauransa puoli unessa ja hoitajankin tultua, Viljo vetelee hirsiä. Viljolla on mahtavat unilahjat ja kun hoitaja viimein työntää kuolaimia sen suuhun, Viljo havahtuu hereille. Kun aurinko sitten vihdoin on jo korkealla taivaalla, Viljo on täysin hereillä ja valmiina menemään. Viljo ei osaa tai ei muista tai ei halua pullistella satula vyötä kiinnittäessä, joten sen saa suoraan oikeaan kohtaan ja selkään pääsee vaivatta isompikin ihminen. Viljolla on paljon energiaa, mutta se käyttää sen hyvin ja menee aina mallikkaasti. Koko tunnin Viljo kulkee niin kuin sille sanotaan. Apujen pitäisi olla selvät, mutta Viljo kyllä menee pohkeenväistötkin, vaikka avut olisivat vain vähän siihen suuntaan. Viljo sopii siis myös aloitteleville ratsastajille ja kokeneillekin, sillä Viljolta luontuu helposti kaikenlaiset koulukiemurat. Viljo saattaa innostua vähän liikaa esteillä ja se näkyy heti liian aikaisissa hypyissä ja puomien putoilusta. Kun menee rauhassa ennen estettä ja antaa pohkeita silloin kun Viljon pitää ponnistaa, sujuu kaikki erittäin hyvin. Jos Viljo taas on valmiiksi rauhallisena ja muutenkin on päässyt päästämään jo vähän energiaa, sujuvat hypyt hyvin. 

Viljo rakastaa maastoja. Se nauttii jokaisesta sekunnista maastoretkellä, eikä millään tahtoisi kääntyä tallille. Viljolle on oikein mukavaa ja hyvää vaihtelua ratsastaa usein maastossa. Viljo on varmajalkainen, eikä pelästy melkein mitään, ellei nyt joku tule ammuskelemaan sen taakse. Viljo on rento ja luo kaikkialle rennon ja mukavan tunnelman, ensikertalainen maastoon menijä saakin usein Viljon alleen. Viljo kulkee hyvin porukassa, sille ei ole mitään väliä ratsujen järjestys ja siksi sen voi sijoittaa jonossa ihan mihin tahansa. Viljo rauhoittaa usein myös rauhattomia ja villimpiä hevosia. 

 

Viljo on helppo talutettava, mutta se ei osaa varoa ihmisten varpaita tai muutakaan. Joten varpaitansa kannattaa vähän varoa, vaikka se ei kyllä tarkoita mitään pahaa. Viljo poseeraa aina hienosti kameralle ja siitä saakin mainioita kuvia napsittua. Viljo ei ole huomion kipeä, eikä herkkusuu, vaan se syö sen mitä sille annetaan ja tyytyy siihen. 

Viljo on kiltti harjattaessa ja kisoissakin sen kanssa tulee turvallinen ja rauhallinen olo. Viljo ei ota kisojakaan vakavasti, vaikkakin yrittää parhaansa ratsastajansa takia. Viljo ei ota paineita ja rauhoittaa usein ratsastajansakin.

Viljo on kaikin puolin erittäin halattava, hieman ruunamainen ori.

 

Ram.n kommentti Viljosta

Viljoa on mahtava ratsastaa. Käytän yleensä ratsastaessa paljon istuntaa ja Viljo kääntyy mukavasti melkein istunnalla pelkästään. Peruutuksissa ilmenee joskus ongelmia, mutta se siirtyy askellajista toiseen erittäin mainiosti. Viljo venyy mukavasti, eivätkä taivutukset ole siis ongelma. 

 

 

Sukutaulu - ja tutkimus, sekä jälkeläiset

Sukutaulu

Jälkeläiset   (ei käytössä enää)

menestys
i.  Teen Äijä ii. Viimeinen Tinasotilas 1. Viehättävän Hemuli, emä, 23.8.07

2. Viehättävän Mörkö, emä, 30.8.07

3. Viehättävän Nuuskamuikkunen, emä, 3.12.07

4. Viehättävän Tuutikki, emä, 18.12.07

5. Viehättävän Vihollinen, emä, 20.2.08

6. Jeanne U, emä, 20.2.08

7. Viehättävän Viivakoodi, emä, 20.3.08

8.  Wilhelmiina HUI ( Nolemin Hupputyttö) 1.6.09

32 sij.

3 sij. + 1 jälk.

41 sij. + 2 jälk.

2 sij.

-

VIR MVA Ch.. ktk-I

VIR MVA Ch... ktk-II

-

ie. Troijan Virvaliekki
e. Raadelman Hilma ei. Bellin Pehtoori
ee. Silmukan Lyyli

 

 

Viljon isä on upea Teen Äijä, Okariinassa kirjoitushetkellä hetkellä asustava komea, perisuomalainen rautias suomenhevosori, joka on palkittu suomenhevoslaatuarvostelussa SLA-III palkinnolla ja 66 pisteellä! Tasmaanian kasvattama "Äijä" on säkäkorkeudeltaan 157 senttimetriä, joten ori jää pojalleen toiseksi... Tosin pituushan on vain luku numeroita. Kouluratsastuspainoitteinen Äijä on kuten poikansakin, luonteeltaan rento ja mukava mutta kuitenkin tietää olevansa ori eikä unohda sitä. Äijä on vähän tammojen perässä juoksentelevainen herra, ja sen kotitallilla onkin ollut tapana sulkea sen karsinan ovea mikäli sen ohi kuljetetaan tammoja. Ratsastettaessa siitä huomaa selvästi, että ori ei olekaan mikään sunnuntaihevonen, vaan etenkin osaavan ratsastajan kanssa Äijä on selvästi oikea kouluratsu, se osaa kiinnittää ihmisten katseet itseensä ja liikkeethän tällä herralla ovat erinomaiset! Esteilläkin Äijä on hyvä, tosin ei ole osoittanut siinä samanlaista lahjakkuutta kuin kouluratsastuksen saralla. Äijän jälkeläiset ovat kaikki jollakin tavalla persoonallisia ja mukavia, ja ori on periyttänyt rentoa luonnettaan myös muille jälkeläisilleen. Äijää on arvosteltu sopusuhtaisen ja lihaksikkaan näköiseksi sekä hyvän rotuleiman omaavaksi, ja myös muut ovat kehuneet Äijän upeita liikkeitä! Myös näyttelyissä Äijä on käynyt ja hyvällä menestyksellä vieläpä, tosin muiden lajien puolelta kisakalenteri puhuu puolestaan - Äijällä on useita sijoituksia sekä koulu - että muista ratsastuksen lajeista.

 

Viljon emä puolestaan, Raadelman Hilma alias Hilma, on varsin suurikokoinen (162 cm) suomenhevostamma, joka kerää katseita puoleensa. Siinä missä Teen Äijä kerää katseet puoleensa liikkeillään, sen tekee tämä kaunis tamma lempeällä katseellaan. Myös Hilma on luonteeltaan iloinen, pirteä ja eloisa, käyttäytyy hienosti melkein joka tilanteessa, ja tammasta huomaa kyllä, että sitä on käsitelty oikein varsasta saakka. Hilma esiintyy varmasti edukseen joka tilanteessa, ja osaa olla iloinen myös muiden hevosten joukossa. Hilma on myös hyvällä tavalla luonteeltaan varovainen eikä kovinkaan usein sorru minkäänlaisiin tyhmyyksiin. Ratsastettaessa Hilma kuitenkin on vähän hidas syttymään, ja alkuverryttelyt täytyy tehdä huolella, mikäli haluaa päästä jonkinlaisiin tuloksiin tämän rouvan kanssa. Hilmalla ei ole Hemulin lisäksi ainakaan toistaiseksi muita jälkeläisiä, joten silläkin saralla ei Hemuli ole todellakaan mikään massapolle! Hilman suku on kuitenkin mukava ja täynnä aitoja suomalaisia suomenratsuja. Yleispainoitteinen Hilma on hankkinut tililleen sijoituksia sekä koulu - että esteratsastuksessa, myös kenttäratsastuksessa ja jopa valjakkoajossa! Hilma on siis viimeisen päälle erittäin monipuolinen tamma.

 

© Nina H.  

Viljon ii. Viimeinen Tinasotilas aka Repe, on todella hienorakenteinen ja hyväsukuinen ori. Arvonimikin löytyy tältä hevoselta, KRJ III (VirSun orilistalla, esikantakirjattu). Ori on kisattu ja sijoittunut todella hyvin. Repe on painoitettu kouluratsastukseen. Viljon ie. Troijan Virvaliekki aka Virva, on painotettu Kouluratsastukseen. Tasmaaniassa asuva tamma on komea ilmestys. Tamma on jotenkin sijoittunut esteissä ja koulussa.

 

iii. Hämypuron Tuulipoika  KRJ III & Yla 3

iie. Troijan Kyynelpisara  KRJ II & Yla I & ERJ-III

iei. Viljamäen Rieti 

iee. LNA Aamuinen

eii. Taikatuulen Kauhu

eie. Kirveltäjän Muska  KTK-III 67p, KRJ IV 57p, Jälk.luok B 69p

eei. Tähkäpään Kullervo

eee. Melankolia

 

Kisakalenteri

Kisoja on yhteensä n. 350 kpl.   Vain sijoitukset esillä

 

 

 

 

 

Muuta

Treeni  (3v >) Muuta
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu (valvottu tunti)  

1-2h Maasto/kenttä (valvottu/vapaa) 

Vapaapäivä

30min juoksutus/talutus

1-2h Vapaa. liikuntaa  

1h Koulu

1h Esteet/puomit  (valvottu tunti) 

Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Hoitaja

 

 Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Hoitaja

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Hoitaja

Laidun nro. 6

Kavereina: Kapu, Tukkis

 

Tarha nro. 10

Kavereina: Kapu, Tukkis

 

 

 

 

 

 

Ikääntyminen

Seuraava syntymäpäivä  13 vuotta - 13.11.2008 Ikääntyy VARL:in mukaisesti
1 vuotta - 17.04.2007
2 vuotta - 04.06.2007
3 vuotta - 22.07.2007
4 vuotta - 08.09.2007
5 vuotta - 26.10.2007
6 vuotta - 13.12.2007
7 vuotta - 30.01.2008
8 vuotta - 18.03.2008
9 vuotta - 05.05.2008
10 vuotta - 22.06.2008
11 vuotta - 09.08.2008
12 vuotta - 26.09.2008

13 vuotta - 13.11.2008
14 vuotta - 31.12.2008
15 vuotta - 17.02.2009
16 vuotta - 06.04.2009

17 vuotta - 24.05.2009
18 vuotta - 11.07.2009
19 vuotta - 28.08.2009
20 vuotta - 15.10.2009
21 vuotta - 02.12.2009
22 vuotta - 19.01.2010
23 vuotta - 08.03.2010

 

 

 

Valmennukset

11.11.2007 Kouluvalmennus (He C, rats. Ram.)

Teillekin tämä tunti oli ihan hyvää kertausta. Käytit hyvin alkuverkassa hyödyksi hevosesi energiaa, ja teit paljon voltteja ja kaarevia uria, joissa se sai vähän miettiä minne se jalkansa laskee ja miten päin se kulkee. Alkuverkanne laukat olivat hyviä ja laukka oli mukavan rentoa ja tahdikasta. 
Käskin myös sinun tehdä ravi-pysähdys-peruutus-ravisiirtymiä. Viljolle ei näemmä tehnyt mitään vaikeutta siirtyä suoraan peruutuksesta raviin. Olethan tarkkana, että peruutuksen suunta on suoraan taaksepäin, eli ei sivulle. Jos tuntuu siltä ettei suoraan peruutus onnistu, tee peruutus seinän vieressä niin, että seinä estää Viljoa kääntymästä "mielisuuntaansa". Laukannostonne olivat teräviä ja tarkkoja, ja vauhdista huolimatta sait laukka-ravisiirtymät tehtyä hyvin. Laukasta käyntiin siirtyessä ota vaan rohkeasti vähän vahvempi pidäte jos tuntuu että hevonen ei reagoi mitenkään. 
Istut selässä tasapainoisesti ja ravissa olet kuin liimattuna satulaan. Käytät painoapuja hyvin avuksi siirtymisissä, joka on erittäin positiivista! Käsistä pitää sen verran huomauttaa, että levität niitä sivulle helposti esimerkiksi peruutusta tehdessäsi. Kiinnitäthän siis huomiota siihen, että pidät kätesi vierekkäin.

 

22.11.2007 Kouluvalmennus (He A, rats. Ram.)

Tee alusta jo Viljo hyvin herkäksi ja kulje sen tahdin mukaisesti. Pidä ulko-ohja paikallansa, testaile hevosta itse ja käytä rohkeasti reagointia myös pohkeesta että suusta. Hienosti meni silti teidän osalta, istunta loistava.

 

15.3.2008 Estevalmennus  (80cm -> , rats. Ram.)

Viljolla näytti olevan alusta asti energiaa vaikka muille jakaa. Tästä huolimatta alkuverkkanne näytti ihan hyvältä, vaikka parit laukat lähtivätkin kuin tykinsuusta. Hyvä juttu, että hevonen sai vähän purettua energiaansa laukkoihin, niin se jaksoi keskittyä varsinaiseen harjoitukseen paremmin. 
Teille huomauttaisin eniten lähestymisistä esteille. Älä päästä hevosta ryntäämään, sillä silloin puomit kolisevat satavarmasti. Pidätä ja istu syvälle satulaan, jotta saat tuotua hevosen sopivan matkan päähän esteestä. Ratsastit kuitenkin hyvät tiet jokaiselle esteelle, hyvä!

 

 

 

Päiväkirja