HIFK-uutiset 1999-2000


29.4.2000
HIFK palkitsi kaudella 1999-2000 ansioituneita.
HIFK:n jääpallojoukkue vietti oman kauden 1999-2000 päätöstilaisuuttansa eilen mm. palkitsemalla vuoden aikana ansioituneita pelaajia ja toimihenkilöitä. HIFK:n hallitus muisti joukkuetta kiitoksilla erittäin ammattimaisella asenteella hoidetusta, onnistuneesta kaudesta, onnitteluilla pronssimitaleista sekä antoi tunnustuspalkinnot Veikko ja Terttu Niemelälle väsymättömästä työstä joukkueen hyväksi. Terttu pokkasi lisäksi ansaitusti pronssisen mitalin muistoksi kaudesta. Hallituksen edustajana tilaisuudessa toimivat taustatyömyyrät Tuomo Säävälä ja Olli Kivi, joka jakoi hallituksen myöntämät palkinnot ja tunnustukset. Ansaitut erityiskiitokset menivät myös Tuomo Säävälän välittämänä pelaajien sekä taustaryhmän vaimoille ja tyttöystäville, tärkeille taustavaikuttajille ja tukijoille. Heillä oli luonnollisesti oikeus osallistua päättäjäistilaisuuteen.

Nimensä salaisin kriteerien jaettuun ns. Gonzojen maljaan kaiversi puolustuksen luottomies Tomi Lavi, jota maljan Gonzojen edustajana jakanut Veikko Niemikorpi kuvasi maan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi. Parhaan maalintekijän Bernd Hess´in muistopalkinnon nappasi jo toistamiseen peräkkäin Petri Parviainen. Kari Suomalaisen Jymy - palkinnon ("jymyn" arvoisesta, yllättävästä ja mieleenpainuvasta suorituksesta) sai Ari Kukkonen pronssiottelun 10-1 maalinsa ansiosta. Jymypaukku yllätti OPS:n maalivahdin lähes 40 metristä.

Joukkueen pelaajat äänestivät keskuudestaan kahden muistopalkinnon kohtalosta. Joukkueen henkisenä tukipilarina sekä esimerkillisenä ja kannustavana pelimiehenä palkittiin ikuisesti kiertävällä Sture Svanströmin muistomaljalla kapteeni Teemu Laitinen. Yritteliäisyydestä ja tuloksellisuudesta jaettavan, niin ikään ikuisesti kiertävän, Kalevi Pirkolan muistomaljan sai Tommi Paajanen. Ensimmäisen HIFK- paidassa tehdyn bandyliigamaalin kunniaksi maalin asti tiensä löytänyt peliväline luovutettiin komealle jalustalle asetettuna Anssi Pietiläiselle. Maali syntyi WP-35:n 60-vuotisjuhlaottelussa Varkaudessa 13.2.2000.

Pelaajat jakoivat myös omien kriteereidensä mukaan omat tunnustuksensa ansioituneille. Veikko ja Terttu Niemelä, huoltaja Pauli Reiman perheineen sekä valmennuskaksikko Timo Wallius ja Ari Kukkonen saivat pelaajilta pienten lahjojen lisäksi varauksettomat kiitokset. Lisäksi joukkue palkitsi keskuudestaan pelaajia esityksistä kentällä ja myös sen ulkopuolella. Kapteenin kädenpuristuksen saattelemana tunnustuslahjansa pääsivät noutamaan Juha Mustalahti, Juha Laitinen, Tommi Paajanen ja Ron Johnsson.

Webmasterilla oli kunnia osallistua tilaisuuteen vastaanottamalla lukuisten kiitosten ja kehujen lisäksi myös HIFK Bandyn hallituksen myöntämä erikoispalkinto. Kiitos kannustavasta palautteesta koko HIFK Bandyn väelle, yhteistyö on toiminut alusta asti erittäin hyvin. Erityiskiitos pelaajille, valmentajille sekä taustaryhmälle kommenteista ja haastatteluista, joita ilman sivujen anti olisi paljon laihempi. Onnittelut koko HIFK:n joukkueelle, taustaryhmälle ja kotijoukkoille hyvästä kaudesta. Onnea myös uuteen kauteen; joukkueen osalta yhteisharjoitukset alkavat jo ensi viikolla.

Kiitos vielä kerran kaikille lukijoille menneestä kaudesta. Toivoisin edelleen palautetta sivujen annista, jotta toimintaa voitasiin yhä kehittää. Seuraavat HIFK:ta koskevat uutiset siirtyvät piakkoin avattavalle UUTISET 2000-2001 - sivulle, jonka jälkeen vanhat uutiset ovat luettavissa Historia - sivun kautta. Iloista vappua!

22.3.2000

Kausi ohi, nettitoimituksen puheenvuoro.
Viikonloppuna päättynyt jääpallokausi on ollut mielenkiintoinen, varsinkin kun olen päässyt tarkastelemaan sitä uudenlaisesta näkökulmasta. Tarkoituksenani on alusta alkaen ollut välittää omat ja metsästämäni eri henkilöiden mielipiteet lukijoille sekä tarjota sellaista tietoa, jota ei voi muualta lukea. Uusi tehtävä on ollut myös haastava, mutta kiinnostavien aiheiden parissa on aina mukava työskennellä. Erityiskiitokset kaikille, jotka ovat tehneet tehtäväni mahdolliseksi, etupäässä entiselle Webmasterille avusta sekä koko HIFK:n joukkueelle ja seurajohdolle yhteistyöstä.

Nyt on varmasti sopiva hetki myös teidän, arvoisat lukijat, kommentoida kulunutta kautta ja internetsivujen sisältöä. Kaikki palaute, kommentit ja parannusehdotukset auttavat kehittämään sivuja yhä paremmiksi. Sähköpostiosoite on tuttu : hifkbandy@hotmail.com .Vastaan yhä mielelläni lukijoiden esittämiin kysymyksiin sähköpostitse. Lähitulevaisuudessa jääpalloaiheisia uutisia tulee luonnollisesti esiin vähemmän kuin kauden aikana, joten aikaa keskustelulle löytyy enemmän.

20.3.2000

ToPV:n pitkä piina päättyi.
Kotimainen jääpallokausi huipentui lauantain loppuotteluun, jossa kolminkertainen hopeamitalisti Tornion Palloveikot saalisti ensimmäisen mestaruutensa. OLS ei noussut oikeastaan missään vaiheessa uhkaamaan torniolaisten voittoa ja oululaiset saivat tyytyä hopeisiin lätkiin. Hienoissa olosuhteissa pelattu finaali keräsi kohtuullisesti yleisöä, mutta seuraavan päivän Ruotsin loppuottelu houkutteli paikan päälle Uppsalaan kymmenkertaisen määrän jännäreitä. Ruotsin mestaruuden vei värikkäiden käänteiden jälkeen Sandviken, jolle voitto finaalivastustaja Hammarbystä oli 29. peräkkäinen tappioton ottelu tällä kaudella. Ennätys, jonka lyöminen ei tule olemaan helppoa.

Kotimaan pudotuspelit eivät siis muuttaneet runkosarjasijoituksia, paremmin sijoittuneet pitivät pintansa loppuun asti. Koko kauden vahvasti esiintynyt ToPV oli loppuottelussa maltillisempi ja ehjempi joukkue. Eniten maaleja kauden aikana mättänyt OLS ei löytänyt tehojaan enää finaalissa eikä näin ollen pystynyt uhkaamaan torniolaisten voittoa enää toisen puoliajan alun 2 - 0 - maalin jälkeen. ToPV kesti loppuun asti ja vihreään sonnustatunut satapäinen kannattajajoukko sai palkintonsa mestaruusjuhlien muodossa. Onnittelut tuoreille Suomen mestareille !

18.3.2000

HIFK pronssille.
HIFK päätti eilen kautensa voittoisasti kotikentällään. Ylivoimaisen esityksen jälkeen punapaitojen kaulaan ripustettiin ansaitusti pronssiset mitalit. Loppunumerot 10 - 1 eivät jättäneet OPS:lle aihetta spekulointeihin. Jo puoliajalla HIFK johti ratkaisevan tuntuisesti 4 - 0. Ratkaisevan tuntuisesti siksi, että HIFK:n verkkoon ei oltu ennen eilistä ottelua tehty pudotuspelissä kolmea maalia enempää yhdessä kamppailussa.

HIFK sai otteluun unelma-avauksen, kun Petri Parviainen iski avausmaalin paluupallosta ensimmäisen hyökkäksen päätteeksi 30 sekunnin pelin jälkeen. Toistamiseen Parviainen rokotti oululaisia muutamia minuutteja myöhemmin tarkalla kaukolaukauksella. Pitkän bussimatkan pelipäivänä tehnyt vierailija ei toipunut kunnolla salama-alusta missään vaiheessa ja viimeistään HIFK:n kolmas ja neljäs maali ensimmäisellä puoliajalla katkaisivat oululaisten selkärangan. OPS lähti otteluun passiivisella taktiikalla, mikä romuttui HIFK-maalien myötä heti kättelyssä. Sen sijaan HIFK pääsi pelaamaan vastaiskupeliä ja loi useita vaarallisia tilanteita jo ensimmäisellä jaksolla. Vieraiden oli pakko hyökätä usealla miehellä ja HIFK käytti kentälle syntynyttä tilaa omaan pelinrakenteluunsa, joka onnistui huomattavasti paremmin kuin aikaisemmissa pudotuspeleissä.

Toisen jakson alussa molemmilla joukkueilla oli paikkansa muuttaa numeroita, mutta vain OPS onnistui kavennuksessaan. HIFK sai kuitenkin ottelusta vahvemman otteen ja isäntien 5 - 1 - maali sinetöi pronssimitalien kohtalon lopullisesti. Viimeisen 25 minuutin aikana punapaidat kaunistelivat loppulukemia viidellä maaalilla ja saivat näin ollen hieman hyvitystä puolivälierien ja välierien tehottomuudelleen. Joukkue pääsi pelaamaan ilman paineita ja nautiskeli esittämällä kotiyleisölle molemmilla puoliajoilla useita mallikkaita rakennettuja hyökkäyksiä ja hienojen yhdistelmien jälkeen syntyneitä osumia.

Runkosarjassakin kolmanneksi sijoittunut HIFK halusi enemmän voittoa ja esiintyi ehjemmin joukkueena. Muutamina vaikeina hetkinä HIFK:ta piti pystyssä loistavasti koko kauden pelannut ja erityisesti pudotuspeleissä esille noussut maalivahti Ron Johnsson. Punapaitojen maalijuhlista huolimatta HIFK:n veräjänvartija palkittiin taas kerran ansaitusti ottelun parhaana. Isäntien puolustus pelasi varmaa peliä ja koko hyökkäyskalusto onnistui hyvin pelinrakentelussa ja viimeistelyssä. Ottelussa korostuivat hyvin tämän kauden HIFK:n vahvuudet, kaiken perustana on hyvä maalivahti- ja puolustuspeli, jota koko joukkue tukee nöyrästi. Lisäksi joukkueesta löytyy taitoa rakentaa omaa peliä ja useita ratkaisuun kykyneviä pelaajia hyökkäysten päättämistä varten. HIFK on tasainen joukkue, joka yrittää aina loppuun asti, oli tilanne mikä tahansa. Perjantain kamppailussakin HIFK oli pykälää vastustajaansa vahvempi nimenomaan henkisesti.

HIFK:n kauteen mahtui pitkiäkin hyviä jaksoja ja muutamia alamäkiä, jotka olivat osin seurausta loukkantumisista ja sairastumisista. Ryhmä oli kokonaisuutena hieman kokematon, mikä näkyi tiukoissa paikoissa. Joukkue pystyi loistaviin esityksiin, mutta ajoittain tuli heikompia jaksoja ja pahojakin lipsahduksia( 2-1 JPS:lle ja 5-4 Kamppareille). Joukkue kärsi yhtä poikkeusta( 6-2 OLS:lle) lukuunottamatta vain maalin tai kahden tappiota, joten potentiaalia punapaidoista löytyy. Onnistumalla paremmin tiukoissa paikoissa HIFK:lla olisi ollut mahdollisuudet parempaankin. Joukkue ei kuitenkaan ollut aivan kypsä kaikkein suurimpiin tekoihin, joten runkosarjassa paljon tasaisemmin pelanneet ToPV ja OLS pysyivät myös pudotuspeleissä punapaitojen edellä. Kärkikaksikosta HIFK:n erotti pelinrakentelu, HIFK ei pystynyt luomaan riittävästi maalitilanteita omalla pelinrakentelullaan tasaisissa kamppailuissa ja joutui liikaa puolustuskannalle. Maalivahtipelissä ja koko joukkueen karvaus- ja puolustuspelissä oli jopa finalisteja parempi, HIFK:n verkkoon tehtiin kauden aikana vähiten maaleja. Hyökkäystehoa löytyi loppuottelijoilta enemmän, varsinkin HIFK:n ja OLS:n välieräsarja ratkesi OLS:n parempaan hyökkäyspeliin. Pronssiset mitalit HIFK on kuitenkin ansainnut, sen verran selvästi se kauden aikana osoitti olevansa edellä kaikkia lopullisessa taulukossa alapuolelleen jääneitä joukkueita. Onnittelut kaikille HIFK:n joukkueen jäsenille, mitali on oikeutettu palkinto kaikkien hyvästä työstä !!

15.3.2000

HIFK taistelee pronssista OPS:n kanssa.
HIFK esiintyy kauden viimeisessä ottelussaan kotikentällään, kun Bandyliigan pronssikamppailussa perjantai-iltana vastaan luistelee Oulun Palloseura. Kultaiset mitalit karkasivat molemmilta joukkueilta kahden niukan tappion jälkeen. HIFK sai otteluun kotikenttäedun paremman sarjasijoituksensa perusteella. HIFK ja OPS kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja molemmat voittivat tiukkojen pelien jälkeen kotiottelunsa. Luvassa on siis kova ja tasainen kamppailu himmeimmistä mitaleista.

OPS on yksi sarjan kokeneimmista joukkueista ja sen riveistä löytyy useita profiilipelaajia. Oululaiset pudottivat WP-35:n suoraan kolmessa ottelussa, mutta runkosarjan ykkönen ToPV osoittautui terävämmäksi välierissä. OPS takoi kuitenkin torniolaisten verkkoon kahdessa pelissä 9 maalia, joten hyökkäystehoa ja erikoistilannevoimaa oululaisilta ei ainakaan puutu.

HIFK:n aseet ovat luultavasti samat kuin kauden aikaisemmissakin pudotuspeleissä. Joukkueella on vielä tilaisuus viimeistellä kuvioitaan torstai-iltana kauden viimeisissä ison jään harjoituksissaan. Välierien perusteella punapaidat kaipaavat piristymistä etenkin hyökkäyspelissä. Siirtämällä finaalista tippumisen aiheuttaman pettymyksen vähäksi aikaa taka-alalle joukkueella on erinomaiset mahdollisuudet päättää kausi voitokkaasti kotiyleisön edessä. Perjantain kamppailu alkaa klo 18.30 ja Suomen mestaruuden kohtalo ratkeaa lauantaina klo 12.45 alkaen, voittoa tavoittelevat edellisen kerran vuonna 1991 mestaruuden vienyt OLS ja ensimmäistä titteliään tavoitteleva ToPV.

12.3.2000

HIFK pronssiotteluun.
HIFK:n kauden päätavoite karkasi joukkueen ulottuvilta kun OLS osoittautui etevämmäksi myös toisessa välieräottelussa. HIFK pysyi pelissä mukana ensimmäisellä jaksolla etupäässä Ron Johnssonin torjuntojen ansiosta ja nousi toisella jaksolla johtoonkin kahdella pikamaalilla. OLS iski kuitenkin, taas kerran, erikoistilanteista. Oululaiset tasoittivat kulmalyönnistä ja Samuli Niskanen ohjasi voittomaalin sivurajalyönnistä kaksi minuuttia ennen loppuvihellystä. Seuraavaksi punapaidat saavat keskittyä tulevaan pronssikamppailuun.

Alussa hermostuneesti pelannut kotijoukkue keskittyi edelleen tiukkaan puolustuspeliin, mutta teki muutamia pahoja virheitä, joista OLS ei kuitenkaan pystynyt rankaisemaan. Jakson ainoa maali syntyi vieraiden kulmaa seuranneesta maalinedustatilanteesta. HIFK:laiset purkivat pallon OLS:n hyökkääjän kautta omaan maaliin. Kotijoukkueen pelirakentelu ei tuottanut kuin muutamia vaarallisempia hyökkäyksiä ja OLS:n puolustus sai pelata rauhassa ilman takaiskuja taukoon saakka. HIFK:n karvaus toimi kuitenkin totuttuun tapaan, joten punapaidat olivat vielä pelissä mukana.

Toisen jakson nousu näytti jo vievän kotijoukkueen karkumatkalle, mutta pahat lipsahdukset johtivat HIFK-jäähyihin ja oululaispainostus tuotti tarvittavan määrän erikoistilanteita. HIFK haki uudestaan voittomaalia, mutta jakson kolmas jäähy hyydytti pahasti isäntien pelin. Jäähyn loppupuolella oululaisten vastahyökkäys johti kohtalokkaaksi osoittautuneseen sivurajalyöntiin.

Ensimmäsen ottelun tapaan toinenkin kamppailu ratkesi OLS:n parempaan hyökkäyspeliin. Kahdessa ottelussa oululaiset saivat enemmän painetta kohti HIFK:n maalia ja tuplamäärän erikoistilanteita punapaitoihin nähden, jotka he hyödynsivät totutun tehokkaasti. HIFK oli kamppailuissa puolustuskannalla ja onnistui tekemään OLS:n pelinrakentelun vaikeaksi. Hyvän karvaustyön ja tarkan puolustustamisen vastapainoksi joukkue teki kuitenkin liikaa virheitä omassa pelissä. Harhasyötöt ja pitkän pallon räiskiminen tekivät pelit helpoiksi OLS:n haavoittuvaisimmalle osalle, puolustus sai keskittyä lähinnä keräämään irtopallot omille. HIFK otti paineen alla liikaa jäähyjä, jotka kuormittivat joukkuetta ja näin ollen vaikeuttivat lisää omaa pelinrakentelua.

Kahdessa välieräottelussa ei nähty lainkaan varsinaisia pelitilannemaaleja ja erikoistilannemaalejakin tehtiin aika vähän. Syynä tähän olivat HIFK:n onnistunut puolustuspeli ja toisaalta tehottomuus hyökkäyspelissä. Samuli Niskasen pelinrakentelun HIFK sai joten kuten kuriin, mutta joukkueen harhasyötöt löysivät turhan usein juuri Niskasen lavan ja seurauksena oli vaarallisia tilanteita, HIFK - jäähyjä ja erikoistilanteita. OLS:n tulivoima oli jakautunut laajalle alueelle - kuusi maalia ja viisi eri maalintekijää. Laaja materiaali kulmalyönneissä aiheutti HIFK:lle vaikeuksia niiden puolustamisessa ja pallon mentäviä aukkoja syntyi liian usein.

HIFK pelasi välierissä omalla tasollaan useimmilla osa-alueilla, mutta koko kauden ajan tärkeissä peleissä joukkuetta vaivanneet puutteet tulivat esiin ja estivät tavoitteeseen pääsyn. HIFK otti liian helposti jäähyjä, joiden aiheuttamien ylimääräisten rasitusten seurauksena sen oman pelin teko oli takkuista. Vastustaja pääsi omassa puolustus- ja karvauspelissä liian helpolla ja hallitsi pallollista peliä. Lisäksi punapaidat tarjoilivat pallon vastustajalle lyömällä osoitteettomia pitkiä palloja ja syöttämällä pahoja harhasyöttöjä. Yksi tai kaksi maalia harvoin riittää voittoon OLS:n kaltaisia joukkueita vastaan. Liian heppoinen oma hyökkäyspeli ja tehottomuus ratkaisuhetkillä kostautuivat takaiskuina. Muutamilla onnistumisilla HIFK olisi voinut kääntää ottelujen kulun. OLS oli kuitenkin parempi ja ansaitsi loppuottelupaikkansa.

Pettymys on luonnollisesti HIFK - leirissä kova, mutta nettitoimitus toivoo, että joukkue kasaa rivinsä ja näyttää pronssiottelussa olevansa mitalin arvoinen. Punapaidat ovat pelanneet ehjän kauden ja joukkueella on vielä viimeisessä ottelussa tilaisuus päättää se voitokkaasti. Mestaruus matkaa ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen pohjoiseen, kun finaalissa kohtaavat OLS ja ToPV. HIFK: n vastustajaksi pronssiotteluun saapuu Oulun Palloseura.

11.3.2000

OLS löi HIFK:n ensimmäisessä välierässä.
Oulun Luistinseura otti kiinnityksen finaalipaikkaan kukistamalla HIFK:n eilisessä välieräottelussa. Isäntien voiton takeena olivat jälleen kerran erikoistilanteet, joita kahden hyvin puolustavan ja kurinalaisesti pelaavan joukkueen taistossa OLS onnistui hankkimaan enemmän ja hyödyntämään tehokkaammin. Oululaisten erikoistilannevoima oli toki HIFK:n tiedossa, sillä OLS käänsi myös joukkueiden edellisen kohtaamisen edukseen kolmella erikoistilannemaalilla.

Isännät aloittivat ottelun vahvemmin ja painoivat peliä kohti HIFK-maalia varsinkin punapaitojen pelatessa vajaalla. Oululaiskulma tuottikin tulosta heti jäähyn alkupuolella. HIFK ei kuitenkaan päästänyt isäntiä karkuun ja pääsi täysilukuiseksi tultuaan peliin mukaan. Muutamista hyvistä paikoista huolimatta kumpikaan joukkue ei enää pystynyt maalintekoon, punapaitojen urakkaa vaikeutti lisäksi toinen syvällä vastustajan kenttäpuoliskolla otettu jäähy.

Toisen jakson alkajaiseksi HIFK nousi tasoihin Petri Parviaisen rangaistuslyönnillä, joka tuomittiin punapaitojen hyvää karvaustyötä seuranneesta vastaiskusta. Kohtalokas harhasyöttö keskialueella johti kuitenkin heti tasoitusmaalin jälkeen OLS:n rangaistuslyöntiin, jossa nähtiin todella erikoinen ratkaisu. Tärkeissä peleissä harvemmin käytetty kikka, jossa lyöjä vain siirtää palloa muutaman metrin sivuun vauhdilla aluelle luistelleelle pelaajalle. HIFK:laiset olivat kuitenkin valppaana ja blokkasivat esiin syöksyneen pelaajan. Tuloksena oli kuitenkin uusi rankkari, sillä tuomariston mielestä HIFK:n pelaaja pysäytti miehen sääntöjen vastaisesti. Toisessa yrityksessä selvisi oululaiskikan syy, sillä HIFK-vahti Ron Johnsson otti taas kerran vuorenvarmasti kiinni alistuneen oululaislaukauksen.

Edellisten tilanteiden seuraksena HIFK joutui jatkamaan peliä kahden miehen alivoimalla ja OLS pääsi pyörittelemään rauhassa hyökkäyspeliään. Tuloksena painostuksesta oli kuitenkin vain muutamia erikoistilanteita. HIFK pääsi taas vaihteeksi pelaamaan täydellä miehityksellä ja alkoi luoda omiakin tilanteita isäntien maalille. Isännät iskivät kuitenkin vaarattoman näköisestä vapaalyönnistä johtomaalin ja pääsivät pelaamaan yhä riskittömämpää peliä. HIFK haki yhä voimakkaammin tasoitusta, mutta hyökkäystehot olivat hiipuneet jäähyjen tapossa ja karvaustyössä. Kun OLS onnistui vielä kerran kulmasta, eikä HIFK pystynyt luomaan riittävän hyviä maalipaikkoja, kirjattiin ensimmäinen osaottelu isännille lukemin 3 -1.

HIFK pelasi hyvää fyysistä karvaus- ja puolustuspeliä eikä päästänyt Samuli Niskasta mellastamaan kentällä mielensä mukaan. Niskasen syöksyt päättyivät useinmiten törmäykseen HIFK-pelaajaan tai yritykseen nostaa pallo punapaitojen alakerran taakse. Muille oululaisille avautui kuitenkin liikaa tilanteita, lähinnä HIFK:n oman huolimattoman pelaamisen seuraksena. Hyvä puolustuspeli esti pelitilannemaalit, mutta seurauksena syntyneet erikoistilanteet olivat kohtalokkaita. Muutama turha jäähy söi punapaitojen hyökkäystehoja ja OLS pääsi turhan usein helposti vastahyökkäykseen.

HIFK pelaa kotiottelussaan selkä seinää vasten, mutta joukkeella on erinomaiset mahdollisuudet tasoittaa otteluvoitot. Hyvän puolustuspelin lisäksi punapaitojen täytyy luoda paikkoja myös hyökkäyspäässä. Varsinkin syöttöpelissä on paljon parantamisen varaa. Pallon nopeassa liikuttelussa OLS oli eilen terävämpi ja huomisessa revanssikamppailussa HIFK:n on kotijoukkueena pelattava omalla tasollaan myös tällä osa-alueella.

Pudotuspeliottelut ovat aina tiukkoja taistoja, joissa pienet asiat ratkaisevat paremmuuden. Panoksena huomisessa ottelussa on OLS.lle loppuottelupaikka ja HIFK:lle punttien tasoittaminen. Vaikeissa paikoissa nähdään joukkueiden osaamisen todellinen taso ja henkinen vahvuus. HIFK:lla on taas kerran edessä kauden tärkein kamppailu, tilaisuus osoittaa olevansa tavoitteensa arvoinen. Sunnuntain kamppailu pelataan Oulunkylässä klo 13.00 alkaen, tervetuloa kannustamaan punapaitoja voittoon.

9.3.2000

HIFK OLS:n kimppuun.
HIFK aloittaa huomenna taistelun kauden päätavoitteeseensa, jääpallofinaaliin, pääsystä. Vastustajaksi asettuu odotetusti runkosarjan kakkonen OLS, jonka kotikentällä käydään ensimmäinen ja mahdollinen kolmas kamppailu paras kolmesta- menetelmällä pelattavassa ottelusarjassa. Toinen ottelu pelataan luonnollisesti HIFK:n kotikentällä Oulunkylässä. Kahden perinteikkään jääpalloseuran kohtaamiset ovat aina tarjonneet vauhdikasta peliä ja tiukkaa taistelua, eikä ottelujen merkityksellisyys varmastikaan vähennä edellämainittuja ulottuvuuksia.

OLS on kuluvalla kaudella pelannut alkuvaikeuksista selvittyään viihdyttävää ja hyökkäävää jääpalloa, joten se on asetettu useimmissa ennakkoveikkailuissa välieräsarjan ennakkosuosikiksi. OLS:n parhaat saavutukset osuvat toistaiseksi 80-luvulle ja joukkueella oli käytännössä koko 90-luvun ajan menossa sukupolven vaihdos. Tällä kaudella joukkue on nostanut profiiliaan edellisistä ( viime kaudella 4.) selvästi. Joukkueen runko on säilynyt samana jo pitkään ja moninkertaisen vuoden jääpalloilijan, Samuli Niskasen paluu on tuonut peliin uusia ulottuvuuksia. Nimenomaan hyökkäyspeliin, sillä joukkue on tehnyt pelaamissaan otteluissa selvästi eniten maaleja, vastustajan päässä on heilahtanut jo reilut 250 kertaa 29:ssä pelissä. Varsinkin heikommat joukkueet ovat olleet vaikeuksissa OLS:n hyökkäysvoiman kanssa.

OLS:n peli ei kuitenkaan perustu vain yhden miehen suorituksiin, vaan paremminkin koko joukkueen kykyyn käyttää Niskasen luomaa tilaa ja aikaa hyväkseen. Joukkueen tehdyt maalit jakautuvat liigajoukkueista kaikkein tasaisimmin, vahvuuksia löytyy kaikilta osa-alueilta. Useat ratkaisijat ja vaaralliset erikoistilanteet pakottavat HIFK:n keskittymään entistä tarkemmin omien vahvuksien käyttöön. OLS on HIFK:n tapaan yksi sarjan luisteluvoimaisimmista ja fyysisimmistä joukkueista, joten pelitempo on varmasti astetta kovempi kuin puolivälierissä.

HIFK:n ei kuitenkaan tarvitse lähteä taistoon ilman aseita. Siinä missä OLS on vieraillut vastustajan maalilla useimmin, on HIFK varjellut tarkimmin omaan maaliaan kutsumattomilta vierailta. Aggressiivinen karvauspeli ja koko joukkueen nöyrä puolustusasenne ovat sopivia lääkkeitä myös oululaisia vastaan. Myös HIFK:lla on useita ratkaisuihin pystyviä pelaajia ja osaamista erikoistilannepelaamisessa. HIFK on joukkueista selvästi tasaisempi, mikä on tosin suurelta osin Niskasen "ansiota".

Pelillisesti HIFK joutuu uusien haasteiden eteen lähinnä OLS:n pelityylin takia. Teoriassa oululaisten jäätä pitkin etenevän pelinrakentelun pitäisi sopia HIFK:lle hyvin, sillä joukkue pääsee tekemään sitä mitä se parhaiten osaa: puolustamaan, taklaamaan ja iskemään vastaiskuja. Harva joukkue kuitenkaan lähtee HIFK:ta vastaan pelaamaan jäätä pitkin, useimmat pyrkivät vähentämään riskejä mättämällä pitkää palloa pelaajien ja maalivahdin toimesta. Näin ollen kokemus pelaavia joukkueita vastaan pelaamisesta on suhteellisen vähäistä. Lähinnä juuri OLS:a, ToPV:ta ja Narukerää vastaan HIFK on päässyt hiomaan todellista karvauspeliään.

Onneksi HIFK on tällä kaudella muutamia pahoja lipsahduksia (Kampparit, JPS) lukuunottamatta tyrmännyt pitkää palloa pelaavat vastustajansa, alakerrasta on löytynyt hyvin pallovarmuutta ja nöyryyttä miesvartiointiin. Tulevissa taistoissa HIFK:lta vaaditaan onnistumista normaalien vahvuuksien lisäksi myös oman pelin rakentelussa. Joukkueen on kyettävä myös hallitsemaan peliä ja luomaan siten painetta OLS:n puolustukselle, joka on saanut hyökkäystehon ansiosta pelata aika rauhassa. Vastustajat ovat mättäneet paljon ns. lohdutusmaaleja ja ToPV:n tehon edessä OLS- puolustus oli suorastaan hätää kärsimässä (10-2 ToPV:lle).

Runkosarjassa HIFK ja OLS kohtasivat kahdesti, Oulussa pisteet jaettiin HIFK:n hallinnasta huolimatta lukemin 4 - 4 ja Helsingissä OLS karkasi toisen jakson erikoistilannemaaleilla 6 - 2 - voittoon. Tappio oli HIFK:lle selvästi suurin runkosarjassa. Välieräpelit aloitetaan puhtaalta pöydältä, eikä runkosarjan otteluilla enää tässä vaiheessa ole juurikaan painoarvoa, tähän vaiheeseen mukaan päässeet joukkueet ovat sen verran tasaisia, että päivän kunto ja psyykkinen vahvuus ratkaisevat paljon. Toivottavasti HIFK:n kokemus pienten marginaalien pelaamisesta auttaa joukkuetta tulevissakin peleissä.

HIFK hioo vielä tänä iltana kuvioitaan peliin valmistavassa harjoituksessa ja matkustaa perjantaina Ouluun. Kaikki IFK-fanit, jotka eivät aio lähteä kannustamaan suosikkejaan ensimmäiseen otteluun ovat erityisen tervetulleita tukemaan punapaitoja sunnuntaiseen kotiotteluun. Taisto alkaa tietenkin klo 13.00 Oulunkylässä ja ottelussa on jo varmuudella katkolla loppuottelupaikka toiselle joukkueelle. Ensimmäiseen otteluun voi saada lisää jännitystä esimerkiksi lyömällä vetoa ottelun tuloksesta Veikkausta vastaan. HIFK esiintyy tulosvetokupongilla jo toistamiseen tällä kaudella. Nyt kannattaa hyötyä asiantuntemuksestaan myös taloudellisesti.

6.3.2000

HIFK lunasti välieräpaikan.
Jääpalloilun Suomen mestari vaihtuu 18.3. . HIFK saatteli hallitsevan mestarin kesälomalle ottamalla vieraskentällä kaksi maukasta voittoa. HIFK ei ole viime vuosina kovinkaan usein pystynyt Narukerää Porissa nitistämään, joten kaksi peräkkäistä voittoa on hieno suoritus. HIFK jatkaa mitalipeleihin voitoin 3 -1.

Lauantaina joukkueet jatkoivat siitä, mihin Helsingissä jäivät. Molemmat puolustivat tarkasti ja maalitilanteita nähtiin suhteellisen vähän. HIFK pelasi passiivisemmin kuin kotikentällään ja keskittyi iskemään vastahyökkäyksiä. Narukerä yritti kotijoukkueena pelata monipuolisemmin kuin Helsingissä ja hallitsikin tapahtumia ensimmäisellä jaksolla. HIFK iski ensimmäisen maalin, mutta ottelun tuomari päätti antaa Narukerälle mahdollisuuden rangaistuslyönnin muodossa. Tuomio, jolle naureskelivat kaikki muut paitsi HIFK:laiset. Tauolle poistuttiin sopuisissa 1 - 1 lukemissa.

HIFK iski heti toisen puoliajan alussa johtomaalin vastustajan kulmalyönnin jälkeisestä vastaiskusta. Narukerä joutui hakemaan tasoitusta HIFK:n keskittyessä entistä tarkempaan puolustuspeliin. Isäntien yritykset kilpistyivät kuitenkin viimeistään uhrautuvasti pelanneseen HIFK-puolustukseen ja maalivahti Ron Johnssonin suojuksiin. Isännät turhautuivat ja ottivat typeriä jäähyjä, jolloin HIFK pääsi painamaan pelin kohti Narukerän maalia luoden jakson vaarallisimmat tilanteet. Porilaiset pelasti kuitenkin voimakkaasti reagoinut kotiyleisö, joka oli keksinyt huutamisen lisäksi myös uuden tehokkaan tavan vaikuttaa tuomarien työskentelyyn. HIFK päästessä jakson puolivälissä kaksi yhtä vastaan ylivoimahyökkäykseen peli vihellettiin poikki. Ei tosin ottelun tuomariston toimesta, vaan kentän laidalta, porilaiskatsojien joukosta. Yli puolet pelaajista jäätti pelaamisen kesken ja HIFK:n maali jäi syntymättä. HIFK:n taustaryhmä joutui itse repimään pillin pois innokkalta katsomotuomarilta. Säälittävää toimintaa ottelujärjestäjiltä.

HIFK kuitenkin kesti paineen ja iski viimeisillä minuuteilla 3 - 1 - maalin myös vastustajan kulmalyönnin seurauksena. Narukerä luovutti ja alkoi keskittyä seuraavaan otteluun. Vieraiden voiton avaimina olivat tuttuun tapaan tarkka maalivahti- ja puolustuspeli, koko joukkue teki töitä puolustuspelin eteen paremmin kuin peliä hienokseltaan hallinnut Narukerä, joka syyllistyi taas ratkaisuhetkillä pitkän pallon pelaamiseen ja huolimattomuuteen. HIFK:n fyysinen peli ja luisteluvoima aiheutti vaikeuksia pikku hiljaa väsyneelle kotijoukkueelle jäähyjen ja vastahyökkäysten muodossa. Kentällä puhaltanut voimakas ja kylmä tuuli teki oloista vaikeammat ja raskaammat, mikä suosi laajemmalla pelaajamateriaalilla jyränyttä HIFK:ta.

Sunnuntain ottelu alkoi tutulla tavalla, varovaisella ja tarkalla pelillä molemmilta puolilta. Oman värinsä alkuun toi taas valitettavasti ottelu raitapaitainen joukkue, jopa hieman HIFK:ta edellisen ottelun toisella puoliajalla suosinut linja oli säikyttänyt pillipiiparin ja ensimmäisen vartin ajan kaikki mahdolliset ja mahdottomat tuomiot kääntyivät poikkeuksetta kotijoukkueen eduksi. Maalia isännät eivät kuitenkaan painostuksesta huolimatta saaneet aikaiseksi. Sen sijaan HIFK otti pikku hiljaa otteen pelistä, keskittyen kärsivällisesti odottamaan tilaisuuksiaan. Kolmen erikoistilannemaalin jälkeen vieraat johtivatkin lopulta taulle poistuttaessa 0 - 3. Narukerän hallinnasta huolimatta HIFK:lla oli jaksolla enemmän vaarallisia tilanteita.

Toisen puoliajan alussa HIFK iski vielä kerran kulmalyönnin jälkitilanteesta ja kotijoukkue oli pakotettu hyökkäämään voimakkaammin. Panostus tuottikin tulosta ja isännät nousivat tilanteeseen 2 - 4 kahden onnistuneen vapaalöynnin seurauksena. HIFK joutui taas pelaamaan alivoimalla ja isännät saivat yhä paremman otteen pelistä. HIFK kesti paineen ja heti kun joukkue tuli täysilukuiseksi, joutui Narukerän puolustus rikkomaan jo toisen kerran HIFK-pelaajaa rangaistusaluella. Seuranneesta rangaistuslyönnistä päivän tehopelaaja (4+2) Petri Parviainen iski HIFK:n 2 -5 johtoon. Isäntien henkinen selkäranka katkesi ja vaikka joukkue yrittikin loppuun asti takaa-ajoa, HIFK hallitsi tapahtumia loppupelin ajan ja kaunisteli numeroita silloin tällöin. 90 minuutin taistelun jälkeen taululla komeilivat vieraiden 3 - 8 voittolukemat.

HIFK:n voiton avaimet olivat myös sunnuntaina luisteluvoima ja puolustusasenne. Narukerän avainpelaajat alkoivat olla viimeisessä pelissä väsyneitä ja kun joukkue yritti rajusti panostaa rohkeampaan hyökkäyspeliin, mikä onnistuikin ajoittain todella näyttävästi, avautui HIFK:lle yhä enemmän vastahyökkäysmahdollisuuksia. Narukerä pelasi varsinkin sunnuntain ottelussa monipuolista hyökkäyspeliä, mutta HIFK oli jo väsyttänyt kolmessa ensimmäisessä pelissä vastustajaansa sen verran että porilaisten kuvioista puuttui teho.

Ottelusarjan ratkaisevia tekijöitä olivat tietenkin HIFK:n onnistunut karvaus- ja puolustuspeli, riittävän tehokas viimeistely ja huolellinen hyökkäyspeli. Toisen ottelun alkuhetkien jälkeen Narukerälle ei juurikaan tarjoutunut vastaiskumahdollisuuksia kun taas HIFK:n karvauspeli tuotti koko ajan yhä enemmän tilaisuuksia, joista seuranneista maalipaikoista ja erikoistilanteista joukkue pääsi tekemään tarvittavat maalit. Etukäteisarvioiden mukaisesti vähemmän virheitä tehnyt joukkue vei ottelusarjan nimiinsä, myös HIFK:n tasaisempi materiaali alkoi sarjan edetessä näkyä kentällä. HIFK voitti enemmän kaksinkamppailuja ja otti useimmat irtopallot haltuunsa. Marginaalit olivat kuitenkin pienet, enemmän voittoa halunnut ja nöyremmin pelannut HIFK sai henkisen yliotteen ja pakotti Narukerän yrittämään ratkaisuja oman pelinsä avulla. Näin vaarallisin osa porilaisten peliä, nopeat vastaiskut saatiin eliminoitua tarpeeksi hyvin. HIFK:lta löytyi myös enemmän ratkaisijoita ja vastuunkantajia kuin vastustajaltaan, mikä helpotti HIFK:n puolustuspeliä.

HIFK jatkaa taisteluaan kohti tavoitettaan, finaalia, välieräsarjalla Kamppareiden kanssa kissaa ja hiirtä leikkinyttä OLS:aa vastaan. Joukkueella on viisi päivää aikaa kerätä voimiaan ja viimeistellä kuvioitaan. Oululaiset ovat varmasti vähintään astetta kovempi vastustaja kuin Narukerä, joten HIFK:n on pystyttävä vähintään säilyttämään se taso, jolla joukkue on viimeiset kolme ottelua pelannut.

3.3.2000

Taistelu välieräpaikasta jatkuu.
HIFK ja Narukerä jatkavat välienselvittelyään viikonloppuna Porissa tasatilanteesta 1-1. Lauantaina joukkueet kohtaavat klo 14.00 ja sunnuntaina klo 13.00, näyttämönä Porin tekojäärata. Odotettavissa on edellisten kamppailujen tapaan tasainen taistelu paikasta mitalipeleihin. HIFK viimeistelee kuvioitaan vielä perjantai-illan harjoituksissa ja matkustaa pelipaikkakunnalle lauantaiaamuna koko arsenaalinsa voimin tavoitteenaan kääntää ottelusarja edukseen jo viikonlopun aikana. Tarvittaessa ratkaiseva viides ottelu pelataan Oulunkylässä ensi keskiviikkona ja välierät alkavat heti ensi perjantaina, HIFK-Narukerä-otteluparin voittaja aloittanee välieräpelit vieraskentällä.

28.2.2000

Pelaajakuvat julkaistu.
Ensimmäistä kertaa HIFK:n internetsivujen historiassa lukijoilla on nyt mahdollisuus tutustua joukkueen jäseniin myös visuaalisesti. Nettitoimitus sai pitkän prosessin jälkeen käyttöönsä lähes kaikkien valokuvat, valitettavasti muutamin poikkeuksin. Vaihtelevista syistä johtuen Teijo Laitisen, Anssi Pietiläisen, Jussi Perkolan, Olli Kiven, Tapio Säävälän ja Kari Suomalaisen kuvat jäävät tällä erää yhä puuttumaan. Kaikkien muiden kuvat on nyt lisätty henkilön omalle sivulle, jonne pääse tietenkin klikkaamalla nimeä Joukkue-sivulta. Kannattaa myös tutustua joukkuekuvaan ja haastatteluihin, jotka löytyvät myös jokaisen omalta sivulta. Puuttuvat kuvat lisätään luonnollisesti sivuille heti kun se on mahdollista.

27.2.2000

HIFK tasoitti puntit.
HIFK pystyi heikosta alusta huolimatta kääntämään toisen puolivälieräottelun edukseen ja kolmanteen otteluun lähdetään tasatilanteesta 1 - 1. Narukerä karkasi isäntien hermoiluista kymmenessä minuutissa jo 0 - 2 johtoon, mutta punapaidat nousivat väkisin rinnalle ja lopulta 3 - 2 voittoon asti. HIFK pelasi vastustajaansa monipuolisempaa peliä ja halusi voittoa ratkaisevasti enemmän.

Ottelun kuva oli lähes sama kuin eilenkin, HIFK oli kenttäpelissä hallitsevampi ja Narukerä perusti taas pelinsä pitkiin palloihin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiinsä. Isännät eivät kuitenkaan sortuneet yhtä pahoihin virheisiin kuin edellisessä kohtaamisessa, joten vieraiden tilanteet olivat vielä enemmän kortilla kuin eilen. Vaikka HIFK pystyikin tällä kertaa tekemään voittoon tarvittavat maalit, oli hyökkäyspelissä ja varsinkin ratkaisusyötöissä yhä parantamisen varaa. Kotikentällään vahvaa Narukerää vastaan joukkueen pitää pystyä päättämään hyökkäyksiään tehokkaammin.

Molemmilla joukkueilla oli päivän kamppailussa otsikkoaikansa, Narukerä oli vahvimmillaan jaksojen alussa, HIFK hallitsi ensimmäisen jakson viimeistä puolituntista ja toisen jakson keskivaiheita selkeästi. HIFK käytti paikkansa riittävän tehokkaasti, eikä Narukerä kyennyt vaihtamaan pelityyliään tappioasemassa, joten Petri Parviaisen rangaituslyönnistä toisella jaksolla iskemä osuma jäi voittomaaliksi.

Ennakkokaavailujen mukaisesti kahden tarkasti puolustavan joukkueen kohtaamiset ovat tarjonneet niukasti maalitilanteita ja avointa peliä. Sen sijaan tiukkoja kaksinkamppailuja, kurinalaista puolustuspeliä ja kovia otteita on nähty koko rahan edestä. Ratkaisevien pelien lähestyessä tilanne tuskin muuttuu, joten Porissa nähdään varmasti samanlaista taistelua jatkopaikasta. Selvästi pienempi kenttä lisännee hieman maalitilanteiden ja kaksinkamppailujen määrää.

HIFK oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa monipuolisemmin pelannut ja hallitsevampi osapuoli. Ottelusarjan voittaakin todennäköisesti joukkue, joka uskaltaa pelata rohkeammin vaihtelevaa hyökkäyspeliä, sillä kolmen lyhyen ajan sisällä käydyn kamppailun perusteella joukkueet tuntevat toistensa kuviot erittäin hyvin. Huolellisempi osapuoli on varmasti vahvoilla seuraavan viikonlopun jälkeen. Nyt molemmilla joukkueilla on viikko aikaa hioa kuvioitaan ja keksiä uusia aseita vastustajan nujertamiseksi. Ottelu nro 3 pelataan Porissa ensi lauantaina.

26.2.2000

Narukerä HIFK:ta tehokkaampi.
HIFK aloitti puolivälieräsarjan Porin Narukerää vastaan tappiollisesti. Isäntien hallinnasta huolimatta vieraat ottivat ensimmäsen otteluvoiton lukemin 1 - 3. Puoliajalle siirryttiin sopuisissa 1 - 1 - tasalukemissa. Porilaisten voiton salaisuutena oli maalitilanteiden selkeästi parempi hyväksikäyttö.

HIFK ei juurikaan päästänyt Narukerää jäätä pitkin pelaamalla hyökkäyksiin, joten vieraat tyytyivät lähinnä pyörittelemään palloa alhaalla ja lyömään pitkää harvalukuisille kärkimiehilleen. Vaarallisimmat tilanteensa porilaiset rakensivat vastahyökkäyksillä HIFK:n sortuessa ajoittain huolimattomaan peliin. Kotijoukkue loi ajoittain hyvin painetta Narukerän maalille, mutta tehot hyökkäyspäässä olivat pahasti hukassa. Varsinkin ratkaisusyötöt epäonnistuvat turhan usein.

Punapaitojen yritysten kilpistyessä kerta toisensa jälkeen viimeistään vieraiden maalivahtiin, Narukerä pääsi kymmenkunta minuuttia ennen loppua iskemään kotijoukkueen oman kenttäpuoliskon sekoilujen päätteeksi voittoon tarvittavat maalit. Näin ollen HIFK menetti ainakin tässä vaiheessa kotietunsa, nyt voittoon on pystyttävä Porissakin. Tärkeimpänä tehtävänä joukkueella on kuitenkin löytää tehonsa hyökkäyspäässä ennen seuraavaa kohtaamista. Voitto oli tarjolla punapaidoille jo tänäänkin, joten pelaamalla huolellisemmin ja onnistumalla maalinteossa HIFK:lla on erinomainen mahdollisuus tasoittaa otteluvoitot, sillä joukkueet kohtaavat uudestaan jo huomenna Oulunkylässä, alkaen klo 13.

23.2.2000

HIFK kohtaa Narukerän puolivälierissä.
Runkosarjan kolmanneksi sijoittunut HIFK kohtaa pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa Porin Narukerän. Otteluparin voittaja selvitetään paras viidestä- menetelmällä, joten jatkoonpääsyyn vaaditaan kolme voittoa. Systeemi on tällä kaudella käytössä ensimmäistä kertaa kotoisessa Bandyliigassa ja se onkin saanut osakseen arvostelua jo ennen ensimmäistäkään ottelua. Ruotsissa paras viidestä-ottelusarja on ollut käytössä pudotuspelien puolivälierissä jo pidemmän aikaa.

Tarkoituksena on varmistaa se, että parhaat joukkueet erottuisivat varmemmin tässä tärkeässä vaiheessa. Otteluparien häviäjät siirtyvät nimittäin kesälomalle keskellä talvea, kun taas ensimmäisen vaiheen voittajat taisteluvat mitaleista parhaiden jääpallosäiden vallitessa. Otteluparin voitolla ja tappiolla on todella suuri ero, joten on oikeutettua vaatia jatkoon menneeltä joukkueelta kolme voittoa. Näin ollen sattumien merkitys ratkaisijana pienenee eikä ensimmäisen ottelun hävinnyt joudu heti pelaamaan veitsi kurkulla. Välierien luonteeseen sopii paremmin paras kolmesta- systeemi jo väsyneiden joukkueiden paremmuuden ratkaisemiseksi. Välierien erikoisuutena on voittajille tarjolla oleva paikka Suomen edustajana maailmancupissa. Loppuottelu on oikeutetusti lajin luonteen mukaisesti tapahtuma, jossa paremmin paineet kestävä joukkue on yleensä vahvempi.

Narukerä ei ole HIFK:lle vastustajana niitä tutuimpia, sillä joukkueet ovat tätä ennen kohdanneet käynnissä olevalla kaudella vain kahdesti. Molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa, HIFK Oulunkylässä 4-1 ja Narukerä Porissa 4-2. Joukkueet ovat ennakkoarvioissa suhteellisen tasaisia, joten ainakin tässä parissa paras viidestä-menetelmä on oikeutettu. Narukerä menetti mestaruutensa jälkeen useita pelaajiaan ja oli alkukaudella vaikeuksissa lukuunottamatta hyviä pelejä ja puolivälieräpaikkaa maailmancupissa. Kauden edetessä joukkue on kyennyt paikkaamaan lähtijöiden jättämiä aukkoja, mutta nousu pysähtyi sijalle 6. Joukkue on osoittanut vaarallisuutensa voittamalla kaikki kärkiryhmät ToPV:ta ja WP-35:ttä lukuunottamatta, viimeeksi kaatui nimenomaan HIFK. Narukerä on porilaiseen tapaan vahva kotijoukkue, mutta voitot pohjoisessa osoittavat hallitsevan mestarin pystyvän hyvään esitykseen myös vieraissa.

Pelillisesti Narukerän vahvuudet lähes samat kuin HIFK:lla, vahva luistelu ja tarkka puolustuspelaaminen. Pudotuspelien luonteen huomioon ottaen odotettavissa ei siis ole mitään maali-iloitteluja. HIFK on joukkueista tasaisempi ja laajemman materiaalin omaava, joten se kestää mahdolliset avainpelaajien loukkaantumiset varmasti hieman paremmin. Narukerällä on vastaavasti selkeitä profiilipelaajia, jotka kantavat vastuun joukkueen menestyksestä tiukoissa paikoissa. Ratkaisut nähtäneen kuitenkin keskialueella, sillä molemmat joukkueet ovat erittäin vaarallisia vastahyökkäyksissä, joten huolellisemmin pelaava on varmasti vahvoilla sarjan voittoa ajatellen.

Taistelu paikasta Bandyliigan mitalipeleihin käynnistyy lauantaina 26.2. klo 15.00 Oulunkylässä ja myös toinen ottelu pelataan HIFK:n kotikentällä heti seuraavana päivänä. Kolmas ja tarvittaessa neljäs kamppailu käydään Porissa 4. ja 5. maaliskuuta. Ottelusarjan päätyessä tasatilanteeseen 2-2 ratkaiseva peli pelataan taas HIFK:n kotikentällä 8.3. . Tervetuloa kannustamaan HIFK:ta kohti jatkopelejä !

20.2.2000

Yhteenveto Bandyliigan runkosarjasta.
HIFK:n osalta runkosarja sujui lähes odotusten mukaisesti, joukkueen etukäteen arvioidut vahvuudet tulivat hyvin näkyviin sarjapeleissäkin, kolmannelta sijalta on hyvät mahdollisuudet ponnistaa korkeammallekin kun ratkaisupelit alkavat. HIFK valtteina pudotuspeleissä tulevat varmasti olemaan karvaus- ja puolustuspeli sekä riittävä osaaminen hyökkäyspelissä. Joukkue päästi runkosarjassa vähiten maaleja omaan päähän, 68(2,6/ottelu). Jopa runkosarjan ylivoimainen voittaja ToPV laski vastustajan rokottamaan kahdesti useammin. Hyvä puolustuspeli on menestyksen edellytys tiukoissa otteluissa.

Kylmiä numeroita tarkasteltelemalla on helppo todeta, että todennäköisyys voittaa jääpallo-ottelu paranee ratkaisevasti, kun vastustaja tekee alle neljä maalia. Esimerkiksi HIFK päästi neljä maalia tai enemmän runkosarjan aikana kahdeksassa ottelussa, tuloksena viisi tappiota, yksi tasapeli ja kaksi voittoa. Lopuissa 18 ottelussa joukkue päästi alle neljä maalia, tuloksena kaksi tappiota, kaksi tasapeliä ja 14 voittoa. Ero on selvä ja se vain korostuu oman hyökkäyspelin kautta, sillä vastustajan tekemät maalit nakertavat itseluottamusta ja aiheuttavat usein tehottomuutta omassa pelissä.

Maalintekokilpailussa HIFK ei perinteiseen tapaan päässyt aivan parhaiden tasolle, mikä johtuu varmasti suurelta osin puolustusvoittoisesta pelityylistä. 158 maalia(6,08/ottelu) on kuitenkin hyvä suoritus, varsinkin tehojen jakaantuminen monia muita joukkueita tasaisemmin on hyvä merkki. Tasaisuus onkin yksi HIFK:n valteista jatko-otteluissa, joukkueesta löytyy useita pelaajia, jotka pystyvät ratkaisuihin.

35 pistettä 26 ottelusta on ehkä vähemmän kuin joukkue itse odotti, mutta pienellä venymisellä tiukoissa paikoissa punapaidat pääsevät vaikka kuinka pitkälle. Neljä maalin tappiota, kaksi kahden maalin tappiota, vain yksi isompi tappio (2-6 OLS:lle), kolme tasapeliä ja kaksi kahden maalin voittoa osoittavat joukkueen taistelevan aina loppuun asti, mutta toisaalta sarjassa tiukat ottelut ovat lähes poikkeuksetta kääntyneet tasapeliksi tai vastustajan voitoksi. HIFK:n kannalta onkin ratkaisevaa, kuinka huolellista peliä se pystyy jatkossa pelaamaan. Ilman sen tekemiä virheitä vastustajan on todella vaikea voittaa.

HIFK oli yksi sarjan parhaista kotijoukkueista, sillä se menetti kotiotteluissaan vain 5 pistettä. Varsinkin Oulunkylä oli usein vierasjoukkueelle vaikea paikka pelata, sillä hyvässä vireessä ollessaan HIFK on sarjan luisteluvoimaisempia joukkueita ja se osaa myös hyödyntää normaalia isompaa jääaluetta. Lisäksi pitkän pallon lyöminen vaikeutuu Oulunkylässä roikkuvien lamppujen takia. Suurin osa joukkueista nimittäin perustaa nimittäin yhä pelinsä HIFK:ta vastaan kaaripalloihin. Pudotuspeleissä joukkueen on kuitenkin pystyttävä parantamaan otteitaan myös vieraskentällä.

HIFK pystyi myös vähentämään jäähyjen määrää, 560 minuuttia 26 ottelussa (n 21 min/ottelu) on selvästi esimerkiksi edelliskautta (32 min/ottelu) vähemmän. Jäähypenkillä ei ole varaa istua jatkossakaan, jos joukkue haluaa menestyä. On valitettavaa huomata, että joukkueen saama jäähymäärä vaihtelee todella rajusti eri tuomareiden mukaan. On täysin käsittämätöntä, että peliä hallitseva, paljon jäätä pitkin pelaava joukkue, joka voittaa ottelun selvästi saa ottelussa yhtä paljon tai jopa enemmän jäähyjä kuin vastustajansa! Tuoreimpana esimerkkinä runkosarjan päättänyt Botnia-ottelu.

Pahinta ovat kuitenkin tilanteet, joissa tuomaritrio ottaa asiakseen ratkaista ottelu henkilökohtaisia antipatioitaan kostaakseen. Sarjassa pöyrii yhä tuomareita, jotka eivät pysty edes näkemään omia virheitään saati sitten myöntämään niitä kehittyäkseen. Toki on hyviäkin kolmikoita, mutta taso on yhä liian kirjava. Oikeudenjakajien tehtävä on taata sääntöjen tasapuolinen noudattaminen, ei antaa heikommalle tasoitusta tai ns."eteen". Eikä tasoitella jäähytilastoja ja hyvittää virheitään uusilla virheillä pelin jo ratkettua. Lähettäkää toki sähköpostitse kommentteja näistä kärjistetyistä näkemyksistäni, en nimittäin ole ainoa lajia seuraava, joka on puhunut samasta asiasta. Hyvä tuomarikolmikko on sellainen jota ei edes huomaa, heistä ei juuri lehdissä kirjoitella, sillä pelaajienhan kentällä pitäisi olla pääosassa, heitä yleisö nimittäin tulee katsomaan.

Kokonaisuutena Bandyliiga oli odotetun epätasainen, mutta positiivista oli tiukka kamppailu pudotuspeliasetelmista, sijoilla 3-10 jännitys säilyi loppuun asti. Uudet paikallispelikierrokset eivät tosin ainakaan auttaneet sarjan tasaisuudessa. Paikallispelit muodostuivat normaalien kahden sarjakierroksen lisäksi kahdesta ylimääräisestä paikallisvastustajaa vastaan pelatusta ottelusta. Tuloksena pisteiden valossa seuraavat lukemat(suluissa lopullinen sarjasijoitus):

ToPV(1.) - Vastus(9.) 8 - 0/ OLS(2.) - OPS(4.) 6 - 2/ HIFK(3.) - Akilles(8.) -Botnia (11.) 11 - 6 - 1/ WP-35(5.) - Kampparit(7.) 6 - 2/ Narukerä(6.)- JPS(12.) 8 - 0/ PaSa(10.) - Veiterä(13.) 7 - 1.

Oikeudenmukaisuudesta ei tällaisten bonuskierrosten kohdalla voi tietenkään puhua, mutta sitä kannattaisi punnita tarkemmin vastaavaa suunniteltaessa, nyt uudistus vaikutti turhan paljon sarjataulukkoon. Ottelumäärän lisääminen oli positiivista, mutta mahdolliset paikalliskierrokset pitäisi sijoittaa ajallisesti kauemmas toisistaan yleisön kyllästymisen välttämiseksi. Eri joukkueiden esiintymisen tarkempi arviointi on tässä vaiheessa turhaa, todellisen tason mittaus alkaa ensi viikonloppuna.

20.2.2000

Yhteenveto runkosarjan toisesta puoliskosta.
HIFK saavutti eilen runkosarjan kolmannen sijan, joten on hyvä aika hieman analysoida miten sarjan jälkimmäinen osa kokonaisuudessaan sujui. Joukkue keräsi 13 ottelusta 16 pistettä kahdeksalla voitolla ja viidellä tappiolla. Alkupuoliskon kaltaiseen tappiottomien ottelujen putkeen joukkue ei siis kevätpuolella yltänyt, mutta toisaalta pisteitä kertyi vain kolme vähemmän. Runkosarjan arvokas kakkossija karkasi käytännössä jo jakson ensimmäisissä otteluissa, kirvelevissä tappioissa Kamppareille ja OLS:lle. Muut HIFK:n kevätpuolella kukistaneet joukkueet olivat ylivoimainen runkosarjan ykkönen ToPV, playoff-vastustaja Narukerä sekä hieman yllättäen JPS.

HIFK:n koki pahimman peliruuhkan aikana hienoisen "pelillisen lamakauden", johtuen useiden pelaajien yhtäaikaisesta sairauksien ja loukkaantumisten aiheuttamasta puolikuntoisuudesta. Riittävän laaja 18 pelaajan rinki mahdollisti kuitenkin pelaajien kierrätyksen ja näin ollen joukkue on pikku hiljaa kuntoutunut takaisin normaaliin vireeseensä.

HIFK takoi sarjan toisella puoliskolla 77 maalia(5,9/peli) ja päästi vastustajan rokottamaan 43 kertaa(3,3/peli). Vertailun vuoksi: ensimmäisellä puoliskolla lukemat olivat 81 tehtyä(6,2/peli) ja 25 päästettyä(1,9/peli). Joukkueen puolustuspeli kärsi siis laskeneesta vireystilasta huomattavasti hyökkäyspeliä enemmän.

Tilastot eivät kuitenkaan pysty kertomaan koko totuutta, sillä kun tarkastelee HIFK:n otteluohjelmaa jälkeenpäin, huomaa nopeasti, että kevätpuoliskon ohjelma oli selvästi syksyä helpompi, joukkue kohtasi kaikki pohjoisen joukkueet kotonaan. Näin ollen joukkueen suoritustaso oli nettitoimituksen mielestä toisella jaksolla hieman alhaisempi kuin numerot näyttävät, varsinkin tiukkojen ja tärkeiden ottelujen kääntyminen vastustajalle on pystyttävä estämään pudotuspeleissä. HIFK osoitti kuitenkin myös viimeisessä 13 ottelussa kamppailevansa voitosta tiukasti loppuun asti kaikissa peleissä, myös silloin kun se pelaa selvästi alle normaalitasonsa.

19.2.2000

HIFK yhä Stadin ykkönen.
HIFK ei antanut paikallisvastustajalleen mahdollisuuksia ottaa pisteitä tämän kauden viimeisessäkään keskenäisessä kamppailussa. Botnia ei päässyt peliin mukaan edes umpisurkeasti esiintyneen tuomarikolmikon avustuksella. Jopa Botnian leiristä tunnustettiin pelin jälkeen, ettei yhtäkään heidän maaleistaan olisi pitänyt hyväksyä sääntöjen mukaan. Pelin voittajasta ei oikeastaan missään vaiheessa ollut epäselvyyttä, sen verran vahvempi punapaitainen "vierasjoukkue" oli. Pienen raitapaitojen antaman tasoituksen vuoksi loppunumerot 3-13 HIFK:n hyväksi jopa imartelevat Botniaa. Stadin herruus jäi siis tämän kauden osalta selkeästi HIFK:lle, Botnia jää huomisen Akilles-kamppailun jälkeen kesälomalle. HIFK:n pudotuspeliurakka Narukerää vastaan alkaa ensi lauantaina ensin mainitun kotikentällä, jatkoonpääsyyn vaaditaan kolme voittoa. HIFK:n tämänpäiväinen esitys enteilee hyvää kauden tärkeimpiä pelejä ajatellen.

18.2.2000

Runkosarjan viimeisessä ottelussa panoksena Stadin herruus.
HIFK:lla on runkosarjan viimeisessä ottelussaan pelissä sarjan kolmannen sijan lisäksi Stadin ykkösen titteli. Vastaan asettuvalla arkkivihollisella, Botnialla, panoksena on vain ylpeys, sillä ensimmäisen kerran todella pitkään aikaan Botnia jää pudotuspelien ulkopuolelle. HIFK hakee voittoisaa virettä loppupelejä varten, mutta jo edellisessä kamppailuissa punapaitoja piinannut Botnia haluaa varmasti ottaa paikallisvastustajansa päänahan edes kerran ennen kesälomalle siirtymistä. Perinteikäs derby käynnistyy huomenna Kallion kentällä klo 14.00.

17.2.2000

HIFK:lle tappio Porissa.
Narukerä osoittautui liian tehokkaaksi HIFK:lle keskiviikkoiltana. Kotijoukkue pelasi huolellisemmin kuin alavireinen vierailija, HIFK teki ottelussa muutamia kohtalokkaita virheitä, jotka hallitseva mestari käytti tehokkasti hyväkseen. Vauhdikas ottelu tarjosi kohtuullisen runsaslukuiselle yleisölle (ilmainen sisäänpääsy) esimakua pudotuspeleistä, vähäisiä maalitilanteita ja kovia otteita. HIFK:lla oli omat tilaisuutensa kääntää ottelun kulku edullisempaan suuntaan, mutta tehottomuus ja kotijoukkueen uhrautuva puolustus tekivät aikeet tyhjiksi. Sen sijaan isännät karkasivat ensijakson viime minuuteilla 2-0 johtoon, molemmat maalit olivat lähinnä myöhästyneitä ystävänpäivälahjoja HIFK:n puolelta. Toisen jakson alussa HIFK painosti ja pääsi pelaamaan pitkään kahden miehen ylivoimallakin. Kavennus onnistui vasta jäähyjen loppupuolella, kotijoukkue siirtyi jäähyjen päätyttyä uudestaan kahden maalin johtoon, jonka jälkeen HIFK joutui vuorostaan pelaamaan yhdeksällä miehellä. Isännät rokottivat kerran, eikä HIFK pystynyt lopussa kirimään johtoa umpeen. Joukkueet kohtaavat todennäköisesti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, sillä Narukerän mahdollisuus nousta viidenneksi on lähinnä teoreettinen ja HIFK:lle riittää tasapeli viimeisessä ottelussa Botniaa vastaan runkosarjan kolmanteen sijaan. Tällä hetkellä kolmatta sijaa pitävä OPS on jo urakkansa päättänyt ja HIFK on vain pisteen jäljessä. Tasapisteissä sijoituksen ratkaisee maaliero, OPS:lla +79(182-103) ja HIFK:lla +80(145-65). Tappiolla HIFK tippuisi todennäköisesti viidenneksi ja saisi vastaansa WP-35:n. Ratkaisevat yhdeksän kamppailua pelataan viikonloppuna ja sarjan keskivaiheen tasaisuudesta kertoo jotain se, että ainoastaan ottelu OLS-Veiterä on sijojen 3-12 kannalta merkityksetön. Varsinkin taistelu sijoista 7 ja 8 on todella tiukka. Sarjan ääripäät tosin erottuvat turhan selvästi: ToPV 47 pistettä, OLS tällä hetkellä 37, Botnia ja JPS 12 sekä eniten julkisuutta kerännyt Veiterä 1 piste.

15.2.2000

HIFK hallitsevan mestarin vieraaksi.
HIFK kohtaa seuraavassa ottelussaan hallitsevan Suomen mestarin, Porin Narukerän, tämän kotikentällä. Runkosarjan toiseksi viimeisessä kamppailussa ovat panoksena ylpeyden lisäksi himoitut sarjapisteet. HIFK tarvitsee pisteitä varmistaakseen kotietunsa, myös kotijoukkueella on vielä teoreettiset mahdollisuudet neljän parhaan joukkoon. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vasta kerran, HIFK vei pisteet kotonaan maalein 4-1. Narukerä on kuitenkin vahva kotijoukkue ja petrannut kauden edetessä otteitaan, joten odotettavissa on varmasti vauhdikas ja tiukka taistelu voitosta, kuten näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat aikaisemminkin olleet.

13.2.2000

HIFK pilasi WP-35:n juhlat Varkaudessa.
60-vuotista pääsarjataivaltaan juhlinut ja maratontaulukkoa johtava WP-35 sai tunnustaa kunniavieraansa paremmaksi kamppailussa sarjapisteistä. HIFK onnistui passiivisessa taktiikassaan, pitkää palloa vuosikaudet lyönyt kotijoukkue ei vielä hallinnut jäätä pitkin etenevää pelitapaa riittävän hyvin ja vierailijat loivat toimivan puolustuspelinsä turvin runsaasti vaarallisia vastahyökkäyksiä. Loppunumerot 2-7 ovat harvinaista herkkua, sillä WP-35:llä on kovan kotijoukkueen maine. Voitto paransi HIFK:n mahdollisuuksia päätyä sarjataulukossa neljän parhaan joukkoon, voitot kahdessa viimeisessä ottelussa takaisivat joukkueelle kolmannen sijan runkosarjassa. Ilahduttavaa ottelussa oli myös uusien ratkaisijoiden löytyminen, Anssi Pietiläinen avasi maalitilinsä HIFK:ssa osumalla saman tien kahdesti. Myös Ari Kukkonen pääsi taas Ruotsin vuosiensa jälkeen maalin makuun punapaitojen riveissä.

12.2.2000

HIFK WP-35:n juhlavieraaksi.
HIFK matkustaa huomenna Varkauteen WP-35:n vieraaksi otteluun, jossa panoksena on sarjapisteiden lisäksi kosolti kunniaa. WP-35 on pelannut eniten kausia pääsarjassa, käynnissä oleva on järjestyksessään 60:s, joten on sopivaa, että vasta 59 kautta tahkonnut HIFK saa kunnian toimia juhlaottelussa vieraana. Kahden perinteikkään seuran kohtaamisessa on kuitenkin pelissä paljon myös nykyhetkeä ajatellen. Molemmat joukkueet ovat mukana tasaisessa kamppailussa sijoista 3-6, varsinkin pudotuspelien ensimmäiseen vaiheeseen kotiedun tuovat sijat 3 ja 4 kiinnostavat varmasti molempia. Näin ollen savolaista vieraanvaraisuutta tuskin enää kentällä nähdään. Nettitoimitus onnittelee WP-35:ttä menestyksekkäästä taipaleestaan, mutta toivoo, että itse pelissä juhlisi punapaitainen vierasjoukkue.

9.2.2000

HIFK säilytti valtikkansa.
HIFK jatkoi voitokkaita otteitaan bandyliigassa, kun Botnia kaatui pääkaupungin derbyssä. Näin ollen Stadin herruus pysyy punapaidoilla ainakin seuraavaan kamppailuun asti. Itse ottelu ei kuitenkaan sujunut HIFK:n valmennusjohdon laatimien nuottien mukaan eikä noussut loisteliaiden olosuhteiden mahdollistamalle tasolle. Lukuisat harhasyötöt ja virheet leimasivat ottelua alusta asti. HIFK:lla oli suuria vaikeuksia hyökkäysten päättämisessä ja Botnia karkasi toisen jakson aluksi jo 2-0 johtoon. HIFK petrasi kuitenkin otteitaan sen verran, että hallinta siirtyi yhä selvemmin huolellisuuttaan parantaneille punapaidoille. Enemmän pisteitä halunneen HIFK:n voitto kirjattiin lopulta numeroin 4-2. HIFK on jo useasti näyttänyt pystyvänsä voittoon myös hieman huonommalla pelillä, mutta jatkossa joukkueen on pystyttävä esiintymään lähempänä osaamisensa todellista tasoa. Jäljellä on kolme ottelua ennen pudotuspelien alkua, joten joukkueella on vielä hieman aikaa löytää oikeanlainen vire loppukaudeksi.

8.2.2000

Stadin herruus pelissä.
Sarjatauko alkaa olla takanapäin ja edessä on kauden mielenkiintoisin osa, tiukka loppurutistus. Joukkueet pelaavat puolentoista viikon aikana runkosarjan viimeiset ottelunsa, jonka jälkeen pelataan pudotuspelit runkosarjan sijoitusten määräämillä ottelupareilla. HIFK:n seuraava vastustaja on rakas vihollinen, naapuriseura Botnia. Sarjapisteissä Botnia ei enää pysty ohittamaan HIFK:ta edes teoriassa, mutta historia on osoittanut, että näiden kahden kohdatessa sarjasijoitus ei välttämättä paljoa vaakakupissa paina. Odotettavissa on kovaa taistelua himoitusta Stadin herruudesta. Eikä kamppailu vielä pääty lopullisesti tämän kauden osalta loppuvihellyksen soidessa, sillä joukkueet iskevät yhteen uudestaan 19.2. ottelussa, joka on HIFK:lle viimeinen runkosarjassa. Ottelu pelataan huomenna Oulunkylässä klo 18.30 alkaen.

30.1.2000

Kemiläisistä ei vastusta HIFK:lle.
HIFK siirtyi sarjatauolle voitokkasti, kun Veitsiluodon Vastus kaatui Oulunkylässä loppujen lopuksi selkeästi maalein 7-2. Kotijoukkue hallitsi varsinkin toisella puoliajalla pahimmat mahdolliset olosuhteet paremmin ja pelasi nöyrästi pitkää palloa. Vieraiden etsikkoaika oli ottelun alkupuolella, kun HIFK:n puolustukselle sattui pahoja huolimattomuusvirheitä. Toisella puoliajalla kotijoukkue osoitti haluavansa voittoa enemmän ja ratkaisi pelin tekemällä 10 minuutissa kolme maalia. Yleisölle räntäsateessa pelattu kamppailu ei maalien lisäksi jääpallon hienouksia tarjonnut, lähinnä ottelussa nähtiin pitkiä palloja ja mies miestä vastaan kamppailua. HIFK jatkaa tauon jälkeen taisteluaan kotiedusta, tällä hetkellä sarjasijoitus on neljäs. Joukkue voi siirtyä tehoharjoitusjaksolle luottavaisena, sillä huonompi jakso näyttäisi olevan kääntymässä pikku hiljaa parempaan päin.

29.1.2000

HIFK kohtaa Vastuksen.
HIFK jatkaa pistemetsästystään bandyliigassa, kun Oulunkylään saapuu huomenna vieraita Kemistä. Vastus taistelee tiukasti paikasta pudotuspeleihin ja kotijoukkue vastaavasti sijoituksesta neljän parhaan joukkoon, mikä toisi kotiedun ensimmäiselle playoffkierrokselle. Kamppailu on HIFK:lle viimeinen ennen puolentoista viikon mittaista maaottelutaukoa ja se näyttää joukkueelle suuntaa, kun viimeinen harjoitusrypistys pudotuspelejä varten alkaa ensi viikolla. Ottelu alkaa klo 13.00.

26.1.2000

HIFK:n loppukiri liikaa Akillekselle.
HIFK pelasi puoli tuntia huolellista jääpalloa ja takoi vierasjoukkueen virheistä 7 maalia toisen jakson lopussa. Valmennusjohdon ennen ottelua naulaamista teeseistä joukkue toteutti riittävän hyvin toista, nimittäin kärsivällisyyttä, mistä osoituksena ottelun ratkaiseminen toisella jaksolla ensimmäisen puoliajan heikohkosta esityksestä huolimatta. Nöyryys sen sijaan puuttui joukkueen otteista suurimman osan ajasta. Parhaissa mahdollisissa olosuhteissa pelattu ottelu ei noussut tasoltaan kovinkaan korkeaksi, mutta isäntien usko omaan pelaamiseen käänsi lopulta vaikean ottelun voitoksi. Akilleksen tekemät virheet auttoivat kotijoukkuetta huomattavasti, mutta myös HIFK tarjosi lipsahduksillaan mahdollisuuksia vieraille, jotka eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään tilaisuuksiaan. Isännät olivat nimenomaan erikoistilanteissa huomattavasti huolellisempia ja tehokkaampia. HIFK on kauden edellisissä kohtaamisissa hankkinut hienoisen yliotteen vastustajastaan, joten siinä mielessä lopputulos 10-3 ei ollut suuri yllätys. Ainoastaan tapa, jolla siihen päädyttiin tarjosi paikallispeleille tyypillistä yllätyksellisyyttä.

25.1.2000

HIFK saa vastaansa Akilleksen.
HIFK jatkaa urakkaansa bandyliigassa huomenna kohtaamalla Akilleksen Oulunkylässä klo 18.30. Kyseessä on joukkueiden seitsemäs keskinäinen ottelu kuluvalla kaudella, joten taktisella puolella tuskin nähdään vastustajaa yllättäviä ratkaisuja. Luvassa on sen sijaan takuuvarmasti raju paikalliskamppailu molemmille tärkeistä sarjapisteistä. Voittajaa on mahdollista veikata osana voittajavetoa, jossa veikataan kierroksen kaikkien ottelujen tuloksia. Joukkueiden päivän kunnosta perillä olevilla on siis mahdollisuus lyödä tietämyksellään rahoiksi.

24.1.2000

HIFK:n Juha Laitinen maajoukkueeseen.
HIFK:n libero Juha Laitinen kuului päävalmentaja Esko Tammilehdon valittuihin Venäjällä pelattavaa Russian Government Cup-turnausta varten. Turnaus on kauden päätapahtuma maajoukkueille ja siihen osallistuvat kaikki perinteiset vahvat jääpallomaat. Juha Laitisella on ennen turnausta takanaan yksi A-maaottelu, joten hän kuuluu joukkueen kansainvälisesti kokemattomaan kalustoon ensikertalaisten, ToPV:n Pasi Hiekkasen ja Motalan Janne Väkiparran, kanssa. Pelipaikkana Laitisella ei välttämättä ole HIFK:sta tuttu liberon paikka, mutta sopiva tontti löytynee silti alakerrasta. Ns. mini-MM-turnaus pelataan Kazanissa 2.2. - 6.2. , jolloin kotoinen liiga on luonnollisesti tauolla. Toivottavasti pakkanen ei nouse tällä kertaa pääosaan turnauksen aikana, kuten aika usein on käynyt. Ensimmäisen maaottelun kaltaiset esitykset (Suomi-Ruotsi 3-2) turnauksessa nostaisivat Laitisen mahdollisuuksia esiintyä leijonapaidassa myös ensi vuoden Suomen MM-kisoissa. Nettitoimitus toivottaa Juhalle onnea tuleviin peleihin, toivottavasti edustustehtävä vaikuttaa positiivisesti myös peliesityksiin HIFK:ssa !

24.1.2000

HIFK:lle 2 pistettä viikonlopun otteluista.
HIFK:n kaksi vierasottelua tuottivat joukkueelle kaksi sarjapistettä, kun Veiterä kaatui Lappeenrannassa maalein 12-2. Lauantaina joukkue koki pahan takaiskun kamppailussa sarjasijoituksista häviämällä jo mahdollisuutensa menettäneelle JPS:lle viimeisen minuutin maalilla. HIFK oli omassa hyökkäyspelissään tehoton ja puski 90 minuuttia kotijoukkueen puolustusmuuriin. Lopussa joukkue haki voittomaalia koko miehistönsä voimin, mikä kostautui molempien pisteiden menettämisenä. JPS oli ennen lauantain kamppailua pystynyt voittamaan sarjassa vain kerran, Veiterää vastaan kotonaan. HIFK ei saavuttanut viikonlopulle asettamiaan tavoitteita millään osa-alueella, neljä takaiskumaalia todella heppoisia hyökkäyskalustoja vastaan ja oman pallollisen pelin huolimattomuus ja tehottomuus vaivasivat myös Lappeenrannassa. Joukkueen parhaat aseet, vahva luistelu ja fyysinen peli ovat kuitenkin nousemassa taas terveystilanteen parantumisen myötä esiin, joten tulevat pelit antavat varmasti paremman kuvan joukkueen kurssista loppupelejä ajatellen. Jokainen piste on HIFK:lle todella arvokas ja huonompi jakso on osoittanut, että pisteisiin vaaditaan vastustajasta riippumatta vähintään normaalisuoritus, huonolla pelillä pisteitä ei enää irtoa.

20.1.2000

HIFK jatkaa vierasotteluilla.
HIFK matkustaa viikonloppuna JPS:n ja Veiterän vieraaksi. Joukkue majailee tällä hetkellä neljännellä sijalla sarjataulukossa, joten jokainen sarjapiste olisi arvokas taistelussa pudotuspeliasemista. Punapaidat ovat saaneet hioa kuvioitaan rauhassa koko viikon, keskittyen valmennusjohdon mukaan oman pelinrakentelun kehittämiseen. Tavoitteena viikonlopulta onkin pisteiden lisäksi pystyä tasapainoiseen suoritukseen pelin kaikilla osa-aluilla. Pikkuhiljaa otteitaan parantaneet JPS ja Veiterä ovat juuttuneet sarjan häntäpäähän, mutta ovat etenkin kotiotteluissaan pystyneet venymään parhaimpaansa, joten HIFK saa varmasti tehdä kunnolla töitä voittaakseen.

16.1.2000

HIFK kaatoi OPS:n.
HIFK jatkoi tuskaista taivaltaan bandyliigassa, vaikka tuloksena olikin tällä kertaa tärkeä voitto OPS:sta. Myös lauantaina HIFK kärsi kolme takaiskua erikoistilanteista, tällä kertaa kaksi kulmaa ja yksi vapari koituivat isäntien kohtaloksi. Lisäksi kotijoukkue tarjosi kohteliaasti vierailleen mahdollisuuden tasoittaa ottelu viimeisellä minuutilla nukkumalla vastustajan vapaalyönnissä. Punapaidat halusivat kuitenkin tällä kertaa voittoa vastustajaansa enemmän. Neljä maalia omista runsaslukuisista erikoistilanteista osoittavat joukkueen oppineen vastustajiltaan jotain hyödyllistä. Muuten ottelu oli kahden alle tasonsa pelanneen joukkueen kamppailua tärkeistä pisteistä. Kotijoukkue pelkäsi virheitä vähemmän ja haki joukkueena ratkaisua aktiivisemmin. Tuloksena oli paljon virheitä ja harhasyöttöjä keskialueella, mutta pallon hallinnan myötä vaaralliset paikat omassa päässä vähenivät. Lopputulos 5-3 olikin pelitapahtumiin nähden oikeutettu, vaikka vierailla oli tilaisuutensa kääntää ottelu edukseen. Kuluneen 10 päivän HIFK pelasi viisi peliä, joista tuloksena kaksi voittoa ja kolme tappiota. Maaliero 21-23 kertoo olennaisen HIFK:n pelistä tällä hetkellä. Pelinrakentelussa on vaikeuksia ja oma pää soi aivan liian usein, varsinkin erikoistilanteiden puolustamisessa on ongelmia (15 kaappia 23:sta erikoistilanteista !). Tosin joukkueen toimiva karvaus takaisi vastustajalle riittävän vähän tilaisuuksia yrittää hyödyntää kulmia ja vapaalyöntejä. Toisaalta viimeiset viisi ottelua ovat osoittaneet joukkueen olevan liikkeellä terveellä joukkuehengellä, vain OLS-pelissä HIFK luovutti voiton vastustajalle ennen loppuvihellystä. Loppuun asti yrittäminen vaikeuksista, väsymyksestä, turhautumisesta ja oman pelin kipsaantumisesta huolimatta ovat ominaisuuksia, joita tarvitaan varmasti myös kevään ratkaisupeleissä. Nyt punapaidoilla on tilaisuus hioa viikon verran kuvioitaan ennen seuraavia koitoksia, tulevissa vieraspeleissä joukkueella on tilaisuus osoittaa pystyvänsä yhä tiiviiseen puolustuspeliin ja tuloksekkaaseen pelinrakenteluun.

15.1.2000

ToPV:kin rankaisi erikoistilanteista.
HIFK kärsi perjantai-iltana yhden kauden katkerimmista tappioista, kun ToPV käänsi kotijoukkueen johtoaseman toisella puoliajalla edukseen. HIFK:n koko joukkueen puolustuspeli piti vieraiden pelinrakentelun pihdeissään vain toisen puoliajan alkupuoliskolle asti, jonka jälkeen ToPV pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään. Seurauksena erikoistilanteita, joiden puolustaminen ei ole punapaidoilta juurikaan viime peleissä onnistunut. Vierasjoukkueen 4-5 voiton takeena olivat kaksi kulmamaalia sekä maali vapaalyönnistä ja yksi jo torjutun rankkarin jatkotilanteesta. Voiton avaimet eivät kuitenkaan hukkuneet vieraiden tehokkuuteen. Kun HIFK menetti keskialueen vastustajalle, sen oma hyökkäyspeli hyytyi ja ensimmäisen jakson aggressiivisuus katosi. Hätäinen pallollinen peli ei tuottanut vaarallisia tilanteita ToPV:n maalille vaan tarjosi vastustajalle vastahyökkäysmahdollisuuksia ja sitä kautta maalintekopaikkoja. Seuraava mahdollisuus pysyä kärjen tahdissa avautuu jo tänään klo 15.30 Kalliossa, kun vastaan luistelee sarjasijoituksen kannalta tärkeässä pelissä OPS Oulusta.

13.1.2000

HIFK kohtaa sarjan kärkijoukkueen.
Seuraavassa ottelussa HIFK saa vastaansa parhaan mahdollisen mittarin joukkueen nykykunnolle, kun sarjaa selvästi johtava ToPV matkaa punapitojen vieraaksi. Kaikilla jääpalloasiantuntijoilla on nyt myös mahdollisuus löydä tietämyksellään rahoiksi, sillä ottelu on yksi perjantain tulosvetokohteista. Joukkueet kohtasivat jo kauden bandyliiga-avauksessa ja ToPV vei pisteet kotikentällään maalein 3-1. HIFK:n otteet viimeisimmissä otteluissa eivät ole olleet kovinkaan lupaavia, mutta parannusta on varmasti odotettavissa. Ottelu pelataan huomenna Oulunkylässä klo 18.30 alkaen.

9.1.2000

PaSa-HIFK 4-6.
HIFK sai viimeinkin avattua tämän vuoden pistetilinsä kun imatralainen PaSa kaatui Lappeenrannassa. Joukkueen pelisuorituksessa oli pisteistä huolimatta paljon parantamisen varaa, huolimattomuus joka puolella kenttää olisi voinut kostautua tässäkin ottelussa. Heppoisen vastustajan tekemät neljä maalia syntyivät jälleen kerran HIFK-laisten avustuksella, kaksi virhesumien jälkeen ja kaksi kulmalyönnistä. Työmoraali riitti kuitenkin tällä kertaa voittoon. Seuraavaksi HIFK palaa harjoittelun pariin, töitä näyttäisi tulosten perusteella riittävän. Ensi viikonlopun kaksi kamppailua sarjan kärkipään joukkueita vastaan ovat sarjasijoituksen kannalta tärkeitä, hyvällä suorituksella HIFK pysyy vielä kärkitaistossa mukana.

8.1.2000

Punakone yski pahasti.
Nähdyn kahden ottelun perusteella uuden vuosituhannen HIFK:lla on vielä matkaa edellisen vuosituhannen saavutuksiin. Saldo näyttää kahden pelatun ottelun jälkeen puhdasta nollaa murheellisella maalierolla 6-11. Tekemistä siis riittää molemmissa päissä kenttää. Eilen oli OLS:n vuoro rankaista HIFK:ta erikoistilanteista, ratkaisevat kolme maalia (1-1:stä 1-4:ään) syntyivät kahdesta kulmalyönnistä ja yhdestä sivurajalyönnistä. Todellinen ratkaisu oli kuitenkin OLS:n vahvempi keskialueen pelaaminen. HIFK:n karvaus- ja puolustuspeli ei ollut totutun vahvaa tasoa, joten vieraat saivat hankittua kohtalokkaita erikoistilanteita. Lopputulokseksi pelailtiin 2-6. HIFK:n seuraava mahdollisuus korjata kurssia on Imatralla sunnuntaina, vastassa PaSa. Vaikeina aikoina ja tiukoissa paikoissa joukkueen todellinen taso kuitenkin punnitaan, joten punakoneella on nyt tilaisuus osoittaa että se ei vähällä hyydy.

6.1.2000

HIFK aloitti vuoden tappiolla.
Vuoden vaihtuminen katkaisi samalla HIFK:n tappiottomien ottelujen putken, kun joukkue hävisi vuosituhannen avausottelunsa Kamppareille maalein 5-4. Punapaidat esiintyivät Mikkelissä alavireisesti ja tekivät huolimattomuuttaan tukun helppoja virheitä sekä puolustus- että hyökkäyspelissä. Ensimmäisen kerran tällä kaudella HIFK:n verkkoon tehtiin enemmän kuin neljä maalia. Punanutut nousivat tasoihin toisiksi viimeisen minuutin kulmamaalillaan, mutta kun kotijoukkue toisti tempun heti seuraavasta hyökkäyksestä, jäivät sarjapisteet Mikkeliin. HIFK:lla on kuitenkin uusi tilaisuus ottaa vuoden avauspisteensä heti huomenna kun Oulunkylään saapuu vieraita Oulusta. Ottelu HIFK - OLS alkaa klo 18.30.

2.1.2000

Sarja puolivälissä HIFK:n osalta.
Samalla kun vuosiluku pyöristyi, siirtyi HIFK sarjan toiselle puolikkalle, joten on tullut aika arvioida ensimmäistä puoliskoa. Muiden joukkueiden arvioinnin jätän taas viisaampien tehtäväksi, joukkueet ovat yhä pelanneet eri määriä otteluita. HIFK:n asemaa sarjakakkosena uhkaa etupäässä OLS, jolla on teoreettiset mahdollisuudet ohittaa HIFK, kun joukkueet kohtaavat 7.1. . Punapaitojen ensimmäiset 13 ottelua 26 ottelun sarjasta ovat näyttäneet joukkueen olevan valmennusjohtonsa puheiden mittainen, harjoituspelien tappioton 11 ottelun sarja on toteutunut nyt sarjassakin. Tahmea sarja-avaus ja kolme tasapeleillä menettyä pistettä jättävät kuitenkin parannettavaa myös tuloksellisesti. Pelillisesti joukkueella on vielä kehitettävää kevään ratkaisuotteluita varten, mutta perusasiat näyttäisivät olevan reilassa. 19 pistettä maalierolla 81-25 antavat joukkuelle hyvät lähtökohdat tuleviin koitoksiin. Joukkueen paras ase on ollut huolellinen puolustuspeli, josta osoituksena neljä nollapeliä ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,9. Pelinrakennus ja hyökkäyspeli on toki myös sujunut hyvin, mutta poikkeuksellisen muhkea 81 maalin saldo kertoo myös sarjan epätasaisuudesta. Viisi murskavoittoa, JPS 6-0, Veiterä 15-0, Kampparit 13-0, Botnia 8-0 ja Akilles 10-1 muodostavat lähes kaksi kolmasosaa tehdyistä maaleista. Viimeistelyssä on yhä parantamisen varaa. Jäähypenkillä joukkue on sen sijaan viihtynyt totuttua huonommin. Valmennusjohto on ollut tyytyväinen joukkueen otteisiin, tosin kehittämistä riittää vielä useissa pelillisissä yksityiskohdissa. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee ja HIFK on pelannut vahvasti ja kurinalaisesti koko joukkueen voimin. Edessä oleva peliruuhka (9 ottelua neljän viikon aikana) näyttää joukkueen suunnan runkosarjassa, mutta nähdyn perusteella joukkue voi lähteä uuteen vuosituhanteen luottavaisin mielin.

29.12.1999

HIFK mursi Akilleen kotitaian.
Porvoon Akilleksen tappiottomien kotiotteluiden sarja päättyi keskiviikkoiltana tylyllä tavalla. Vierailija HIFK pelasi alkuhetkiä lukuunottamatta kontrolloitua peliä molempiin suuntiin ja tehtaili tulostaululle vuodenvaihteen kunniaksi lukemat 1-10. Vaikka voittajasta ei toisen puoliajan alun jälkeen ollut epäselvyyttä, ottelussa nähtiin totuttuun paikallispelityyliin rumia otteita ja kuumia tunteita. Runsaslukuisen kotiyleisön kannustuskaan ei siivittänyt Akillesta taisteluun ylivoimaa vastaan. HIFK siirtyy seuraavaksi viikon pelitauolle, joukkueen seuraava ottelu on 6.1. Mikkelissä.

28.12.1999

Kaikki pelaajahaastattelut luettavissa.
Vuoden loppuessa päättyy myös viikon vieras - sarja, kun olen saanut valmiiksi viimeisenkin pelaajahaastattelun. HIFK:n kausijulkaisusta tutut kroniikat löytyvät myös jokaisen joukkueen jäsenen omalta sivulta. Haastatteluvuorossa ovat toki vielä loputkin joukkueen taustatiimin jäsenet ja mahdollisesti muutamia yllätysvieraita, mutta heidän kohdaltaan on vaikea lyödä lukkoon aikataulua, sen verran kiireisistä henkilöistä on kyse. Haastattelut julkaistaan heti kun ne valmistuvat. Kaikki haastattelut ja kroniikat löytyvät Joukkue - sivun kautta.

28.12.1999

HIFK:n viimeinen ottelu tällä vuosituhannella.
Lähinnä tällä vuosisadalla menestyksekkäästi jääpallokentillä esiintynyt HIFK esiintyy huomenna Porvoossa vuosituhannen viimeisessä virallisessa ottelussaan. 59 kautta pääsarjassa ja 14 Suomen mestaruutta tekevät HIFK:sta varteenotettavan vaihtoehdon valittaessa vuosisadan parasta seurajoukkuetta. Olkoon uusi vuosituhat yhtä menestyksekäs ! Joukkueella on yhä joitakin loukkaantumisia ja sairastumisia, mutta se tuskin vaikuttaa iskukykyyn ratkaisevasti. Kotijoukkue Akilles on vielä tällä kaudella lyömätön kotonaan, kun taas HIFK:lla on takanaan 10 tappiotonta ottelua. Joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin, sillä vuorossa on kuudes kohtaaminen tällä kaudella. Edellinen päättyi Porvoossa tasatulokseen 3-3. Ottelu pelataan Porvoon tekojäällä klo 18.30 alkaen.

21.12.1999

Seuraava päivitys ensi viikolla.
Vaikka joukkue jatkaa harjoitteluaan tulevia koitoksia varten, nettitoimitus vetäytyy jo nyt joululomalle. Kiitos vielä kerran lähettämästänne palautteesta ja parannusehdotuksista. Sarja jatkuu HIFK:n osalta 29.12. vierasottelulla Akillesta vastaan. Nyt on sopiva aika ladata hieman akkuja kevättä varten, sen verran mielenkiintoiselta sarjatilanne tässä vaiheessa vaikuttaa. Hyvää ja rauhallista joulua !!!

18.12.1999

HIFK pyöritti Narukerää.
Kotijoukkue jatkoi vahvoja otteitaan Oulunkylässä ja voitti Porin Narukerän kivuttomasti. Punapaidat hankkiutuivat jo ensimmäisellä jaksolla 4-0 johtoon ja säilyttivät asemansa vaikka eivät onnistuneetkaan maalinteossa toisella jaksolla. Tilanteita olisi ollut riittävästi kaunistella numeroita. HIFK siirtyy seuraavaksi joulutauolle, jonka aikana jatketaan tehostettua harjoittelua loppukauden peliruuhkaa ja pudotuspelejä silmällä pitäen. Kotijoukkueen riveistä puuttui pitkäaikaistoipilaiden lisäksi libero Juha Laitinen, joten Anssi Pietiläinen pelasi debyyttiottelunsa HIFK:ssa.

17.12.1999

Stadin herruus HIFK:lle.
Parin viikon pelitauolta palannut HIFK ei antanut paikalliskilpailijansa Botnian yllättää itseään. Loppunumerot 8 - 0 kertovat pelistä oleellisen, punapaidat olivat edellä kaikilla osa-alueilla. HIFK onnistui hallitsemaan vaikeat olosuhteet vastustajaa paremmin ja onnistui hyvin sekä puolustus- että hyökkäyspelissä. Botnia voitti ottelun kulma- ja jäähytilastot, mutta se tuskin lohduttaa sinipaitoja. HIFK jatkaa sarjassa viimeisellä ottelullaan ennen joulua, vastaan asettuu huomenna Oulunkylässä klo 14.00 hallitseva Suomen mestari Narukerä.

13.12.1999

Terveystilanne paranee.
Joukkueen pitkä sairaslista näyttäisi tällä viikolla kutistuvan muutamaan nimeen, kun viikonlopun koitokset lähestyvät. Edessä on vielä kaksi joukkueharjoitusta ennen tärkeitä otteluita Botniaa ja Narukerää vastaan. Pelit ovat joukkueen viimeiset ennen joulutaukoa, jolloin HIFK pelaa kahden ja puolen viikon aikana vain yhden ottelun, ns. paikalliskierroksella vastaan asettuu Akilles. Liigan tiukan pelitahdin takia tällaiset tauot ovat harvinaisia tilaisuuksia kehittää peliä ja harjoitella korostetun kovaa kevään pudotuspelejä ajatellen.

6.12.1999

HIFK:lle 3 pistettä pohjoisesta.
Joukkueen toinen Pohjois-Suomen vierailu sujui tuloksellisesti huomattavasti ensimmäistä paremmin. HIFK oli lähellä täyttä neljän pisteen pottia, mutta OLS:n loppukiri toi isännille yhden sarjapisteen. Nöyrästi ja huolellisesti pelannut HIFK haki kaksi pistettä Hepolan surullisen kuuluisalta "jäältä". Vierailijan vahvuutena oli koko viikonlopun ajan tehokas karvaus- ja vastahyökkäyspeli, vaikka omiin ropisikin turhan paljon maaleja. Vastus rikkoi HIFK:n 300 minuuttia kestäneen nollapelin, mutta pisteisiin saakka eväät eivät riittäneet. Oulussa punapaidat olivat myös niskan päällä liikkuvalla ja fyysisellä pelillä, mutta otteluväsymys näkyi lopun puolustuspelissä. Seuraavaksi HIFK:lla on kahden viikon ottelutauko, joka tuleekin tarpeeseen, sillä joukkue on pelannut neljän viikon sisään 10 sarjaottelua. Tauon aikana joukkue harjoittelee tehostetusti ja yrittää tyhjäntää sairastupaansa. Joulukuussa HIFK:lla on jäljellä vain kolme liigapeliä, joten aikaa kuvioden hiomiseen on runsaasti.

1.12.1999

HIFK jatkoi murskatahtia.
Kolme ottelua maalierolla 34-0. Kyseessä taitaa olla historiallinen saldo. HIFK:n maali on siis pysynyt koskemattomana reilut 270 minuuttia. Siipirikkoinen Kampparit ei pystynyt vastaamaan punapaitojen haasteeseen ja sai poistua kotimatkalle 13-0 tappio niskassaan. Kotijoukkueen valmennusjohto on erityisen tyytyväinen hyökkäystehoihin sekä luonnollisesti puolustuspeliin. Seuraavaksi HIFK matkaa viikonlopuksi pohjoiseen Vastuksen ja OLS:n vieraaksi. Pelit siis kovenevat selvästi, mutta iloisella ja nöyrällä pelillä HIFK:lla on varmasti mahdollisuudet pisteisiin vieraskentälläkin.

1.12.1999

HIFK saa vieraita Mikkelistä.
Kaksi voittoa viikonloppuna hankkinut HIFK kohtaa seuraavaksi bandyliigan ainoan tappiottoman joukkueen, Mikkelin Kampparit. Joukkueet ovat kohdanneet syksyn aikana kaksi kertaa harjoitusturnauksissa ja valmennusjohdon mukaan ottelut ovat olleet tiukkoja. Mikkeliläiset ovat pelanneet sarjassa vasta kolme ottelua paikkakunnan huonon jäätilanteen vuoksi, HIFK:lle peli on kahdeksas reilun kahden viikon sisään. Ottelu pelataan Oulunkylässä klo 18.30 alkaen.

1.12.1999

HIFK:n pelaajia maajoukkuepaitaan.
Maalivahti Ron Johnsson ja libero Juha Laitinen valittiin edustamaan sinivalkoisia värejä tuleviin maaotteluihin. Johnsson torjui leijonapaidassa jo viime kaudella, Juha Laitinen tekee ensiesiintymisensä A-maajoukkueessa.

28.11.1999

HIFK löylytti Veiterää.
HIFK jatkoi sunnuntaina siitä, mihin joukkue jäi edellisenä päivänä. Tappiosta toiseen kulkenut Lappenrannan Veiterä sai todeta myös HIFK:n liian vahvaksi. Lappenrantalaisryhmä on ylivoimaisesti sarjan kokemattomin joukkue ja sen parhaat vuodet ovat vielä edessä. Kotijoukkue hallitsi peliä täydellisesti ja teki maaleja tasaiseen tahtiin. Vierailla ei ollut kuin yksi maalia kohti suuntautunut "laukaus" eikä yhtään kulmaa. Lopputulos 15-0 olisi voinut olla muhkeampi, jos HIFK olisi hyödyntänyt tilanteensa paremmalla prosentilla. Valmennusjohto lienee kuitenkin tyytyväinen joukkueen puolustusasenteeseen, sillä HIFK:n maali säilyi koskemattomana koko viikonlopun.

27.11.1999

HIFK - JPS 6 - 0.
HIFK sai vastaansa keskiviikkona murskatappion Varkaudessa kärsineen JPS:n. Jyväskyläläiset eivät saaneet pistetiliään auki lämpöaallosta kärsineellä Kallion tekojäälläkään, kun kotijoukkue otti selkeän voiton. Kaunista peliä huonokuntoisella areenalla ei nähty, mutta HIFK sai tehtyä ensimmäistä kertaa tällä kaudella enemmän kuin viisi maalia yhdessä pelissä. Tällä kertaa onnikin oli mukana, tosin tilanteisiin nähden voitto olisi voinut olla selvempikin. Seuraavaksi HIFK kohtaa rajusti uudistuneen Lappenrannan Veiterän, joka hakee myös ensimmäisiä pisteitään. Ottelu pelataan huomenna klo 13.00 alkaen Oulunkylän tekojääradalla.

24.11.1999

Tasapeli Porvoossa.
HIFK jatkoi odotettua vaisumpia esityksiään ja pelasi tasan 3-3 Akilleksen kanssa. Kotijoukkue avasi pistetilinsä liigassa ja HIFK jatkaa kamppailuaan pudotuspeliviivan tuntumassa. Punapaitaiset vieraat olivat aavistuksen niskan päällä pelitapahtumissa, mutta voittoon asti tehot eivät riittäneet. Vaikeilla hetkillä HIFK:ta piti pystyssä maalivahti Ron Johnsson, joka torjui mm. toisen rankkarinsa tämän vuoden liigassa. Tyypilliseen paikallispelityyliin ottelussa nähtiin runsaasti kaksinkamppailuja ja jaettiin paljon rangaistuksia.

24.11.1999

Akilles - HIFK tänään.
HIFK saa seuraavaksi vastaansa perinteikkään Porvoon Akilleksen. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin, sillä ne ovat kohdanneet neljästi syksyn aikana. HIFK pelaa paikallispelikierroksilla ylimääräisen ottelun porvoolaisia vastaan, joten kohtaamisia on tämäniltaisen jälkeen jäljellä vähintään kaksi. Odotettavissa on siis tiukkoja kaksinkamppailuja ja kovaa yritystä loppuun asti. Ottelu pelataan vihdoinkin jääpeitteen saaneella Porvoon tekojäällä alkaen klo 18.30.

21.11.1999

HIFK ja PaSa pistejakoon.
Liigatulokas Imatralta jatkoi tappiottomia otteitaan Kallion kentällä, kun se nappasi pisteen kotijoukkue HIFK:lta. Punapaidat hallitsivat kenttätapahtumia, mutta imatralaiset viimeistelivät tehokkaammin ja puolustivat huolellisemmin. PaSa johti ottelua vielä 15 minuuttia ennen loppua, mutta HIFK nousi tasoihin Tomi Niemikorven kulmamaalilla. Alle oman tasonsa pelannut HIFK teki enemmän virheitä, joista PaSa pääsi rankaisemaan. Lopputulos 3-3 ei varmasti tyydyttänyt kotijoukkuetta, joka tarvitsisi pisteitä noustakseen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

20.11.1999

HIFK kohtaa PaSan.
Avauspisteensä hankkinut HIFK saa huomenna vastaansa nousijajoukkue PaSan Imatralta. PaSa on tulokkaksi todella kokenut joukkue, sillä se hankki kesän aikana riveihinsä seitsemän Veiterän runkopelaajaa. Avauspelissään imatralaiset rökittivätkin Veiterää Lappeenrannassa 12-1. Ottelu käydään Kalliossa Brahen kentällä klo 13.00 alkaen.

20.11.1999

HIFK otti avausvoittonsa.
HIFK avasi pistetilinsä bandyliigassa WP-35:n kustannuksella. Loistavissa olosuhteissa pelattu ottelu päättyi kotiyleisön riemuksi oman joukkueen voittoon. HIFK ei vielä ensimmäisellä puoliajalla saanut käytettyä paikkojaan hyväksi, varkautelaiset olivat aavistuksen tehokkaampia ja johtivat puoliajalla 2-1. Toiselle jaksolle punanutut tulivat selvästi voitontahtoisempina, josta osoituksena kolme maalia paluupalloista. WP-35 väsyi ja pelasi pitkää palloa, mikä ei tuottanut suuria ongelmia HIFK-puolustukselle. Pelin hienoin suoritus oli voittomaali, omasta päästä käynnistyneen organisoidun hyökkäyksen päätteeksi Mikko Laine iski oman reboundinsa sisään. Lopputulos 4-2 oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu, tosin HIFK olisi tehokkaammalla viimeistelyllä ratkaissut pelin jo aikaisemmin. Joukkue pelaa ajoittain todella mallikkasti, mutta pelissä tulee vielä huonojakin jaksoja. Tappioasemasta nouseminen osoittaa kuitenkin joukkueen vahvuutta henkisellä puolella.

18.11.1999

Kotiavauksessa vastassa WP-35.
HIFK saa ensimmäissä kotiottelussaan vastaansa 90-luvun menestyksekkäimmän joukkueen, WP-35:n Varkaudesta. Savolaiset ovat voittaneet kaksi ensimmäistä otteluaan ja johtavat sarjaa. HIFK taas yrittää avata pistetilinsä varkautelaislähtöisen valmentajansa johdolla. Ottelu pelataan huomenna Oulunkylässä klo 18.30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan punapaidat avausvoittoon !

15.11.1999

HIFK:lle kaksi tappiota.
Joukkueen avausviikonloppu ei sujunut alkuunkaan suunnitelmien mukaan. Tuloksena pohjoisen vierailulta oli kaksi kirvelevää tappiota. Lauantaina ToPV oli parempi numeroin 3-1 ja sunnuntaina OPS vei molemmat pisteet 4-3 voitollaan. Kauden ensimmäiset häviöt tulivat siis juuri tärkeimpään paikkaan. ToPV ja OPS olivat valmennusjohdon mukaan odotetun vahvoja, mutta täysin lyötävissä normaalilla suorituksella. HIFK:n ongelmat olivat maalipaikkojen luomisessa, erikoistilanteiden puolustamisessa ja paikallisten tuomareiden innokkaasti helsinkiläisille jakamissa jäähyissä. Punapaitojen otteissa oli kuitenkin sen verran ryhtiä, että parempia tuloksia on varmasti luvassa tulevissa peleissä.

11.11.1999

HIFK aloittaa pohjoisessa.
Viimeistelyharjoitukset on pidetty ja seuraavana on vuorossa ensimmäinen todellinen haaste. Joukkue matkustaa perjantaina kohti Torniota, missä vastaan asettuu asiantuntijoiden suurin mestarisuosikki ToPV. Ottelu pelataan evakossa rajan takana Haaparannassa, sillä Tornion puolella ei vielä ole pelikelpoista jääpalloareenaa. Sunnuntaina vastassa on Oulussa paikallinen Palloseura, joka kuuluu myös sarjan ennakkosuosikkeihin. Joukkue lähtee kuitenkin luottavaisin mielin peleihin, omia vahvuuksia hyödyntämällä punapaidoilla on varmasti otteluissa sanansa sanottavana. Ainakin loukkaantumistilanne näyttää tällä hetkellä valoisalta, sairastupa on pikkuhiljaa tyhjentynyt. Joukkueen tavoitteena bandyliigassa on finaalipaikka, joten nyt olisi tilaisuus ottaa ensimmäiset askeleet sitä kohti... .

7.11.1999

Sarjan alkua odotellessa.
Kaikesta päätellen joukkue odottaa innolla liigan alkua, kuten nettitoimituskin. Arvioita HIFK:n tai muiden joukkueiden menestyksestä toimitus ei kuitenkaan halua tehdä, sillä kaikki ottelut ratkaistaan kentällä, ei ennakkoasetelmissa. Tästä parhaana esimerkkinä viime kauden liigavalmentajien asiantuntija-arviot. Lähes kaikki nostivat HIFK:n suosikiksi, ToPV:ta ja WP-35:ttä pidettiin pahimpina uhkaajina. Kauden kunniataulukko osoitti aivan erilaisia tuloksia. Lehdistön mieliksi vastaavia kyselyitä järjestetään varmasti myös tänä syksynä, mutta nettitoimitus haluaa jättää niiden julkaisemisen muiden huoleksi. Sarjaa pidetään tällä hetkellä aika epätasaisena, mutta parasta palloilulajeissa ovat yllätykset, joita on varmasti luvassa tälläkin kaudella. Vastustajan aliarviointi on varma tapa aiheuttaa vaikeuksia itselleen ja joukkueelleen.

6.11.1999

Yhteenveto harjoituspeleistä.
Kahden viikon sisällä 11 ottelua. Ymmärrettävästi viimeiset ottelut olivat joukkueelle vaikeita, sillä loukkaantumiset ja rasitusvammat alkoivat vaivata pelaajia. Valmennusjohdon asettamat tavoitteet tuloksellisesta, kontrolloidusta ja kurinalaisesta pelaamisesta toteutuivat hyvin. 9 voittoa ja 2 tasapeliä, pelin hallinta kaikissa otteluissa ja 20 päätettyä maalia (1,8 / ottelu) kertovat joukkueen sitoutumisesta asetettuihin tavoitteisiin. Peli ei tietenkään ole ollut täysin valmista uusien pelaajien ja kuvioiden sisäänajovaiheesta johtuen, mutta valmennusjohdon mukaan joukkue on valmis aloittamaan sarjan. Tuloksista näkee harjoituskauden hyvän työn lisäksi joukkueiden voimasuhteiden erot. HIFK olisi kaivannut tasokkampia vastustajia, jolloin valmennus olisi saanut tarkemman kuvan joukkueen ja pelaajien osaamisesta tiukassa tilanteessa. Joukkueen sisältä vakuutetaan, että koko harjoituskauden vallinneet hyvä henki ja työmoraali ovat pelien myötä yhä vahvistuneet. Turnausvoitot ovat olleet HIFK:lle harvinaista herkkua, joten nyt saavutetut ykköstilat antanevat itseluottamusta tuleviin koitoksiin.

6.11.1999

Tasapeli viimeisessä harjoitusottelussa.
Perinteinen paikallisottelu HIFK:n ja Botnian ei noussut klassikoksi ainakaan tällä kertaa. Edellisen kerran Lappeenrannassa pelannut Botnia ja väsynyt HIFK päätyivät lopulta tunnin ottelussa sopuisasti 4-4 tasapeliin. Paljon pelistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. HIFK oli tässä pelissä ensimmäistä kertaa tappiolla syksyn aikana, Mikko Laine teki avausmaalinsa HIFK:n riveissä ja Niko Hintikka tasoitti ottelun viimeisessä hyökkäyksessä. Teijo Laitinen, Petri Parviainen, Tomi Lavi ja Tomi Niemikorpi olivat lepovuorossa lievien loukkaantumisten ja turnausrasituksen vuoksi. HIFK:n maalit : Niko Hintikka 2, Jaakko Suni ja Mikko Laine.

4.11.1999

HIFK kohtaa Botnian harjoitusottelussa.
Akilles-peli ei jää joukkueen viimeiseksi harjoitusotteluksi ennen sarjaa, sillä HIFK:n valmennusjohto päätti vielä ottaa Botnian tarjoaman haasteen vastaan. Perjantaina 5.11. klo 17.00 pelataan siis Oulunkylässä kauden ensimmäinen todellinen derby. HIFK kokeilee vielä ottelussa pelaajia ja taktisia hienouksia, vaikka muutamia pelimiehiä onkin vielä sairaslistalla. Lappeenrannan turnauksessa HIFK oli parempi numeroin 4 - 1, joten Botnia hakenee tosissaan revanssia.

3.11.1999

HIFK:lla huono kenraaliharjoitus.
Jos vanhaa sanontaa on uskominen, HIFK:lle on luvassa hyvä ensi-ilta bandyliigan avauksessa. Joukkue tarjosi kauden ensimmäissä kotipelissä yleisölle syksyn sekaisinta peliä. Siitäkin huolimatta vierailija Akilles tippui kyydistä jo ensi jaksolla, eikä voitosta syntynyt tälläkään kertaa suurta taistelua. 5-2 voitto riitti väsyneille isännille, mutta paljon jäi parannettavaa tulevia koitoksia ajatellen. HIFK:sta maalinteossa onnistuivat Petri Parviainen kahdesti sekä Juri Suves, Jarno Bedda ja Niko HIntikka kerran. Joukkueen riveistä olivat lievien vammojen takia poissa Mikko Laine ja Teijo Laitinen. Bandyliiga käynnistyy HIFK:n osalta 13.11. vieraspelillä ToPV vastaan.

2.11.1999

PaSa Bandy internetaikaan.
Liiton sivujen päivityshärdelli jatkuu, joten nyt tiedotus kaikille Suomen PaSa-faneille. Imatralaisjoukkueen kotisivut ovat avautuneet ja linkki löytyy esimerkiksi HIFK:n bandylinkit-sivulta. Tervetuloa joukkoon, ehkä PaSan esimerkki kannustaa muitakin panostamaan tiedotukseensa. Ainakaan paikalliskilpailija Veiterä ei varmasti halua jäädä naapurinsa jalkoihin.

31.10.1999

HIFK voittoon Olli-turnauksessa.
Joukkue jatkoi tuloksekasta pelaamistaan siitä, mihin se edellisessä turnauksessa jäi. Jyväskylän turnauksen voitto irtosi myös selvästi, se varmistui jo toisiksi viimeisessä ottelussa Akillesta vastaan, joten viimeisessä pelissä JPS:n kanssa nuhrattu tasapeli ei vaikuttanut lopputulokseen HIFK:n kannalta. Voittopottina oli ilmainen osallistuminen ensi vuoden turnaukseen, mikä on täysin naurettavaa, sillä turnauksen voittajajoukkue olisi varmasti ensi kaudella mielummin pelaamassa saamaan aikaan Ljusdalissa. Narukerä ja ToPV pitivät Suomen lippua korkealla Maailman Cupissa, Narukerä tippui puolivälierissä isäntäjoukkue Ljusdalille, jonka kantaviin voimiin kuuluvat Mika Mutikainen ja Antti Viitanen. ToPV hävisi kaksi ensimmäistä ottelua, mutta otti arvokkaan päänahan voittamalla Sandvikenin.

29.10.1999

Viikonlopun turnaukset.
HIFK jatkaa kauttansa Jyväkylän perinteisessä Olli-turnauksessa. Vastaan asettuvat Kampparit, WP-35, Akilles ja JPS. Joukkue lähtee matkaan kohtuullisen terveenä, edellisen turnauksen rasitukset on nyt hoidettu kuntoon. Ruotsin puolella Ljusdalissa on jo käynnistynyt yksi kauden kohokohdista, Seurajoukkueiden Maailman Cup. Suomalaisten mainetta puolustavat kevään finalistit Narukerä ja ToPV. Onnea heille, sillä sitäkin tarvitaan kivikovassa turnauksessa. Jatkopaikka omasta lohkosta olisi jo positiivinen suoritus kummalta tahansa joukkueelta. Varsinkin Tornio on päässyt nimekkääseen seuraan. Tosin HIFK:n lohkossakin oli viime syksynä Falun, jonka ei pitänyt olla hirvittävän kova. Niinhän siinä kävi että Falun voitti koko kisan ja pisti vielä keväällä Ruotsin finaalissa Västeråsin tiukoille.

28.10.1999

ToPV:n nettisivut taas auki.
Suomen toisiksi vanhimmat jääpalloaiheiset internetsivut avautuivat kesän hiljaiselon jälkeen. Entinen webmaster jatkaa toimintaansa, joten luvassa on paljon mielenkiintoista tietoa ja raportteja torniolaisten edesottamuksista.

25.10.1999

Vesta luopui, Ilkka Kemppainen HIFK:hon.
Stadin iloisimalla jengillä oli maanantaina suru puserossa, kun se ilmoitti jääpalloliitolle luopuvansa bandyliigapaikasta. Seuran vaikea tilanne on ollut tiedossa jo pitkään, mutta Lappeenrannan turnaukseen osallistuminen vajaalla joukkueella oli ilmeisesti liikaa seuran johdolle. Toivottavasti Vestan junioritoiminta jatkuu ennallaan. Tällaiset tapaukset eivät ole jääpallon maineelle tietenkään hyväksi, vaarana on putoaminen jääkiekkoilijoiden konkurssikeinottelujen tasolle. Vestan tilanne on varoittava esimerkki siitä, miten lyhyellä tähtäimellä ajatteleva seura on pian pulassa. Omien juniorien vähättely ja kalliiden "vahvistusten" hankkiminen sai näin arvoisensa päätöksen. Ironista on se, että kyseessä on hienoa juniorityötä tekevä seura. HIFK hyötyy kuitenkin naapurinsa ahdingosta ainakin sen verran, että Vestan kapteeni Ilkka Kemppainen pakkasi varusteensa, jätti uppoavan laivan ja siirtyi punanuttujen rivistöön. Vestassa Ilkka on pelannut enimmäkseen alakerrassa. Bamdyliigan otteluohjelma menee tietenkin täysin uusiksi, uusi ohjelma valmistunee aivan sarja alun kynnyksellä.

25.10.1999

HIFK turnausvoittoon Lappeenrannassa.
Joukkue avasi kautensa viidellä ottelulla Lappeenrannaan kaupungin 350-vuotisjuhlaturnauksessa, tuloksena turnausvoitto puhtaalla pelillä ja 3000 markan muhkea ykköspalkinto. HIFK pelasi valmennuksen naulaamien teesien mukaisesti: karvasi järkevästi, puolusti huolella ja rakensi peliä rauhallisesti. Koko joukkue esiintyi edukseen, ainoana jobinpostina Jarno Beddan loukkantuminen, jonka vakavuus ei vielä ole selvinnyt. Juri Suves selvisi silmäkulmavammastaan tikeillä, kylmähoidolla ja kasvosuojuksella. Joukkue esitti kypsää peliä ja hyvää hermojen hallintaa. HIFK:n maalivahdit eivät tässä turnauksessa juurikaan päässeet näyttämään taitojaan.

21.10.1999

HIFK tositoimiin lauantaina.
Säät ovat kylmenneet ja Lappeenrannassa päästään pelaamaan suunnitelmien mukaan, mikä tarkoittaa HIFK:n osalta kolmea lohko-ottelua lauantaina ja mahdollisia jatkopelejä sunnuntaina. Ensimmäisessä pelissä vastassa on jo Oulun turnauksessa esiintynyt WP-35, ottelu alkaa klo 13.05. Kampparit ja Botnia ovat vastassa klo 18.40 ja klo 21.15 . Mahdollisten jatkopelien aikataulu riippuu näiden otteluiden tuloksista. Näillä näkymin joukkue on liikkeellä koko arsenaalillaan, johtoporras on mahdollisesti jopa vahvistumassa tätä turnausta varten. Joukkueesta kantautuneiden viestien perusteella voi turvallisesti luvata, että menestys ensimmäisissä peleissä ei jää ainakaan pelaajien pelinälästä kiinni. WP-35 on joukkueelle tuttu vastustaja esimerkiksi viime kauden pudotuspeleistä puolen vuoden takaa... .

17.10.1999

Vilkas viikonloppu jääpallokentillä.
Kiitos loistavan tiedonvälityksen kaikista vähiten tulostietoja on tihkunut kotimaasta, itse asiassa Teksti-TV:n kyllästymisen jälkeen tietoja ei tänne etelään asti saanut kuin ruotsalaisten internetsivuilta. Kalix/Nyborg ja Karlsborg antoivat kuitenkin suomalaisille kylmää kyytiä Oulussa, vain OLS sai nipistettyä pisteen Kalixilta, joka lopulta voitti turnauksen pohjoisruotsalaisen finaaliderbyn jälkeen. Edsbynissä kotijoukkue jyräsi turnausvoittoon yli Brobergin; Kimmo Huotelin iski kolme maalia Edsbynille. Venäjän Cupissa jylläävät myös tutut nimet, Vodnik, Jenisei, Start, SKA Jekatarinburg jne. . Tarkempaa tietoa peleistä löytyy esimerkiksi näiden sivujen siistityn linkkisivun kautta. Ehkä Lappeenrannassa saadaan jo kotimainen turnausvoittaja... .

14.10.1999

HIFK:n turnausohjelmat.
Vaikka Oulussa pelataan jo viikonloppuna, alkaa HIFK:n urakka turnausten osalta vasta Lappeenrannassa, jossa toivon mukaan myös päästään tositoimiin 23.-24.10. HIFK kohtaa turnauksen alkulohko-otteluissa Botnian, WP-35:n ja Kampparit. Lohkon kaksi parasta menee välieriin ja kaksi muuta pelaavat sijoista 5-8. Toisessa lohkossa voimiaan mittelevät Veiterä, PaSa, Vesta ja Akilles. Turnauksessa pelataan sekä loppu- että pronssiottelu. Seuraavana viikonloppuna (30.-31.10.) on vuorossa perinteinen Olli-turnaus Jyväskylässä johon HIFK:n lisäksi osallistuvat JPS, Kampparit, WP-35 ja Akilles. Turnauksessa pelataan joukkueiden kesken yksinkertainen sarja. Näiden taistojen lisäksi HIFK pelaa ainakin kolme yksittäistä harjoitusottelua ennen sarjan alkua (13.11. Torniossa ToPV-HIFK). Harjoituksellisesti joukkue on siirtynyt kilpailukauteen valmistavaan jaksoon ja ottelurasituksista johtuen yhteisiä harjoituksia on harjoituspelien ja turnausten lisäksi 3-4 viikossa. Isolle tekojääradalle päästään Helsingissä näillä näkymin alkuperäisen suunnitelman mukaan, 25.10. alkaen.

11.10.1999
Lappeenrannan turnaus siirtyy.
Lämmin sää kiusaa kotimaisia jääpalloilijoita vieläkin. Huolimatta siitä, että lahden toisella puolella, jääkylmässä Ruotsissa, kaikki tekojäät alkavat olla pelikunnossa ja turnaukset käynnissä, kotimaassa ei kenttiä saada pelikuntoon. Lappeenrannassa kaupunginisät siirsivät turnaustaan viikolla, joten HIFK:nkin on odotettava kärsivällisesti varsinaisen jääpallokauden alkua. Oulussa on kuitenkin ilmeisesti tarkoitus pelata viikonloppuna, mutta varmasti ei enää uskalla luvata mitään. Suomen kenttien puutteellinen tekniikka on viimeistään nyt paljastunut kaikille pelaajien kannalta valitettavalla tavalla. Harmi, että länsinaapurissa ollaan edellä tälläkin osa-alueella.

6.10.1999

HIFK kaatoi Akilleksen kaukalojääpallossa.
Joukkueen ensimmäinen varsinainen harjoitusottelu sujui valmentaja Timo Walliuksen käsikirjoituksen mukaan. HIFK lähti pelaamaan kurinalaisesti ja keskittyi pelaajien henkilökohtaisten ratkaisujen tukemiseen, ja onnistui tavoitteissaan kohtuullisen hyvin. Akilleksella ei tasaisesta alusta huolimatta ollut juurikaan mahdollisuuksia, tunnin pelin jälkeen taululla komeilivat vieraiden 11-2 voittolukemat. Paremmalla viimeistelyteholla numerot olisivat olleet paljon rumemmat. Mainittakoon vielä että HIFK:n maalivahdit olivat ottelussa kahdesta takaiskusta huolimatta lähinnä katsojan osassa, kotijoukkueen kohti HIFK-maalia laukomien kutien määrän laskemiseen riittivät nimittäin jo yhden käden sormet. Rumia otteita ottelussa ei onneksi juurikaan nähty.

5.10.1999

HIFK:n huoltajat selvillä.
Eilen joukkueen huoltopuoli sai tuntuvan vahvistuksen, kun yli 30 vuotta tehtävää hoitanut Veikko "Veka" Niemelä päätti vielä jatkaa työtänsä joukkueessa. Alkusyksyn ajan hommia hoitanut Pauli Reiman sai näin hommaan sopivan kumppanin ja näiden kahden herran sekä muidenkin aktiivisten avustajien myötä on varma että huolto pelaa HIFK:ssa tulevallakin kaudella.

3.10.1999

HIFK kohtaa Akilleksen harjoitusottelussa.
Joukkueen kauteen valmistautumisen tärkein vaihe on käynnissä, viimeiset peruskuntokauden testit järjestetään tulevalla viikolla, jolloin valmennusjohto saa kattavaa tietoa kesän ja syksyn harjoittelun onnistumisesta. Tärkeämpi testi on kuitenkin edessä keskiviikkona, kun joukkue matkustaa vahvistuneen Akilleksen vieraaksi Porvooseen. Yhteispelin ja pelitempon hakeminen ovat asioita, joita molemmat joukkueet ilmeisesti lähtevät hakemaan. Isolle jäälle päästään Helsingissä lokakuun viimeisellä viikolla, joten vielä tässä vaiheessa kaukalossa pelattavat ottelut palvelevat myös joukkueen valmentautumista. Lämmin syksy uhkaa myös Lappenrannan turnauksen onnistumista. Toivottavasti luonto kuitenkin suosii jääpalloilijoita ja pelaamaan päästäisiin kunnon olosuhteissa.

3.10.1999

Nettitoimituksen puheenvuoro.
Kuluneen kahden kuukauden aikana toimitus on saanut sähköpostitse runsaasti positiivista palautetta. Kiitos kaikille kommentteja lähettäneille! Kaikki palaute ja kommentit ovat yhä tervetulleita. HIFK:n joukkue näyttäisi olevan koossa, valmiina tulevan kauden haasteisiin, joten lienee sopiva aika toimitukselle esitellä suunnitelmiaan ja tulevia toimintaperiaatteita. Uutiset-palstalta on nyt poistettu viime kautta koskeneet jutut, bandyliigan 98-99 tulokset sen sijaan ovat lukijoiden käytössä ensi kaudellakin. Joukkueen pelaamisista sarja- ja harjoitusotteluista raportoidaan lyhyesti tällä palstalla, tilastotiedot ja tarkemmat selostukset löytyvät linkkisivujen avulla. Verkkotie, Pasi Ylihuttulan sivut ja paikallisten lehtien verkkoversiot antavat kattavamman kuvan tapahtumista. Näillä sivuilla esitettävät kommentit ovat luonnollisesti vahvasti subjektiivisia, sillä asiota tarkastellaan HIFK:n näkokulmasta. Toimitus ei aio jatkossakaan kopioida muiden uutisia tai juttuja, jos ne eivät koske HIFK:ta. Käyttäkää linkkejä hyväksi, kaikkein kattavin Suomen puolella taitaa olla Jääpalloliiton linkkisivu. Parannuksia on luvassa, joten kannattaa vierailla näillä sivuilla yhä useammin. Lopuksi toimitus haluaisi lainata erästä HIFK:n pelaajaa: "Meillä on Suomen parhaat kotisivut". Toivottavasti kamppailu tittelistä tulee olemaan yhtä kovaa kuin mestaruustaisto.

28.9.1999

Oulun turnaus peruttu.
Viikonloppuna oli tarkoitus pelata Oulussa kotimaisen jääpallokauden avausturnaus, mutta ilmeisistä syistä kisa on jouduttu perumaan. Turnaus kärsi liian lämpimästä säästä jo viime vuonna. Uudesta ajankohdasta ei ainakaan nettitoimituksella ole tietoa, joten kotoinen kausi käynnistynee Lappenrannassa parin viikon kuluttua.

26.9.1999

HIFK:lle uusi kapteenisto.
Joukkue leireili viikonloppuna Lempäälässä, ja leirin yhteydessä pelaajille valotettiin tulevaisuuden suunnitelmia yhteisen toiminnan lomassa. Myös valmennusjohdon valitsemat uudet kapteenit julkistettiin. HIFK:n kapteenina toimii tulevalla kaudella Teemu Laitinen ja varakapteenina Tomi Niemikorpi. Lappeenrannan ja Jyväskylän turnausten lisäksi joukkue aikoo pelata useita harjoitusotteluita ennen sarjan alkua.

23.9.1999

Juri Suves ja Juha Mustalahti sopimukseen HIFK:n kanssa.
Joukkueen mukana jo jonkin aikaa harjoitelleet vahvistukset allekirjoittivat sopimukset HIFK:n kanssa. Narukerän kasvatti Suves on pelannut useita kausia Ruotsin sarjoissa ja kotoista bandyliigaa viimeiset kaksi kautta Vestan riveissä. Juha Mustalahti on pelannut koko uransa kasvattajaseurassaan Veiterässä. Lisäksi joukkueeseen liittyy lähiaikoina jo yhden kauden edustusjoukkueessa pelannut Peter Standertskjöld.

16.9.1999

HIFK:n ryhmä alkaa olla koossa.
Neuvottelut ovat jo pitkällä muutamien pelaajien kanssa, joten nimien julkistamisia on odotettavissa jo lähiaikoina. Joukkueeseen on muutenkin odotettavissa täydennystä. Tehdyistä sopimuksista tiedotetaan tietenkin ensi tilassa tällä palstalla.

7.9.1999

Jääpalloliitolla serveriongelmia.
Syy Suomen Jääpalloliiton internetsivujen vähäiseen päivityksen löytyy teknisistä ongelmista. Liitto on paininut syyskuun alusta asti serveriongelmien kanssa, joten kun asiat ovat taas toivottavasti pian kunnossa, on varmaankin odotettavissa entistä ajankohtaisempaa tietoa toiminnasta. Myös Tornion sivujen avautumista joudutaan odottamaan jonkin aikaa, webmaster on ilmeisesti vaihtumassa. Ajankuluksi voi vaikka vierailla näillä sivulla tai tutustua vanhan arkkivihollisen, Botnian, visuaalisesti hienoihin kotisivuihin.

6.9.1999

Joukkueeseen tulossa täydennystä.
Kaksi aivan uutta ja kaksi vanhaa tuttua pelaajaa on vieraillut kuluneen viikon aikana HIFK:n harjoituksissa. Koska kukaan ei vielä tehnyt sopimusta, nimistä on vielä liian aikaista puhua. Mahdolliset vahvistukset saapuvat juuri oikeaan aikaan, sillä harjoituskausi muuttuu koko ajan kovemmaksi ja uudet miehet tuonevat oman piristysruiskeensa treeneihin. Syyskuun harjoitusohjelma lupaa joukkueelle kaksi jääharjoitusta, kaksi voimaharjoitusta, yhden loikka/intervalli-harjoituksen sekä perinteisen Paloheinän "elämää suuremman" treenin viikkoa kohti. Lisäksi luvassa on ainakin harjoitusleiri. Kuulostaa aika houkuttelevalta... .

31.8.1999

HIFK syyskuun harjoitusrupeaman kimppuun 15 pelaajan voimin.
Joukkueen valmennusjohto ei vieläkään ole saanut varmuutta mahdollisten vahvistusten hankkimiseen. Tulevan kuukauden harjoitusohjelma sisältää yhä kovempia ja monipuolisempia treenejä, joten kaikilla sopimuksen tehneillä riittää töitä kauden avauksen lähestyessä. Luvassa on kuulemma myös harjoitusotteluita ja -leiri, joiden sujumisesta yritän saada tietoa lukijoille.

25.8.1999

HIFK:ssa täysi höyry päällä.
Joukkue on palannut arkeen viikonlopun onnistuneen rentoutuksen jälkeen. Tällä viikolla on taas määrällisesti ja laadullisesti edellistä kovempi ohjelma. Valmennusjohto on ollut tyytyväinen harjoitusten sujumiseen, mutta haluaa yhä "pitää ohjakset tiukalla". Nettitoimitus yrittää tehdä oman osansa ja avasi uuden palstan, johon kerätään mielenkiintoisempia huhuja jääpallon ihmeellisestä maailmasta. Toimitus kiittää lukijoita jo saamastaan palautteesta ja toivoo, että uusi foorumi lisää entisestään interaktiivisuutta.

22.8.1999

HIFK hankkimassa vahvistuksia.
Nettitoimituksen korviin on kantautunut huhuja, joiden mukaan HIFK:ssa yritetään kuumeisesti täydentää kapeaa materiaalia sekä pelaaja- että huoltopuolella. Uusista nimistä ei ole vielä varmuutta, mutta tulijoiden joukossa on kuulemma niin uusia kasvoja kuin ilman sopimusta olevia vanhoja HIFK:laisia. Nettitoimitus pitää korvat tarkkana ja tiedottaa lukijoita mahdollisimman pian.

16.8.1999

HIFK jatkaa harjoitteluaan aikataulussa.
IFK:n valmistautuminen kautta varten etenee yhä suunnitelmien mukaan ja lomalaisten paluu ruotuun tiivistänee yhä harjoitustahtia. Tällä viikolla on valmennuksen mukaan kevyempi ohjelma, vain kaksi jääharjoitusta ja kaksi voimaharjoitusta. Viikonloppua joukkue viettää perinteiseen tapaan monivuotisien huoltajiensa Veka ja Tepa Niemelän vieraana luonnon helmassa. Kyseessä ei ilmeisesti kuitenkaan ole valmentaja Timo Walliuksen haastattelussaan mainitsema harjoitusleiri.
16.8.1999

HIFK-perheeseen lisäystä.
Joukkueen monivuotisesta kapteenista, Juha Laitisesta, tuli perjantaina isä, kun hänen vaimonsa Tuija synnytti perheeseen terveen esikoispojan. Näin ollen HIFK:n vauvajoukko sai vahvistusta ja kunhan lapset kasvavat, heistä voisi vaikka koota jonkinlaisen joukkueen... . Koko HIFK yhtynee nettitoimituksen onnitteluihin !!!!!

11.8.1999

Uusi sähköpostilaatikko avattu.
HIFK:n nettitoimitus avasi uuden sähköpostiosoitteen ja toivoo lukijoilta palautetta sivujen nykytilasta kehittääkseen niitä. Lisäksi voitte lähettää pelaajille, valmennukselle, johdolle tai koko joukkueelle osoitettuja kysymyksiä, joita yritän välittää eteenpäin. Vastaukset tulevat joko nettisivuille tai jos aikaa riittää niin lähettäjälle henkilökohtaisesti sähköpostina. Kaikkiin kysymyksiin pyritään vastaamaan. Suomen ensimmäiset jääpalloaiheiset internetsivut (vaikka eriäviä väitteitäkin on esitetty) pyrkivät nyt olemaan interaktiivisemmat kuin aikaisemmin. Klikkaa E-MAIL logoa etusivulla ja osallistu !

9.8.1999

HIFK:n nettitoimitus esittelee suunnitelmiaan.
Tarkkaavaisimmat lukijat ovatkin jo ehkä huomanneet pieniä muutoksia sivuilla. Joukkueen koostumus on päivitetty nykyiseen tilanteeseen uuden ulkoasun kera. Valitettavasti Tornion sivut eivät tällä hetkellä tarjoa loistavaa linkilistaansa lukijoille, joten sekin on nyt päivitetty näillä sivuilla. Luvassa on myös tuoreempi pistepörssi ja lisää tietoa joukkueen jäsenistä. Kannattaa surfata tännekin aina silloin tällöin !

8.8.1999

HIFK onnittelee Teemu ja Katri Laitista !
Eilen vietettiin HIFK:n Teemu Laitisen suurta juhlapäivää, kun hän asteli papin eteen morsiammensa Katrin kanssa. Onnistuneiden juhlien ansiosta Teemu liittyi HIFK:n ukkomiesten joukkueeseen, ja häissä nähtiin tietenkin paljon pelikentiltä tuttuja HIFK-kasvoja.Parhaiten nuortaparia evästi morsiammen ylpeä isä Hannes Julkunen, pitkäaikainen HIFK:n pelaaja ja organisaation jäsen hänkin, joka kehoitti urheilullisia nuoria suhtautuman uuteen lajiinsa yhtä antaumuksellisesti kuin vanhoihinkin. Arvatenkaan jääpalloaiheisilta keskusteluilta ja leikeiltä ei kyseisessä tilaisuudessa voinut välttyä. Kaikki HIFK-henkiset yhtyvät varmasti näihin onnitteluihin ja toivovat tietysti että liitto parantaisi vielä entisestään Teemun otteita kentällä...

8.8.1999

HIFK:n yhteisharjoittelu taas käynnissä.
Heinäkuun omatoimisen jakson jälkeen HIFK aloitti taas joukkueharjoitukset maanantaina. Ensimmäisellä viikolla pääpaino oli tietenkin fyysisissä testeissä, joissa seurattiin omatoimiosuuden onnistumista. Lisäksi aloitettin taas jääharjoitukset parin kuukauden kuivan kauden jälkeen. Testituloksien analysointi on vielä kesken, mutta käyrät näyttäisivät olevan yleisesti ottaen nousussa. Elokuussa ohjelmaan kuuluu 4-5 yhteisharjoitusta viikossa joista 2 jäätä ja 2 voimaharjoitusta viikossa.Yleinen ilmapiiri harjoituksissa on kuulemma ollut positiivinen,kuten koko kevään ja kesän ajankin.

8.8.1999

Kesän aikana tapahtunutta.
Kuluneiden kuukausien aikana HIFK:ssa on tapahtunut lukuisia muutoksia sekä pelaajistossa että organisaatiossa. Yksi parin viime kauden tehopelaajista , Jarno Rantala, siirtyy Öxelösundiin Ruotsin 1. divisioonaan JPS:n Janne Sairasen kanssa. Ville Sarjan ja keväällä tohtoriksi väitelleen Jukka Kaukosen työkiireet eivät anna enää myöten pelaamiselle, mutta ensin mainittu saatetaan vielä nähdä muissa tehtävissä HIFK:n toiminnassa. Jukka Rautiainen loukkaantui keväällä pahasti ja häntä tuskin vielä tällä kaudella kentällä nähdään.Mika Sirkkiön ja Sami Toivosen jatkosta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta voimme odottaa ratkaisua piakkoin. Tuomo Säävälä vaihtoi valmentajan tehtävät aktiiviseen rooliin HIFK:n organisaatiossa, joten hänet nähtäneen kentän laidalla ensi vuonnakin. Timo Walliuksen apuna valmennuksessa toimivat edelleen Veikko Niemikorpi maalivahtivalmentajana ja Tapio Säävälä, joka huolehtii pelaajien korvien välisestä alueesta. Uusissa tehtävissä ovat Ari Kukkonen kakkosvalmentajana ja Teemu Laitinen, joka vastaa fyysisen harjoittelun suunnittelusta, molemmat tietysti pelaamisen ohella. Aivan uusi kasvo on joukkueenjohtaja Jukka Paukku, joka vahvan urheilutaustan omaavana pystyy varmasti omalla panoksellaan auttamaan joukkuetta paljon.


4.8.1999

HIFK:lla tällä hetkellä 15 sopimuspelaajaa.
Puumerkkinsä ovat jo raapustaneet edellisten lisäksi Jaakko Suni ja Tommi Paajanen.Neuvottelut ovat vielä käynnissä mahdollisten vahvistusten kanssa.


4.8.1999

IFK:n internet-sivujen päivitys aktivoituu tulevaisuudessa.
HIFK:n nettitoimitus vaihtaa sukupolvea tästä päivästä alkaen.Odotettavissa on entistä useammin uutta tietoa HIFK-bandyn kauteen valmistautumisesta ja joukkueesta.Ulkoasu ei tule muuttumaan radikaalisti,eikä muilta kopiotuja uutisia toisteta enää näillä sivuilla.Kannattaa seurata yhä aktiivisemmin!

1.6.1999

IFK:n joukkue alkaa olla kasassa.
IFK:n kauden 1999-2000 sopimuspelaajia ovat mm. Ron Johnsson, Sami Tiainen, Juha Laitinen, Ari Kukkonen, Teemu Laitinen, Teijo Laitinen, Niko Hintikka, Ilkka Jurvainen, Tomi Niemikorpi, Petri Parviainen ja Tommi Lavi. Uusina vahvistuksina mm. Mikko Laine ja Jarno Bedda Kulosaaren Vestasta. Neuvotteluja käydään aktiivisesti vielä n. kuuden pelaajan kanssa.

9.5.1999
IFK:llä jo tukku sopimuksia tulevalla kaudelle.
IFK on varmistanut ajoissa mm. viime kauden parhaan maalintekijänsä Petri Parviaisen riveihinsä.  Myös tukku vanhoja runkopelaajia on varmistanut pelaamisensa ensikaudella. Myös puhelin on pirissyt ahkeraan IFK:n toimistossa - tunkua IFK:n tähtirintoihin tuntuu olevan vaisuhkon kaudenkin jälkeen.


8.5.1999
Gonzojen Malja Tomi Niemikorvelle!
IFK palkitsi viime kauden 98-99 ansioituneita pelaajiaan ja toimihenkilöitään. Pakin talossa vietetyssä illanvietossa Tomi Niemikorpi kaiverrutti nimensä ns. Gonzojen maljaan. Tämän IFK:n arvostetuimman maljan jakavat vanhat IFK:n ansioituneet pelaajat salaisin perustein. Pelaajat valitsivat keskuudestaan joukkueen henkisen tukipilarin(Sture Svanströmin muistopalkinto)- Ron Johnsson - sekä yritteliäimmän ja tuloksellisimman pelaajan(Kalevi Pirkolan muistopalkinto)- Tomi Niemikorpi. Parhaan maalintekijän Bernd Hess´in-muistopalkinnon kuittasi itseoikeutetusti Petri Parviainen. Tunnustusta sai myös IFK:n pitkäaikainen huoltaja Veikko Niemelä pyyteettömästä panostuksestaan seuran eri osalueiden tehtävissä.

Uutiset-palsta avattiin 20.7.1998.

Etusivulle