GIC Nokikisun Tartar

EC Isä-Brownin Opal (BUR n), EP,GIC Isä-Brownin Kaigu (BUR b) ja EP Isä-Brownin Arkadian Noita (BUR f)Burma on itsenäinen, mutta samalla erittäin seurallinen kissarotu. Luonteeltaan burma on eloisa ja leikkisä vielä vanhanakin. Se on myös oppivainen ja älykäs sekä alati kiinnostunut uusista asioista. Perheelleen burma osoittaa loputonta rakkauttaan ja se sopii erinomaisesti sekä lapsiperheisiin että elämään toisten eläinten kanssa. Burma tarvitsee perheeltään paljon aikaa ja yhdessäoloa, se osallistuu väsymättä kaikkiin kodin askareisiin, olitpa sitten kylpemässä tai keittämässä.

Rakenteeltaan burma on keskikokoinen lihaksikas kissa. Sen välkkyvän turkin alta näkyvät hyvin kehittyneet vahvat lihakset ja se on paljon painavampi kuin ulkoisen olemuksen perusteella voisi luulla. Turkki on silkinhieno, kiiltävä ja vartalonmyötäinen sekä erittäin lyhyt ja niin ohut, ettei burma sovellu ulkoiluun kylmillä ilmoilla. Burman värejä on kymmenen: ruskea, sininen, suklaa, lila, punainen, creme sekä näiden kilpikonnavärivariaatiot eli ruskea-, sini-, suklaa- ja lilakilpikonna. Missään värissä ei sallita raitoja tai haamukuvioita.

Burman päälle on ominaista lyhyehkö, leveä kuono, joka yhtyy leveisiin poskiin niin, että ylhäältä katsottuna pään sivulinjat muodostavat leveän, katkaistun kiilan. Päälaki on leveä ja sen tulisi olla pyöreähkö. Nenän ja otsan taitteessa on selvä painauma eli stoppi. Keskikokoiset korvat sijaitsevat etäällä toisistaan kevyesti eteenpäin taittuneina. Yksi vaikuttavimmista tekijöistä burmassa ovat sen loistavat, ilmeikkäät silmät, joiden tulisi olla suuret ja etäälle sijoittuneet. Silmien ylälinjan tulisi olla suora ja alalinjan pyöreä. Silmien väriksi hyväksytään kaikki keltaisen sävyt kullankeltaisesta kellanvihreään.

Teksti: Burmakissan Ystävät ry

Kuva: Studio Amanda

Kirjoita vieraskirjaan | Lue vieraskirjaa