MUUT LEMMIKIT

Tällä sivulla on muutamia entisiä lemmikkejäni, jotka ovat olleet minulle erityisen rakkaita.

OKAHIIRET

Okahiireni ovat nimeltään Herra Piikki ja Rouva Piikki. Ne tulivat minulle talvella 2001, kun niiden silloinen omistaja joutui muuton vuoksi niistä luopumaan. Pariskunnan tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta yli 2-vuotiaita ne ovat.

 

 

Herra ja Rouva ovat saaneet minun luonani kolme poikasta, mutta nyt ne ikänsä puolesta tuskin lisääntyvät enää.
  • Herra ja Rouva piikki muuttivat uuteen kotiin 24.2.

Lisää tietoa okahiiristä löydät Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiiret yhdistyksen kotisivuilta.

 

MARSU

Mölli-Manne on lyhytkarvainen mustavalkoinen marsupoika, joka on muuttanut luokseni pari vuotta sitten ns. sosiaalitapauksena. Se löytyi asunnosta, jossa oli paljon lemmikkejä vailla kunnollista hoitoa. Ensin Manne matkasi tilapäiseen hoitokotiin ja muutti sieltä sitten luokseni.

Mannea ei ole paljon käsitelty, ja se oli aluksi todella arka. Korvissakin oli tulehdus ja kynnet olivat kamalassa kunnossa.

Nyt Manne on jo kesyyntynyt ja pitää rapsuttelusta ja sylissä olosta. Yksi erikoinen piirre siinä on, se ei ääntele juuri lainkaan. Marsulle ominaista vikinää ja uikutusta ei juurikaan kuule edes ruokinta-aikaan.

Mannen ikää ei tiedetä, mutta uskoisin sen olevan jo aika iäkäs.

  • Manne nukkui pois rauhallisesti syyskuun puolivälissä. 

Lisää marsuista Marsuyhdistyksen kotisivuilta.

ROTAT

Orange Smile, kutsumanimeltä Eddie on Ruotsista tuotusilver fawwn-värinen uros. Rotan on tuonut Suomeen kasvattaja Manta Jutila, ja aluksi Eddie oli sijoituskodissa, joka kuitenkin halusi luopua siitä. Eddie tuli minulle puolivuotiaana viime syksynä. Eddie on mukava ja kiltti rottapoika. 

  • Vanhuus ja keuhkovaivat uuvuttivat Eddien ja se nukkui rauhallisesti viimeiseen uneen ruokakuppinsa ääreen 18.7.2001.

Siusam Ananias eli kotoisasti Alpo on Manta Jutilan kasvatti. Champanjan värinen Alpo tuli oikeastaan Eddien kaveriksi, rotat kun ovat hyvin seurallisia eläimiä. Alpo on oikea hurmuri ja viettäisi mieluummin kaiken aikansa emännän olkapäällä.

  • Alpo väsyi maalliseen vaellukseen ja nukahti rauhallisesti pesäkoppiinsa 17.2.2002.

HAMSTERIT

SUSA-ERMAS AAMOS 21.4-2001-13.9.2001
Olen aina pitänyt hamstereista, erityisesti pitkäkarvaisista syyrialaisista. Lempivärejäni ovat creme, musta, mustasilmäinen valkoinen ja albiino.

Kasvattajanimeni Happy Pet’s on myös alun perin haettu juuri hamstereiden kasvatukseen, mutta nyt se on voimassa vain hiirille. Hamstereita ei minulla ole ollut moneen vuoteen, mutta aina on sellainen pieni kutina ollut, että jospa vielä joskus…

 

Enkä voinut sitten vastustaa kiusausta, kun näin Marjan creme-poikueen keväällä. Ei auttanut mikään, mukaani lähti pieni ihana nappisilmä Susa-Ermas Aamos, pitkäkarvainen creme poika.

Näyttelyihin Aamos ei lyhyen elämänsä aikana ehtinyt, sillä se sairastui yllättäen pahaan flunssaan ja kaikista lääkintä- ja muista hoitotoimenpiteistä huolimatta surukseni kuoli sairastettuaan noin viikon.

Hamstereista löytyy lisätietoa Hamsteriyhdistyksen kotisivuilta.

Rekisteritodistus

SUSA-ERMA’S RUBERT

Rek HP 707-01
s. 26.8.2001
pitkäkarvainen musta
kasv. Marja Palomäki

Uusi hamsterini on ihana pitkäkarvainen syyrialaispoika Susa-Erma’s Rubert, kotoisesti Ruupertti.

Rubert on isokokoinen poika, jolle odotan jonkinlaista näyttelymenestystä. Ensimmäinen koitos on edessä SKJK:n näyttelyssä Tampereella 24.11.

Rekisteritodistus

Rubert muutti uuteen kotiin 1.8. Heidi ja Jonna Mattilan lemmikiksi.