Hunajakutu

Kalasoppa | Kalasopan keitto | Kalasto | Kasvit

Hääpukuisen hunajarihmakoiraan voimakas oranssi ja musta viestivät naaraalle herran olevan valmiina kutupuuhiin. Ensin koiraan on kumminkin puhalleltava poikasille kuplapesä, jonne hedelmöitetyt mätimunat kerätään suojaan. Kuplapesää koiras vartioi kiivaasti häätäen muut kalat pois pesän lähettyviltä. koiras puhaltelee kuplapesää
Hunajainen häävalssi Hunajarihmojen häävalssi tapahtuu siten että koiras ja naaras kaartuvat toisiaan vasten pyörien samalla hiljalleen toistensa ympäri.
Hunajarihmanaaraan hääpuku on vaatimattomampi kuin koiraalla, mutta sillekin ilmestyy musta vatsajuova ja keltainen selkäjuova kun se on valmis parittelemaan. Sen evien reuna jää kumminkin edelleen oranssiksi ja vartalon väri tummuu vain hieman. Hunajarihmanaaras
piilotteleva koiras Pelästynyt hunajarihmakoiras kadottaa värinsä ja näyttää ihan naaraalta. Tästä kuvasta erottaa että kyseessä on koiras vain selkäevän täydestä keltaisesta väristä joka naaraalla olisi oranssimpi. Koiras joko "piilottelee" pelästyttyään tai ei ole vielä sukukypsä (kuvan koiras oli tuolloin vielä keskenkasvuinen)
Jo parin päivän kuluttua kutu avautuu poikasiksi, jotka pysyttelevät pesän suojissa tiiviisti muutaman ensimmäisen päivän. Hunajakoiras palauttaa suussaan karkurit pesän suojiin, ja häätää tunkeilijat entistä suuremmalla innolla pesän lähettyviltä.

Tämän pidemmälle meillä ei ole vielä poikasten kehittymistä saatu seurata, viikon kuluttua poikaset ovat jo hajaantuneet ympäri akvaarion pintaa ja ne on popsittu parempiin suihin. Maailma on vaarallinen paikka pienille.
Poikaset