Joulukortit

ristipistot | ryijy | piparit

Joulukortit

Itsetehdyt joulukortit ovat kivoja. Niitä on mukava saada ja lähettää. Monta vuotta on tullut lähetettyä pelkästään omatekoisia joulukortteja, ja mukaan mahtuu niin täysosumia kuin floppejakin. Tässä ne kaikki ovat:
joulukaurat paperienkeli
Tämä oli ensimmäinen kortti itsetehtyjen sarjassa, joulu 1994. Jouluenkeli vm. 1995
punatulkku Jouluyö
Tämä on se "täydellinen joulukortti", Punatulkku -kortti vuodelta 1996, jota moni muistelee vieläkin, ja joka on löytänyt tiensä myös jokavuotiseksi joulukoristeeksi monissa kodeissa. Ja tämän jälkeen olikin epätoivoista yrittää edes keksiä yhtä hyvää ideaa... Täydellisen jälkeen oli takki tyhjä, eikä ideaa löytynyt. Oli pikaisesti viimehetkillä otettava sivellin kauniiseen käteen. Joulu 1997.
Tonttumuorin munatoti Lahjat
Vaihteeksi taas hyvä idea, tosin polttotekniikan kanssa piti vähän harjoitella liesituulettimen alla. Tonttumuorin munatoti -"perinneohje" lähti jakeluun jouluna 1998. Näitä pieniä paketteja oli kiva näperrellä TV:n ääressä. Ja kuten kuvasta näkyy, oli joulu 1999.
Joulutähti Joulupossu
Tämä vuoden 2000 Joulutähti on seurausta täydellisestä ideapulasta. Lopuksi oli pakko vain askarrella pikaisesti JOTAIN... Ei uskoisi että näin suloinen kortti voisi olla täysi floppi? :D
Pipari jauhautui tuhannen... päreiksi postissa, ja sattui olemaan vielä pernaruttokirjeiden syksy.. eli Joulu 2001.
Lumihiutale Nenu ja olkipukki
Lumihiutale vuosimallia 2002. Kiireinen syksy 2003 ja pikaisesti kyhätty kortti. Nenu on kumminkin aina niin ihana.
Tonttu ja kissa Lämmin joulutoivotus
Tonttu ja kissa vuosimallia 2004. Huopaa, kangasta ja tussia. Lumiukko jouluna 2005. Piirustus, printteri, paperi ja liima :D
Joulukuusi pipareita
Tammenlehtikuusi vuodelta 2006. Kesällä mökiltä kerättyjä.. Leipomukset 2007. Polymeerimassaa paistettuna, tuikkukupin foliota taivuteltuna.. niistä on pienet piparit tehty.
Joulukuusi pipareita
Pikaisesti toteutettu "kiirekortti" taas 2008 2009 Joulupallo rautalankaa ja helmiä. Saa irroitettua vaikka kuuseen ;)
Joulukuusimetsä pukinkonttiin
Joulukuusimetsä kiireellä muuton keskellä toteutettuna 2010 2011 joulunpunaista palmikkoneuletta.. ehkä lahja valmistumassa?
Jouluseppele Joulusukka
Paperilävistyksiä eri kokoisina ja erilaisista papereista seppeleenä 2012. 2013 joulusukkia. Sukka uudelleen käytettävissä avaimenperänä. Valtavasti värejä maanläheisistä ruskean ja vihreän sävyistä lilaan, keltaiseen, pinkkiin...
Piparminttukepit Joulutonttu
Piparminttutankojen ohje ja massatankoja 2014. Huovutettu lakki ja hapsuparta, niistä on villatontut tehty 2015