arkkitehtuuritoimi
ilpo vuorela

Muotoilua

tietoja ilposta
toimisivu

Liskonaulakko on suunniteltu Jyväskylän kaupungin kuvataidekouluun. Monessa tasossa olevat hyllyt ja vaatekoukut helpottavat eri-ikäisten lasten naulakon käyttöä. Liskojen kannattelemassa vaatetangossa on tilaa myös ripustimille.Naulakon runko on vasaralakattua ja hyllyt rei'itettyä, värittömällä vahalla käsiteltyä MDF-levyä. Hyllyjen reunoissa on "törmäyssuojana" spiraalivahvistetut pvc-putket.


Pihagrilli Antti syntyi, kun iso valurautapannu tarvitsi tulisijan alleen. Tulitiilistä muurattu tulipesä muotoiltiin pannun kokoiseksi kahdeksankulmioksi ja eristettiin punatiilisestä kuoresta lämpöliikkeiden sallimiseksi. Tulipesässä on kierto, joka varmistaa pannun tasaisen lämpenemisen. Samaan savuhormiin liittyy myös vieressä oleva avogrilli. Suunnittelija osallistui muuraustyöhön.

Vaatekaappi Laura on suunniteltu pienen asunnon tilanjakajaksi ja säilyttimeksi. Materiaali on vahattua koivuvaneria, kulmaliitokset on tehty sinkkaamalla.

Ovet kääntyvät terästappien varassa ilman näkyviä saranoita. Kääntyvät ja lukittavat kumipyörät tekevät kaapista kevyen liikuteltavan täydessäkin lastissa.
muita referenssikohteita: