Jukka M Heikkilä – historiallisia romaaneja

Kuinka Heikkilästä tuli kirjailija

Merikonsulin synty

Kirjojen lehtiarvostelut

Kirjailijan piirroksia

Elisa Kirja

Google Play

iBookstore

Adlibris

Lukukeskus

 


Merikonsuli

WSOY 1995

 

Merikonsuli kertoo Rooman tasavallasta ja antiikin merisodankäynnistä. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Gaius Lutatius Catulus, roomalainen novus homo. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hieron II, Arkhimedes, Hamilkar Barka ja Hannibal.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 245-241 eKr.


Tyranni

WSOY 1997

 

Tyranni kertoo Syrakusan viimeisestä hallitsijasta ja Syrakusan piirityksestä. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Epikydes, Syrakusan tyranni, sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hannibal ja Arkhimedes.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 215-212 eKr.


Antigonos jumalten poika

Karisto 2000

 

Antigonos, jumalten poika kertoo diadokkien sodista ja eettisestä filosofiasta. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo, nuori Antigonos Gonatas, josta myöhemmin tuli Makedonian kuningas. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Antigonos Yksisilmäinen, Demetrios I Piirittäjä, Pyrrhos, Ptolemaios I, Zenon Kitionilainen, Epikuros ja Eukleides.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 302-294 eKr.


Arkhimedes syrakusalainen

Karisto 2003

 

Arkhimedes syrakusalainen kertoo matematiikasta ja hellenistisen ajan Egyptistä. Kirjan päähenkilö on historiallinen hahmo, nuori Arkhimedes, syrakusalainen matemaatikko. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hieron II, Eukleides ja Ptolemaios II.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 270 eKr.


Augustuksen kisat

Karisto 2006

 

Augustuksen kisat kertoo gladiaattoreista ja Augustuksen ajan Roomasta. Teos kuvaa naumakhiakisoja eli vesialtaassa järjestettyä taistelunäytöstä. Kirjan päähenkilö on fiktiivinen hahmo Marcus, mutta sivuhenkilöitä ovat muun muassa Augustus, Livia ja Julia.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2 jKr.


Germania

Karisto 2008

 

Germania historialliseen kehykseen sijoittuva seikkailukertomus roomalaisesta retkikunnasta Germaniassa. Päähenkilö on fiktiivinen arkkitehti Numericus. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Germanicus ja keisari Tiberius.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 20 jKr.


Karthago

Karisto 2011

 

Karthago kertoo Karthagon taistelusta Roomaa vastaan. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo, palkkasoturi Ksanthippos. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hamilkar Barka ja Marcus Atilius Regulus.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 256-255 eKr.


Germaani ja leijona

Karisto 2017

 

Germaani ja leijona kertoo venatio-kisoista eli eläintaisteluista amfiteatterissa. Kirjan päähenkilöt (germaani Ramnulf ja leijona Leo) ovat fiktiivisiä, mutta tärkeitä taustahahmoja ovat muun muassa keisari Trajanus ja vallanperijä Hadrianus.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 106-107 jKr.

Juppiterin saari

Karisto 2019

 

Juppiterin saari on seikkailukertomus, joka kertoo Mons Jovis saaren (nyk. Isola di Montekristo) outoja tapahtumia tutkimaan lähetetystä retkikunnasta. Kirjan henkilöt ovat fiktiivisiä: Paulus, Titus Flavius ja  Ursus.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 170 jKr.

 


Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Linkedin****

English samples below


The Marine Consul - Sample

The Tyrant - Sample I

The Tyrant - Sample II

The Tyrant - Sample III

Antigonus, Son of the Gods - Sample I

Antigonus, Son of the Gods - Sample II

Archimedes of Syracuse - Sample