Jukka M. Heikkilä - historiallisia romaaneja


Kirjailija
Kirjojen lehtiarvostelut

Antigonos, jumalten poika Arkhimedes syrakusalainen Karthago Merikonsuli Tyranni Augustuksen kisat Germania


e-kirja ISBN 978-951-23-5501-3

e-kirja ISBN 978-951-23-5499-3
e-kirja ISBN 978-951-23-5562-4

e-kirja ISBN 978-952-6613-02-4

Merikonsuli - Jukka M. Heikkilä
Kobo Books
Google Play


e-kirja ISBN 978-952-6613-03-1

Tyranni - Jukka M. Heikkilä
Kobo Books
Google Play

e-kirja ISBN 978-951-23-5560-0
e-kirja ISBN 978-951-23-5561-7
ISBN 951-23-4091-7
painos lopussa
ISBN 951-23-4425-4
painos lopussa
kirjailijalla varastoa jäljellä
ISBN 978-951-23-5379-8
Adlibris
ISBN 951-0-20235-5
painos lopussa
ISBN 951-0-22222-4
painos lopussa
kirjailijalla varastoa jäljellä
ISBN 951-23-4773-3
ISBN 978-951-23-5003-2
Adlibris
Eletään vuotta 302 eKr. ja makedonialaiset hallitsevat maailmaa. Aleksanteri Suuren kuolemasta on jo kauan, mutta tarunhohtoisen soturikuninkaan henki on yhä kaikkialla läsnä. Ateenan vallannut Demetrios Piirittäjä on julistuttanut itsensä jumalaksi ja alkanut todella pitää itseään voittamattomana, mutta Kassandros, Lysimakhos, Seleukos ja Ptolemaios eivät taivu hänen valtaansa. Maailma on liian pieni heille kaikille. Sotajoukot valmistautuvat lopulliseen välienselvittelyyn Aasiassa.

Nuori Pyrrhos saapuu Ateenaan liittyäkseen Demetrioksen joukkoihin ja tutustuu Demetrioksen poikaan Antigonos Gonatakseen. Kolme miestä - elävä jumala, nuori hurjapää ja hintelä filosofi - viettävät viimeistä vanhan maailmanjärjestyksen talvea Ateenassa. Ystävinä he kohottavat maljoja Parthenonin takahuoneessa tietämättä, mitä kohtalo on heidän osakseen suunnitellut. Kaikki he yrittävät venyä Aleksanteri Suuren mittaisiksi, kukin omalla tavallaan. Mutta kuka lopulta voittaa maineen kisan?

Romaanin fiktiiviset tapahtumat mukailevat uskottavasti tunnettua historiaa ja kaikki kirjassa mainitut henkilöt ovat oikeita historiallisia hahmoja.

Palkittu kirjailija vie lukijansa hellenistisen ajan Egyptiin - antiikin kuuluisimman matemaatikon matkassa.

Nuori Arkhimedes joutuu suurten muutosten eteen lähtiessään opintielle Aleksandriaan. Kotona Syrakusassa on levotonta, mutta Egyptin kreikkalaismetropolissa tieteet ja taiteet kukoistavat. Suojatuissa oloissa kasvanut nuorukainen saa huomata, että matkailu avartaa - antiikin Välimerellä vielä hurjemmin kuin nykyään. Arkhimedes saa onnekseen matkaseuraa elämää nähneestä palkkasoturista, ja tämän orjatyttö tarjoaa matematiikkaneron mielelle muutakin pohdittavaa kuin laskelmia. Ja kuuluisat keksinnöt syntyvätkin vallan yllättävissä oloissa...
Välimeri 256 eKr. – helleenien vanhan maailman valtiot taistelevat Aleksanteri Suuren perinnöstä meren itäosissa, ja lännen barbaariset suurvallat, Rooma ja Karthago, käyvät ensimmäistä yhteenottoaan. Ksanthippos on spartalaissyntyinen palkkasoturi, jolle riittäisi pestejä molemmilta seuduilta, mutta runsain tarjous tulee roomalaisarmeijan uhkaamasta Karthagosta. Ja kokenut palkkasoturi tietää, että hänen työmarkkinoillaan epätoivoisin lupaa parasta palkkaa…

Vauhdikas ja jännittävä Karthago sijoittuu tositapahtumiin, ensimmäiseen puunilaissotaan. Dramaattiset käänteet ja valtajuonittelu siivittävät kertojana toimivan Ksanthippoksen pestiä oudossa kaupunkivaltiossa, mutta mitä suunnitelmia merkillisellä ylimysnaisella on hänen varalleen? Ja mitä riskejä liittyy ylipäällikön virkaan – niin voiton kuin tappionkin tapauksessa?Taisteluja senaatissa ja sotakentillä - historiallinen esikoisromaani antiikin Rooman nousukaudesta

Rooman sota Karthagoa vastaan on urautunut puuduttavaksi piiritystaisteluksi Sisiliassa. Merikapteeni Gaius Lutatius Catulus tietää, ettei Rooma voi voittaa sotaa ilman uutta laivastoa. Sellaisen rakentamiseen ei senaatin mielestä ole varaa, joten Lutatiuksen on vetäydyttävä maatilaansa hoitamaan.

 Kohtalon jumalatar tarjoaa kuitenkin Lutatiukselle tilaisuuden, ja sotilas hänessä voittaa maanviljelijän. Pian Lutatius on ajautunut peliin, joka voi hänen osaltaan päättyä vain loistavaan voittoon tai suunnattomaan häpeään. Hän saa huomata, että Rooman poliittinen elämä kuhisee vihollisia, jotka ovat Karthagon sotilaita monta kertaa ovelampia ja vaarallisempia.

Lutatiuksen on kohdattava monta vaaraa ja yllätystä ennen kuin Rooma vihdoin näkee hänet merikonsulina. Samalla hän oppii, että kohtalolla on oikkunsa ja maineella hintansa.
Suuri sotapäällikkö, Karthagon leijona Hannibal kutsuu puheilleen Hippokrateen ja Epikydeen. Veljekset saavat käskyn lähteä Syrakusaan varmistamaan, että syntyisi liitto Karthagon ja Syrakusan välille Roomaa vastaan. Virallista asemaa Hannibal ei suo lähtijöille, vaan nämä joutuvat toimimaan asian hyväksi itse katsomallaan parhaalla mahdollisella tavalla. Palkkio on suuri, mikä se on - Syrakusa tai ehkäpä koko Sisilia - senkin suhteen Hippokrateella ja Epikydeellä on valta omissa käsissään.

Syrakusan kaupunki kulkee väkivallan tietä läpi kaikkien valtiomuotojen: kuninkuudesta aristokratian ja demokratian kautta tyranniaan. Jukka Heikkilä kuvaa vaikuttavasti antiikin poliittista juonittelua ja lakkaamatonta valtataistelua. Romaanissa seurataan visuaalisesti ja huolella Syrakusan puolitoista vuotta kestänyttä piiritystä siihen liittyvine tekniikoineen ja erilaisine näkökohtineen.

Tyrannin tapahtumat sijoittuvat Hannibalin sodan keskivaiheille vuosiin 215-212 eKr. Fiktiivinen tarina seuraa mahdollisimman pitkälle historiankirjoitusta, ja Hannibalin lisäksi historiasta tuttu henkilö on Arkhimedes.
Vuoden 2 eKr. Roomassa ihmishenki ei ole paljonkaan arvoinen. Pelätyn pretoriaanikaartin eli keisarin henkivartioston upseeri Marcus saa aiheesta havaintoesityksen joutuessaan murhayrityksen kohteeksi. Sen jälkeen jopa siirto halveksittuun laivastoon alkaa tuntua hyvältä ajatukselta, tärkeintä on päästä pois pääkaupungista.

Meri on pelottava elementti suurkaupungin kasvatille, mutta pahempaa on uuden tehtävän myötä odottava komennus: Marcuksen on vietävä tuhansia gladiaattoreita valtaisaan näytökseen, taistelemaan hallitsijan kunniaksi - ja vastattava häviämään tuomitusta osapuolesta.

Augustuksen kisat vie lukijan gladiaattorien karuun ja hengenvaaralliseen maailmaan. Se on raju ja jännittävä kertomus ajalta, jolloin ihmiselämään suhtauduttiin perin toisin kuin nykyajan länsimaissa - vaikka silloin valettiinkin länsimaisen kulttuurin peruskiviä.
Historiallinen seikkailuromaani Germanian pimeästä sydämestä

Nuori arkkitehti Numericus aloittelee uraansa Rooman pohjoisessa rajakaupungissa, kun hänet siepataan. Uhkaava pretoriaaniupseeri vaatii Numericusta selvittämään kuolleen isänsä salaperäisiä merkintöjä - ja lähtemään tieteelliseksi neuvonantajaksi retkikunnalle, joka suuntaa kauas villiin Germaniaan.

Kauhukseen Numericus löytää itsensä jokikaleerilta, jonka tehtävänä on edetä rajajoki Rhenusta aina hyiselle Pohjanmerelle ja sieltä Albis-jokea ylävirtaan, paikkaan joka Numericuksen pitäisi määritellä. Voisiko villissä Germaniassa olla roomalaisia elossa, vai onko pelastusretkikunnalla todellisuudessa jokin muu tehtävä? Ja mitä kauhuja odottaa joen yläjuoksulla? Niistä voi kertoa vain outo ja kaunis tyttö, jonka sotilaat onkivat joesta ajelehtimasta. Mutta miksi hän puhuu latinaa, vaikka on kotoisin vielä Germaniaakin villimmästä fennien maasta?
Episodi I

302-294 eKr.
Episodi II

270 eKr.
Episodi III

256-255 eKr.
Episodi IV

245-241 eKr.
Episodi V

215-212 eKr.
2 eKr.
20 jKr.

Teosten avainsanat

Kirjailijan piirroksia: KuvagalleriaTeokset aikajanalla


 

.


MORE IN ENGLISH


Suomi Suomesta suomalainen suomalaista kirjallisuus kirjallisuudesta kirjallisuuden kirjailija kirjailijan kirjailijasta kertoja kertojia kirjallisuussivu kirjallisuussivusto kirjailijasivu kirjailijasivut kirjailijasivusto kotisivu kotisivut kirja kirjasta kirjat kirjoja kirjoista arvostelu arvostelut kirja-arvostelu kirja-arvostelut kirja-arvosteluja arvio arviot kirja-arvio kirja-arviot kritiikki kritiikit lehtikritiikki lehtikritiikit romaani romaanit romaaneja romaanista romaaneista historia historiasta historiallinen romaani historialliset romaanit Rooma Kreikka Hellas Karthago Egypti Germania roomalainen kreikkalainen helleeninen karthagolainen egyptiläinen germaani roomalaiset kreikkalaiset helleenit karthagolaiset egyptiläiset germaanit roomalaisista kreikkalaisista helleeneistä karthagolaisista egyptiläisistä germaaneista puunilaissodat hellenismi hellenistiset Syrakusa syrakusalainen Sisilia Sisiliasta Sisiliaan sisilialanen Italia Italiasta Italiaan Magna Graecia Feningia fennit Välimeri Välimerestä Välimeren antiikki antiikin antiikista antiikkiin muinainen muinaisesta gladiaattori gladiaattorit gladiaattorikisat gladiaattoreista gladiaattorien amfiteatteri Jukka Heikkilä Heikkilä, Jukka M. Vantaa Vantaalla vantaalainen Heureka