Jukka M. Heikkilä - historiallisia romaaneja

pic
Kirjailija

Kirjojen lehtiarvostelut


 

Antigonos, jumalten poika

Arkhimedes syrakusalainen

Karthago

Merikonsuli

Tyranni

Augustuksen kisat

Germania

 

 
tulossa


2017Kobo Books
Google Play
Kobo Books
Google Play 
Adlibris

Adlibris


Adlibris

 

Antigonos, jumalten poika kertoo diadokkien sodista ja siveysajattelusta. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo, nuori Antigonos Gonatas, josta myöhemmin tuli Makedonian kuningas. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Antigonos Yksisilmäinen, Demetrios I Piirittäjä, Pyrrhos, Ptolemaios I, Zenon, Epikuros ja Eukleides.
Arkhimedes syrakusalainen kertoo matematiikasta ja hellenistisen ajan Egyptistä. Kirjan päähenkilö on historiallinen hahmo, nuori Arkhimedes, syrakusalainen matemaatikko. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hieron, Eukleides ja Ptolemaios II.
Karthago kertoo Karthagon taistelusta Roomaa vastaan. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo, palkkasoturi Ksanthippos. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hamilkar Barka ja Marcus Atilius Regulus.
Merikonsuli kertoo Rooman tasavallasta ja antiikin merisodankäynnistä. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Gaius Lutatius Catulus, roomalainen novus homo. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hieron, Arkhimedes, Hamilkar Barka ja Hannibal.
Tyranni kertoo Syrakusan viimeisestä hallitsijasta ja Syrakusan piirityksestä. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Epikydes, Syrakusan tyranni, sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hannibal ja Arkhimedes.
Augustuksen kisat kertoo gladiaattoreista ja Augustuksen ajan Roomasta. Teos kuvaa naumakhiakisoja eli vesialtaassa järjestettyä taistelunäytöstä. Kirjan päähenkilö on fiktiivinen hahmo, mutta sivuhenkilöitä ovat muun muassa Augustus, Livia ja Julia.
Germania historialliseen kehykseen sijoittuva seikkailukertomus roomalaisesta retkikunnasta Germaniassa. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Germanicus ja keisari Tiberius.

302-294 eKr.

(hellenistinen aika)

270 eKr.

(hellenistinen aika)

256-255 eKr.

(ensimmäinen puunilaissota)

245-241 eKr.

(ensimmäinen puunilaissota)

215-212 eKr.

(toinen puunilaissota)

2 eKr.

(prinsipaatti)

20 jKr.

(prinsipaatti)

 

Nuori Aleksis 2001 kirjallisuuspalkinto
Kirjavideo Youtubessa
 

Kirjailijan piirroksiaKuvagalleria