Kirjailija Jukka M Heikkilä© Niclas Mäkelä
Kustannusosakeyhtiö Otava


Kuinka Heikkilästä tuli kirjailija

Merikonsulin synty

Kirjojen lehtiarvostelut

Kirjailijan piirroksiaMerikonsuli

WSOY 1995

 

Merikonsuli kertoo Rooman tasavallasta ja antiikin merisodankäynnistä. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Gaius Lutatius Catulus, roomalainen novus homo. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hieron II, Arkhimedes, Hamilkar Barka ja Hannibal. Autenttisen tuntuinen minäkerronta avaa vaaleilla valitun sotapäällikön näkökulman roomalaiseen ja kreikkalaiseen maailmaan.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 245-241 eKr.


Tyranni

WSOY 1997

 

Tyranni kertoo Syrakusan viimeisestä hallitsijasta ja Syrakusan piirityksestä. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Epikydes, Syrakusan tyranni, sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hannibal ja Arkhimedes. Vauhdikas tarina avaa opportunistisen vallananastajan näkökulman juonitteluun ja politiikkaan.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 215-212 eKr.


Antigonos jumalten poika

Karisto 2000

 

Antigonos, jumalten poika kertoo diadokkien sodista ja eettisestä filosofiasta. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo, nuori Antigonos Gonatas, josta myöhemmin tuli Makedonian kuningas. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Antigonos Yksisilmäinen, Demetrios Piirittäjä, Pyrrhos, Ptolemaios I, Zenon Kitionilainen, Epikuros ja Eukleides. Kerronta seuraa useita rinnakkasia polkuja ja kaikki kirjassa nimeltä mainitut henkilöt ovat historiallisia hahmoja.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 302-294 eKr.


Arkhimedes syrakusalainen

Karisto 2003

 

Arkhimedes syrakusalainen kertoo matematiikasta ja hellenistisen ajan Egyptistä. Kirjan päähenkilö on historiallinen hahmo, nuori Arkhimedes, syrakusalainen matemaatikko. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hieron II, Eukleides ja Ptolemaios II. Kirjan romanttinen juoni on saanut vaikutteita Menandroksen näytelmistä ja matematiikan ihmeet on kuvattu ymmärrettävästi.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 270 eKr.


Augustuksen kisat

Karisto 2006

 

Augustuksen kisat kertoo gladiaattoreista ja Augustuksen ajan Roomasta. Teos kuvaa naumakhiakisoja eli vesialtaassa järjestettyä taistelunäytöstä. Kirjan päähenkilö on fiktiivinen hahmo Marcus, mutta sivuhenkilöitä ovat muun muassa Augustus, Livia ja Julia. Vauhdikas ja jännittävä teos avaa järjestäjän näkökulman areenanäytösten maailmaan.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2 jKr.


Germania

Karisto 2008

 

Germania historialliseen kehykseen sijoittuva seikkailukertomus roomalaisesta retkikunnasta Germaniassa. Päähenkilö on fiktiivinen arkkitehti Numericus. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Germanicus ja keisari Tiberius. Kirjan seikkailullinen juoni on saanut vaikutteita Condradin Pimeyden sydämestä.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 20 jKr.


Karthago

Karisto 2011

 

Karthago kertoo Karthagon taistelusta Roomaa vastaan. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo, palkkasoturi Ksanthippos. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Hamilkar Barka ja Marcus Atilius Regulus. Autenttisen tuntuinen minäkerronta avaa spartalaisen soturin näkökulman maasodankäyntiin ja erityisesti elefantteihin sotakoneina.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 256-255 eKr.


Germaani ja leijona

Karisto 2017

 

Germaani ja leijona kertoo venatio-kisoista eli eläintaisteluista amfiteatterissa. Kirjan päähenkilöt (germaani Ramnulf ja leijona Leo) ovat fiktiivisiä, mutta tärkeitä taustahahmoja ovat muun muassa keisari Trajanus ja vallanperijä Hadrianus. Teos avaa rinnakkain leijonan ja miehen näkökulman areenataistelujen armottomaan maailmaan.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 106-107 jKr.

Juppiterin saari

Karisto 2019

 

Juppiterin saari on seikkailukertomus, joka kertoo Mons Jovis saaren (nyk. Isola di Montekristo) outoja tapahtumia tutkimaan lähetetystä retkikunnasta. Kirjan henkilöt ovat fiktiivisiä: Paulus, Titus Flavius ja  Ursus. Juoni noudattaa klassisen seikkailukertomuksen rakennetta eikä jännitys hellitä ennen hurjaa loppua.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 170 jKr.


Sisilian prinsessa

Karisto 2021


Sisilian prinsessa kertoo hellenistisen ajan kuningattaresta, jota palvottiin elinaikanaan jumalana. Kirjan päähenkilönä on historiallinen hahmo Lanassa, Agathokleen tytär. Sivuhenkilöitä ovat muun muassa Agathokles, Pyrrhos, Demetrios Piirittäjä ja Antigonos Gonatas. Vaikuttava henkilökuva avaa naisen näkökulman antiikin ajan valtapeleihin ja taisteluihin.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 310-240 jKr.

 


Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Linkedin****

English samples below


The Marine Consul - Sample

The Tyrant - Sample I

The Tyrant - Sample II

The Tyrant - Sample III

Antigonus, Son of the Gods - Sample I

Antigonus, Son of the Gods - Sample II

Archimedes of Syracuse - Sample

The Games of Augustus - Samples
Avainsanoja

kirjailija kirjailijasivu kirjailijan kotisivu kirja kirjat ekirja ekirjat e-kirja e-kirjat historiallinen romaani historiallisia romaaneja historialliset romaanit historiallinenromaani elisa kirja elisakirja google play ibooks adlibris helmet storytel bookbeat nextory kobo kobobooks kirjasto author book books ebook ebooks e-book e-books antiikin rooma antiikin kreikka puunilaissota puunilaissodat keisariaika hellenistinen aika waltari utrio iggulden