Jaskan logo
Orvokki ja Jaakko Harjuvaara
Koulut ja
työura
Sota
lapset
Puheet, kirjat
haastattelut
SUKU
kuvia/sanoja
Taivaan
kotiin
LAPSET Luonto
ilmasto
Järvenpää
historiaa
Harrastukset
reseptit
Puheita Koulut ja
työuraVÁCIN YSTÄVÄPIIRI 9.11.2011
Vanhankirkonsalissa

Vácin ystäväpiirin kokous oli sovittu pidettäväksi ryhmämatkan jälkeen ja kutsu lähetettiin kaikille Vácin ystävätoiminnassa mukana olleille seurakuntalaisille. Meitä oli paikalla yhteensä 39 osanottajaa.

Piirin uudet vetäjät Kirsti ja Kalevi Saarela toivottivat kaikki tervetulleiksi. Khra Vesa Koivisto piti alkuhartauden ja sen jälkeen Marita Virkille ojennettiin kiitokset Jukan ja Maritan monivuotisesta toiminnasta piirin vetäjinä.

Sitten matkalla ollut Eero Remes näytti kuvia keramiikkataiteilija Margit Kovácsin tavattoman kauniista veistoksista, joita hän oli vaimonsa Seijan kanssa käynyt katsomassa Szentendren kaupungissa sijaitsevassa Kovácsin museossa. Ihailimme taiteilijan kykyä muotoilla savesta niin ilmeikkäitä ja luonnollisia veistoksia ja totesimme, että yhdellä matkalla ei ehdi nähdä kuin pienen osan merkittävistä nähtävyyksistä.

Sen jälkeen Jaakko Harjuvaara näytti matkalta osan niistä kuvista, joita ei ole vielä viety matkan sivustolle:
http://www.kolumbus.fi/jaakko.harjuvaara/jaakko_vacinmatka_2011_10.shtml  , jonne matkan kuvat siirtyvät aikaa myöten ja siitä ilmoitetaan sähköpostissa.

Tämän tilaisuuden kuvat laitettiin nettiin, jotta kaikki Vácin ystävät voivat näin päästä mukaan yhteiseen iltaan, vaikka eivät olleet päässeet tulemaan paikalle ja
- MYÖS siksi, että ystävämme Unkarissa voivat seurata suomalaisen ystäväpiirin toimintaa ja 'tavata' myös niitä jäseniä, jotka ovat  olleet mukana aikaisemmin tehdyillä matkoilla ja olleet mukana unkarilaisten vierailuissa Järvenpäässä - Jó napot kívánok!

muisteluilta

ISOKOKOINEN KUVA

* * *

muisteluilta

ISOKOKOINEN KUVA

* * *


muisteluilta

ISOKOKOINEN KUVA

* * *


muisteluilta

ISOKOKOINEN KUVA

* * *


muisteluilta

ISOKOKOINEN KUVA

* * *

Kuvien katselussa ja kommentoinnissa meni runsaasti aikaa ja siksi käsiteltiin nopeasti mm. seuraavia asioita:

Keskusteltiin Vácin ystäväpiirin tulevasta toiminnasta ja todettiin, että suunnitteluryhmässä on Saareloiden lisäksi luvannut olla Marita Virkki ja vielä tarvittaisiin lisää jäseniä ja työntekijöistä kirkkoherra vastaa tällä hetkellä ystäväseurakuntatyöstä. Työryhmä jatkaa seuraavien tapahtumien suunnittelua.

Myyjäisiin 1.adv.sunnuntaina on piirille varattu pöytä ja sinne tarvitaan leipää ym. myytäväksi ja muutamat jo lupautuivat leipomaan  ja tarvitaan muutama piiriläinen huolehtimaan myynnistä.

Keskusteltiin ensi vuoden puolella unkarilaisen aterian järjestelyistä sekä unkarilaisten ryhmän vierailun ajankohdasta elokuulla 2012. Selvitetään ajankohtaa tarkemmin.

Toivottiin, että jos jonkun sähköposti tai yhteystiedot ovat muuttuneet, niin olisi hyvä saada tiedot Saareloillle, Tehokatu 14, 04410 Järvenpää, Kirsti 050-346 9545, Kalevi 041- 452 0221, yhteinen sähköposti kirkal.saarela(at)luukku.com , jotta tieto kulkee hyvin kaikille.

Illan päätökseksi Jaakko Harjuvaara kertoi Berliinin muurin sortumisesta kuukausi sen jälkeen, kun Leipzigin Nikolai-kirkosta oli alkanut 9.10.1989 kynttilämielenosoitus, johon osallistui 2000 kirkosta aukiolle tullutta ihmistä ja aukiolla oli 10 000 henkeä ja toisaalla kaupungissa 100 000. Väkivallattomat mielenosoitukset levisivät viikon kuluessa 300 000 ihmisen voimalla ja ennen pitkää puoli miljoonaa ihmistä oli niissä mukana. Sitten 9.11.1989 muuri sortui ja 3.10.1990 Itä-Saksan valtion aika päättyi ja Saksa yhdistyi.
http://www.sytytakynttila.fi/tietoja_sivusta.php päätökseksi veisattiin yhdessä Dietrich Boenhoefferin virsi 600, "Hyvyyden voimaan..."Järvenpään srk:n ystäväseurakuntatyön sivustolle

Vácin seurakunnan sivustolle

Budapestin Budahegyvideksin seurakunnan sivustolle
(seurakunnassa vierailtiin viimeisenä matkailtana)


Viimeisin päivitys 12.11.2011


sivulaskuri