MUUTAMIA KUVIA AIKAISEMPIEN SIVUJEN LISÄKSI EESTIN YHTEYKSISTÄ VUOSIEN VARRELTA


(Kuvia tulee lisää sitä mukaa, kun käyn läpi vanhoja albumeita ja skannaan niistä.)

Viimeisin päivitys 22.2.2015

* * *


Herbert Kuurme

Põltsamaan srk:n pitkäaikainen, kunnianarvoisa kirkkoherra, rovasti Herbert Kuurme esitteli Tuusulan rovastikuntavierailun yhteydessä seurakunnan jäsenkortistoa kirkon sakaristossa.

Tällä matkalla 1990 tehtiin aiesopimus Viljandin rovastikunnan ja Tuusulan (jakamattoman) rovastikunnan ystävyyssuhteesta, joka on jatkunut näihin päiviin asti monin eri tavoin.


Kuurmeet

Asta ja Herbert Kuurmeen kotipihalla Põltsamaalla 1990-luvulla.

* * *

Järvenpään, Kangasalan ja Ilomantsin seurakunnilla on yhteisenä ystävyysseurakuntana Põltsamaan srk.
Muutama kuva v 2004 vierailulta rovasti Kuurmeen 90-v juhlien (?) yhteydessä:

2004

Põltsamaan kirkon alttarilla Arho Tuhkru, ??, Miika Heikinheimo.


2004

Kangasalan ja Järvenpään ystäviä ja keskellä kukkien kanssa rovasti Herbert Kuurme ja Asta Kuurme, Miika Heikinheimo, arkkipiispa Jaan Kiivit, Arho Tuhkru, Raili Heikinheimo, ??, ??.

2004
Kirkkokuoro


200420042004

Asta ja Herbert Kuurme.

Kertoman mukaan rovasti Kuurme rakensi ihmeellisellä uskolla, rukouksella, rakkaudella ja rohkeudella kommunistivallan aikana ystäviensä (silloin suomalaiset kontaktit eivät voineet ylettyä maaseudulle) avulla Põltsamaan kirkon 'tyhjin käsin'. Kerrotaan, että kun kirkkoon tarvittiin urut ja alttarirakennelmat, niin Herbert Kuurme oli lähtenyt kuorma-autolla Tarttoon ja mennyt puolueen päämajaan ja sanonut, että hänellä on määräys kuljettaa Tartosta pois sen kirkoista poistetut urut ja alttarikalusteet.
Vallanpitäjät olivat ajattelleet, että aina parempi, mitä pidemmälle alkuperäisistä kirkoistaan viedään nämä puolueen ideologialle 'vaaralliset' tarvikkeet. Niin ne pakattiin kuorma-autoon ja tuotiin Põltsamaan kirkkoon.

* * *Papit

Jaan Tammsalu, ??, Heikki Nurmiranta, Arho Tuhkru, ??, Herbert Kuurme, ?? Kangasalalta, diakoni ??, Rein Shihalejev.Papit* * *
Papit
Papit


Papit
* * *2005

Syyskuussa 2005 Tuusulan rovastikunnan ystävyysseurakuntatyöryhmän kutsumana Viljandin rovastikunnasta tulivat neuvotteluun lääninrovasti Rein Schihalevej, kirkkoherra Hedi Vilumaa ja rovastikuntasihteeri Toivo Vilumaa.

2005

Neuvottelukokous pidettiin Kotitalousopettajaopiston rantasaunalla. Järvenpään Vanhankirkonsalissa oli illalla ystävyysseurakuntatyön yleisötilaisuus.

2005

Hedi Vilumaa kertoi eestiläisen seurakunnan arkielämästä ja toiminnasta.


2005

Riitta Sillankorva, Kari J.Hietala, Rein Schihalejev, Hedi Vilumaa, Seppä Väätäinen, Toivo Vilumaa, ??.


2005

* * *Kesäillan konserttivierailu syyskuussa 2005:


konsertti

Kesällä elokuussa 2006 oli Järvenpään srk:n kesäkonserttisarjassa yksi eestiläinen konsertti, jonka ryhmä kävi iltakahvilla kotonamme.


konsertti

* * *

(Kuvia on tulossa lisää aikaa myöten.)


Paluu Eestin ystävyysseurakuntasuhteiden sivulle
sivulaskuri