Orvokin logo
Orvokki ja Jaakko Harjuvaara
Koulut ja
työura
Sota
lapset
Puheet, kirjat
haastattelut
Kuvia
sanoja
Taivaan
kotiin
LAPSET Luonto
ilmasto
Järvenpää
historiaa
Harrastukset
reseptit
Puheita Koulut ja
työura
TUUSULAN VANHEMMAN NEULOMASEURAN
kuukausikokous Harjuvaaralla
to 19.9.2013


Neulomaseuran Popup-ravintolapäivän jälkeen esitin Neulomaseuralle kutsun pitää kerran tavallinen kokous täällä Harjuvaaralla, sillä isoäitini Vilma Harjuvaara oli 22 vuotta Neulomaseuran johtokunnassa vuodesta 1935 kuolemaansa asti 1957. Hänen jälkeensä äitini Aili Harjuvaara oli pitkään jäsenenä ja kun hän ei enää jaksanut osallistua, niin vaimoni Orvokki oli jatkoi tässä perinteisessä neulomaseurassa, joka kokoontui meillä vielä pari päivää ennen Orvokin äkillistä kuolemaa.

 
neulomaseura

Neulomaseuran käytännön mukaan tarjoilussa saa olla kaksi lajia, suolainen ja makea. Etualalla on tuulihatturulla suolaisena ja taaempana makeana marenki-mansikkatorttu. Molempien reseptit olen pyynnöstä siirtänyt tämän sivun yläosan leskenlehdenkeltaisen valikon "Reseptit-harrastukset" painikkeen kautta tutkittaviksi. neulomaseura

neulomaseura

Läsnä oli 27 osanottajaa ja lisäksi tyttäreni Pauliina (oikealla selin) huolehti kanssani tarjoilusta, sillä minulla ehdoton sääntö, että
'kukaan vieras ei saa tulla keittiööni' ;-)neulomaseura

neulomaseura

Tuula Pekkarinen (oikealla) näytti 50 kuvaa Neulomaseuran kesäretkeltä Tallinnaan.
Kuvista on tehty oma albumi, joka aukeaa seuraavasta ruudukosta:

Viron matka
KLIKKAA TÄSTÄ LINKKIÄ...neulomaseura


neulomaseura

Lopuksi näytin muutamia kuvia netistä pitkään Neulomaseurassa toimineen Eevi Alliston sivulta, sekä isovanhempieni Tyyne ja Vilma Harjuvaaran sivulta, sekä Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion senioriyhdistyksen opettajien sivulta kahden kunniapuheenjohtajan, Ester Kokkosen ja Kerttu Ignatiuksen ja nykyisen jäsenen Agnes Airolan sivulta. Lähtiessä huomasin valitettavasti Maileena Raevuoren sivun jääneen näyttämättä mutta ne kaikki löytyvät edellä olevien linkkien takaa. 

Koska ilta oli pitkälle kulunut, neuvoin vain kotisivultani "Järvenpää-historiaa" painikkeen (ks. tämän sivun yläosan valikko leskenlehdenkeltainen puoli), jonka alta löytyy useita linkkejä monien myös Järvenpään historian kuvien sivuille. (Tarkoitus on muutaman vuoden sisällä skannata n. 200 kuvaa tänne sivustolle.)


* * *

Viimeisin päivitys 23.9.2013

PALUU NEULOMASEURAN SIVULLE

PALUU HISTORIAKUVIEN SIVULLE

PALUU ORVOKIN JA JAAKON ETUSIVULLEsivulaskuri