7. Ritoniemen teiden nimet
Ritoniemen tiestö on saanut pääosin nimensä alueen asukkailta:
Näitä nimiä ovat mm. Saikkosentie, Revontie, Erkin kuja (Erkki Tolvanen), Pelkosentie (Pelkosen veljekset), Hennalankuja  (Hallikkaiden tilan nimi), Turkulaisentie. Tulolantie puolestaan kertoo sodanjälkeisestä asutuksesta; olivathan alueella asuvat pääosin kotoisin Sortavalan maalaiskunnasta, jossa Tulolan kyläkin sijaitsi.
Ritoniementie on nimetty hiukan oudosti, koska se itse asiassa sijaitsee Ukonniemessä. Pohjanniementie puolestaan on annettu Ritoniemen läpi menevälle tielle, vaikkapa Pohjanniemen talo sijaitsi Ukonniemessä Ritoniemen länsipuolella. Tulee jopa mieleen, että Ritoniementien ja Pohjanniementien nimet ovat vahingossa vaihtaneet paikkaansa. Vai olisiko ajatus ollut, että Ritoniementietä pääsee Ukonniemestä Ritoniemeen ja että Pohjanniementietä pääsee Ritoniemestä Ukonniemeen.
Samoin Ritopohjantie on hiukan huonosti hahmotettavissa. Ritopohjahan sijaitsee aika kaukana tiestä entisen Heinälammen tilan takana Tyyppälän järven lähistöllä. Ajatus on voinut olla sentapainen että Ritopohjantie erottaa Ritoniemen ja Ritopohjan alueet  toisistaan.
Nykyään Ukonniemen alue mielletään osaksi Ritoniemeä.