1. Yrjö Hallikas
Isäni Yrjö Hallikas oli kotoisin Jääskestä, Räikkölän kylästä. Sotien jälkeen Suomen puolelle jäi vain pieni osa suvun maatilasta, Perinnöstä.
Alunperi Yrjöstä piti tulla työnjohtaja Enson tehtaille, mutta vuorotyöstä johtunut nenäverenvuoto pakotti hakemaan toisenlaisen ammatin. Käytyään Ylä-Vuoksen maamieskoulun ja Kurkijoen maamiesopiston Yrjö toimi Johanneksen maamiesseuran maatalousneuvojana ja jonkun aikaa Johanneksen kunnalliskodin tilanhoitajana vuosina 1936-1937 sekä sitten talvisotaan saakka Jääsken kunnallislautakunnan huolto- ja terveystarkastajana. Talvisodan jälkeen Yrjö siirtyi Keski-Suomen maanviljelysseuran palvelukseen suorittaen maatalous- ja asutusneuvojan sekä (osittain sodan aikana) asutustoiminnan johtajan tehtäviä vuoteen 1943 asti. Tällöin hän siirtyi Viipurin työvoimapiirin tarkastajaksi. Jatkosodan jälkeen Yrjö palasi Jyväskylään asutustoimikunnan palvelukseen.
Yrjö toimi Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan sekä Petäjäveden ja osittain Toivakan asutusneuvojana. Omistamallaan tilalla Jyväskylän Ritoniemessä hän on harrastanut lähinnä puutarhataloutta. Hänellä oli monia luottamustoimia nimenomaan karjalaisten järjestöjen piirissä. Keski- Suomen maatalousteknikkojen työssä hän on ollut mukana johtokunnassa ja tilintarkastajana.
Pääosan työurastaan Yrjö toimi asutusneuvojana, joka tehtävänä oli järjestellä ja neuvoa paikoilleen asettuvia siirtokarjalaisia tilojenhankinnassa sekä rakennus- ja pellonraivaustöissä.Tästä työstä hänelle on myönnetty SVR:n I luokan mitalli kultaristein.
Yrjö sairasteli paljon ja oli monissa vatsaleikkauksissa 50- luvulla. Yrjö kuoli 93- vuotiaana 5.11.2002
Yrjon suku