JEP-PRODUCTIONS

ESITTELY | | NUOTTIKIRJAT | | CD:T | | TILAUKSET | | LINKIT | | PALAUTE
TILAA RAUTALANKAA 1963

RAUTALANKAA
Kaikuja 1960-luvulta

Suomalainen rautalankamusiikki oli voimissaan vuonna 1963, jolloin mm. The Sounds, The Strangers ja The Esquires tekivät unohtumattomat levytyksensä. The Soundsin Emma nousikin listaykköseksi huhtikuussa 1963. Rautalangan uuden tulemisen myötä monet vanhat yhtyeet ovat koonneet rivinsä uudelleen ja on syntynyt lukuisia uusia yhtyeitä, joiden kokoonpano on se perinteinen; kaksi kitaraa, basso ja rummut.

Mutta kuinka nuo legendaariset emmat ja hummat silloin aikoinaan soitettiin? 1960-luvulla julkaistiin nuottivihkosia, joihin ainakin The Sounds, The Strangers ja The Adventurers -yhtyeiden kappaleita on nuotinnettu, mutta näiden vihkosten löytyminen on sattumankauppaa. Tosin suurin osa rautalankaklassikoista perustuu vanhoihin suomalaisiin ja slaavilaisiin mollivoittoisiin kansansävelmiin, joiden nuotteja on mm. Toivelaulukirjoissa, mutta sovitukset kitarasooloineen ja bassokuvioineen eivät selviä näistä nuottikirjoista.

Nyt tämä puute on korjattu. RAUTALANKAA - Kaikuja 1960-luvulta -nuottikirjasta löytyy kaikki olennainen, mitä rautalankakitaristi tai -basisti tarvitsee soittaakseen nuo klassikkobiisit, kuten ne oli soitettu alunperinkin. Kirjassa on alkuperäisiä sovituksia noudattavat kitara- ja bassonuotit. Tabulatuurimerkintöjäkään ei ole unohdettu, joten nuotteja tuntematonkin voi ottaa kirjan eteensä ja ilahduttaa itseään (ja vanhempiaan/lapsiaan) soittamalla esim. legendaarisen Emman.

Nuottikirjan lopputulokseen on antanut oman panoksensa myös vaikuttava joukko 1960-luvun suomalaisen rautalangan konkareita. Kiitokset heille!

Kirja sisältää seuraavat kappaleet:

The Avengers: Leskiäidin tyttäret, Taikayö
The Esquires: Juokse Sinä Humma, Tumma Yö
The Feenades: Ajomies
The First: Twist It
The Sounds: Emma, Mustat Silmät, Night Run
The Strangers: SRP 003

RAUTALANKAA Kaikuja 1960-luvulta 50 v. juhlapainos julkaistiin joulukuussa 2013. Kirja sisältää entiset kappaleet Twist It:iä lukuunottamatta. Lisäksi bonusbiiseinä ovat The Wind, Letkajenkka, Tuoll on mun kultani, Valkoakaasiat, Yksi ainoa ikkuna sekä Old scars.


RAUTALANKAA 1963

RAUTALANKAA 1963 -nuottikirja sisältää suomalaisen rautalankamusiikin läpimurtovuoden 1963 tunnetuimmat levytykset nuotteina ja tabulatuureina. Kirja on jatkoa vuonna 2005 ilmestyneelle Rautalankaa - Kaikuja 1960-luvulta -nuottikirjalle. Suosituimpien 1960-luvun suomalaisten rautalankaklassikoiden nuotinnokset täydentyvät näin lähes täydelliseksi kokoelmaksi.

Kirjan nuotinnokset noudattavat alkuperäisiä sovituksia melodioineen, kitarasooloineen, sointuineen, bassokuvioineen ja sävellajeineen. Kaikkia venytyksiä, liukuja ja kampia ei ole merkitty, vaan ne voi kukin halutessaan kuunnella levyiltä. Otekohdat ovat tekijöiden valintoja. Kannattaakin kokeilla, mistä kohdasta soitto sujuu itselleen luontevimmin.

RAUTALANKAA 1963 -nuottikirjan opastamana voi jokainen herättää itsessään piilevän kitarasankarin ja soittaa vuosikymmenten takaiset rautalankaklassikot, kuten ne soitettiin aikoinaan.


Kirja sisältää seuraavat kappaleet:

The Avengers: Juoksuhauta-Twist, Volgan rannalla
The Blazers: Laakson ruusu
The Esquires: Mustalainen, Muista minua
The Feenades:Theme From Leningrad
The Mustangs: Castle Mood
The Savages: Tunturisatu
The Sounds: Emma, Kultaiset korvarenkaat, Mandschurian Beat, Muurari, Kulkuri, Troika,Night Run
The Strangers: Kolme kitaraa

Copyright©JEP-Productions