päivitetty 12.7.2008                                                                                                                                                                                             © Johanna Rissanen 2004-2008

 

 

 

Sirius suuri.

Ja niin neiti Nokinenä aikuistui.

Aikuiselta koiralta odotetaan käytöstä, jotka ei aina sovi mudin suunnitelmiin; pitää elää hillitysti, arvokkaasti ja sävyisästi. Pitää totella, kuunnella ja toimia järkevästi, eikä saisi hössöttää... kun paljon hauskempaa on vain jatkaa hillumista ja ottaa elämästä irti kaikki se mitä sillä on tarjottavanaan!

Carpe diem!

Siiristä kasvoi ajan kuluessa iloinen, aktiivinen ja elämään ja sen tarjoamiin haasteisiin positiivisesti ja uteliaasti suhtautuva mudi. Siirin määräävimmät luonteenpiirteet ovatkin hyväntuulisuus ja ilkikurisuus.

Siirin erinomaisuudesta voi lukea "minä osaan" linkin alta. Siitä miten Siiri eksyi meidän laumaamme, löytyy kootut selitykset linkistä Quamobrem mudi?

 Neiti Nokinenä.

 

Siiristä kasvoi hyvin yksilöllisen värinen mudi; raitapaita eli brindle. Brindlen värisiä mudeja ei ole kovinkaan montaa maailmassa -rotumääritelmää uhmaavat pennut kun on Unkarissa ollut tapana päästää heti päiviltä- mutta nyt Siirille löytyy kohtalontoveri ja ihan täältä kotimaasta; tervetuloa joukkoon tuimaan Mustapippurin Päivänparas aka Pöökö!

Pahaksi onneksi Siiri on myös hyvin sievä ja herättää kiinnostusta missä ikinä kulkeekin -ja Siirihän kulkee! Tämä taas on aiheuttanut päänvaivaa yhdelle jos toiselle, joka toivoisi väärien mudien pysyvän kotona eikä kekkuloivan kaiken maailman koiratapahtumissa raitoineen.

 

Tästä vakavasta virheestään ja siitä aiheutuvasta ajoittaisesta debatista huolimatta (jota myös suureksi värisodaksi on kutsuttu), elää pieni raidallinen iloinen ja terve mutiainen onnellisen tietämättömänä siitä, että se on väärä ja epäsopiva.

Hillumista ja riekkumista raidallinen turkki ja nokinen nenä eivät ole koskaan estäneet!

Siirin saaman julkisuuden ansiosta voimme ylpeinä todeta, että mm. tiettyjen maiden rotuyhdistysten "värivirheet" tai "ei sallitut värit" listoilla lukee nykyisin maskillisen keltaisen (maszkos fakó) ja sudenvärisen (ordas) lisäksi myös brindle (csikos).


 

Ferin ja Siirin terveiset kaikille värifanaatikoille.

 


Raitapaidat mudimaailman kartalle!