päivitetty 12.7.2008                                                                                                                                                                                             © Johanna Rissanen 2004-2008

 

 

 

Onni on oma lauma.


Räühälän lauma asuu sinisessä tuvassa omenapuiden takana Helsingissä. Tilan alkuperäinen nimi "Rauhala" ei tuntunut meistä aivan omalta, mutta onneksi muutama ümlaut teki tehtävänsä ja nimikin muuttui aivan meidän näköiseksemme -tai kuuloiseksi!

Siirin lisäksi pihaa vartioi pitkäkarvainen mäyräkoira vanhuuseläkeläinen Alma. Pudonneita omenoita nurmikolta siivoaa basset hound Omppu, joka on sairaseläkkeellä selkävaivojen vuoksi (discus prolapsi, operoitu syyskuussa 2003). Palveluskuntaan kuulumme me kaksijalkaiset ja pikku neiti Iida Olivia -jota myös diktaattorivauvaksi kutsutaan. Koko paketin kasassa pitää puhtaasti paimenlinjainen bordercollie Pikku Myy.

Sinisessä talossa on siniset portaat ja portailta näkee portille (valkoinen). Talossa on siis kaikki olennainen mitä mudi tarvitsee; portaat, portti, aita ja oma reviiri. Ja tietysti oma lauma.

 

Räühälä: Cave canem!

 Siiri pitää vahtia portailla.

 

Siiri, Ella ja Alma poseeraavat syksyllä -05.

 

Lauman yhteiselo on sujunut suhteellisen rauhallisesti; Ella oli aikanaan ehdoton matriarkka, laumanjohtaja ja diktaattori, jonka vallan yli Siiri ei edes kuvitellut astuvansa. Ellan kuoltua ei laumasta ole noussut samanlaista vahvaa johtajaa täyttämään valtatyhjiötä, vaikeaa olisikin kuvitella niin suurta pikku persoonaa olevan olemassakaan.

Pikku Myy on pehmentänyt Siirin terävimpiä piirteitä; se punkee Sirkun viereen nukkumaan ja vähät välittää siitä, että neiti Nokinenä näyttää hapanta naamaa. Vähitellen Siiri on alkanut arvostaa laumaelämän sosiaalisiakin aspekteja ja on muodostanut Myyn kanssa yhtäköyttä yhdistyksen, jonka soisin olevan pystyssä vielä vuosikausia tästä tulevaisuuteen.

 

Laumassa paras leikkikaveri on nykyään Myy, kun ennen vanhaan Sirkka-Liisa leikki Ellan kanssa.

Ella oli sinnikäs ajaja, aina Siirin kannoilla ja Siirin levähtäessä vaatimassa lisää Siirijahtia. Nykyään mennään Myyn kanssa tuhatta ja miljoonaa vaanien ja painien sekä paimentaen niin että tyrät rytkyy ja heikompaa hirvittää.Vierivä kivi ei sammaloidu!

 Siiri ja Ella kirmaa.

 

 

Siiri ja Myy pistävät vibaa punttiin.

 

 

 

Uutelassa joulupäivänä -05 Omppu, Alma, Ella (teryleenisiskokset) ja Siiri.