päivitetty 12.7.2008                                                                                                                                                                                             © Johanna Rissanen 2004-2008

 

 

 

Lilla "syrran" My
Myy
Seglinges My


Minä olen Myy, pikku Myy. Ja minulla on asennetta! Maailma on minun on tämän tytön asenne, välillä kuvittelen kuulevani sen hyräilevän Peppi Pitkätossun tunnussävelmää: "Kaikki on hyrskyn myrskyn, tai ainakin heikun keikun...!"  Tämä tyttö ei paljon elämää ihmettele vaan ottaa kaikki tilanteet sellaisina millaisina ne eteen tulevat. Eikä näytä hätkähtävän juuri mitään...

Myy on iloinen nauravainen pieni riiviö, jolle tätä kirjoitettaessa on kertynyt ikää jo niinkin paljon kuin 5½ kuukautta. Katsotaan siis, minne elämä meidät vie ja millainen neiti tästä pennusta kuoriutuu. Toistaiseksi Myy on ollut "easy go puppy" - kaikki käy tyyppi. Mikään ei näytä jännittävän sitä, kokeiltu on Arlandan lentokenttä ja lento sieltä Suomeen, agilitykisoja Purinalla, automatkustaminen, häkissä olo, uudet ihmiset ja koirat, hevoset sekä lumikenkäilijät. Kaikki käy. Myy ei anna pikkuasioiden järkyttää rauhaansa, pois turha hötkyily mentaliteetilla.

Myy on myös hurjan hauska likka, sillä tuntuu olevan sydämen kuva otsassa ja pirunsarvet päässä; ja aina jotain pientä kivaa mielessä...

 

 

Minä olen tässä kuvassa jo yli viisi kuukautta.
Se on jo tosi aikuinen.

 

"Tämähän on vielä vesikuppiakin hilpeämpää!"

 

Myy kuuden päivän ikäisenä.

 

Myy on syntynyt Almungessa Ruotsissa Seglingen ravihevostilalla missä on treenattu montaa voittoisaa ravihevosta. Ravihevosen mukaan Myy on nimensäkin saanut; tamma nimeltään My Jolie lahjoitti nimensä pikku Myyn käyttöön, sillä kaikki Seglingen pennut nimetään tilalla treenattujen hevosten mukaan.

Myy syntyi kuudentena pentuna kahdeksan sisaruksen pentueeseen joulukuun ensimmäisenä päivänä -06. Myyllä on kolme siskoa ja neljä veljeä, syntymätilan laumaan kuuluivat lisäksi äiti Sia, isoäiti Fame sekä papillonit Ettan ja Busy, joiden kanssa Myy oppi jo pentuna kunnioittamaan vanhempaa tiukkaa tätiä -tai itkemään ja kunnioittamaan. Myytä kutsuttiin nimellä dubbelpricken, sillä sen päälaella oli kaksi pilkkua -nyt pilkut alkavat hävitä ja otsan piirron tilalle alkaa muodostua sydän. Ihqu söpöä!

 

 

Tällä hetkellä Myyn harrastuksiin kuuluu vapaata häröilyä, leikkiä, lepoa sekä pientä treeniä. Päivän pop on narupallon kanssa häröily; palloa hakataan villisti muristen lattiaan ja välillä omiin kylkiinkin, juostaan  ympäri huushollia ja taas tapetaan tuo sitkeä pirullinen pallo -minkä jälkeen koko rumba aloitetaan alusta. Myös pesupallo aiheuttaa ilonväristyksiä ja on ehdottomasti hepulin arvoinen asia.

Ikätoverien kanssa reuhkaaminen on Aina supersiistiä -jälki useimmiten vähemmän siistiä... Lisäksi kunto-ohjelmaan kuuluvat Siirin matkiminen ja ah niin ihana mudipainireuhkaaminen, lenkkeily sekä kaikki -ihan kaikki- treenaaminen eli ohjattu liikunta.

Myy harjoittelee tokoa sekä agilityä paimennus tulee kuvaan mukaan myös. Tokon puolesta sujuvat jo perusasiat ja nyt ollaankin lisäksi otettu kivakivaa eli ruutuun, tunnariin, noutoa etc. Agilityssä ollaan edetty pieniin ohjauskuvioihin, kepit kulkevat verkoilla kaikista suunnista ja ohjaajasta riippumatta sekä tankattu kontakteja. Ja kaikki on Myyn mielestä tosi jees!

 

 

Päivän POP.

 

Huipulla tuulee. Ikää 4½ kuukautta.

 

Kaiken kaikkiaan Myyn kanssa on mennyt paremmin kuin olisi voinut odottaakaan; se itse on reipas mukava nappula ja lauma on suhtautunut siihen kovin joviaalisti. Jopa tiukkapipotäti Siiri leikkii pikku Myyn kanssa ja antaa sen nukkua häntänsä alla -kunhan pikkuneiti ei kuvittele tulevansa iholle tai iskevänsä naskaleitaan neiti Nokinenän nahkaan. Mycket kul! Siiri myös puolustaa pentuaan; jos joku antaa Myylle tukkapöllyä niin se olen sitten minä; muiden on aivan turha edes kuvitella, ajatella, miettiä tai katsoakaan sillä silmällä meidän pentua. Niinh.

Tästä linkistä löydät Myyn Vallregissä

Seglinges My

Ja täältä Myyn sukutaulun

Seglinges My stamtavla

Eva; tack igen att du litade Myy till oss. Hon är just vad jag bestälde; a little girl with attitude!

Myyn sisarusten blogeja on kerätty linkkikokoelmaan; ruotsinkielentaidosta on apua...

Myyn, Siirin ja kaiffareiden kuvia on kerätty omalle kilometrisivulleen, minkä löydät seuraavasta linkistä:

Myy med kompisar (bilder)

 

 

Paremman toistaiseksi puuttuessa on
tyydyttävä siihen mitä saa.
Paimennustreenit alkavat vasta ensi kuussa,
siihen asti on harjoiteltava mudilla.

 

 

Aina (Tending Enigma) ja Myy purkavat edelleen ylimääräistä energiaa toisiinsa.