päivitetty 12.7.2008                                                                                                                                                                                             © Johanna Rissanen 2004-2008

 

 

 

Pihamursu
Omppu
Barnhill's Tom Sawyer

Omppu on laumamme mursu, mylvivä omenavaras ja kuolaava törkyturpa. Sanalla sanoen; Omppu on Basset Hound.

Janne halusi itselleen koiran, joka ei liikoja lenkityksiä vaadi ja tykkää kölliä sohvalla. Janne -ja me kaikki muutkin siinä samalla- sai mitä tilasi.

Tämän lisäksi Ompulla on pohjaton ruokahalu eikä sillä ole mitään moraalisia estoja täyttää mahaansa vaikkapa sitten suoraan pöydältä. Ja mitä vanhemmaksi Omppu on tullut, sitä hävyttömämmäksi se on ryhtynyt, mitä ruoan varastamiseen tulee... Pitäkää eväistänne kiinni!

 


Omppu on jälleen jäänyt jälkeen
-ja on eksyksissä.

 

Omppu tykkää kyllä myös lenkkeillä -kunhan sitä ei tapahdu liian usein eikä maasto ole liian vaikeaa ja ainakaan ei joudu kastelemaan jalkojaan ja matkan varrella riittää paljon haisteltavaa ja...

Ompun lenkittämisen ongelma on, ettei Omppu muista katsoa mihin me muut menemme. Ja sitten Omppu eksyy. Eikä se enää osaa löytää meitä muita sen jälkeen... vaikka nenän koosta se ei ainakaan ole kiinni! 

Nykyään Omppu ei enää lenkkeile läheskään niin paljon kuin ennen, sillä melkein menetimme Ompun välilevytyrän (discus prolapsi) takia syksyllä -03. Ompun leikkasi menestyksekkäästi Yliopiston Eläinsairaalassa kurssikaverini ell Piia Marttinen ja nykyisin Omppu on luonnollisesti sairaseläkkeellä. Muistona leikkauksesta on vempulat omaa elämäänsä välillä elävät takajalat ja komea arpi.

 

Ahvenanmaalla perhe Borgin saaressa Omppu on löytänyt itsessään piilevän saaristolaiskoiran! Omppu rakastaa veneilyä ja rantakallioita, joilla voi köllötellä laiskasti välillä kylkeään kääntäen ja ohi viilettäville veneille mylvähdellen aina auringonlaskuun asti. Sitten onkin jo aika grillata -ellei vallan savustaa!

Kaiken kaikkiaan Omppu on onnellinen koira. Sillä on oma lauma (bassetille erittäin tärkeää, sillä ne tykkäävät nukkua kasassa) ja piha missä miihailla sekä kaksi omaa ihmistä ja neljä melkein moitteettomasti toimivaa jalkaa.

 

Kun vaan joskus saisi riittävästi ruokaa...!

 

Omppu veneilee Ahvenanmaalla.