päivitetty 12.7.2008                                                                                                                                                                                             © Johanna Rissanen 2004-2008

 

 

 

Kun olin pieni.


Pienen pienenä tyttönä Siiri asui äitinsä ja pentuesisarustensa Jamin ja Vimman sekä isosisko Saiman kanssa synnyinkodissaan Savonlinnassa.

Syntyessään eläinlääkärin medisiinisen tuuppauksen avulla, painoi pikku neiti raitapaita 370 grammaa ja kajaalin rajaamat silmät olivat vielä tiukasti kiinni. Värikin oli suhteellisen tumma, melkein musta.

Viiden päivän iässä neiti Nokinenä oli kartuttanut painoaan 600 grammaan ja maailmaa hän ryhtyi katselemaan 12 päivän ikäisenä. Sen jälkeen elämässä onkin riittänyt menoa ja meininkiä.

 

Neljäviikkoinen Siiri mietteissään.

 

Jami, Siiri ja Vimma neljän viikon iässä.

 

Neiti Nokinenän elämän ensimmäiset viikot kuluivat pääsääntöisesti ruokaillessa ja nukkuessa, mutta sitten kolmen kopla keksi jotain aivan mullistavaa: leikin! Siihen he sen jälkeen paneutuivatkin oikein urakalla!

Eikä leikki ole vieläkään valmis.

Siiri, Jami ja Vimma ottavat erän kreikkalais-roomalaista Sulo isobroidin valvovan silmän alla.

 

 

Pikkupennun elämään kuuluu paljon uutta; syömistä, nukkumista, syömistä, syömistä ja nukkumista sekä painia ja tietenkin syömistä -ja ulos pissaamisen opettelua! Vasemmalla Siirin taidonnäyte.

Sesi emo hoiti lapsensa viimeisen päälle; opetti elämässä tärkeät asiat vahtimisesta pöytätapoihin. Vielä viimeisenä päivänä ennen uusiin koteihin lähtemistä, Sesi imetti katraansa. Sesi hoiti, mutta piti myös tiukkaa kuria ja järjestystä laumassa. Äitiään Siiri kunnioittaa edelleen.

Ensimmäistä kertaa ulkona pissalla 4-viikon kypsässä iässä! Otsikolla "Terveiseni maailmalle!

 

Mutta eiväthän lapsuuden kulta-ajat ikiaikoja kestä; pienten mudi lapsostenkin aika oli lähteä maailmalle, kohti uusia mullistavia seikkailuja!

Sisarukset eivät kuitenkaan eronneet toisistaan lopullisesti; neidit Mustatassut näkevät toisiaan säännöllisen epäsäännöllisesti -halusivatpa sitten tai eivät! Jamia Siiri tapaa harvemmin, sillä velipoika asuu Pieksämäellä.

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa."

Vimma ja Siiri pohtivat syntyjä syviä... "Äiti, mitä se tarkoittaa se omistaja?"