Juhan ja Jaanan Kreikka - Η Ελλάδα του Γιούχα και τις Γιάννας

| Pääsivulle |

flagsflagsKreikkalaiset reseptit

.

.
flags

Koukussa kreikkalaiseen ruokaan?

Jasas vaan kaikille kreikkalaisen ruoan ystäville. Kokoamme tälle sivulle sellaisia kreikkalaisia reseptejä, joita olemme itse kokeilleet ja hyviksi havainneet. Jos haluat jakaa oman hyväksi kokemasi reseptin, lähetä se meille sähköpostilla linkistä "lähetä resepti". Testaamme reseptin ja lisäämme listalle kaikkien iloksi. Pääsivultamme löytyy lisää linkkejä reseptihakemistoihin ja Helsingin kreikkalaisiin ravintoloihin. Nautinnollisia hetkiä kreikkalaisen ruoan parissa.

Uusimmat reseptit

Stifado "liha-sipulipata"

Stifado on yksi tavallisimmista kreikkailaisista arkiruoista. Se valmistetaan nykyisin pääasiassa naudanlihasta. Perinteinen kreikkalainen Stifado valmistettiin jäniksenlihasta. Ideana on hauduttaa lihaa pikkusipuleiden kanssa mausteliemessä pehmeäksi herkuksi. Stifadon reseptejä on yhtä monta kuin kokkejakin. Tässäpä yksi niistä.

Café Frappe "jääkahvi kreikkalaisittain"

Näin kesäkuumalla , on ihan pakko lisätä listalle yksi Kreikan helmistä. Cafe Frappe. Jos et ole ikinä tätä herkkua maistanut, niin seuraavalla kreikanmatkalla se on must. Sen jälkeen voit palata tänne ja tehdä sitä kotonakin.
Lisätietoa kreikkalaisesta Cafe Frappesta löytyy täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Frappe .
Minun suosikkini on lisätä joukkoon kunnon tujaus Metaxaa ja katsokaakin, että siinä ei ole yli kolmea tähteä. Paremmat Metaxat kannattaa jättää sellaisenaan nautittaviksi.

Kalisas oreksi - Juha ja Jaana

Καλή σας όρεκση! - Γιούχας και Γιάννα

Reseptihakemisto

Alkuruokia

Pääruokia

Jäkiruokia

   
   
   

Reseptit on luotu ja tulostettu Innovatics Oy:n Innokokki -ohjelmalla. Mikäli sinulla on käytettävissäsi Innokokki-ohjelma, voit siirtää kaikki sivun reseptit omaan ohjelmaasi lataamalla koneellesi seuraavat tiedostot: reseptit.txt ja ruoka.txt (tiedostot päivitetään sitä mukaan kun uusia reseptejä lisätään).
Reseptit on talletettu alla olevaan taulukkoon pdf-tiedostoina. Pdf-tiedostojen lukemista varten tarvitset Adoben Acrobat readerin. Resepteissä on myös kuva valmiista annoksesta.
Hakusanat: kreikka kreikkalaine, ruoka keittiö resepti reseptit orektika alkupaloja alkupala alkupalat viininlehti viininlehtikääryle viininlehtikääryleet salates horiatiki xoriatiki kyläsalaatti munakoiso melizano melitsano melitsanes kefalotyri tsatsiki zatsiki pääruoka briam briami kesäkurpitsa tsukkiini tsukkini paistos kreas keftedes mussaka spanako spanakopita pinaatti piiras psari plaki tomaatti kala manteli pikkuleipä kourabiethes epidorpio jälkiruoka metaxa kahvi kana kanapiiras kanapiirakka kotopita kotopitta jemistes täytetyt paprikat tomaatit oliivileipä oliivi leipä psomi elies jogurtti yoghurtti jiaurti jaurti jaourti jiaourti jaurtipita giaourtipita pita meli hunaja hedelmä hedelmillä frappe frape cafe café greek ice coffee jääkahvi
 
© 2006 Juha Wahlstedt 21.01.2007
 

eXTReMe Tracker