RADIOAMATÖÖRITAPAHTUMIA 1973 - 1988

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirja on A4-kokoinen, 102-sivuinen 560 valokuvaa sisältävä katsaus ajankohdan tapahtumiin ja henkilöihin. Kirjaan valittujen valokuvien joukossa on kuvia mm. Liiton vuosikokouksista, kesäleireistä, kerhotoiminnasta ja -koulutuksesta sekä yli 70 valokuvaa OH0W-operaatiosta, joka oli  Suomen radioamatöörimaailmassa merkittävin kilpailutapahtuma.

Kirjan valokuvat Kalervo Korjus OH2CX, taitto Ritva Korjus OH2CJ.

 

 

Kalervo Korjus OH2CX

 

    Ritva Korjus OH2CJ

      Kirjaa saa: Suomen Radioamatööriliitto ry:stä

 

Kirja on kattava otos tapahtumista SRAL:n piirissä vv. 1973-1988. Tälle kirjalle on oma paikkansa OH-amatöörien kirjahyllyssä.

 

Reino Janhunen OH2HK

 

Kirjaa selaillessa nousi monta mukavaa muistoa mieleen. Ja kirvoittipa myös makeat naurut  :-)

 

Jarmo Rauta OH2BUW

 

Kirja on HYVÄ, eikun uutta tekeille...

 

Antti Räisänen OH2HGS

 

Kuvateos RA-tapahtumia v.1973-1988, havaitsin vuosilukujen 73-88 merkityksen! Teos on hankittu, suosittelen!

Alpo Kortelainen OH2MO

 

 

 

 

 


  

RADIOAMATÖÖRIHEIJASTUKSIA

 

Radioamatööriheijastuksia on A5-kokoinen, 83-sivuinen nuorille suunnattu kirja radioamatööriharrastukseen tutustumista varten. Kirja antaa perustietoa radioamatööritoiminnasta, muun muassa siihen liittyvistä käsitteistä ja tekniikasta, radioamatööriharrasteen löytäneen Virtasen perheen johdattelemana.

 

 

 

Kalervo Korjus OH2CX

 

 

Taitto

Ritva OH2CJ

 

Virtasen perheen piirtäjä

Heli Vepsä

              Kirjaa saa: Suomen Radioamatööriliitto ry:stä

 

Kaapista löytyi uusi harrastus

 

Voiko hyödyllinen tieto olla muodossa, joka jaksaa kiinnostaa loppuun asti? Kyllä voi. Radioamatööriheijastuksia on sellainen kirja. Siinä Virtasen perhe löytää koko perheelle yhteisen harrastuksen. Kirjassa on hyvät ohjeet kaikkeen, mitä sinun täytyy tietää, kun haluat radioamatööriksi.

Kirjassa asiat on kerrottu elävästi tarinamuodossa. Se on tehokas tapa oppia uutta asiaa. Virtasen perhe elävöittää kirjassa esitettyä asiaa kuvitetulla toiminnalla.

 

Kirjan päähenkilöinä ovat Virtasen perheen jäsenet ja erityisesti kuopus 10-vuotias Mia. Isä on jo radioamatööri, mutta ei ole harrastanut vuosiin ja Mia ei edes tiedä isänsä harrastuksesta. Mia etsii tietokoneeseen lisämuistia isänsä kaapista. Sieltä paljastuvat Mian isän radioamatööriradiot. Mia innostuu kovasti löydöstään ja pikkuhiljaa kiinnostus uuteen harrastukseen valtaa koko perheen.

 

Kirjan luettuani huomasin, että olin oppinut radioamatöörisanastoa huomaamattani, ilman pänttäämistä. Kirjan lopusta löytyy hieman alkeistekniikkaa ja teoriaa, kuitenkin täysin kansantajuisesti esitettynä. Pienenä miinuksen on todettava, että osa kirjan kuvista ja kaavioista on turhan pieniä. Arvosanaksi kirjalle annan: 9 ½

 

Laura Lahtivirta

Helsingin Sanomat 29.10.2004

 

Luin kirjoittamanne kirjan, Radioamatööriheijastuksia. Sieltä löytyi tietoa, mutta se sisälsi myös tarinan, joka teki kirjasta mielenkiintoisen. En itse oikein päässyt jyvälle niistä kaikista radioaaltopituuksista ja muista sellaisista, enhän itse ole koskaan aikaisemmin kuullut niistä mitään. Tarina oli kyllä mielenkiintoinen ja en olisi välillä malttanutkaan lopettaa lukemista, mutta olihan jossain välissä kerettävä nukkuakin. Kirjasta heräsi minulla hirveän paljon kysymyksiä, ja itse alakin vaikutti mielenkiintoiselta. Onko kirjanne tositarina? Jos on niin kyllä tuo teidän Mika on kätevä käsistään!!!

 

T: 12-vuotias  Sini Katajamäki

 

Heips! Luin kirjan. Aloin lukemaan heti ensimmäisenä päivänä ja luin 2:ssa päivässä. Se oli todella hyvä. Jos kiinnostusta riittää, voisin ehkä joskus alkaa amatööriksi.

 

Pinja Nurmisto

 

Kiitos antoisasta lukuhetkestä Radioamatööriheijastuksia-kirjan parissa. Siitä huokui elävästi se harrastuksen maailma ja mielikuvat, joihin minäkin -62 innostuin. Toivottavasti nuoretkin lukijat saavat yhtä innostavia mielikuvia, eikä tämä henki pääsisi katoamaan.

 

Antti Isännäinen, OH2WJ/OH3YD/OH6KVE

 


 

 

Näkövammaisten palvelu- ja kulttuurikeskus Iiris

 

Radioamatööriheijastuksia-kirjasta on tehty myös digitaalisia kirjoja eli DAISY-äänikirjoja sekä äänikirjoja c-kaseteille Näkövammaisten palvelu- ja kulttuurikeskus Iiriksessä sijaitsevalle Celia-kirjastolle. Kirja on lainattavissa myös alkuperäisjulkaisuna.

 

Kuvassa Ritva Korjus OH2CJ lukemassa Radioamatööriheijastuksia-kirjaa masternauhalle Näkövammaisten palvelu- ja kulttuurikeskus Iiriksen äänistudiossa marraskuussa 2004.

 

 

 

 

Takaisin