Slovenia-seuraSlovenia-seura

Yhdistyksen uusi kotisivu on avattu osoitteessa

http://sloveniaseura.nettisivu.org

Tätä sivua ei enää päivitetä.
 
   
  
   
Drasici
Kolpa
Bled
Bohinj
Aamu Bela Krajinassa Kolpajoki Kroatian rajalla Bledin idyllistä maisemaa Bohinjin seudultaWolf
Predjama
Ljubljana Tippukivi
Säveltäjä Hugo Wolf syntyi Slovenj Gradecissa Predjaman linnan vanhin osa on 1200-luvulta Ljubljanan kaunista keskustaa Tippukiviluola

Kuvat: Kari Klemelä
 
UUTTA:
  • Olemme Facebookissa nimellä "Slovenia-seura - Friends of Slovenia in Finland"
  • Yhdistys hankkii lisää paitoja ennakkotilausten perusteella, ehdolla kolme eri mallia. Toiveita voi lähettää pj:lle (ks. Liity Slovenia-seuraan).

Kiinnostaako Slovenia?

Slovenia on oman luonnehdintansa mukaan maa Alppien aurinkoisella puolella ja Eurooppa pienoiskoossa. Totta se onkin, sillä tässä 20 000 neliökilometrin kokoisessa pikku valtiossa on kaikkea: merenrannikkoa, lähes kolmikilometrisiä vuoria, Euroopan suurin tippukiviluola, Cerknican "katoava järvi", kauniita viiniviljelyksiä, melkein tuhat vuotta vanhoja linnoja, luostareja ja kirkkoja, viehättäviä vanhoja kyliä ja kaupunkeja. Maailman vanhin huilu (noin 45000 v.) ja vanhin säilynyt pyörä (51005300 v.) on löydetty Sloveniasta.

Jugoslaviasta 1991 itsenäistynyt Slovenia kuuluu maantieteellisesti, historiallisesti ja kulttuurisesti Keski-Eurooppaan, vaikka se joskus sijoitetaan virheellisesti Balkanille. Samalla se on Euroopan läntisin slaavilainen valtio, itäisen ja läntisen kulttuuripiirin rajaseutua. Vappuna 2004 Sloveniasta tuli EU:n ja Naton jäsen ja se otti ensimmäisenä uutena jäsenmaana eurot käyttöön 1.1.2007.


Slovenia on vauras mutta ei tuhlaileva. Se on nykyaikainen ja kehittynyt mutta samalla perinteitä kunnioittava, kulttuuri- ja luonnonympäristöä vaaliva maa. Slovenia on Suomen ohella Euroopan metsäisin maa, mutta metsänhoidossa sovelletaan pehmeitä menetelmiä, joten hakkuuaukkoihin on maassa melkein mahdotonta törmätä.

Slovenia on jatkuvasti suosiotaan kasvattava matkakohde, johon pääsee nykyisin Finnairin suoralla lennolla. Silti Slovenia ei ole turismin pilaama. Se on hyvin hoidettu mutta ei kitsinen, toimiva mutta ei turbotehokas. Slovenia on kodikas ja viihtyisä maa, josta moni ei ole ennen ensimmäistä käyntiään tiennyt mitään mutta on sen jälkeen palannut sinne aina uudestaan. Sloveenit ovat ystävällisiä, kielitaitoisia ja avuliaita. He arvostavat isompiaan mutta eivät silti vähättele itseään vielä pienempiä. Rikkaasta kulttuuristaan huolimatta sloveenit ovat kenties turhankin vaatimattomia. Maassa on
erinomaiset liikenneyhteydet, hyvät palvelut ja suomalaisittain yhä melko edullinen hintataso.

Vuonna 1999 perustettu Slovenia-seura haluaa edistää slovenialaisen kulttuurin tuntemusta ja harrastusta Suomessa ja lisätä maittemme välistä kulttuuriyhteistyötä ja kanssakäymistä. Muuten
Suomen kansallisoopperan kapellimestari ja Sibelius-Akatemian viulunsoiton professori Leo Funtek (1885-1965) oli sloveeni. Lisätietoja hänestä on jäsentiedotteessa 5/2006. Kahdesti vuodessa ilmestyvän tiedotteen vanhemmat numerot ovat luettavissa verkkosivultamme, ja Funtekin lisäksi aiheina ovat olleet mm. viininkorjuu, matkakuvaukset, kirjallisuus, slovenialaissyntyinen säveltäjä Jacobus Gallus (1550-1591), tuoreet poliittiset tapahtumat, kansallinen keittiö (jota, potica), metsänhoito. 

Suuremmistakaan valtioista ei Suomessa julkaista kattavia historiateoksia, joten sitäkin merkittävämpänä voidaan pitää 2004 ilmestynyttä Janko Prunkin Slovenian historiaa (Kirja-Aurora 2004. 248 s. Suomentanut Kari Klemelä.) Kirjoittaja tuo hyvin esiin kaksimiljoonaisen Slovenian vuosisataiset siteet Keski-Eurooppaan ja tarkastelee kehitystä, joka johti irtautumiseen Jugoslaviasta. Huomiota saavat myös sloveenivähemmistöt Italiassa ja Itävallassa. Slovenia-seuran jäsenenä voit ostaa kirjaa yhdistyksemme kautta alennuksella.

 

Matkailu Sloveniassa

YLEISTÄ

Slovenia-seuran jäsenten vinkkejä maahan matkustaville (pdf-muodossa)

- Miksi Sloveniaan kannattaa tutustua?
- Matkavinkkejä ensikertalaiselle.
- Matkavinkkejä niille, jotka haluavat koluta Sloveniaa perusteellisemmin.
- Laskettelemaan Sloveniaan.
- Slovenia viinimaana.

Yleistietoja maasta
Ljubljanan kaupunki
Lomat.info
Lonely Planet
Matkaopas.info
Mat' kurja, "Kanaemo", kaikki mahdollinen Sloveniasta, englanniksi
Napsu. Yleistietoa, matkanjärjestäjiä, lentoja.
Pallontallaajat
Suomen suurlähetystö Ljubljanassa
Slovenian hallituksen sivu sloveeniksi ja englanniksi.
Slovenian hallituksen tiedotustoimisto
Slovenian matkailutoimiston sivut, myös osittain suomeksi
Adrian A antaa matkailuvinkkejä omatoimiseen matkailuun Sloveniaan ja Kroatiaan (Maria Autio, Helsinki)

Kulttuurilinkkejä
Mansarda, slovenialaisen ja muun eteläslaavilaisen kirjallisuuden kustantamo Suomessa
– Suomennettua slovenialaista ja muuta ex-jugoslavialaista kirjallisuutta, käännösluettelo suomeksi ja sloveeniksi (laatinut Kari Klemelä)
Opala, musiikinopetusta, maalaustöitä Franc Toth.
Ljubljanan Suomi-koulu – Ville Stambej

Talous ja kauppa
Slohub - Suomessa asuvien slovenialaisten yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää Suomen ja Slovenian välisiä suhteita teollisuuden, kaupan ja muun elinkeinotoiminnan alueilla. 

Lentoja Sloveniaan
Austrian Airways. Ks. "redticket".
EasyJet. Halpalentoja Lontoon Stanstedista.
Finnair. Suorat lennot Helsingistä Ljubljanaan.
Ebookers. Czech Airlines, Lufthansa ym.
Kilroy Travels. Lentoja nuorille ja opiskelijoille. CSA, Malev, Lufthansa ym.
Mr. Travel.
Supersaver. Mm. Lufthansalla Frankfurt am Mainin tai Münchenin kautta. Czech Airlinesilla Prahan kautta.

Liikenneyhteydet Sloveniassa
 linja-autojen aikataulut
junien aikataulut
Ljubljanan lentokenttä
kansallinen lentoyhtiö Adria Airways


VALMISMATKOJA SUOMESTA SLOVENIAAN

Matkamieli järjestää patikointimatkan Sloveniaan 4.-11.7.2011. Lisätietoja info[at]matkamieli.fi, puh. 09-58400420.

Timo Marjomäki järjestää matkan  Ljubljanan maratonille lokakuun lopulla. Lisätietoja: timo[at]marjomaki.fi, puh. 0400-955001.

Trio Travels järjestää kesällä 2011 useita matkoja matkan Sloveniaan, lisätietoja puh. 0207568614.

Myös Matkaseniorit tarjoavat matkoja Sloveniaan. Matka kestää viisi päivää, ja sen aikana on mahdollisuus tutustua Ljubljanaan, Blediin, Postojnan tippukiviluolaan ja Lipicaan.

Ok-matkat tarjoaa viikon kestäviä opastettuja kiertomatkoja  Sloveniaan toukokuussa, heinäkuussa ja lokakuussa hintaan 1259 euroa. Matkalla  yövytään Ljubljanassa, Piranissa ja Bledissä. Myös kaupunkiloma Ljubljanassa on mahdollinen 649 eurosta alkaen. 

Muita isompia matkanjärjestäjiä Sloveniaan ovat Ykkösmatkat, Kaleva Travel ja Suomen matkatoimisto.


OMATOIMILOMAT

Perheelliselle sopivat usein paremmin omatoimimatkat, jolloin voi lentää Ljubljanaan. Tällä hetkellä  (toukokuussa 2010) Finnair tarjoaa edullisia lentoja, joilla esimerkiksi nelihenkinen perhe (aikuiset ja 2 lasta) pääsee Ljubljanaan ja takaisin 1.7.-15.7. edullisimmillaan noin 1200 eurolla. Hinta saattaa muuttua ajankohdan ja paikkatarjonnan mukaan.

HUOM. Slovenia-seuran jäsenet saavat 10 % alennuksen majoituksesta kaikissa Sava-ketjun ja Terme Krkan omistamissa hotelleissa, joita on ympäri Sloveniaa.

Sava Hotels omistaa mm. Koillis-Sloveniassa sijaitsevan Terme Banovcin. Tätä lapsiystävällistä kohdetta suosittelee mm. Slovenia-seuran uumajalainen jäsen Anna-Liisa Wallius, joka kehuu kylpylän hyvää ruokatarjoilua ja edullista hintatasoa. Banovci hakee asiakkaita Ljubljanan lentokentältä saakka kohtuullista korvausta vastaan.

Jos lentolipun hintaan ynnätään majoitus päälle yksityismajoituksessa, esimerkiksi Pr' Jozefissa Bledissä, hintaan tulee 1162 euroa lisää, mikä tekee koko perheen matkan hinnaksi 2230 euroa. Kranjska Gorassa Brezov Gaj -nimisessä majapaikassa hintaan tulee 1344 euroa lisää, mikä tekee koko perheen loman hinnaksi 2412 euroa. Vähän edullisemmin pääsee, jos majoittuu Koperin lähellä olevaan Štanjelin kylään, jolloin yksityismajoituksessa Stanarjevissa voi majoittua hintaan 680,40 - mikä tekee 1748 euroa koko perheelle kahden viikon lomasta. HUOM! Kaikkiin hintoihin pitää lisätä kuljetus Ljubljanan lentokentältä majoituspaikkaan. Mahdollinen vuokra-auto on asia erikseen.

Perhe voi päästä Sloveniaan edullisesti autollakin. Kallein reitti on Saksan kautta, vähän edullisempi on Ruotsin kautta ja kaikkein halvimmalla pääsee, jos menee Via Balticaa. Samalla pääsee näkemään reitin varrella olevia kaupunkeja. Lisätietoja omatoimimatkailusta Adrianin sivuilla.

Vielä pari vinkkiä:

Länsi-Sloveniassa, Most na Sočissa sijaitseva Hotel Lucija on erikoistunut patikointimatkojen järjestämiseen, ja kaikki luontoa rakastavat kävijät ovat tervetulleita. Lisätietoja nettisivuilta sekä Vasja Urhilta os. vasja.ur[at]vuvu.info.

Helsingissä asuva Slovenia-seuran jäsen Misel Pirner tarjoaa omaa asiatuntemustaan Slovenian metsästysmatkailun tiimoilta.

Maria Vesna Autio
Slovenia-seura, maria.autio[at]pp2.inet.fi, 050-3262184.


Myös näillä matkanjärjestäjillä saattaa olla Slovenian-matkoja:

Unelmalomat
 Trio Travels
Area
Finnmatkat
Kaleva
Lomamatkat
Matkapojat
Mr. Travel
Rantapallo
Resviaria
Sagamatkat
– Temamatkat
Youtravel


HOTELLEJA

Hakuja: Agoda - hotelleja Sloveniassa


SEURAN JÄSENTEN SUOSITTELEMIA KOHTEITA JA MAJOITUSPAIKKOJA

Bela Krajina
Apartma Martin, Drašiči, Bela Krajina. Pieni talo kukkulan rinteessä viiniviljelysten keskellä rauhallisessa paikassa noin 30 kilometriä Novo mestosta kaakkoon. Sijaitsee 6–7 km päässä Kroatian rajasta, mutta lähin raja-asema on tarkoitettu ainoastaan paikallisille asukkaille. 1–3 yötä 50 euroa yö, 4 ja useampi 40 euroa yö (maaliskuu 2008).
    Alakerrassa on isännän viinikellari, mutta muuten koko talo ja puutarha ovat vieraiden käytössä. Yläkerrassa on noin 50 m2 suuruinen huoneisto, jossa hyvin varustettu keittiö ja sen yhtey-dessä olohuone, kaksi pientä makuuhuonetta (tilavat vuoteet, toisessa kerrossänky), suihku ja WC. Kuistilta avautuu upea näkymä Metlikaan ja Kroatian puolelle. Varsinkin iltaisin hyvin viehättävä istuskella. Talon edessä autopaikka.
    Yhteystiedot: Martin Brodarič, Drašiči 101, SI-8330 Metlika, Bela Krajina. +386 41 808 044
     Verkkosivu: www.k2m.si/martin/index.htm tai
www.slovenia.info/en/apartma/Apartmaji-Martin-Brodarič.htm?apartma=23415&lng=2

Bled
Bajtica Guesthouse, Bled. Bajtica on vanha 1905 rakennettu puutalo Bledin keskustan tuntumassa rauhallisella puutarha-alueella. Päärakennuksen yläkerrassa ovat makuuhuoneet, joiden yhteydessä on parveke ja kylpyhuone. Kahden hengen huone maksaa 50 euroa yö (maaliskuu 2008). Rehevässä puutarhassa on tilava kaksikerroksinen rakennus, jonka alakerrassa on hyvin varustettu keittiö, olohuone ja kylpy-huone, wc ja pyykinpesukone, yläkerrassa kaksi makuuhuonetta sekä kylpyhuone ja wc.
    Keskustan palvelut lähellä. Ana Marija puhuu englantia, tuntee Bledin alueen kulttuurin ja on perehtynyt varsinkin alueen ekologiaan.
    Yhteystiedot: Ana Marija Kovač, Črtomirova ulica 4, SI-4260 Bled. +386-4574 1270, faksi +386-45768151, GSM +386-40481801.
    Verkkosivu: www.bajtica-guesthouse.com – bajtica(at)gmail.com


Mariborin seutu
Pri Kapeli, Vitomarci. Pri Kapeli l. Kappelin luona sijaitsee Drbetincin kylässä, ja sieltä avautuvat upeat maisemat  lähistön kukkuloille ja laaksoon, jopa Ptujhin ja Gornja Radgona saakka 15 km päähän. Maatila on melkein Mariborin, Ptujn ja Murska Sobotan muodostaman kolmion keskellä, ja sieltä on helppo tutustua näihin kaupunkeihin. Oma auto välttämätön, mutta linja-autokin kulkee ohi. Justina Veršič ja hänen perheensä ottavat vieraat ystävällisesti vastaan. Erinomaista kotiruokaa ja viiniä tarjolla, ruokailu alakerran isossa tupakeittiössä. Yöpyminen ja aamiainen 20 euroa, puolihoito 25 euroa (maaliskuu 2008).
    Yhteystiedot: Mojca Druzovič, Drbetinci 26, 2255 Vitomarci. Puh: +386 2 757 54 11, GSM +386 31 728 941, sähköposti: prikapeli(at)siol.net
    Verkkosivu: www.ptuj-tourism.si/namestitve/kmetija_prikapeli.php?lang=en

Karsti Štanjel (tiedot antanut H. Hyvärinen)
Štanjel on pieni keskiaikainen, rekennussuojeltu kylä Triesten lahdelta nousevalla Karstiylängöllä aivan rajan tuntumassa. Karstin (slov. Kras) tunnusmerkkejä ovat pršut, Teran ja burja. Pršut on ilmakuivattu kinkku, Teran punaviini ja burja tuuli, joskus hurjapäinenkin. Hyvää paikallista pršutia löydät kylän lihakaupasta, Terania voit maistaa ja ostaa vaikkapa Hočevarin (talo nro 39) perheen viinikellarista. Burja taas on kesäaikaan lempeä ja virkistävä. Lisäksi Štanjelissa voit postittaa kortteja, nostaa automaatista rahaa, käydä pikkuisessa talomuseossa, taidenäyttelyissä, syödä hyvin linnan ravintolassa tai "pri Zorotu" ja ihmetellä tohtori Ferrarin rakennuttamaa puistoa tai tehdä kävelyretkiä ympäröiville kukkuloille. Štanjel on kaukana kiireestä, ikivanha ja kotoisen vaatimaton. Ehkä juuri siinä on sen charmi.
    Bussilla tai junalla pääset Nova Goricaan (25km) ja edelleen pohjoiseen, Sežanan (15 km) kautta rannikolle Koperiin (50 km) ja Piraniin (65 km), Ljubljanaan (90 km) ja Triesteen (20 km). Kesällä myös viikonloppuisin kolme kertaa päivässä suoraan rantabussilla Sistianan (20 km) uimarannalle Triesten lahdelle. Oma tai vuokrattu auto (Trieste, Koper, Ljubljana, Nova Gorica) tekee joustavaksi tutustumisen naapurikyliin ja kauniisti kumpuilevaan ylänkömaisemaan.

Apartmaji Stanarjevi
Kylän yläkujalla kaksi viehättävää apartamentoa (2 henk. ja 5 henk). Molemmissa keittiö, suihku ja pihaterassi. Viihtyisää ja mukavaa. Ystävällinen gospa Vesna puhuu englantia ja kokkaa herkullista paikallista ruokaa viikonloppuisin tai sopimuksen mukaan omassa ravintolassaan, vanhassa viinikellarissa. Apartementoissa on tv ja ilmainen internet-yhteys sekä tietoa kesän kulttuuriapahtumista ja alueen erilaisista tutustumiskohteista. www-sivulla paljon kuvia ja hintatiedot.

www.stanarjevi.com
info@stanarjevi.com
Tel: +386 5 7691007 tai +386 31 389621
Štanjel 29
6222 Štanjel

Pliskovica Youth Hostel
Euroopan viehättävin hostel. Keskiaikaiseen pihapiiriin peruskorjattu kokonaisuus viehättävässä pihapiirissä pienessä Pliskovican kylässä Karsti-ylängöllä, 5 km Štanjelista (lue yllä). Jos olette liikkeellä isommalla porukalla, Pliskovica on loistava majoitusratkaisu. Siistiä ja viihtyisää yhteismajoitusta, lisäksi pari pienempää huonetta. Polkupyörän vuokraus, nettiyhteydet, keittiö, pesula, suihkut. Henkilökunta kielitaitoista väkeä, opiskelijoita ja paikallisia nuoria. Kesällä pihapiirissä konsertteja, teatteria ja muuta ohjelmaa.
    Katso kuvat ja tarkemmat tiedot, hinnat ja info:

www.hostelkras.com
tel +386 5 764 02 50 tai +386 41947 327 tai  +386 31 267 529
fax +386 5 764 05 51
Pliskovica 11
6221 Dutovlje (postiosoite)

Rannikko Izola (Kari ja Marja Klemelä)
Apartmaji Penko, edullinen ja viihtyisä majapaikka Izolan vanhankaupungin vieressä. Suosittelemme erityisesti lapsiperheille. Hyvin varustettu keittiö, kylpyhuone pesukoneineen, hintaan sisältyvät tv ja langaton nettiyhteys, kaunis veranta viiniköynnösten alla, ranta lähellä, erittäin ystävällinen isäntäväki. Izola on kaunis vanha kaupunki ja hyvä tukikohta, josta voi tehdä retkiä Piraniin, Kroatian Istriaan, Koperiin, Hrastovljeen (kirkon kuuluisat Kuolemantanssi-freskot), Triesteen, Karstille, Skočjanin ja Postojnan tippukiviluoliin ym.

Opiskele sloveenia

Sloveeni kuuluu eteläslaavilaisiin kieliin, jonka lähimpiä sukukieliä ovat kroatia, bosnia ja serbia (jotka ennen tunnettiin yhteisnimellä serbokroaatti). Se muistuttaa paljon myös tšekkiä ja slovakkia, joihin se oli kieliyhteydessä vielä noin tuhat vuotta sitten. Sloveenin erikoisuus on duaali eli kaksikko  kaikkia kahta tarkoittavia substantiiveja, adjektiiveja ja verbejä ym. taivutetaan duaalissa eri tavalla kuin yksikössä ja monikossa. Sloveenia voi opiskella Slovenian ulkopuolella noin 40 yliopistossa, tällä hetkellä ei kuitenkaan Helsingin yliopistossa. Sloveniassa on tarjolla monenlaista kielenopiskelua muutaman viikon kesäkursseista lukukauden tai kaksi kestäviin opintojaksoihin. Kesäkursseja järjestetään heinäkuun alussa Ljubljanassa ja elokuun alussa Portorožissa.

HUOM. SLOVEENIN KIELEN KURSSI!

Sloveenin kielen kurssi käynnistyy Helsingissä 5.10.2011. Jos olet kiinnostunut, ota pikaisesti yhteyttä Aira Pelliseen, puh. 0500-122991 tai aira.pellinen{*}gmail.com

Tulkkaus- ja käännöspalvelua. Oikeuskääntäjä Matej Goršić kääntää suomesta sloveeniin, sloveenista suomeen ja virosta sloveeniin. Lisätietoja: email. matti_7[at]suomi24.fi


Liity Slovenia-seuraan

Yhdistyksemme on laajentunut viime vuosina nopeasti, ja meillä on pitkälti toistasataa jäsentä. Voit liittyä joukkoomme maksamalla jäsenmaksun tilille Sauvon OP 541404-218169 / Slovenia-seura. Muista ilmoittaa postiosoitteesi ja mielellään sähköpostiosoitteesi. Merkitse viestikenttään myös nimesi ja maksun tarkoitus (esim. jäsenmaksu 2011). Jäsenmaksut: henkilöjäsenet 10 euroa, muut saman perheen jäsenet 5 euroa, kannattajajäsenet 17 euroa (henkilö) ja 85 euroa (yhteisö). Slovenia-seuran jäsenenä sinulla on mahdollisuus ostaa jäsenhintaan Mansardan julkaisemaa suomennettua slovenialaista kirjallisuutta ja muiden kustantajien Slovenia-aiheista kirjallisuutta. Voit myös liittyä 2-postituslistalle, vaikka et olisi jäsen. Näin saat säännöllisesti tiedot kokouksista ja muista ajankohtaisista asioista. Lähetä pyyntö yhdistyksen puheenjohtajalle.

Varsinais-Suomen paikallisosasto suunnitteilla. Meillä on jo 26 jäsentä Turun ja Porin seudulla. Jos haluat olla mukana järjestämässä toimintaa, ota yhteyttä Kari Klemelään puh. 050-5904934 tai kari.klemela[at]kolumbus.fi - pidämme loppuvuodesta perustamiskokouksen.

Lokakuussa 2011 pidetyssä syyskokouksessa Slovenia-seuran puheenjohtajaksi valittiiin Aira Pellinen (puh. 0500-122991, sp. airapellinen[at]hotmail.com), hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Helena Päätalo, Kirsti Narinen, Jussi Tuovinen ja Martina Siler sekä varajäseniksi Yrjö Lautela ja Matti Mäki.

Puheenjohtajan tervehdys vuoden 2011 alkaessa.


Tilaisuudet ja tapahtumat syksyllä 2011

 
Slovenia-seuran perinteiset pikkujoulut yhdessä Suomi-Kroatia-seuran kanssa pidetään lauantaina 19.11.2011 klo 16 Helsingissä Lyceumklubilla Rauhakatu 7 E.
Ilmoittautumiset Airalle viimeistään 15.11.2011 mennessä
(yhteystiedot pari riviä ylempänä).
 

Suurlähetystöt

Slovenian tasavallan suurlähetystö / Veleposlaništvo Republike Slovenije / Embassy of the Republic of Slovenia: Eteläesplanadi 24 A, 00130, Helsinki. Puh. (09) 228 9940. Faksi (09) 69 44 775. Sähköposti: vhe(at)gov.si

Suomen suurlähetystö Ljubljanassa: Embassy of Finland, Ajdovščina 4/8, SI1000 Ljubljana, puh. +386-1-3002120, telefax +386-1-3002139. Sähköposti: sanomat.lju@formin.fi 

 

Kuvat: Kari Klemelä. Yhdistyksen tunnus: Dušan Jovanovič