Kuvaa klikkaamalla suurempi versio.

Band Boys alkuperäinen kokoonpano.

V.63-64 Raine Felt, Reijo Ingman, Kari Rautio, Ahti Nieminen, solisti Pekka Mustonen ja autonkuljettaja Jaska Tupala.

Bändi juhlii Virke Oy:n lahjoittamia uusia keikka-asuja.

 

ORKESTERIN ALKUKOKOONPANO
Orkesteri sai alkunsa vuonna 1962 Mäntsälässä. Opiskelun aikana kouluni oppilaskunnalle tuli tarve saada koottua oma soittoryhmä koulun omia tilaisuuksia varten.
Huhu kiersi koulussa ja keräsi ainoat viisi innostunutta muusikonalkua kerhohuoneeseen.
Aluksi piti tietysti keksiä bändille nimi, joka lainattiinkin maailmalta ja nimeksi annettiin siis Band Boys.
Perustettaessa yhtyeeseen kuului viisi muusikkoa. Rumpalina oli Ahti Nieminen, joka nykyään soittaa maankuulussa country- bändissä nimeltä Honky Tonk Team, kitaristina Jouko Manninen, haitaristina tuntematon nuorukainen ja toisena trumpetistina, Veikko Koljonen, joka soittaa mestarillisesti tuubaa ilmeisesti poliisien soittokunnassa, ja tietenkin minä toisena trumpetistina.
Kuvassa olevan hanuristin tilalle tuli mäntsäläläinen Reijo "Ingo" Ingman,joka yhtyeestä lähdettyään perusti oman bändinsä.

VÄRIKÄS ALKUTAIVAL
Aluksi soitimme ilmaiseksi oman koulun tilaisuuksissa. Varsin pian aloin ottaa yhteyksiä muihinkin kouluihin saadaksemme lisää keikkoja ja esiintymiskokemusta.
Toiminta laajentui niin, että minusta tuli bändin organisaattori. Tässä vaiheessa vaihtui myös bändin nimi Tangoyhtye Kari Rautioksi.

INNOSTUS KASVOI
Elettiin aikaa, jolloin ei osattu edes uneksia helpoista tavoista saada yhteyttä ihmisiin. Ilman kännykkää ja faxia oli siis pakko mennä paikalliseen puhelinkeskukseen etsimään puhelinluetteloista tanssipaikkoja, joita tietysti siihen aikaan oli erittäin paljon. Sopivan tanssipaikan löydyttyä alkoi jopa tuntien odotus yhteyden saamiseksi. Tämä oli sitä puhelinkeskusneitien aikaa!

RAHAPULA EI LANNISTANUT
Keikkoja alkoi tulla, joten tarvittiinkin jo mainoksia.Ensimmäiset mainokset teetettiin kirjapaino Etelä-Suomen Sanomilla Lahdessa.
Saaren palokunnalta lainatun "Voima"-vahvistimen sekä itse tehtyjen rumpujen kera tehtiin ensimmäiset koulun ulkopuoliset keikat.
Ensimmäinen keikka Kuhmoisten Kuhmolassa oli näyttävä, koska viimeisen valssin aikana "Voima" paloi.
" Voima"-vahvistimen remonttia maksoin osamaksulla monta kuukautta ja sain ostettua oman Geloso 12W- vahvistimen, jolla soitto jatkui.

 

Otto, Kari ja Ronny.

Ronny

Kiire keikalle. Määttäsen Patea odotellaan.

Talonmies haussa. Vaalan Urheilutalo.

Taukopaikalla. Tauko paikalla. Kuvassa vasemmalla Kalevi Pussinen, Hannu Rontu, Ensio Koski ja Ronny. Aisan päällä Paavo Määttänen.

 

 

RONNY & KARI RAUTION YHTYE
Tässä vaiheessa elettiin 60-luvun loppupuolta ja kuva oli tarkoitettu tanssijärjestäjille ja ihailijoille jaettavaksi. Bändissä oli vasemmalta katsottuna Esa Lahti, Hannu Rontu, Otto Berger, Osmo Palonen ja minä. Solistina bändissä oli kuvasta puuttuva Ronny alias Aatos Bolström.
Ronny teki keikkaa bändin kanssa noin pari vuotta ja kuoli auto-onnettomuudessa. Ronny levytti lahtelaisen "Ronny and The Loafers" -kitarabändin kanssa singlen biisein: "se jokin sinulla on" ja "Diggety Doggety". Myöhemmin samasta yhtyeestä olivat "Rautiolaisia" myös:
soolokitaristi Paavo Määttänen, komppikitaristi Jouko Kuitunen sekä rumpali "Rane" Seppänen.
Kuvassa näkyvä "Kari Rautio -kassamagneettiyhtye" -lauseella haluttiin luoda kuva järjestäjille, että bändi vetää tansseihin väkeä ja lippukassoihin rahaa.
Aikanaan Otto Berger ja Hannu Rontu lähtivät Markku Aron bändiin ja Otto Berger myöhemmin "Umo" -Uuden Musiikin Orkesteriin, jossa soittikin noin 11 vuotta.

Ronnyn Paul Anka tunnelmoinnit kostuttivat eturivin tyttöjen silmät, joka keikalla. Laulajana Ronny oli monipuolinen halliten mm. tunnelmalliset tangot ja räväkät rockit.

 

KULJETUSKALUSTOA:

 

"Eko" Ermo Sivonen, "Simapullo" Asko Simanainen, "Palsa" Esa Lahti ja minä, siellä jossain.

Karvapää ja -naama galleria. "Mano", Eko, Simapullo, Palsa ja Hannu Parkko.

Reipasta retkuiluelämää Vihannin leirintäalueella. Osmo Palonen, Hannu Rontu, Hannu Helminen ja Palsa.

Pojat pilkillä. Palsa, Eko, Parkko ja kyykyssä Simapullo.

Säestettävänä Suomen "Mr. Cannon", alias
Olavi Kivikoski, alias Vilho Kohvakka.

"Stage".

"On sitä käyty ulkomaillakin".

MUUTOKSEN AIKA
Tämä mainoskuva enteili tulevasta muutoksesta musiikkityylin suhteen.
Jo 70-luvun loppupuolella tein päätöksen muuttaa iskelmämusiikista selkeästi aikuisten tanssimusiikkiin ja käyttää vain omaa nimeä mainoksessa. Mainoksen otsikolla haluttiin saada ihmiset tietoisiksi siitä, että yhtyeen musiikillinen linja oli todella muuttunut. Kun tilanne vaatii, olen valmis jälleen muuntautumaan resurssieni mukaan. Show must go on!

 

 

 

 

 

 

Pitkillä keikkareissuilla yövyimme usein leirintäalueilla. Omasta mielestämme viihtyisää ja joviaalia seurusteluamma eivät muut retkeilijät aina ymmärtäneet.

Pertunmaan Kuortin Unionille perustettu uusi parkkipaikka on jätetty auraamatta.

 

 

 

SOITTOPUUHISSA
Tämä kuva on otettu ilmeisesti Hirvaskankaan lavalla 70-luvun vaihteessa.
Kuvassa vasemmalta katsottuna Esa Lahti, Hannu Rontu, Otto Berger, minä ja Osmo Palonen "Hammondin" takana. Osmo Palosen edessä, tuolin päällä on legendaarinen Maxim -laulukaappi suoraan Forssasta. Osmo Palonen työskentelee nykyisin Sibelius -akatemiassa.

 
 

HUMPPALINJALLE
70- luvun lopulla muotiin tuli antaa orkesterille oma nimi ja niinpä nimesin yhtyeeni humoristisesti Humppayhtye Huukoksi. Tällä nimenmuutoksella halusin yhä enemmän varmistaa tietoisuutta yhtyeen musiikillisesta linjasta. Humppayhtye Huukon nimeä käytin muutaman vuoden

 

TAKAISIN TANSSORKESTERIKSI
Vuonna 1987 orkesteri täytti kunnioitettavat 25 vuotta ja palattiin tanssiorkesterilinjalle.
Tätä juhlistamaan teetettiin myös uusi juliste.
Mainoksessa haluttiin tuoda yleisön tietoon orkesterin pitkä keikkataival,
ja meno jatkui...

 

...farkut vaihtuivat pikkutakkeihin ja kravatteihin.
Viereinen juliste valmistui vuonna 1990.
Seuraava julisteemme vuonna 1992 oli samanlainen, mutta siinä korostimme 30 keikkavuoden kokemusta. Tämä oli viimeinen juliste, jossa näkyi koko silloisen orkesterin kokoonpano, koska yhdenkin soittajan poistuminen kokoonpanosta teki julisteesta heti vanhan. Kuvassa poseeraavat vasemmalta katsottuna basisti Timo Riikonen, allekirjoittanut, harmonikansoittaja Timo Niinimäki sekä Seppo (pastori ) Naskali.

 

Tässä kuvassa bändi on työteossa.
Olemme Toivolan Kyläntalolla juhannuskeikalla 90-luvun alkupuolella.
Vasemmalta katsoen Timo Riikonen, Seppo Naskalin kasvot "Kullervon" takana (Kullervo Linnan mukaan nimitetty aksenttipelti), Timo Niinimäki ja minä. Taustalla meillä on kulissina kesäinen maisema, joka sopii hyvin juhannustunnelmaan.

Saariston Sirkka...... Inkoon satamassa odottamassa venetaxia Jacobshamniin.

Tällaisissa maisemissa sijaitsevat kesälavat, joilla moni yhteinen taival on saanut alkunsa.

Tämä orkesterin juliste on ollut käytössä vuodesta 1996 lähtien. Orkesterin musiikkilinja on sen verran muuttunut, että voimme sanoa sitä todella monipuoliseksi ohjelmistoltaan. Varsinkin kahden miehen kokoonpanossa on mukana paljon vauhdikasta iskelmämusiikkia, riippuen esiintymistilaisuudesta.
Lisäksi lavanäkymää kohentaa upeat värivalot, jotka saadaan ohjattua musiikin tahdin mukaan.
Lempialuettani on aina ollut äänentoisto, jota helposti parantelen, varoen kuitenkin ns. ylilyöntejä. Jos tänä päivänä perustaisin oman bändin, niin ensikeikasta lähtien minulla olisi sellainen äänentoisto, jonka huomaa varmasti jokainen asiakas. Asiakasviihtyvyyden kannalta hyvän äänentoiston merkitys tärkeänä osatekijänä on kiistaton. Mainittakoon tässä yhteydessä ison orkesterin viimeisin kokoonpano: Hanuristina Maija Rantanen, rumpalina Juhani "Jöhni" Kallio, basisteina Pentti Mäkinen ja Jaakko Mäkinen. Duon pitkäaikaisena kitaristina toimii Jaakko "Jake" Mäkinen. Vuoden 2005 alusta kitaristina on toiminut András Gönczöl joka soitti ison yhtyeeni mukana jo 70-luvulla. Kaiken kaikkiaan yhtyeelläni on keikantekoon hyvät puitteet ja osaavat muusikot.

Kari Alho

"Jerry" Vainikka

Pitkäaikainen basisti Matti "Mussu" Halmesaari.

Juha Saarinen

Ronny

"Vellu" Lehtinen

"Palsa" Lahti

"Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa". Iloiset pojat vas. Matti "Mussu" Halmesaari, Kari "Rock Jerry" Vainikka, Kari Rautio ja Kari Alho. Kolme kovaa K:ta.

 

VAKITUISET SOLISTIT
Olen aina ollut sitä mieltä, että soittajien ja solistien vaihtuvuus tuo mukanaan aina "uusia tuulia." Kokoonpano vaihtui usein ihmisten elämäntilanteiden muuttumisten mukana. En ole koskaan pitänyt välttämättä hyvänä "ainaiskokoonpanoja." Yhtyeessäni on ollut mukana kuitenkin vakituisia solisteja mm. Pekka Mustonen, Kalevi Nyman ja Ronny, jonka poismenon jälkeen osakseni trumpetinsoiton lisäksi tuli myöskin solistin "virka". -70 luvulla kokoonpanossa soitti rumpalina parin vuoden ajan Lahden Varuskuntasoittokunnasta "lainattu" Kari Pennanen. Kari on Pohjois-Karjalan "poikii" ja asuu nykyisin "Hartolan Kuningaskunnassa".
Vakituisten solistien ohella orkesterissa on aina ollut hyviä ns. "bändilaulajia", joista mainittakoon Pentti "Baby Boy" Varhama, Vesa "Vellu" Lehtinen, Asko Simanainen "Simapullo" (kosketinsoitin ja laulu ), Otto Berger, Esa Lahti, Ermo Sivonen, Pekka Sormunen "Amulet- yhtyeestä" sekä unkarilainen András Gönczöl "Andy" eli yhtyeen kesken "Antti Könttinen". Hänen tultuaan mukaan päätettiin radikaalista muutoksesta orkesterin ohjelmistossa tanssimusiikin suuntaan.
Muitakin kuuluisuuksia on vieraillut bändissäni mm. Markku Johansson (yhdellä Kuuslahden Ns:n talon keikalla), nykyisen Solistiyhtye Suomen basisti Pekka Hartonen (yhdellä Ruotsin keikalla). Kuuluisia harmonikansoittajia on ollut mm pelimannimusiikin suomenmestari Juha Saarinen, joka myös lauloi hienosti. Juha Saarinen on tehnyt kanssani keikkoja useaan otteeseen. Hän soitti myös ensimmäisen cd-levyni harmonikkaosuudet. Jorma Aalto, Vesa Vilenius (harmonikansoiton suomenmestari) ja tällä hetkelläkin ison kokoonpanon mukana on kahdesti harmonikansoiton suomenmestaruuden voittanut musiikkimaisteri Maija Rantanen.
Vuosien varrella olemme säestäneet todella monia nimisolisteja esim. Henry Theel, Beerit, Sammy Babitsin, Reijo Kallio, Kai Lind, Jukka Raitanen, Ilkka Hemming, Anita Hirvonen, Irwin Goodman sekä monet muut.

Lähivuosina on minua duo-keikoillani useasti auttanut nuori ja lahjakas muusikko Tuisku Marttinen, soittaen harmonikkaa ja koskettimia. Tuisku valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-akatemiasta v. 2005. Yhteistyömme jatkuu edelleen. Hänestä varmaan kuullaan myöhemmin menestyvänä musiikin ammattilaisena. Toivotan onnea Tuiskulle valitsemallaan uralla.

Otto Berger

Tuisku Marttinen

András Gönczöl

Vesa Vilenius

Maija Rantanen

Jaakko "Jake" Mäkinen.

"Jöhni" Kallio
Kari ja Rantasen "Penna"
Imatran Kylpylässä 7.7.07

ETUSIVU

TERVETULOA

HISTORIA

ÄÄNITTEET

KALUSTO

KEIKKALISTA