VELI-PEKKA KUMPUMÄKI


Olen 'kolmekymppinen' liikkeenharjoittaja. Elantoni saan trimmaamalla kaikenkarvaisia koiria omistamassani PETWELL-trimmausliikkeessä Helsingissä. Yritykseni työllistää kaksi henkilöä.
Kotonani on aina ollut koiria ja muita lemmikkieläimiä. Varhaislapsuuteni vietin collieuros seuranani.
Ensimmäisen kosketukseni kasvatus- ja näyttelytoimintaan sain seinänaapurimme, 'hoitotätini' Eeva Virpiön kautta. Hänen BEACOCK-kennelinsä on mm. tuonut maahamme petit basset griffon vendéen, saukkokoira ja basset fauve de bretagne -rodut.
Ensimmäisen westieni sain vuonna 1979 eli kantanarttuni FIN&S&N MVA INGRIDS IRIS VON KIBEn. Koko maailmani muuttui silloin!
1982 syntyi ensimmäinen westiepentueeni. Kennelnimen PERHAPS sain saavutettuani täysi-ikäisyyden v. 1987.
1984 PERHAPS ANASTASIE saavutti FIN MVA -arvon. Tähän mennessä on 32 kasvattamaani westietä saavuttanut valiotittelinsä. Ja useita on matkalla!
1980-luvulla sain mahdollisuuden työskennellä kennelpoikana GAINSAY (Päivi Avotie, Suomi, kettuterrierit, norfolkinterrierit ym), TIMES (Cathrine Nilsson, Ruotsi, westiet), SEASON (Carin Nordlander, Ruotsi, westiet ja suursnautserit), PAJAZZO (Elsie Hultgren, Ruotsi, westiet), LASARA (Barbara Graham & Hanneke Kabel, Englanti, westiet ym) ja ROUGHRIDER (Rosa & Bengt Krebbs-Thulin, Sveitsi, norfolkinterrierit) -kenneleissä. Opin paljon ja olen edelleenkin kiitollinen!
Suoritin varusmiespalvelukseni v. 1989-90 Kainuun Prikaatin sissikomppaniassa sotakoiramiehenä. 'Milka'-schäferiä kaipaan vieläkin...
Olen tuonut useita koiria useasta eri maasta - ja myös lainannut niitä siitos- ja näyttelytarkoituksiin, myös rajojemme ulkopuolelle.
Kasvattamiani koiria on myyty ulkomaille mm. Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan, Hollantiin, Ranskaan, Unkariin, Eestiin, Venäjälle ja Kanadaan. Useat niistä ovat olleet voitokkaita uusissa kotimaissaan.
Koiriani on esitelty useissa ulkomaisissa kirjoissa, niin italialaisissa, ranskalaisissa, saksalaisissa kuin englantilaisissakin.
1991 sain ensimmäisen skottini eli GOLDEN STACCATO DE CHAMPERNOUNEn, Ranskasta.
1992 sain vastaanottaa Suomen Kennelliiton korkeimman huomionosoituksen ansiokkaasta kasvatustyöstä eli Vuolasvirta-palkinnon. Olen nuorin tämän palkinnon saanut kasvattaja koko historiassa. 1996 sain Westiekerho ry:n kultaisen ansiomerkin nro 6 samoin kasvatustyöstä.
Olen ollut aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa, mm. Westiekerhon jalostustoimikunnan jäsenenä ja puheenjohtajana yli 10 vuoden ajan. Skotti-lehden päätoimittajana toimin muutaman vuoden ajan 1990-luvun alussa. Olen kirjoittanut artikkeleita roduista useisiin eri julkaisuihin, myös ulkomaille.
Olen trimmannut jo lähes 100 eri rotuista koiraa valioksi. Näyttelyissä olen esittänyt koiria kaikista roturyhmistä.
Ulkomuototuomarikurssin aloitin vuonna 1998, ja seuraavan vuoden kesäkuussa minut pätevöitiin valkoisille länsiylämaanterriereille. Tällä hetkellä minulla on arvosteluoikeudet parillekymmenelle terrierirodulle. Laajennusoikeus on koko ryhmään. Olen arvostellut koiria Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, lähinnä omien rotujeni erikoisnäyttelyitä.
Ensimmäinen PERHAPS-skottipentue syntyi 22.7.2000!
Useat eri kasvattajat ovat aloittaneet minulta hankkimillaan koirilla. Samoin ovat useat eri kasvattajat hankkineet minulta "uutta verta" omiin linjoihinsa. Siitosurokseni ovat olleet kysyttyjä. Useat olen myös opettanut trimmaamaan. Olen heidän saavutuksistaan hyvin ylpeä!