KIRKKONUMMEN MEHILÄISTUOTE (etusivu)


Videokuvia mehiläisistä

Mehiläisen elämänkierto

A Year in the Life of an Apiary

 

Kuvia hoitotöistä  

kevään hoitotöitä

parveiluaika

jaokkeiden teko

hunajan korjuu ja ruokinta

Loppusyksyn töitä

lentoaukon tarkistus ja puhdistus ennen pudistuslentoa

Kuvia emonkasvatuksesta

Vinkkejä emonkasvatukseen

Mehiläishoitajan vuosi

kevät

Mehiläiset ovat siistejä eläimiä, jotka eivät ulosta pesäänsä. Keväällä heti ensimmäisenä lämpimänä päivänä mehiläiset lähtevät puhdistuslennolle, jonka aikana ne ulostavat suolensa tyhjäksi. Pian puhdistuslennon jälkeen mehiläiset rupeavat saamaan siitepölyjä lepästä ja pajuista, mikä käynnistää emon muninnan ja pesän mehiläismäärä lähtee kasvuun kevään edetessä.

Mehiläishoitaja varmistaa ennen puhdistuslentoa, että mehiläisillä on uloslentomahdollisuus pesästä.  Puhdistuslennon jälkeen vaihdetaan pesiin puhtaat pohjat. Talven aikana pesän pohjalle tippuu vahamuruja  ja kuolleita mehiläisiä.  

Mehiläishoitajan kevät työt tähtäävät siihen, että pesässä on tarpeeksi siitepölyä, hunajaa, lämpöä ja tilaa, jotta yhteiskunta voi  kehittää uusia mehiläisiä tehokkaasti.

Kesä

Alkukesästä mehiläispesän väkiluku lisääntyy tuhansilla joka päivä; hoitaja tuo mehiläisille lisää tilaa. Parveiluaikaan on vahdittava, etteivät hoidokit lähde karkuun! Sato alkaa yleensä juhannuksena ja kestää heinäkuun loppuun.

Syksy

Loppukesä on mehiläishoitajan raskain työrupeama. Tuolloin hunajalaatikot kerätään pesien päältä. Hunaja lingotaan ja varastoidaan. Mehiläispesät ruokitaan nestesokerilla talven varalle.

Talvi

Syysruokinnan jälkeen mehiläispesät varustetaan talven varalle, asetetaan hiirenestimet ja varmistetaan muutenkin pesien talvirauhan. Talvella pakataan hunajaa, rakennetaan uutta kalustoa ja huolletaan vanhaa.

Työtä kertyy vuodessa noin 8 tuntia pesää kohti.

 

Olemme uusineet sivustomme, uusi sivusto löytyy osoitteesta

www.mehilaistuote.com

Kirkkonummen Mehiläistuote Oy

Kirkkonummen Mehiläistarhat Ky

Samkullantie 13 02400 Kirkkonummi

Puhelin +35850 360 4576,