Koirapakolaiset ry


MISSÄ ON BETTE?

Bette

Mirja Pyykön JOS-ohjelmassa "Tuhat sikaa ja kuinka monta kesäkissaa? Onko eläinten kärsimys ihmisen huonovointisuuden vai julmuuden mittari?" näytettiin koirapakolainen Betten kuvaa. Kuvan oli ohjelmaan lainannut läänineläinlääkäri. Bette istui lattialla ulostekasojen keskellä takanaan ahdas häkki mihin se teljettiin kun omistaja lähti ulos, hänen mielestään kun toiminnanhaluinen koira kärsi eroahdistuksesta.

Omistajan mielestä Bettellä oli myös leptospiroosi. Siitä hän soitti minulle kun koira oli ollut maassa reilun kuukauden! Hän syytti koirapakolaisia sairaan koiran välittämisestä. (Myöhemmin kävi ilmi, että Bettellä oli kaksi rokotusta leptospiroosia vastaan; kotikoira kun se oli ollut ennen tarhalle joutumistaan).

Seuraavana päivänä soittikin sitten jo eläinsuojeluvalvoja. Hän kertoi saman kuin myöhemmin kaksi muutakin silminnäkijää; Bette ja perheen greyhound tuskin pääsivät ulos ollenkaan koska asunto oli "täynnä koiran eritteitä".

Greyhoundin omistaja sai koiransa pois koska se oli sijoituksessa.

Bette luovutettiin ennen kuin koirapakolaisilla tuli käyttöön uusi luovutussitoumus. Omistajan allekirjoittamassaan sopimuksessa on ainoastaan vaatimus että koiraa ei saa lopettaa eikä luovuttaa muualle. Ja että se on palautettava koirapakolaisille, jos omistaja ei pysty huolehtimaan siitä.

Eläinsuojeluvalvoja pyysi poliisin virka-apua Betten pois saamiseksi. Poliisi kuitenkin kieltäytyi koska virkaeläinlääkäri ja läänineläinlääkäri eivät suostuneet tekemään huostaanottopäätöstä.

Päätös tehtiin sillä perusteella että asunnossa, johon omistaja kesäkuussa muutti, oli käyty kerran. Omistajalla on kuulemma uusi asuinkumppani ja koira on terve. Mutta saako se liikuntaa? Huomautin läänineläinlääkärille sitä, että turkiseläimetkin saattavat virkaeläinlääkärien silmissä näyttää terveiltä ja silti ne kärsivät.

Läänineläinlääkäri ei ole antanut meille omistajan uutta osoitetta. Oletettavasti hän asuu Hämeenlinnassa yhä. Puhelintiedustelussa on osoite, jossa hän naapurin mukaan asui 2 vuotta sitten. Välillä puhelintiedustelussa oli kurantti osoite eli tämän vanhan osoitteen täytyy olla tarkoituksella annettu. Valtakunnalliseen osoitepalveluun ei ole tehty osoitteenmuutosta.

Jos joku tietää missä Bette asuu, olisiko hyvä ja ilmoittaisi osoitteen meille? Näin voisimme kysyä naapureilta viedäänkö Betteä todella ulos! Omistaja on kieltänyt Koirapakolaisten edustajia tulemasta lähellekään kotiaan. Bette on rottweilerin ja bokserin sekoitus ja muistuttaa hyvin paljon rottista, on vain sirompi.

Lisätietoja: koirapakolaiset@kolumbus.fi