Koirapakolaiset ry


Ensimmäinen koirapakolaisten tuoma Grey, Sorrow, tuli Suomeen 17.12.2002.

GREYHOUND RESCUE

Lähes kaikkialla maailmassa, Pohjoismaita lukuun ottamatta, juoksukilpailuissa käytettävien vinttikoirien elämä on ankeaa. Niitä kohdellaan usein kovakouraisesti ja kun ura kilparadoilla on ohi, elämän loppukin häämöttää. Irlannissa koirat, jotka eivät pärjää juoksukilpailuissa myydään maihin, joissa kilpakoirien elinolosuhteet ovat usein erityisen huonot (esim. Espanja). Osa niistä, jotka eivät mene kaupaksi, sidotaan kiinni junaradan kiskoihin. Näin säästetään koiran lopetuskustannukset… saattaa siinä olla ”kostoakin” mukana, kun koira ei ole menestynyt kuten omistaja on toivonut.

Suuri osa ”tarpeettomista” koirista kuitenkin hylätään; näitä on tuhansia vuosittain. Toivomme, että pystymme auttamaan edes muutamaa niistä. Greyhounds in Need sponsoroi lähes koko koiran lentomatkan Suomeen, joten koiran hankkiminen ei ole kallista. Vinttikoira ei ole kuitenkaan jokamiehen koira, ja perheisiin joissa on kissa, näitä ajamaan opetettuja koiria ei anneta ollenkaan.

Jos olet kiinnostunut auttamaan ja mahdollisesti adoptoimaan greyhoundin, vieraile GIN kotisivuilla Suomeksi saat neuvoja koiran hankkimisesta email-osoitteesta: rescue@beevalegreyhounds.com