Koirapakolaiset ry


In memoriam

Kun muistelen, kuinka ma kerjännyt
olen koirana lempeä täällä,
miten rikasten portailla pyydellyt
olen tuiskulla, tuulissäällä,
vain lämpöä hiukkasen, hiukkasen vain -
ja kun minä muistelen, mitä mä sain
ja mitä mä nielin ja vaikenin
ja mitä mä ajattelin!

Eino Leino


Armas
Armas

Kuten monet muutkin Armas kuoli tarkemmin määrittelemättömään ripulitautiin koirakodissa tammikuussa 2001. Armas ei saanut eläinlääkärin apua. Tarhan uusi johtokunta (kaksi kolmesta on Eestin eläinsuojeluyhdistyksen jäseniä) ei vaivautunut hankkimaan eläinlääkäriä käymään tarhalle pyynnöstämme huolimatta.

Hehku
Hehku

Hehkun jalka oli murtunut aikoinaan. Jalka ei ollut lastoitettu tai hoidettu muuten. Jalka oli luutunut vääntyneeseen asentoon. Tämän takia se ei voinut käyttää toista etujalkaansa lainkaan. Hehku ei ollut nuori koira ja jalkansa takia sen kodinsaantimahdollisuudet olivat olemattomat. Tarhan työntekijät eivät suostuneet lopettamaan Hehkua. Veimme Hehkun läheiselle eläinlääkärille lopetettavaksi (maaliskuu 2001) jottei sen tarvitsisi enää kärsiä.

Bette
Bette

Bette oli löytynyt lähes vastasyntyneenä kadulta. Se ei luottanut ihmiseen. Veimme sen kotihoitoon, missä huomattiin sen olevan kuin suden pentu. Bettelle ei ollut paikkaa tässä maailmassa.

Lenski
Lenski

Lenski oli jäänyt auton alle. Se oli maannut kaksi viikkoa liikuntakyvyttömänä ja kovissa tuskissa kun menimme tarhalle. Veimme sen luonnollisesti nukutettavaksi.

Angelus
Angelus

Angelus ei kestänyt helteitä. 20.7. siitä tuli koiraenkeli.

Lanoz ja Lascka
Lanoz ja Lascka

Lanoz ja Lascka sisaruksineen lopetettiin elokuussa 2001.

Unikuningas
Unikuningas

Unikuninkaalla oli glaukooma ja välikorvantulehdus. Tarhan työntekijät eivät antaneet lopettaa sitä, vaikka koiralla oli kovia kipuja eikä se nähnyt mitään. Jouduimme sanomaan, että koira oli saanut uuden kodin, ja näin saimme sen vietyä lopetettavaksi.


Suomessa kuolleet

Alva
Alva

Alvalta otettiin vastasyntyneet pennut pois koirakodissa. Tämä aiheutti hormoniongelman, joka oli niin vaikea että Alva lopetettiin helmikuussa 2001.

Hugin
Hugin

Hugin kuoli yleistulehdukseen helmikuussa 2001. Tulehduksen laukaisija oli ilmeisesti tarhan ruoka. Tarhan olojen stressaavuus herkälle koiralle edesauttoivat tulehduksen syntyä. Tarhan ruokaan ei vieläkään ole tullut muutoksia useista pyynnöistä huolimatta. Ravinto ei riitä huonokuntoisten koirien tarpeisiin ja ruoka sisältää edelleenkin esimerkiksi kokonaisia perunoita, omenoita ja punajuuria.

Muffi
Muffi

Muffilla oli hormoniongelma, eli se merkkaili asunnossa. Vaiva olisi mahdollisesti parantunut kastroimalla. Muffi lopetettiin joulukuussa 2000.

Sharik
Sharik

Sharik oli 7 vuotta tarhalla. Se sai kodin liian myöhään - terveys oli jo romahtanut. Sharikin 3 viimeistä viikkoa olivat kuitenkin onnelliset.

Mummu
Mummu

Tämän vanhan ihastuttavan olennon terveys ei kestänyt tarhan oloja. Mummun sisar kuoli jo Tallinnan päässä. Ikävä kyllä edes Mummu ei päässyt Suomeen tarpeeksi aikaisin, että se olisi saatu kuntoon. Mummu ehti kuitenkin nauttia kuukauden ajan onnellista koiran elämää ja rajattomat määrät rakkautta.

Bogie
Bogie

Meillä on syytä uskoa, että Bogie on kuollut. Sen ottaja, keravalainen nainen, ei ole antanut uskottavaa selitystä koiran olinpaikasta. Poliisi ei suostu tutkimaan asiaa.

Norma
Norma

Kuoli helmikuussa 2002 jäätyään auton alle.

Vilkas
Vilkas

Lopetettiin ilman syytä meiltä kysymättä joulun alla 2001.

Luna
Luna

Kuoli auto-onnettomuudessa elokuussa 2004. Se ehti olla uudessa kodissaan 8 kuukautta.