Koirapakolaiset ry


Paiden koiratarha

PAIDEN KOIRAKOTI

Paiden kaupunki sijaitsee n. 100 kilometriä Tallinnasta kaakkoon. Koiratarhalla olot ovat erittäin alkeelliset. Tarha on rakennettu vanhaan kivinavetaan, jossa ei ole välikattoa. Näin lämmittäminen on mahdotonta ja talvisin vesi saattaa jäätyä koirien kuppeihin. Paiden kaupunki on antanut kuitenkin määrärahoja koirankoppien rakentamiseksi sisätiloihin. Kopit valmistuvat ennen ensi talvea.

Paidessa ei onneksi ole kovin monta kulkukoiraa kerrallaan. Koiratarhassa on tosin tilat parillekymmenelle koiralle, mutta usein siellä on keskimäärin noin viisi koiraa kerrallaan. Koiratarhan pitäjä Eva Tigane joutuu hoitamaan koirat ilman apua. Tämän vuoksi koirat pääsevät ulkoilemaan vain kerran päivässä. Ulkoilutarha on aivan liian pieni, mutta sen suurentamista suunnitellaan.

Koirapakolaiset kävi tutustumassa koirakotiin syyskuussa 2003 ja tähän mennessä kymmenet pennut ja muutama aikuinen koira on sieltä saanut kodin kauttamme. Eva todella haluaa, että varsinkin pennut pääsisivät mahdollisimman pian omiin koteihinsa ja siksi hän tuo koiria hakijoille Tallinnan satamaan.

Paiden koirakoti on tänä vuonna yksi keräyskohteistamme ja olemme lahjoittaneet sinne rahaa neljää koirankoppia varten. Koppien teko on myöhästynyt ja nyt olemme huolissamme siitä miten lyhytkarvaisten koirien käy pakkasilla. Koppien pitäisi kuitenkin valmistua jouluun mennessä.

Myös muiden yhdistysten apu tarhalle on tervetullutta!

Marraskuussa 2004 Elisa Kissa