Jakub ja Putee                                                                                 Jakub ja Hupy

 


 

 
 

    

 

 

 

 


Suomen ensimmäinen Dog Frisbee –kurssi Kirkkonummella toukokuussa 2010!

Tilannetietoa alhaalla!

Keski-Euroopassa monessa maassa on kilpailtu jo useana vuonna Dog Frisbeessä eli koirafrisbeessä kansallisilla kilpakentillä ja Euroopan mestaruudesta. Dog Frisbeetä on helppo harjoitella, tarvitaan vain koira, frisbee ja vähän tasaista maastoa.

Nyt tähän vauhdikkaaseen lajiin on mahdollista tutustua taitavan kouluttajan kurssilla. Äitienpäiväviikonloppuna 8. ja 9.5.2010 Kirkkonummen kennelkerho järjestää Dog Frisbee –kurssin, jota tulee vetämään tsekkiläinen lajin pioneeri ja multivoittaja Jakub Štýbr, joka kilpailee belgianpaimenkoirilla ja bordercollieilla ja on tuonut lajin kotimaahansa. Koulutus per koirakko kestää päivän, johon sisältyy useita treenikertoja. Ilman koiria harjoitellaan erilaisia heittoja ja heittotekniikkaa, jotka ovat tärkeä - ellei tärkein - osa lajia. Tärkeässä osassa kurssilla tulee olemaan myös turvallisuus, sillä rispaantunut firsbee voi leikata haavan koiran suuhun tai väärä heittotekniikka voi aiheuttaa koiralle epäterveellisiä hyppyjä. Kurssipäivän lopuksi on pienimuotoinen kilpailu kurssilaisten kesken.

Mitään harrastamista estäviä roturajoituksia ei ole, maailmalla on paljon erinomaisesti pärjänneitä sekarotuisiakin, jotka on adoptoitu koiratarhoista. Kuitenkin kurssin täysipainoiseksi hyödyntämiseksi koiralla olisi hyvä olla:

1. Hyvä draivi
2. Koira osaa noutaa
3. Koira pitää vetoleikeistä

Kurssi pidetään englannin kielellä ja sen hinta on 45 euroa per koirakko, kuunteluoppilaat viisi euroa. Hintaan sisältyy kymmenen euron arvoinen, aito amerikkalainen frisbee. Kunnollisia, oikeaoppisia frisbeitä saa vain USA:sta ja koska treenatessa ne kuluvat ja niitä tarvitaan lisää, niiden maahantuonti Suomeen alkaa pian mikäli on kysyntää. Kouluttaja tuo mukanaan yhden oman koiransa referenssikoiraksi, josta on hyvä katsoa mallia omiin suorituksiin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen
pia(a)kolumbus.fi
Ilmoittautuessasi kerro nimesi, puhelinnumerosi, s-postiosoitteesi, koirasi rotu ja paljonko se painaa (oikean kokoista frisbeeta varten) sekä kumpana päivänä haluat osallistua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.4.2010. Kurssille mahtuu 20 koirakkoa per päivä, kurssipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, Kirkkonummen kennelkerhon jäsenillä etuoikeus. Kurssipaikkasi varmistuu, kun olet saanut vahvistuksen ilmoittautumisestasi sekä olet maksanut kurssimaksun vahvistuksessa ilmoitetulle tilille. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja osallistumismaksu palautetaan vain siinä tapauksessa, että saat toisen osallistujan tilallesi tai kurssi joudutaan perumaan. Kuunteluoppilaiden maksu paikan päällä. Mikäli kurssille on enemmän tulijoita kuin kahdelle päivälle mahtuu, on mahdollista järjestää yksi lisäpäivä perjantaille 7.5., jolloin pitää olla vähintään 10 osallistujaa.

Kurssin hintaan sisältyy myös kahvi/tee aamupäivällä ja iltapäivällä ja juoman kanssa makea leivonnainen. Kurssilaisten käytössä on Kirkkonummen Kennelkerhon agilityhallin sisävessa. Kurssin ajankohtana voi vielä olla kylmä, joten varmuuden vuoksi lämmintä vaatetta mukaan, oma jakkara ja koiralle vettä. Järjestäjällä on oikeus peruuttaa kurssi mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi, tällöin osallistumismaksut palautetaan.

Kurssiesite (pdf)

Kurssipaikka on Kirkkonummen Kennelkerhon agilityhallin piha, osoitteessa Vuohimäentie 74, 02460 Kantvik.

Hallin sijainti karttapalvelussa.

Kurssin vetäjän, Jakub Štýbr:n esittely:
http://www.deabei.com/bb_ang/jakub.htm

Kuvia Jakubista koirineen:
http://www.facebook.com/album.php?aid=17040&id=1669808212&l=7d4acbe7f7#/photo.php?pid=257442&id=1669808212

Dog Frisbeen sääntöjä ja historiaa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Disc_dog

Hakukoneilla sanoilla "Disc Dog" ja "Dog Frisbee" löydät lisää tietoa.

Kurssin vetäjän toiveena on nähdä joskus suomalainen frisbee -joukkue Keski-Euroopan kilpailuissa. Kilpailutaso frisbeessä ei ole kovin vaikea saavuttaa, joten nyt meillä on mahdollisuus hankkia tietoa, kerätä innokas harrastajaporukka ympärillemme ja näyttää tässäkin lajissa mistä suomalaiset on tehty!

Tilanne 13.5.2010

Kaikki kolme kurssipäivää olivat täynnä. Koirakkoja oli yhteensä 50 kpl. Kurssi oli antoisa ja osallistujat tuntuivat olevan erittäin innostuneita ja tyytyväisiä koulutukseen. Kurssiväkeä haittasi erityisesti perjantaina ja myös jonkin verran sunnuntaina sade ja sen mukanaan tuoma kylmyys.

Kurssin innoittamana on suunnitteilla kilpailuleiri Jakubin vetämänä, yhdistys, www-sivut, keskustelufoorumi, yhteisharkkoja, Messarin näytös. Aluksi lähdemme liikkeelle Facebook -ryhmällä, joka on avoin kaikille lajin kehittämisestä kiinnostuneille. Ryhmän nimi on "Dog Frisbee in Finland" ja sieltä löytyy myös linkit kurssilla otettuihin kuviin.

Tervetuloa kaikki mukaan Dog Frisbee -keskusteluihin, aluksi siis Facebookiin!