Koirat

Nartut | Urokset | IN MEMORIAM


NARTUT:

 

FI KVA-L MINDURA OUTBACK GEM
"Tara"
s. 20.6.2005 Australia
FIN53270/05
Sukutaulu

Tara on osaomistusnarttu ja asuu pääosin meillä. Tara on ruskeavalkoinen, sirorakenteinen narttu.. Luonteeltaan Tara on erittäin sosiaalinen, rohkea ja utelias.

Taran ensimmäinen pentue syntyi 16.7.2007 alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Ansometsän kenneliin. Isä Karrell Little Luka. Ns. timanttipentue koostui kahdesta urospennusta ja yhdestä nartusta.

Taran toinen pentue syntyi joulun alla 2008. Rakkauspentujen isä oli Tessu. Amor muutti Ouluun, Sulo Raumalle ja Melli jäi Tampereelle.

Tara on noussut agilityssä kolmosluokkaan. Se on valioitui 18.5.2012. Taran viimeinen pentue syntyi lokakuussa 2013. Tara on sen jälkeen steriloitu.


Tara
Tara


Terrestrial Agatha Rabiata
"Ansi"
s.3.12.2007, Ruotsi
ER33426/08
FIN33426/08
S12826/2008
Sukutaulu

Pääsiäisenä 2008 laumaamme liittyi Ansi-tyttö. Se on Ruotsista Terrestrial-kennelistä. Ansi on yhteisomistuksessa kennel Turbotassun kanssa. Ansin isä Joppe on käyttölinjainen Suomen ja Ruotsin käyttövalio. Ansin hankinta oli oikeastaan intuitiivinen tapahtuma ja sen asettuminen meidän laumaan ei alun perin ollut tarkoitus. Kuitenkin Ansi on asettunut täysin luontevasti meille. Se on hyvin itsevarma ja voimakasviettinen russeli. Näyttelyurakin alkoi mukavasti: Tampereen pentunäyttelyssä Ansi oli VSP-pentu, virallisista näyttelyistä H-EH. Keinoluolilla Ansi on osoittanut taipumusta myöskin ja kokeeseen tähdätään. Agilityssä Ansi on lämmennyt hitaasti, mutta näyttää syttyvän lajiin vähitelle. Vuoden 2011 aikana aloitetaan kisaaminen.

Ansin ensimmäinen pentue syntyi Ansometsän kenneliin keväällä 2010. Rakkauspentujen isä on kuin onkin Tessu eli Karrell Lord Chester. Pentuja syntyi neljä, joista valitettavasti yksi kuolleena. Pennut saivat nimensä Anttilan keväthuumauksen mukaan: Orvokki, Lehdokki ja Monimuu. Pennut ovat toistaiseksi EJ-rekisterissä, koska emää ei ollut astumisen aikaan tarkastettu Pevisan mukaisesti ( 2.3. eli päivä ennen pentujen syntymää tarkastettu: silmät ja polvet ok).

Silmätarkastus 5.2.2011 (Elina Rusanen) epäilyttäviä kaihimuutoksia, arpea yms. toisessa silmässä. Uusintatarkastus vuoden kuluttua.
SKL silmäpaneelissa 12.4.2014 todettiin, ettei Ansilla ole perinnöllisiä silmäsairauksia. Valitettavasti Ansi on steriloitu kaihidiagnoosin jälkeen.

Ansi
Ansi


kuvaaja Hanna Hartin


kuvaaja Hanna HartinMeidän vahtikoira on saksanpaimenkoira GLANDENTAL YUKKI
Jykki Sukutaulu

Jykki liittyi joukkoomme kesällä 2012. Yukki on syntynyt Venäjällä 17.4.2008. Lonkkaniveldysplasian takia sitä ei ole voitu käyttää jalostukseen. Olemme Yukin kanssa käyneet arkitottelevaisuuskurssin. Luonnetestissä se on saanut159 pistettä. Jykki on steriloitu. Jykki tulee hyvin toimeen russeleiden kanssa ja se on lempeä jättiläinen, mutta ilmoittaa kumealla haukulla pihaantulijat. Kiitos Päiville tästä ihanasta koirasta.Sijoituksessa

 

Ansometsän Sisu-Linnea l. Mimi
s. 10.6.2016
KoiraNetAnsometsän Haumea l. Ebba s.
13.8.2015
KoiraNetHertta l. Marta
s.20.12.2016
KoiraNetEi enää jalostuskäyttöä Ansometsän kennelissä

 

Ansometsän Hali
"Mila"
s. 17.3. 2011
Sukutaulu

Mila asustaa Laikon perheessä Hämeenkyrössä Jerin (Ansometsän Onyx) kaverina. Mila treenaa emäntänsä kanssa agilityä. Mila on suorittanut luonnekuvauksen hyväksytysti sekä luonnonluolan tarkistuksen LUO

Mila

Mila


Ansometsän Unna-Linnea
"Penni"
s. 2.5.2013
Sukutaulu

Penni asustaa Tampereella Jyrkiäisen perheessä. Penni on reipas ja rohkea russelinarttu, joka käväissyt mätsäreissä harjoittelemassa oikeita näyttelyitä varten. Karvanlaatu on sileä ja väri valko-ruskea.

Penni

Penni


FI AVA Ansometsän Orvokki
"Orvokki"
s. 3.3.2010
ER36673/10
Sukutaulu

Orvokki on Ansin ja Tessun rakkauslapsi. Alunperin Orvokin oli tarkoitus lähteä Ruotsiin Terrestrial kenneliin, mutta kun poikkeuslupa-anomusta rekisterisiirrosta ei hyväksyttykään, niin  pentue jäi  EJ-rekisteriin ja  suunnitelma peruuntui. Monien vaiheiden ja anomusten jälkeen Orvokki on vihdoin siirretty ER-rekisteriin syksyllä 2014 ja sitä voidaan käyttää jalostukseen Ansin l. Terrestrial Agatha Rabiatan suvun jatkajana. Orvokki on Kirsin ja Hanskin sekä nahkacollieiden Ewan ja Hoben perheessä sijoituskoirana. Orvokki on alusta alkaen ollut jotenkin erityinen (kuten muutkin keväthuumauspennut). Se on sileäkarvainen ja väriltään trikki. Orvokki on näyttelyssä saanut ERI:n, mejäkokeessa tuloksen AVO 3 ja se on syksyllä 2014 saavuttanut agilityvalioarvoon vaadittavat tulokset 3. luokassa.
Kesällä 2014 se osallistui agilityn sm-kokeeseen.

Orvokki


Ansometsän Ametist
"Pimu"
s.16.7.2007
FIN44776/07
Sukutaulu

Jätin jalostusoikeuden Lukan ja Taran narttupentuun, joka asustaa Jossun ja Pasin perheessä Jedin ja Jazin kaverina Hämeenlinnassa. Jedihän on Täplän ja Nipsun pentu eli Ansometsän kasvatteja myöskin. Jazi puolestaan on Jedin tytär (emä Samba). Jossu ja Pasi ovat aktiivisia agilityihmisiä. Nykyään (2010) Pimu kisaa menestyksekkäästi 3. luokassa Pasin ohjauksessa.

Pimu sairastui keväällä 2009 vakavasti keuhkotulehdukseen dg. pulmonaalinen eosinofiilinen granulooma. Sitä hoidettiin Yliopistollisessa Eläinsairaalassa Helsingissä eläinlääkäri Marika Melamiehen johdolla. Sinnikkäällä hoidolla Pimu alkoi toipua ja tervehtyi kuin ihmeen kaupalla aloittaen treenaamisen uudelleen ja sitten helmikuussa 2010 kisaamisen.

9.12.2010 tehdyssä terveystarkastuksessa Marika Melamies ei suosittele Pimua jalostuskäyttöön sairauden mahdollisen aktivoitumisen takia eikä mahdollisesta periytymisestäkään ole varmuutta.

Näinollen muuten niin upeasta Timanttipentueesta ei valitettavasti tule jatkoa jalostustyölleni, koska Jerillä on pölyallergiota ja Poju oli yllätyksekseni kastroitu.


Pimu


Ansometsän Kultahippu
"Täppi"
s. 26.5.2008
Sukutaulu

Jätin jalostusoikeuden Hippuvictorian ja Nooan (Mayberryfarm's Asterix) narttupentuun, Täppiin. Täppi asustaa Marin ja Jannen perheessä Orivedelle. Täppi on sileäkarvainen ja on väriltään valko-ruskea. Luonteeltaan Täppi on erittäin rohkea ja utelias. Täpiltä on poistettu vääräasentoinen caninushammas.
Täpin pentue syntyi keväällä 2010, uros Mayberry Farms Asterix. Pentueesta jäi sijoitukseen Ansometsän Lumihippu.

Täppi
Täppi


Hippuvictoria
s. 17.1.2006
ER16369/06
Sukutaulu

Jätin jalostusoikeuden Lukan ja Lumiriinan narttupentuun Hippuvictoriaan, joka on Hannan ja Tonin omistuksessa Tampereella. Halusin ripauksen Täplän sukua Ansometsän jatkumoon. Lumiriinahan on luonteeltaan erittäin temperamentikas ja tyypiltään ihan ok, vaikka näyttelyssä se ei liiemmin menestynyt. Hippuvictoria on osoittautunut erittäin riistaviettiseksi ja tulee varmaan näyttämään taitonsa keinoluolilla tulevaisuudessa. Näyttelyssä se on saanut H-EH:ta. Hippuviktoria on sileäkarvainen, ruskeavalkoinen.
26.5.2008 syntyi Hipun ja Nooan kultapentue: Ansometsän Kultahippu ja Kultaharkko.Hippuvictoria


ANSOMETSÄN LILLIPUTTI
"Helmi"
s. 23.3.2005
ER23027/05
Helmi siirtyi P. Hohdin omistukseen syksyllä 2006 Iskelmäpentueen jälkeen.
Sukutaulu


Helmi


Mc Madamy of the Crafty Clan
"Kisa"
s.12.2.2007
ER47139/07
Sukutaulu

Keväällä 2007 haimme Eevan, Jukan ja Sadun kanssa Ruotsista russelipennun, joka sai nimekseen Kisa. Kisa oli meidän kolmen yhteisomistuksessa ja asustaa Eevan ja Jukan perheessä Körmyn kaverina Hämeenkyrössä. Kisa on erittäin eläväinen ja erittäin karvainen neitokainen.

Keväällä 2008 Kisa aloitti agilityharjoittelun. Hyppyhaluttomuuden vuoksi Kisan selkä ja lonkat kuvattiin. Selkä on terverakenteinen, mutta lonkat C:tä (epävirallinen lausunto). Se ei kuitenkaan ole este harjoittelulle eikä jalostukselle tietyin varauksin. Näyttelyissä Kisa on saanut EH-ERI.

Kisa on siirtynyt keväällä 2010 Eevan omistukseen, mutta keväällä 2011 oli suunnitteilla pentue Ansometsän kenneliin (uros Macbraedly Darkpassage). 5.2. 2011 pentuesuunnitelmat romuttuivat: Kisalla todettiin kortikaalinen katarakta molemmissa silmissä (ell Elina Rusanen).

Kisa

Kisa
Kisa


Ansometsän Lumikukka
"Lulu"
s. 22.2.2010
FI23032/10
Sukutaulu

Lulu on Täpin ja Tessun pentu. Lulu asustaa Sastamalassa Liisin perheessä, jossa koirakaverina Nipsu-russeli. Lulu on sileäkarvainen ja väriltään trikki. Luonteeltaan se on erittäin vilkas ja iloinen.

Lulu


Ansometsän Afrodite
"Melli"
s. 22.12. 2002
FIN62783/08
Sukutaulu

Melli on Taran ja Tessun jälkeläinen. Se asustaa Tampereella Juhalan perheessä russeli Karan kaverina. Melli on valko-ruskea ja karkeakarvainen. Se on luonteeltaan vilkas. Se viihtyy perheen mukana vaunuilemassa ja sillä on paljon kavereita tutulla vaunupaikalla. Riikka tulkitsee elävästi Mellin tuntemuksia. Näyttelyistä Melli on saanut EH-ERI.

Melli on astutettu tammikuussa 2011 Rocolla ja Plutolla.

Melli


UROKSET

 

Karrell Lord Chester
"Tessu"
s. 16.9.2006
ER20355/07
Sukutaulu

Joulukuussa 2006 liittyi perheeseemme uusi russelipoika Karrellin kennelistä Australiasta. Kasvattaja Jann Trout on luopunut russeleiden kasvattamisesta (siirtynyt norwichinterriereihin), mutta teetti vielä yhdet pennut tyttärensä luona asustavalle Karrell Mini Stormille. Isäksi valikoitui Huck, Aust Ch Whatajack Sockettoem. Alunperin tästä pentueesta narttupennun piti mennä Eevan koiraksi, mutta kun ei syntynytkään kuin kaksi urosta, niin näistä toinen lensi ansometsäläisten joukkoon. Aluksi jännitti, miten pojat mahtavat tulla toimeen, kun niin paljon kahden uroksen yhteiselosta on varoiteltu. Kuitenkin kasvattaja tuntien Lukan luonteen arveli poikien tulevan juttuun tiettyjä varotoimenpiteitä noudattaen eli niitä ei saa jättää kahdestaan samaan tilaan. Toistaiseksi pojat tulleet erinomaisen hyvin juttuun. Muutama kähinä ollut, mutta ne pojat selvittäneet tyylikkäästi ilman väliinmenoa. Tessu, siis Chesteristä tuli Tessu, on luonteeltaan erittäin leikkisä ja kuuliainen. Tuntuu kuin se ihan pikkupentu ei olisi koskaan ollutkaan. Taran kanssa ne leikkivät riehakkaasti. Rose- neiti sitä toppuuttelee irvistelemällä, mutta Täpläkin ryhtyy silloin tällöin Tessun kanssa leikkimään.
Tessusta on jalostusoikeus kahteen pentueeseen, toivottavasti hän aikoinaan on siihen sopiva. Tessu on saanut parissa näyttelyssä EH:n ja ERI:n. Tessu on kookas, vuoden iässä tasan 32 cm korkea. Karvaltaan kevyesti puolikarkea.

Tessu kisaa agilityssä kolmosluokassa. Uusi laji on Rally-Toko, jossa se kisasi vappuna 2014 historian ensimmäsissä virallisissa kisoissa lajin virallistuessa 1.5.201 saaden hyväksytyn tuloksen 86p./100p. Tessu on käytettävissä jalostukseen sopiville nartuille.


Tessu


Rocco
s. 31.5.2007
ER37939/07
Sukutaulu

Olen jättänyt jalostusoikeuden Rocco-nimiseen urosrusseliin, jota kutsutaan kotoisasti Jalluksi. Jallu on Lukan ja Kirpun (Dutch Delia of Jack Paradise) pentu. Pentuvaiheessa Rocco vaikuttaa melko sileältä. Nähtäväksi jää mitä pojasta kehittyy. Väri on tricolor.


Jallu


Ansometsän Kultaharkko
"Ruudi"
s. 26.5.2008

Jätin jalostusoikeuden myös Täpin velipoikaan Ruudiin, joka asustaa Virossa Pyldmen perheessä. Ruudi vaikuttaa vähintään puolikarkealta ja on väriltään valko-ruskea (vaikka rekisteröin trickkinä). Luonteeltaan Ruudi on erittäin iloinen ja utelias. Toivotaan, että Ruudi aikanaan loistaa Viron näyttelykehissä.

Ruudi
Ruudi


FI KVA-L Terrestrial Moonstruck
"Pluto"
s. 4.2.2009
ER36291/09
Sukutaulu

Pluto on Mia Wihlborgin kasvatti ja saapui kesällä 2009 Ruotsista. Pluto on sileäkarvainen ja väriltään tricolour. Luonteeltaan se on vilkas ja ehtiväinen eli pitää oikeutetaan pureskella rikki kaiken sen, mihin ylettää. Ja yllättävän ketterä poika onkin vantterasta habituksestaan huolimatta. Plutosta on myyty jalostusoikeuksia ja toivottavasti se tulevaisuudessa lunastaa siihen asetetut toiveet. Pluton kanssa on treenattu tottista ja agilityn alkeiskurssi alkaa huhtikuussa 2010. Näyttelyistä on tullut eh:ta. Silmä- ja polvitarkastukset tehty 2.3.2010, kaikki ok. PLL geenitesti clear.

Pluto kisaa agilityssä 2. luokassa. Pluto on käytettävissä jalostukseen sopiville nartuille.
Pluto


Saxon Hills Octobus
"Scott"
s. 11.12.2010

Scott on yhteisomistuksessa Kennel Schadachs´in kanssa ja asuu siellä Kirsin, Pepin ja Tillin kanssa. Scott on mielenkiintoisesta yhdistelmästä ja kennelistä, jossa koiran on silmä-ja polvitarkastettu. Scott on tricolour ja karkeakarvainen. Sillä on kuitenkin takanaan sileää karvanlaatua.
Toiveena on aikanaan käyttää Scottia jalostukseen. Todennäköisesti se tullaan näkemään Kirsin matkassa agilitykentillä.
Scott


FI KVA-L Ansometsän Omega
"Rambo"
s. 17.3.2011

Rambo asuu Tampereella tyttäreni perheessä. Se on erittäin hyväluonteinen ja rauhallinen kotioloissa vaikka onkin luolakokeissa osoittanut kovuutensa. Se on suorittanut MH-luonnekuvauksen hyväksytysti. Rambo on käytettävissä jalostukseen terveille nartuille.
Valerio Violetta Jack
"Nero"
s. 26.2.2013
Sukutaulu

Nero asustaa Tampereella Oksasten perheessä. Se on erittäin iloinen, vilkas ja sosiaalinen kaveri. Neron on päässyt kokeilemaan verijälkeä ja se on osoittautunut erittäin hyväksi nenänkäyttäjäksi. Tarkoitus on näyttäytyä näyttelyssäkin jossain vaiheessa. Neron suku on Suomessa harvinainen ja toivottavasti Neroa voidaan myöhemmässä vaiheessa käyttää jalostukseen.
Nero on geenitestattu PLL clear
Ansometsän Killi "Remu"
s. 28.10.2013
Sukutaulu

Olen jättänyt jalostusoikeuden tähän lupaavaan urokseen. Remu on karkeakarvainen ja valkoruskea, Kuvassa trimmaamattomana.


Ansometsän Kiiski "Ruffe"
s. 28.10.2013
Sukutaulu

Olen jättänyt jalostusoikeuden myös A. Killin velipoikaan Ruffeen, joka on myös erittäin lupaava sileäkarvainen, valkoruskea uros. Molempia tullaan näkemään näyttelyissä v. 2015.
IN MEMORIAM

TÄPLÄ - Ansometsän 1.kantanarttu
s. 27.12.1997 Irlanti
k. 18.06.2015
ER 39987/01
Sukutaulu

Täplä on perheemme mammakoira, sillä yhteensä viisi pentuetta. Se on 29 cm korkea, lähes valkoinen (tricolour) , sileäkarvainen narttu. Täplällä on rivistä 2 ulkonevaa hammasta alhaalla, ei hammaspuutoksia. Luonteeltaan se on rauhallinen , mutta omapäinen. Se tulee erinomaisen hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Täplä viihtyy parhaiten sylissä ja hakeutuu ihmisten seuraan mielellään. Agilityssä se on kilpaillut 1. luokassa ja on osallistunut harvakseltaan epävirallisiin kisoihin periaatteella ”lahjattomat treenaa”.

Täplä viettää ansaittuja eläkepäiviä.

Näyttelyarvostelu, Marjo Ahola 25.07.98, Sumiainen
”Hyvänmuotoinen pää, joskin hieman kevyt kuono-osa. Hyvänmuotoiset silmät. Ei pigmenttiä oikean silmän ymp. 2 alaetuhammasta tulee ulos rivistöstä. Vielä hieman kesken kehityksen oleva narttupentu, korkearaajainen. Erinomainen turkki. Hyvä häntä. Vielä pentumaiset liikkeet. Mukava luonne. Kaipaa kehätotuttelua pöydällä.”


Täplä


FIN MVA BH TK2 RT1 (LT, AGI3) KARRELL LITTLE LUKA
"Luka"
S. 13.6.2004 Australia
k.26.05.2017
ER44583/04
Sukutaulu


Luka


Luka on iloinen ja leikkisä russelipoika. Luka on nimestään huolimatta varsinainen ”big boy”, säkä 32,5 cm. Väriltään ruskea-valkoinen ja karva on karkea. Purenta ok, ei hammaspuutoksia. Luka harjoittelee agilityä ja on kokeillut myös verijälkeä. Se on erittäin oppivainen ja motivoitunut. Se tulee hienosti juttuun muiden koirien kanssa ja hurmaa iloisuudellaan kaikki kaksitassuiset. Lukaa on tarkoitus käyttää jalostukseen sopiville nartuille. Aloitus tällä saralla on jo tehty ja tulevaisuus näyttää, onko Lukassa ainesta isärusseliksi.

Luka on lunastanut lupauksensa isärusselina. Muutama lupaava russelilapsukainen on kasvamassa. Luka on periyttänyt iloista, avointa luonnettaan jälkeläisilleen.
Luka on luonnetestattu ja Luka on päättänyt agilityuransa 3. luokassa ja kilpailee nykyään tottelevaisuudessa voittajaluokassa ja tavoitteena on EVL.

Luonnetesti 21.4.2007 Ylöjärvi:
Jackruss.terr.u Karrell Little Luka 44583/04
(Karrell Jack Daniels - Karrell Foxy Lady) om. Leena Alasorvari, Viljakkala
I II III IV V VI VII VIII laukaisupelottomuus
+1 +1 +3 +2 +1 +3 +1 +3 ++

yht. 172 p.

I toimintakyky
II terävyys
IIIpuolustushalu
IV taisteluhalu
V hermorakenne
VI temperamentti
VII kovuus
VIII luoksepäästävyys (ks. Suomalainen luonnetesti)


Macbraedly Darkpassage
"Snigge"
s. 22.3.2007 - k. 28.2.2011
FI59972/09
Sukutaulu

Snigge –aina iloinen reissumiehemme - menehtyi tapaturmaisesti 28.2.2011. Ikävämme ja surumme on sanoinkuvaamaton. Saimme pitää Snigen luonamme liian lyhyen ajan, runsaat kaksi vuotta. Osanottomme Christinalle.
kuva C. AreskoughHEPPU
s. 14.6.1989 - k. 6.6.2005
(ER40274/01)Heppu


ROSE
s. 27.12.1997 - k. 23.5.2012, Irlanti
FIX00242/00

Rose on Täplän sisko ja se on rekisteröimätön. Rosen korkeus on 36,5 cm, joten sitä ei ole rotuuntarjottu. Rosen on tricolour, sileäkarvainen steriloitu narttu. Alhaalta puuttuu 2 välihammasta. Luonteeltaan Rose on myös rauhallinen ja ihmisrakas. Muihin koiriin varsinkin isoihin mustiin se suhtautuu epäluuloisesti. Rose kilpaili agilityssä 3. luokassa, mutta vauhti (emännän?) ei ole riittänyt siellä voittotuloksiin. Sekarotuisten SM kisoissa Rose on sijoittunut kahdesti. Aktiivisen agilityuran Rose on jo lopettanut 10 vuoden iässä. Rokuan juhannuskisoissa se kuitenkin sai Sm nollan kesällä 2008. Vielä kesällä 2010 se osallistui Ylökin mestaruuskisoihin, mutta emännän tunaroinnin takia tuloksena hylly.

Rose elää muistoissani ikuisesti rakkaana silkkiturkkina.Rose


LECIBSIN CHARM STAR
"Nisa"
Kleinspitz
s. 22.12.1994
FIN12542/95
Sukutaulu

Nisa siirtyi Koskelaisen perheen omistukseen toukokuussa 2007 vietettyään kaksi talvea jo heidän hoidossaan Lahdessa. Nyt suloinen Nisa saa nauttia ainokaisena lemmikkinä perheen hellästä hoivasta ja huomiosta. Nisalla on myös tärkeä tehtävä isäntäväen ulkoiluttamisessa.

Nisa siirtyi sateenkaarisillalle 15 vuotiaana. Nisa säilyy omassa, Heini-tyttäreni ja Koskelan perheen muistoissa aina ihanana, iloisena karvapallona.


Nisa


Takaisin ylös