Kolme asutustilaa  Pielavedellä vuonna 2004  ◄◄Sivuston alkuun
 25.11.2007

 

Simo ja Maria Missi
Semoi rakensi tälle paikalle Länsi-Säviälle kaikki tilan rakennukset. Nykyisen talon takana olevan pienen lammen yli oli silta, jonka takana oli sauna ja paja, myöhemmin jopa hiukan pienteollisuuttakin. Semoin rakentamaa ei ole enää mitään muuta jäljellä kuin porakaivo.
Semoin pellot nykyisin.

 

Pielaveden Saarelan kylässä Kolmolan talo v. 2004, tienviitta "Kakolanvuori". Tässä metsäyhtiön talossa 1946-48 asui Anna ja Jegor Missi poikansa Pekan perheen kanssa, äiti Veera, lapset Leo, Leevi ja Lea. Alvi kuoli Kolmolassa vuoden ikäisenä kramppiin. Isä vei pyörällä vainajan Pielaveden hautausmaalle.
Talo on ollut vuosikymmeniä asumattomana, navetta on luhistunut, piha ja pellot metsittyneet. Pirtin iso uuni on halkeillut pahasti.
Talon vasemmassa päädyssä oli keittiö. Semoi (Simo Missi) muurasi keittiön hellan. Sen takana olevan pienen huoneen välikatto on romahtanut.
Vanhan aitan seinähirret ovat vieläkin kovia, katto luhistunut.

 

 Ivan ja Maria Rajala saivat kylmän tilan Saarelasta. Tilalle ei ollut edes tietä. Kaikkein ensimmäiseksi rakennettin sauna ja saunakamari, jossa koko perhe asui pari talvea.
Heidän rakentamansa talo seisoo asumattomana mutta hyväkuntoisena edelleen.
Olohuone nykyisessä asussaan v. 2004.
Ivan ja Maria Rajalan tytär Viivi Jääskeläinen esittelee keittiötä.  Kaikki on säilytetty neljännesvuosisadan ajan entisessä kunnossa.